Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בואנה כמות השטויות שנרשמות בשירשור ההזוי הזה יוצאות מפרופורציה.

להחזיק קופרה יקר?!

בהשוואה למה?עם כמה רכבים התנסית בעבר שאתה קובע את זאת בנחרצות כזאתי?

אני מחזיק קופרה ואני יכול להגיד לך שהיא יותר זולה לתחזוקה ממאזדה 3 של השכנים שלי.

תבסס קצת את השטויות שאתה כותב,ואם אתה לא יודע זה בסדר אבל אל תטעה סתם אנשים.

קודם כל, לא יזיק לך להתבטות קצת יותר באיפוק. דבר שני, הילד הוא בן 17, הרכב מקוטלג כרכב ספורט. אני לא יודע בן כמה אתה, אבל בטח יותר גדול ממנו, והביטוח שלו יהיה אסטרונומי לעומת שלך.

עוד דבר, לא הוצאתי מילה על קופרה בחלק השני של התגובה מלבד זה שאם הוא יקבל תשומת לב רבה עם קופרה בגיל של מניידות. אלא דיברתי עליי אישית, באחזקת רכבים ספורטיבים ולאו דווקא קופרה. אז בוא אני יצטט אותך חביבי "תבסס קצת את השטויות שאתה כותב" , ושים לב למה שאני כותב. וכמה רכבים החזקתי? זה לא רלוונטי, אבל אם אתה חייב לדעת, אז 4 ב4 שנים.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קודם כל לא הבנתי מה הקפיצה לצ'יפ, אם אתה מתכנן לקנות קופרה עם אחריות, קודם כל כמובן תצטרך לחכות עד לסוף האחריות. אם אין עוד אחריות, קודם כל תמצה את הנסיעה בקופרה, ואז, תחשוב על צ'יפ.

אני רואה שיש לך איביזה שזה בהחלט מספיק לילד בגיל שלךואולי פורשה 911 מספיקה לו?. תראה, אני לא מתכוון להתנשא מעליך כמו חלק פה (לא לעניין באמת, אתם לא הייתם בגיל שלו?) כי אני מבוגר ממך בסה"כ ב3\ 3 וחצי שנים, תראה, גם אני נהגתי ברכבים ספורטיבים ונהנתי מאוד, אבל אני לא חושב בכלל על להחזיק אחת כזאת מכמה סיבות:

- אין לי כסף להחזיק אותן בשוטף, הצריכה של הספורטיביות גבוהה מאוד, שלא נדבר על הביטוחים אז בוא כן נדבר על איזה מספרים אתה מדבר?באילו חברות ביטוח?בדקת כמה עולה לבטח הונדה סיוויק 2006-2008 לנהג צעיר\חדש? היום הוא מבוטח על איביזה 2008,שמה הביטוח בחינם?

- לא בא לי את התשומת לב, לא מהמשטרה ולא מהאנשים בכבישאז תמיד תוכל ללכת ברגל,תהיה בטוח שרוב הערס מובילים עם מדבקות וג'אנטים ענקיים או ספויילרים בגובה של עזריאלי מושכים את העין יותר מכל קופרה שעל הכביש.לאדם שלא מבין הרבה במה שונה קופרה מסתם איביזה ספורט?. משטרה שרואה צעיר בקופרה, תיהיה בטוח שיעשו לך חיים קשים ויעצרו אותך לא מעט פעמים ניידותוגם אם כן?נהגי x5 לא עוצרים "לביקורת שיגרתית" בגלל שהרכב מקוטלג בצורה מסויימת אז אני לא ארכוש אותו?. חוץ מזה, שאנשים קנאים לא ממש יתייחסו בכבוד לרכב שלך.זה נכון לגבי כל רכב חדיש,יש המון אנשים קנאיים שגם את תרכוש טויטה חדשה,או כל משפחתית אחרת ייהנו בלהסב לרכבך נזק.

- אני הייתי בגדס"ר צנחנים והתשומת לב לרכב שלי הייתה אפס, הוא פשוט עמד מאובק שבועות כמעט, אני מניח (?) שאתה בדרך לצבא, מה הטעם להחזיק ספורטיבית כזאת כשאתה הולך להיות חייל?על סופ''ש שמעת?אולי יש לו את האפשרות לרכוש רכב ולתחזק אותו? גם ג'ובניק, שלא תחשוב אחרת (בתור ג'ובניק תצטרך רכב, אבל לא יהיה לך כסף להחזיק אחד ספורטיבי), אני נפצעתי ואני כרגע ג'ובניק שרואה יותר בית מבסיס, ובכל זאת קשה לי להקדיש זמן לרכב.

