Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכנן בקרוב מאוד להשתדרג בקופרה.

אני ישבתי בקופרה של מישהו שאני מכיר ורציתי לציין שהרגשתי הרבה אבל הרבה כוח וכן אני מודה שזה הרכב הכי חזק שישבתי בו [צ'יפ אפסולוט וקיט יניקה] הרגשתי יותר כוח מבCLS 350 או שאני טועה?

רציתי לשאול אתכם האם באמת כדי לרכוש את הרכב הזה? אך ורק מבחינת ביצועים. (אני כבר מודע ליופי ולאמינות)

או שיש רכב אחר שעולה על הקופרה בכמה בחינות?

בברכה,

תומר.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על איזו קופרה אתה מדבר? החדשה או הקודמת?

ולמה אתה מתכוון האם יש רכב שעולה על הקופרה?? ברור שיש - פורשה 911 טורבו... :shock:

השאלה באיזה תקציב.

אם אתה רוצה שאנשים יעזרו לך אתה צריך להיות יותר ספציפי.

פורסם

אני רוצה להעלות שאלה מיקדמית, יש לך בכלל רשיון?

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

ראשית, אם יורשה לי - זה לא מנומס לפקפק באדם. האיש שאל שאלה - אז עדיף לענות לעניין, ולא להתחיל עם "אם יש לך רישיון" ו"הכל אני יכול בחופש הגדול" - לא לעניין, לא מכובד.

לגבי השיפורים עצמם - אין לי מושג כיצד הם משפרם את המנוע. מאידך, אני יכול לשער שהרגשת שהרכב חזק מאוד, בין השאר, בגלל יחס ההספק/משקל וזמינות הכוח העדיפה באיביזה (כתוצאה משימוש בטורבו):

איביזה קופרה (דור קודם, 2004-2009): מנוע 1800 סמ"ק טורבו-בנזין, 180 כ"ס/5800 סל"ד, 25 קג"מ/2000 סל"ד. משקל: 1177 ק"ג. 1 סוס לכל 6.53 ק"ג.

מרצדס CLS350: מנוע 3500 סמ"ק (אטמוספרי, בלי טורבו), 272 כ"ס/6000 סל"ד, 35.7 קג"מ/2400-5000 סל"ד. משקל: 1730 ק"ג. 1 סוס לכל 6.36 ק"ג.

כפי שאתה יכול לראות, יחס הספק/משקל של שני הרכבים הינו דומה. לטענתך, הקופרה משופרת, מה שיכול לשפר את יחס הספק/משקל ולהתעלות על הנתון של ה-CLS. אני משער שזו הסיבה שהרגשת שהאיביזה קופרה חזקה יותר.

מבחינת יחס של שקל/סוס - אין לאיביזה מתחרים, הן כשהיא הייתה חדשה והן כמשומשת. מצד שני, מכתבה שקראתי במגזין הגה לפני כ-3 שנים, ערכו מבחן השוואתי לרכבי ספורט משומשים (לאון [טורבו ולאון טורבו עם הנעה כפולה], איביזה [לא זוכר את הדגם הספציפי], אימפרזה WRX, רנו קליאו ספורט ומאזדה מיאטה דור ראשון). בכתבה נכתב, בין השאר, כי עלויות הטיפולים והחלפים במוסכי סיאט, אינם זולים. כך, למשל, קלאץ' עבור לאון 2003-4 (בדגמי הטורבו/הנעה כפולה) מגיע ל-5000 שקלים. מכאן, ניתן לקבל איזשהי הערכה לגבי הפרופורציות של המחירים בסיאט.

כמו כן, אל תשכח שרבים מרכבי סיאט שופרו, חלקם אף בסדנאות פיראטיות (ואולי אף בשטחים..) - ואני לא בטוח שזה תורם לאמינות של האוטו, ובטח לא מלהיב את מכונאי הרכב המורשים של סיאט :)

פורסם

כמו כן, אל תשכח שרבים מרכבי סיאט שופרו, חלקם אף בסדנאות פיראטיות (ואולי אף בשטחים..) - ואני לא בטוח שזה תורם לאמינות של האוטו, ובטח לא מלהיב את מכונאי הרכב המורשים של סיאט :)

הרגת אותי "אולי בשטחים...",רוב האיביזות שנוסעות בכביש נוסעות על צ'יפ אפסולוט שמותקן בד''כ אצל e&a

ויש הטוענים שרכשו גם משי אמויאל צ'יפ זהה.

עד היום לא נתקלנו ברכבים ש"הלכו" עקב התקנת צ'יפ,אחוז מבעלי האיביזות שפתחו וחיזקו מנוע בכדי להגיע למעל 350 כ''ס הוא מאוד מאוד נמוך.

