Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שהעלויות ממש זולות , מין הסתם בגלל שהם משלמים פחות מיסים .

בכל מקרה שמתי עין על סקודה פאביה שנת 2003 ששימשה תמידד כמונית ועברה 330K ק"מ.

המחיר 14000 נראה לי ממש זול .

להתפתות ולקנות?

עוד דבר - למישהו יש מושג מה תוחלת החיים של מנועים כאלה? אני יודע למשל שבתיחזוק נכון מנוע מרצדס איכותי יעשה גם מיליון K למישהו יש מושג כמה הפאביה תעשה? ויש הבדל בתוחלת החיים בין מנוע בנזין לדיזל?

פורסם

לדעתי, הכי טוב מבחינתך יהיה לקחת את הרכב למוסך רון ברחוב המסגר בתל אביב.

הוא מבצע בדיקה לפני קניה והוא יגיד לך אם כדאי לך לקנות או לא.

אתה יכול לשלוח לו הודעה פרטית הוא חבר בפורום.

קובי

פורסם

מסכים אתך שמנוע דיזל שטופל היטב יחזיק מאות אלפי קילומטרים. השאלה מה לגבי יתר המכלולים. משיחות רבות שקיימתי עם נהגי מוניות, עולה שמקילומטראז' מסוים נדרש להחליף מכלולים שונים שהם מאוד יקרים כגון גיר, משאבות סולר וכו'.

לכן, ממליץ בחום לבצע בדיקה מקיפה במוסך מתמחה, על מנת להעריך את הנזקים העתידיים.

אגב, היום עברה לידי מרצדס אי. קלאס שנת 2001 מונית לשעבר, שמעתי היטב נקישות במנוע, כאשר היה מורגש היטב שהרכב "עשה" כברת דרך רצינית.

אני הייתי מעדיף רכישה של מכונית עם קילומטראז' סביר שהיתה בבעלות פרטית.

בהצלחה

פורסם

רק שתדע שמוניות סובלות מבלאי מואץ ,

אני גם אם ישלמו לי לא לוקח אחת שבעברה הייתה מונית.

הבלאי המואץ נגרם בראש ובראשונה מהעובדה שהרכב נוסע בשבוע מה שאתה תעשה בכמה חודשים.

רוב הנסיעות בעיר.

ויש מוניות אם יותר מנהג אחד,

מה שאומר שהרכב לא נח שניה.

וכן ,חוץ ממנוע יש עוד הרבה מכלולים שפשוט נשחקים,

תחשוב אם הרכב היה עדיין אמין נהגי המוניות שחוסכים שקל על שקל לא היו מחליפים אותו.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

עדיף ומומלץ לקנות מונית לשעבר מנהג יחיד, שיש כאלה ולא חסר, רק צריך לחפש וצריך סבלנות.

לאבא שלי היה מונית לשעבר של מרצדס C220, וגם עם כמעט 500 אלף ק"מ על הסקלאה האוטו הזה שד! :twisted:

ואגב הרכב היה בבעלותנו מעל לשנתיים ועקב תאונה הרכב הושבת :cry:

ומבחינת אמינות הדבר הכי יקר שהחלפנו ברכב זה תושבות מנוע, לא קריטי בכלל.

ומאוד חסכוני בשיוט של 100-110 קמ"ש על הכביש המהיר, הצריכת דלק נעה באזור ה-5.5 ליטר למאה ק"מ.

שלא לדבר על "הפינוקים" של מרצדס 8).

פורסם

5.5 ליטר ל-100 ק"מ זו תוצאה של נסיעה בינעירונית בלבד. הצריכה הממוצעת היא 7 ליטר ל-100 ק"מ.

בלאי מואץ זה משהו שכל מכונית סובלת ממנו, עם עליית הקילומטרז'. בהנחה והרכב טופל כמו שצריך, יש לפאביה הזו עוד את כל החיים לפניה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שמע פתגם חכם שסבתא שלי עליה השלום נהגה לומר לי מאז היותי ילד: בחינם קונים כינים.

אולי המחיר מציאה, אבל הרכב עבד קשה, לעתים יותר מנהג אחד, לעתים עבד שעות ללא הפסקה.

תעשה חשבון האם זה כדאי לך.

אני באופן אישי הייתי מעדיף רכב מבעלות פרטית, קילומטראז' סביר ולא מכונית שעבדה בתנאים כה קשים.

נכון שלעתים ניתן למצוא מציאות של ממש, כאשר מדובר בנהג מונית מבוגר, פדנט, ששמר על הרכב, טיפל בו במסירות וכו'.