קח לתשומת ליבך. בעתיד, שאני ישתחרר ויהיה לי גב כלכלי אולי, אולי אני יוכל לחשוב על להחזיק רכב לפחות קצת ספורטיבי. אם אין לך אבא עשיר, רד מזה.

ובנימה אישית,לא התכוונתי להעליב אף אחד שאלתי ברצינות על נסיונך עם איביזות,כי יכול להיות שאולי אני טועה?

ברור שלהחזיק איביזה ואימפרזה sti זה קצת שונה,בדלק\בביטוחים,בחלקים וכו'.

קח בחשבון שרכבים כמו הסיאט נותנים המון לעומת העלות שלהם.

פורסם
ובנימה אישית,לא התכוונתי להעליב אף אחד שאלתי ברצינות על נסיונך עם איביזות,כי יכול להיות שאולי אני טועה?

ברור שלהחזיק איביזה ואימפרזה sti זה קצת שונה,בדלק\בביטוחים,בחלקים וכו'.

קח בחשבון שרכבים כמו הסיאט נותנים המון לעומת העלות שלהם.

נראה לי שלא ממש עדיין את מה שכתבתי. אני מדבר סובייקטיבית לגמרי, ולא על קופרה, אלא על אחזקת ספורטיביות בשבילי. למה אני אומר את זה? אני לא יודע מה העתיד של הבחור, אבל שאני הייתי בגיל שלו הייתה לי פונטו והוא גם לפני גיוס במצב יחסית דומה שהיה לי. כאמור, התגייסתי לצנחנים ועברתי גיבוש לפלס"ר צנחנים - הייתי יוצא במקרה הטוב, פעם בשלושה שבועות במשך ההכשרה. ושוב, במידה והוא הולך לקרבי - אין טעם להחזיק ספורטיבית, לפחות לא עד שאתה סמל והלאה. למה? כי אתה משלם על ביטוח כשאתה כמעט ולא נוסע, עדיף לבטח את הרכב של ההורים. האוטו שוכב בחניה, לא מונע אפילו במשך זמן רב. אם הוא ג'ובניק - לא בטוח שיהיה לו בכלל כסף להחזיק רכב, וגם להחזיק קופרה עולה כסף חביבי, ולא מעט (אתה צריך להבין שהרבה או מעט כסף זה סובייקטיבי), והשחיקה שתיהיה לו לחזור מהבסיס ולעבוד כדי לתחזק את הרכב תיהיה גדולה מאוד. בגלל זה, אם אין לו אבא שיתמוך בו כלכלית, אין טעם. ולא יודע כמה אתה משלם על הקופרה בשוטף, אבל גם לחבר שלי יש קופרה, הוא גם חייל והוא מחזיק אותה בלי בעיה, למה? כי לא חסר לו כסף, הוא עצמו אמר לי שלבד הוא בחיים לא היה מצליח להחזיק את הרכב על הרגליים. למה לצאת להרפתקאה כלכלית שכזאת שכבר יש לך רכב לא רע בכלל ביד?

מעבר לזה, נתייחס למה שהגבת לדברים שלי.

-מספיקה לו 911? יכול להיות, אבל אני לא רואה ילד שכנראה סה"כ רק נגמר לו המלווה נוהג על קופרה. אם אתה נהגת על קופרה כשהוצאת רישיון, אני אשמח לשמוע איך הלך לך.

- הביטוח בטח לא בחינם חביבי, אבל אני מציע לך להרים טלפון לחברות הביטוח ולבקש הצעות ביטוח לקופרה חדשה לנהג חדש בן 17. אם אתה תיהיה מוכן לשלם את הביטוח הזה לבן שלך, או אתה תשלם אותו בעצמך, תפאדל.

-שוב אתה מתייחס לקופרה, אני אישית לא מרגיש בנוח להסתובב עם ספורטיבית מנכרת עיניים כלשהי (וכבעלים של קופרה אני בטוח שגם כמה אנשים מסובבים את הראש כשהרכב שלך עובר לידם). למה? יכול להיות שזאת סטייה שלי אתה יודע מה, אבל נחש מה - פעם לקחתי לסיבוב את הVW GTI של בן דוד שלי, חניתי ליד בעלים של ג'סטי שנראה קצת מעוצבן מהעובדה שGTI חונה לידו. רבע שעה אחרי זה יש שריטות עמוקות לאורך כל הכנף, למזלי מישהו ראה את המקרה ורשם את המספר שלו והיה נדיב מספיק כדי לחכות שאני יחזור ולתת לי אותו.