כשפותחים מנוע כבר יכולות לצוץ בעיות שונות ומשונות,אצל אנשים שלא יודעים מה הם עושים.

בוצעו כבר כמה פרוייקטים על מנועי ה 1.8T כולל חיזוקי מנוע,והם נוסעים מעולה.

לפותח השירשור תרכוש את הקופרה מדובר באחלה רכב ,אחזקה זולה יחסית.

אני מחזיק קופרה 2007 כבר שנה וקצת.

ביטוחים:כ3200 למקיף ו1500 לחובה.

טסט:כ-1600 ש''ח.

דלק:עושה אצלי 10 ק''מ לליטר בנסיעה משולבת,כולל קצת לחיצות.

אמינות: די גבוה טפו טפו :-)

זמינות כוח מאוד גדולה ,רק עם צ'יפ תשתפר לאיזור ה 212 כ''ס וכ-30 קג''מ מומנט,מה שיתן לך זריזות וזמינות של כוח בכל לחיצה.

הבעיה היחידה לטעמי היא האחיזה וההתנהגות של האוטו,דבר שאפשר לפתור עם סט צמיגים איכותיים+סט בולמים\קפיצים או קויילאוברים טובים.שים גם אנטירול ובכלל תקבל רכב שמתנהג יפה.נכון שזה לא יהפוך את האוטו לרכב מסלול שמתנהג כמו m3 אבל לעומת המצב המקורי של האוטו מדובר בשינוי של שמים וארץ.

שיהיה בהצלחה!

שיפורים:שוק די גדול ,המון אופציות והמון סדנאות שמשפרות רכבים כאלה ולא הם לא בשטחים.

פורסם
ראשית, אם יורשה לי - זה לא מנומס לפקפק באדם. האיש שאל שאלה - אז עדיף לענות לעניין, ולא להתחיל עם "אם יש לך רישיון" ו"הכל אני יכול בחופש הגדול" - לא לעניין, לא מכובד.- אם הפיקפוק הינו בצורה לא מבוססת אזיי אתה צודק, מאידך אם על פי הפרופיל ניתן לראות כי הבחור רק בן 17, קרי סביר כי עוד אין לו רשיון ואם יש לו כזה הוא נמצא בטווח המלווה אזיי המידע מבוסס ולא נובע מצרות עין כזו או אחרת או זילזול.

את הבדיקה הזו אני עשיתי ואתה לא.

לגבי השיפורים עצמם - אין לי מושג כיצד הם משפרם את המנוע. מאידך, אני יכול לשער שהרגשת שהרכב חזק מאוד, בין השאר, בגלל יחס ההספק/משקל וזמינות הכוח העדיפה באיביזה (כתוצאה משימוש בטורבו):אין מה לשער, יש נתונים טכניים והרבה רכבים מסיגמנט זה שהינם משופרים והנושא ניטחן עד דק בפורום השיפורים.

כמו כן, אל תשכח שרבים מרכבי סיאט שופרו, חלקם אף בסדנאות פיראטיות (ואולי אף בשטחים..) - ואני לא בטוח שזה תורם לאמינות של האוטו, ובטח לא מלהיב את מכונאי הרכב המורשים של סיאט- רוב המכונאים לא ידעו שהיה בכלל שינוי כי בדרך כלל מדובר בשינוי תכנה שלא ניתן לאיתור אלא אם כן מחפשים אותו ולגבי השטחים, אל תגיב אם אינך יודע- יש כמה סדנאות המתמחות בשיפורים כאלו בתחומי ישראל ואני לא מכיר אחד ששיפר את הרכב בשטחים.

התיחסותי באדום ועדיף כי קודם לפותח השרשור יהיה רשיון, לאחר מכן את הרכב לאיזושהי תק' ורק לאחר מכן יהיה ניתן לדבר על שיפורים.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם
אני רוצה להעלות שאלה מיקדמית, יש לך בכלל רשיון?

בן.

גיל 17 לא אומר שאין לו רישיון, יש לו רישיון, ויש לו את האיבזיה שבחתימה, מעניין להתעניין בגילו ידעת אך לבדוק את הנושאים שפתח על זה שהוא נסע באיביזה שלו שבחתימה לא קראת.

אני נהגתי בלי מלווה כבר מגיל 17 ו3 חודשים, אז אל תקבע סתם עובדות שבגיל 17 אי אפשר לנהוג.

יש לו איביזה ידנית 2008.

עם עכשיו לך מה להגיב לבחור בנושא תגיב.