אבל קח בחשבון שהיום הפרנסה קשה בענף המוניות, הפאביה היא אחת המוניות הנחותות, כך שמי שהחזיק אותה זה נהג "תפרן", שווה לך להכנס להרפתקה הזו?

מה לגבי מכירה עתידית? כנס ליד 2 ותראה כמה אוקטביות דיזל של נהגי מוניות מוצעות למכירה. נראה שהביקוש נמוך. יש לכך סיבה.

לכן, תחשוב טוב טוב.

אני מסתכל הרבה פעמים על מרצדס מוניות לשעבר שנקנות ע"י אנשים שמחפשים את ה"שופוני", אני שומע את הנקישות במנוע, רואה את העשן השחור, ושואל את עצמי האם זה משתלם להם.

לי נראה שלא, בפרט כאשר אני רואה אח"כ את המודעות למכירה בהן כתוב מונית לשעבר, האדם הסביר מתרחק מזה כמו מאש.

חג שמח

Guest ספורטמוטורי
פורסם

זה כמו שתשאל,מה דעתכם על להתחתן עם ז1נה במשרה מלאה.

פורסם

רוב המכללים בכלי רכב נורמליים בנויים להחזיק מס' קילומטרים מסויים. מונית נוסעת לעיתים מרחקים שאפילו היצרן לא חשב שהרכב שהוא יצר יגיע אליהם. לפיכך יש לצפות לבלאי במכללים שבד"כ לא מתקלקלים כלל משך כל חיי הרכב.

לסיכום: זול מתחיל באות השביעית - ולא בכדי...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
זה כמו שתשאל,מה דעתכם על להתחתן עם ז1נה במשרה מלאה.

גנבת לי את המילים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ד"א זאת הסיבה שאם אתה מעוניין לדעת אם רכב אמין או לא ,והדגם שלו במקרה שימש גם מוניות

ברמזור הבא תמצא את המונית שעונה לדגם המבוקש.

פתח את החלון,

ושאל את נהג המונית איך הרכב ? :lol:

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

חברי היקרים ו(המתלהמים...), לאט לכם...

כמו כל החלטה בחיים ישנם שיקולים לכאן ולכאן של עלות מול תועלת.

14K לרכב כזה אומר שלמעשה מדובר בערך גרט. כלומר, מבחינה כלכלית-ירידת הערך העתידית של הרכב הינה שולית.

אני סבור כי בדכי לקחת החלטה מושכלת עליך לשקלל סיכון (במקרה שלך: ביקורים תכופים במוסכים להחלפה של חלקים שיכול ויהיו יקרים לאור הבלאי הגבוה של הרכב ועלות החלקים בסקודה) מול סיכוי (לרכוש רכב למחיר גרט). מעבר לתיאוריה (שנכונה לכל החלטה עיסקית) אי הייתי נמנע מהסיבות הבאות:

לא מדובר ברכב שיש כלפיו תחושות אמוציונאליות חזקות. מדובר בפאביה שהייתה מונית, מה שאומר שכשתמכור אותה תאלץ להמתין הרבה זמן לסוחר שיציע לך מחיר מצחיק (שעליו גם בסוף תתפשר...).

אם היית שואל את אותה שאלה לגבי אלפא ספיידר עם נתונים שאינם אידאליים (יד גבוהה, קילומטראז' גבוהה ואולי גם איזה קצה שילדה "בשביל הנשמה"...) ההחלטה הייתה אחרת (עיין בתגובות לעיל: להתחתן עם זונה מסעירה וחושנית בדימוס. לא חסרים סיפורים על כאלו שעשו זאת בחיים. כולם גם שילמו מחיר כזה או אחר...).

שנית, אם היה מדובר במרצדס שעשתה את הקילומטראז' הזה ההתייחסות הייתה אחרת. עם כל הכבוד, פאביה אינה מרצדס מבחינת עמידות, איכות ההרכבה, איכות החומרים, חוזק המנוע וכו'...

אבל, אם בכל זאת התאהבת דווקא בפאביה הזו ואין לך יכולת להגדיל את התקציב-אני לא הייתי פוסל את העיסקה על הסף אם מבחינה כלכלית היא סבירה.

נקודה למחשבה:

אני סבור כי עדיף לך לנצל את הפוביה של הישראלים למכות שילדה ובמחיר דומה לנסות לרכוש במחיר "מגורזן" רכב פרטי עם מכת שילדה שאינה בעלת משמעות בטיחותית (תבקש לראות דו"ח שמאי אחרי התאונה).

• תוכן חדש...