- בתור קרבי לא קל בכלל להחזיק רכב, אני אישית לא עמדתי בזה, אם הוא כן. אין בעיה. לא עמדתי בזה כלכלית וגם לא היה לי כוח.

פורסם

דבר ראשון תודה לכולם על התגובות, כרגע חזרתי מהעבודה ולא יכולתי להגיב לפני מכוון שלא הייתי בבית.

על איזו קופרה אתה מדבר? החדשה או הקודמת?

ולמה אתה מתכוון האם יש רכב שעולה על הקופרה?? ברור שיש - פורשה 911 טורבו... :shock:

השאלה באיזה תקציב.

אם אתה רוצה שאנשים יעזרו לך אתה צריך להיות יותר ספציפי.

קופרה 07-08

עד 90 אלף ש"ח

אז ככה יש לי עבודה קבועה והכנסה של 4 אלף בחודש, יש לי חסכונות ואני כן יכול להחזיק את הרכב כמובן קצת עזרה מההורים לא תזיק אבל בגבול הטעם הטוב.

מתגייס לשח"מ

אוקיי יש לי רישיון קרוב ל10 חודשים, אני לא מנסה לעשות דברים עם הרכב שלדעתי אני לא יכול לעשות, ואני לא רוצה קופרה כדי לקרוע אותה, אני רוצה רכב עם ביצועים טובים ולא מוגזמים ולא הנעות אחוריות ובלאגנים.

אני רוצה לקנות אותה מכוון שזה חסר טעם להוסיף שטויות לאיביזה 1.4ל' , מההמלצות של כולם כבר החלטתי על קופרה.

ולכל מי שלא הבין:

שאלתי הייתה האם יש רכב שעולה על הקופרה בכמה בחינות ובמחיר דומה לקופרה עם ביצועים +-

שעדיף לרכוש מאשר הסיאט?

ושלא תחשבו שאני ילד [למרות הגיל] אני כבר מרגיש שאני ילא יגמגם אם אני יסע על אחת כזאת, למרות שהציעו לי להישאר עם שלי עוד ולהתרגל יותר, כי אני מכיר את הסיאט שלי כבר מעל ומעבר, מזהה אותה על הקצה לפני החלקה , מכיר את המנוע את הסל"ד והכל.

תודה בברכה,

תומר.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

המלצתי היא, סיאט לאון טורבו 2005 , אחלה רכב עם ביצועים טובים יותר מהקופרה .

הרכב יושב יותר טוב על הכביש, לא יותר מהיר מהקופרה אבל אם תעלה לסט אפ מלא תהיה די מהיר וזה יספק אותך.

הרכב יותר רחב מבפנים מהנה וחתיך אש.

הבעיה שאין הרבה שמורות ,וכך בחשבון שהם נסחרות הרבה מעל המחירון .

בהצלחה בבחירת הרכב:wink:!!!!!

פורסם

תומר! במידה ואתה אותו בחור שביקש שיעשו לך סיבוב בקופרה כסופה ביום שישי אחרון, אז אני חושב שעכשיו יש לך רכב מצויין וכדי לך לרכוש עוד קצת מיומנות בנהיגה. עוד קצת ניסיון לא יזיק כי יש לך עודף של ביטחון עצמי ואם תנסה לנוהג בקופרה בצורה בה אתה נוהג כיום אז מהר מאוד תמצא את עצמך במצב מאוד לא לא נעים.

במידה ואתה לא אותו בחור אז תגובה זאת לא רלוונטית.

פורסם

בדיוק!

זה אתה עם האיביזה או המונדאו?

וכן תודה אני יודע שיש לי רכב מצויין אבל אחרי שישבתי עליה הרגשתי בעולם אחר!

הרכב הזה פשוט מושלם.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

תומר, הקופרה רחוקה מלהיות מושלמת. יש לה מנוע פנינה עם פוטנציאל שיפורים מטורף אבל היא לא מושלמת.

אני אישית מציע לך לחכות עם רכב שכזה, היום אני בן 27 ושמח שלא היה לי אוטו כזה כשרק הוצאתי רשיון

או כשהייתי נהג חדש. ממש קשה לנסוע רגוע עם אוטו שכזה וכשאתה צעיר ולא מיומן מספיק זה מתכון לצרות.