פורסם

שים לב שבגלל זה העלתי שא' מיקדמית והדגש על שאלה , האם יש לו רשיון?- בנתיים ענית במקומו שזה נחמד אבל לא מספק ובנוסף החתימה לא אומרת לי מאום כמו גם התמונה בפרופיל.

לגבי הגיל, זה לא דבר כ"כ ברור מאליו שלילד בן 17 יש כבר רשיון, מה לעשות.

בנתיים, הוא העלה שאלה התואמת את רוח התק' (החופש הגדול) ובנתיים לשאולתינו השתיקה רועמת.

אגב, אם יש למישהו משהו להגיד, הוא לא צריך סנגור ובשביל זה יש לו פה (או מיקלדת).

בן.

נ.ב- תודה על האיישור להגיב, פשוט לא זכרתי שביקשתי ובכל מקרה, לא ניתן תקציב ופרטים אחרים שישפיעו על ייעוץ כזה או אחר.

עריכה: לבחור אכן יש רשיון לפי הודעותיו הקודמות ועימו הסליחה ,ועדיין הדבר לא הופך את שאלתו לרצינית יותר.

BENJ:

ROY:

פורסם

אז אתה לא מכיר - אתה מכיר את כל בעלי האיביזות בארץ? ואולי יש כאלה ששיפרו אצל אנשים שלא יודעים לשפר מכוניות? ואולי לא שמים רק שידרוגים לתוכנת ניהול מחשב המנוע - אלא מוסיפים רכיבים אחרים?

יש מלא מלא אפשרויות לשיפורים. איביזה לא נחותה בהרבה מאימפרזה מבחינת פוטנציאל השיפורים האדיר. אני לא צריך להיות מומחה-לשיפורי-מנוע-של-איביזות כדי לדעת שיש אנשים שעדיף להם לעשות כל דבר אחר חוץ מלשפר מכוניות, וגם כדי לדעת שאפשר לעשות גם שיפורים בשטחים, שהם יכולים להיות באיכות חרא.

פורסם

על איזה שטחים אתה מדבר? להדביק מדבקת "נו פיר" ולצבוע את הטאסות של האוטו,לזה עדיין לא קוראים שיפור.

כמו שכבר כתבתי מעטים האנשים ששיפרו את האיביזה שלהם מעבר לצ'יפ+פילטר פתוח+צנרת.

ואת כל זה תקבל בסכום ממש לא גדול בסדנאות חוקיות וסופר מקצועיות כגון:e&a פיט סטופ טיג ועוד,ופעם האחרונה שבדקתי כולן היו בשטחה של ישראל.

פורסם

יש לי מילה אחת להגיד: מה???

על איזה שטחים אתה מדבר? איזה בחור עם איביזה שרוצה קצת יותר כוח יסע עם האוטו לשטחים???

מן הסתם כל מי שמעוניין בשיפור כזה או אחר יעשה בדיקות קודם ולא פשוט יחליט לנסוע לשטחים

לעשות סיבובים שם לראות מה הוא ימצא ועל הדרך לאכול גם חומוס...

אחרי בירור קצרצר מחליטים שנוסעים 5 דק' לבני-ברק או 5 דק' לת"א או 5 דק' לחולון... וזה פותר הכל.

נראה לי שאתה לא מכיר בכלל את עולם השיפורים ולא רק זה, נראה לי שאתה גם מגיע עם סטיגמות שגויות לגבי כל העולם הזה.

וזה "לא מלהיב את מכונאי הרכב המורשים של סיאט"?

אוי... כמה חבל... מכונאי הרכב המורשים של סיאט לא יתלהבו מלתקן לי את האוטו... :shock:

עם כל הכבוד ויש לי כבוד לכל אחד, אתה פשוט חי בסרט.

אני בטוח שאתה אדם נחמד והכל אבל עולם השיפורים הוא כנראה לא מוכר לך וזה בסדר.

פורסם
אז אתה לא מכיר - אתה מכיר את כל בעלי האיביזות בארץ? ואולי יש כאלה ששיפרו אצל אנשים שלא יודעים לשפר מכוניות? ואולי לא שמים רק שידרוגים לתוכנת ניהול מחשב המנוע - אלא מוסיפים רכיבים אחרים?

יש מלא מלא אפשרויות לשיפורים. איביזה לא נחותה בהרבה מאימפרזה מבחינת פוטנציאל השיפורים האדיר. אני לא צריך להיות מומחה-לשיפורי-מנוע-של-איביזות כדי לדעת שיש אנשים שעדיף להם לעשות כל דבר אחר חוץ מלשפר מכוניות, וגם כדי לדעת שאפשר לעשות גם שיפורים בשטחים, שהם יכולים להיות באיכות חרא.

