Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לקחתי S16 לבדיקה, חוץ מהכסת"ח הרגיל התוצאות קומפרסייה קצת מטרידות אותי ואשמח נורא לעצות, אני יודע שזאת בדיקה יחסית ושהיא לא בהכרח מצביעה על בעיה, אשמח נורא לעזרה כי אני חייב להחליט אם אני לוקח את הרכב או לא.

(הרכב יד 2 עם 150 ק"מ)

תודה לעונים!

IMG_0290.jpg

פורסם

ז"א שבסופו של עניין, אי אפשר לדעת מה הקומפרסייה המדוייקת עד שעושים בדיקת לחץ עם שעון?

אז בשביל מה עושים בכלל את הבדיקה היחסית, זה נותן כיוון כללי שיש בעייה כלשהי ? אינדיקציה כלשהי?

פורסם

הבדיקה מצביעה על מנוע לא מאוזן וזה מה שמטריד, הנ"ל יכול לנבוע מכיוונים שונים שמה שמשותף להם הוא השקעה כספית נכבדה יחסית.

לא הייתי נבהל במידה והמוכר מוכן להתפשר ברמה הגיונית בכפוף למצב המנוע.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
ז"א שבסופו של עניין, אי אפשר לדעת מה הקומפרסייה המדוייקת עד שעושים בדיקת לחץ עם שעון?

אז בשביל מה עושים בכלל את הבדיקה היחסית, זה נותן כיוון כללי שיש בעייה כלשהי ? אינדיקציה כלשהי?

כי במכון בדיקה אי אפשר להתחיל לפרק חלקים מהמנוע בכל רכב שנכנס לבדיקה ולעשות לו בדיקת קומפרסיה יסודית.

הבדיקה הזאת לא הכי מדויקת שיש, אבל היא נותנת אינדיקציה כללית.

כמו שכבר כתבו לך, אם שאר המכלולים במצב טוב והמוכר מפגין רצינות ומוכן להמשיך הלאה בתהליך, כדאי לגשת עם הרכב למוסך שמתמחה בפיג'ו ספורטיביות ולבדוק את העסק עם שעון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שווה בדיקה נוספת אצל מומחה.

בזמנו היה לי אותו הדבר עם אלפא 147 שני ליטר. כשמכרתי אחרי בעלות ממושכת והרבה Italian Tuning בסל"ד גבוה, כמעט ולא היתה סטייה בין הצילינדרים..

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
שווה בדיקה נוספת אצל מומחה.

בזמנו היה לי אותו הדבר עם אלפא 147 שני ליטר. כשמכרתי אחרי בעלות ממושכת והרבה Italian Tuning בסל"ד גבוה, כמעט ולא היתה סטייה בין הצילינדרים..

מה היה לך אותו הדבר? בוצעה בדיקת קומפרסיה יחסית שהראתה הבדלים ולאחר מכן בבדיקת לחץ היה תקין?

אני כנראה אקפוץ לשאפט על מנת לבדוק את הקומפרסיה עם שעון, הבנתי גם שיש כל מיני דברים שיכולים להשפיע על הבדיקה היחסית כמו פיח במנוע, קויילים וכל מיני דברים אחרים שהם זניחים לעומת אם התקלה נובעת מהרינגים או בעיות אחרות במנוע.

מישהו יודע מה הקומפרסיה צריכה להיות במנוע הזה?

מצאתי בגוגל את הערך 10.80:1 היחס אבל אני לא יודע מה החישוב ואיך מגיעים ל PSI

פורסם

כן, היה הבדל של בערך 10% בין שני צילינדרים לשניים אחרים אבל בדיקה מעמיקה יותר גילתה שאין סיבה לחשש רציני (מה גם שבמקרה שלי זו היתה רכישה מיד ראשונה, מגברת בת למעלה מ-50). קניתי את הרכב. כשמכרתי, אחרי שהרכב עבר אצלי טיפולים ואחרי שננהג כמו שצריך (ידוע, לדוגמא, שסל"ד גבוה עוזר להיפטר משאריות פיח), הסטיה בבדיקה הממוחשבת היתה 0.5%.

בקיצור - שווה בדיקה מעמיקה יותר. אני לא סומך על הבדיקה הממוחשבת.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אני כנראה אקפוץ לשאפט על מנת לבדוק את הקומפרסיה עם שעון, הבנתי גם שיש כל מיני דברים שיכולים להשפיע על הבדיקה היחסית כמו פיח במנוע, קויילים וכל מיני דברים אחרים שהם זניחים לעומת אם התקלה נובעת מהרינגים או בעיות אחרות במנוע.

מישהו יודע מה הקומפרסיה צריכה להיות במנוע הזה?

מצאתי בגוגל את הערך 10.80:1 היחס אבל אני לא יודע מה החישוב ואיך מגיעים ל PSI

מה שמצאת בגוגל הוא יחס הדחיסה כפי שנקבע ע"י היצרן בעת תכנון המנוע.

מה שבודקים באמצעות השעון הוא את רמת האטימה של טבעות הבוכנה (רינגים).

בכל מנוע ישנן שתי סוגי טבעות אטימה - טבעת אחת אחראית על הדחיסה ותפקידה הוא לשמור על אטימה מירבית על מנת שהדחיסה לא "תברח" לאגן השמן, ואילו הטבעת השנייה אחראית על גריפת שמן המנוע והחזרתו לאגן השמן.

בלאי בטבעת זו גורם לשמן לעלות לתא השריפה ולהשרף ביחד עם התערובת.

מנוע שבו יש בלאי גבוה בטבעות הדחיסה יפיק הספק נמוך מהמקורי, ולעיתים בצורה משמעותית, ואילו במנוע שבו טבעות השמן שחוקות המנוע יצרוך שמן ויעשן עשן לבן.

פערים משמעותיים בנתוני הדחיסה מצביעים לרוב על מנוע שחוק או מנוע שעבר חיים קשים.

חוסר דחיסה מוחלט, אגב, יכול לנבוע משסתום שרוף.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה על ההסבר חן, סידרת לי כמה דברים שלא היו לי ברורים, בגדול אני מקווה שאתה מתייחס לבדיקה לפי שעון ולא לבדיקה יחסית אחרת אין לי טעם ממש לבצע את בדיקת הקומפרסיה בשעון..:cry:

• תוכן חדש...