ברור לי שאתה בשלך וממש להוט על קופרה אבל לדעתי חכה עם זה.

אגב, מה ההורים שלך חושבים? זה נראה להם סבבה?

פורסם
דבר ראשון תודה לכולם על התגובות, כרגע חזרתי מהעבודה ולא יכולתי להגיב לפני מכוון שלא הייתי בבית.

קופרה 07-08

עד 90 אלף ש"ח

אז ככה יש לי עבודה קבועה והכנסה של 4 אלף בחודש, יש לי חסכונות ואני כן יכול להחזיק את הרכב כמובן קצת עזרה מההורים לא תזיק אבל בגבול הטעם הטוב.

מתגייס לשח"מ

אוקיי יש לי רישיון קרוב ל10 חודשים, אני לא מנסה לעשות דברים עם הרכב שלדעתי אני לא יכול לעשות, ואני לא רוצה קופרה כדי לקרוע אותה, אני רוצה רכב עם ביצועים טובים ולא מוגזמים ולא הנעות אחוריות ובלאגנים.

אני רוצה לקנות אותה מכוון שזה חסר טעם להוסיף שטויות לאיביזה 1.4ל' , מההמלצות של כולם כבר החלטתי על קופרה.

ולכל מי שלא הבין:

שאלתי הייתה האם יש רכב שעולה על הקופרה בכמה בחינות ובמחיר דומה לקופרה עם ביצועים +-

שעדיף לרכוש מאשר הסיאט?

ושלא תחשבו שאני ילד [למרות הגיל] אני כבר מרגיש שאני ילא יגמגם אם אני יסע על אחת כזאת, למרות שהציעו לי להישאר עם שלי עוד ולהתרגל יותר, כי אני מכיר את הסיאט שלי כבר מעל ומעבר, מזהה אותה על הקצה לפני החלקה , מכיר את המנוע את הסל"ד והכל.

תודה בברכה,

תומר.

אהלן, תראה, לא החזקתי קופרה ואפילו מעולם לא שום VAGית, אבל כבר כתב לך פה בעל קופרה שהיא בעייתית לנהג חדש כמו שאני אמרתי. ראיתי שעשית תאונה עם האיביזה שלך ואיבדת שליטה, שתדע, שאם תיסע ככה עם הקופרה יהיה לך יותר סיכוי לאבד שליטה לעיתים תכופות יותר. אני לא ישקר לך ואני יגיד שלא ראיתי אף פעם ילדים בני 18\17 מחזיקים קופרה כי ראיתי. אם אתה חושב שאתה מספיק אחראי ונוהג מספיק טוב, אז כן קופרה כנראה תסב לך הכי הרבה הנאה. מה שכן, חשבת אולי על לקחת קורס נהיגה מתקדמת?

גם אני נהגתי על ספורטיביות בגיל 18 (לא כל כך מזמן, אבל עוד שנתיים וחצי של ניסיון נהיגה מאז לימד אותי לא מעט), וגם אני הגעתי למצב שהייתי קרוב להתהפכות, ויכול מאוד להיות שאם הייתי מחזיק ספורטיבית בגיל הזה באופן קבוע ולא סתם בנסיעות מזדמנות יתכן מאוד שהייתי עושה תאונה , או תאונות ברבים.

אתה נשמע לי כמו בחור עם ראש ומשיכה למוטוריקה, ולא סתם איזה ילדון שמחפש לעשות פוזות עם הקופרה ליד חברה שלו. ואם אתה באמת נחוש, לא אנחנו (וגם לא ההורים שלך מסתבר, כי אתה כבר כנראה בן 18 או קרוב לזה) יכולים לעצור אותך מלקנות קופרה. אתה רוצה לקנות עם הרגש וזה בסדר, ואם כן תתחדש וסע בזהירות, רק שים תיהיה ותיהיה בטוח שיש לך כסף להחזיק רכב כזה בעצמך, או לפחות ההורים שלך יוכלו להבטיח לך שיעזרו לך בלהחזיק אותה.

פורסם
יש לי מילה אחת להגיד: מה???

על איזה שטחים אתה מדבר? איזה בחור עם איביזה שרוצה קצת יותר כוח יסע עם האוטו לשטחים???

מן הסתם כל מי שמעוניין בשיפור כזה או אחר יעשה בדיקות קודם ולא פשוט יחליט לנסוע לשטחים

לעשות סיבובים שם לראות מה הוא ימצא ועל הדרך לאכול גם חומוס...