אני מכיר מספיק בעלי איביזות משופרות, כולל את עצמי (בעבר, היום עם לאון) בשביל לדעת שאף אחד לא הלך לשפר את הרכב בשטחים כדי לשלם פחות כסף.

אתה אומר שיש מלא אפשרויות לשיפורים, אבל לא התנסת בזה בפועל כנראה מעולם נוכח הדברים שאמרת קודם.

גם שיפורים בארץ יכולים לצאת באיכות לא טובה כל עוד הם נעשים בידיים לא מיומנות.

כרגע, כפי שאמרו קודמיי, שוק השיפורים לרכב הזה בארץ רבוי ויחסית זול ופשוט לביצוע, כך שאין סיבה שמשהו ישתבש או שמיישהו יפנה לשטחים לעשות זאת.

אמרת הרבה ,אבל לא אמרת כלום, אתה מדבר ברמה כללית שהאמת דיי תואמת את אופי השירשור הנ"ל.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם
אני מתכנן בקרוב מאוד להשתדרג בקופרה.

אני ישבתי בקופרה של מישהו שאני מכיר ורציתי לציין שהרגשתי הרבה אבל הרבה כוח וכן אני מודה שזה הרכב הכי חזק שישבתי בו [צ'יפ אפסולוט וקיט יניקה] הרגשתי יותר כוח מבCLS 350 או שאני טועה?

רציתי לשאול אתכם האם באמת כדי לרכוש את הרכב הזה? אך ורק מבחינת ביצועים. (אני כבר מודע ליופי ולאמינות)

או שיש רכב אחר שעולה על הקופרה בכמה בחינות?

בברכה,

תומר.

קודם כל לא הבנתי מה הקפיצה לצ'יפ, אם אתה מתכנן לקנות קופרה עם אחריות, קודם כל כמובן תצטרך לחכות עד לסוף האחריות. אם אין עוד אחריות, קודם כל תמצה את הנסיעה בקופרה, ואז, תחשוב על צ'יפ.

אני רואה שיש לך איביזה שזה בהחלט מספיק לילד בגיל שלך. תראה, אני לא מתכוון להתנשא מעליך כמו חלק פה (לא לעניין באמת, אתם לא הייתם בגיל שלו?) כי אני מבוגר ממך בסה"כ ב3\ 3 וחצי שנים, תראה, גם אני נהגתי ברכבים ספורטיבים ונהנתי מאוד, אבל אני לא חושב בכלל על להחזיק אחת כזאת מכמה סיבות:

- אין לי כסף להחזיק אותן בשוטף, הצריכה של הספורטיביות גבוהה מאוד, שלא נדבר על הביטוחים

- לא בא לי את התשומת לב, לא מהמשטרה ולא מהאנשים בכביש. משטרה שרואה צעיר בקופרה, תיהיה בטוח שיעשו לך חיים קשים ויעצרו אותך לא מעט פעמים ניידות. חוץ מזה, שאנשים קנאים לא ממש יתייחסו בכבוד לרכב שלך.

- אני הייתי בגדס"ר צנחנים והתשומת לב לרכב שלי הייתה אפס, הוא פשוט עמד מאובק שבועות כמעט, אני מניח (?) שאתה בדרך לצבא, מה הטעם להחזיק ספורטיבית כזאת כשאתה הולך להיות חייל? גם ג'ובניק, שלא תחשוב אחרת (בתור ג'ובניק תצטרך רכב, אבל לא יהיה לך כסף להחזיק אחד ספורטיבי), אני נפצעתי ואני כרגע ג'ובניק שרואה יותר בית מבסיס, ובכל זאת קשה לי להקדיש זמן לרכב.

קח לתשומת ליבך. בעתיד, שאני ישתחרר ויהיה לי גב כלכלי אולי, אולי אני יוכל לחשוב על להחזיק רכב לפחות קצת ספורטיבי. אם אין לך אבא עשיר, רד מזה.

פורסם

בואנה כמות השטויות שנרשמות בשירשור ההזוי הזה יוצאות מפרופורציה.

להחזיק קופרה יקר?!

בהשוואה למה?עם כמה רכבים התנסית בעבר שאתה קובע את זאת בנחרצות כזאתי?

אני מחזיק קופרה ואני יכול להגיד לך שהיא יותר זולה לתחזוקה ממאזדה 3 של השכנים שלי.

תבסס קצת את השטויות שאתה כותב,ואם אתה לא יודע זה בסדר אבל אל תטעה סתם אנשים.

• תוכן חדש...