אחרי בירור קצרצר מחליטים שנוסעים 5 דק' לבני-ברק או 5 דק' לת"א או 5 דק' לחולון... וזה פותר הכל.

נראה לי שאתה לא מכיר בכלל את עולם השיפורים ולא רק זה, נראה לי שאתה גם מגיע עם סטיגמות שגויות לגבי כל העולם הזה.

וזה "לא מלהיב את מכונאי הרכב המורשים של סיאט"?

אוי... כמה חבל... מכונאי הרכב המורשים של סיאט לא יתלהבו מלתקן לי את האוטו... :shock:

עם כל הכבוד ויש לי כבוד לכל אחד, אתה פשוט חי בסרט.

אני בטוח שאתה אדם נחמד והכל אבל עולם השיפורים הוא כנראה לא מוכר לך וזה בסדר.

שוב: אמרתי שאני לא מבין בשיפורים. אבל גם אמרתי שיש גם כאלה שמשפרים אצל אנשים שלא יודעים לשפר. לא התכוונתי ספציפית לשטחים (עובדה שזה היה בסוגריים).

פורסם
תהיום אני בן 27 ושמח שלא היה לי אוטו כזה כשרק הוצאתי רשיון

או כשהייתי נהג חדש. ממש קשה לנסוע רגוע עם אוטו שכזה וכשאתה צעיר ולא מיומן מספיק זה מתכון לצרות.

מסכים לגמרי עם ההודעה הזו.

זה רכב שפשוט נותן לך כיף לנהוג בו בחוליגניות וכשצעירים ולא מספיק מיומנים (ולאוטו הזה בהחלט בתור סטנדרתי בהתנהגות יש מגבלות) או חרמנים על הגז - זה לא שילוב טוב עם האוטו הזה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מסכים עם כל בעלי הקופרה לגבי זה ,שלא מומלץ לנהג חדש להחזיק את הרכב,מהסיבות שצויינו.

לדעתי חכה אחרי הצבא,תתחיל לעבוד,לקבל הכנסה באופן שוטף ואז תחשוב על קניה כזאת.

הרכב פשוט מכריח אותך להגיע מעבר לגבולות החוק,תוסיף לזה אגזוז זרימה חופשית[סברינג,אובלי] וכל לחיצה ממש חגיגה.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

למרות שאני להוט על הקופרה וחשבתי ששום דבר לא יכול לעצור אותי, אני מתחיל להבין אתכם, זה אותו המצב בדיוק כמו שקיבלתי את האיביזה.

הייתי נהג חדש ובחנתי את הגבולות שלה ולא הכרתי אותה והחלקות פה החלקות שם, אבל שישבתי בקופרה הקמ"ש טיפס מ80 ל-140 כמו שאני עולה מ-0 ל -60 אבל אני מרגיש שאם אני יביא אותה אני יהיה מספיק אחראי כדי לדעת שאני עוד לא בנוי לרכב הזה על הכביש וילחץ פעם ב... בלי לסכן אף אחד, אבל הבעיה היא שזה מפתה.

בלבלתם אותי לגמרי.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם
למרות שאני להוט על הקופרה וחשבתי ששום דבר לא יכול לעצור אותי, אני מתחיל להבין אתכם, זה אותו המצב בדיוק כמו שקיבלתי את האיביזה.

הייתי נהג חדש ובחנתי את הגבולות שלה ולא הכרתי אותה והחלקות פה החלקות שם, אבל שישבתי בקופרה הקמ"ש טיפס מ80 ל-140 כמו שאני עולה מ-0 ל -60 אבל אני מרגיש שאם אני יביא אותה אני יהיה מספיק אחראי כדי לדעת שאני עוד לא בנוי לרכב הזה על הכביש וילחץ פעם ב... בלי לסכן אף אחד, אבל הבעיה היא שזה מפתה.

בלבלתם אותי לגמרי.

אתה בן 18, ואתה יכול להחליט מה שאתה רוצה ולנהוג על איזה רכב שבא לך. אנחנו מציעים לך הכוונה, זה הכל, לדעתי חכה לפחות שנתיים. אם אין לך כוח לחכות, וכבר יש לך את הכסף על השולחן, זאת החלטה שלך - זה החיים שלך והרכב שלך, ואנחנו לא יכולים להתערב בזה.

קח בחשבון שכבר עשית תאונה עם האיביזה ה"סלחנית" יותר.

• תוכן חדש...