Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בשיפוץ מרצדס 220 שנת 63

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי ירושה מאבי. מרצדס 220 שנת 63 עם עבר עשיר. הרכב מפורק וחלוד כבר שנים (אבי רצה לשפץ אך לא הספיק).

אני מעוניין לשפצו ואשמח למידע על מקומות טובים ומומלצים המסוגלים לטפל באתגר כזה. אני מתעניין בשיפוץ מקיף.

שמעתי על אופציה לשלוח לחו"ל לשיפוץ אצל מומחים לרכבי מרצדס בעלי גישה סדירה לחלקי חילוף - דעה בנושא?

בתודה מראש על העזרה

חן

פורסם

יש לי סנטימנטים לרכב הזה. הרכב הראשון שלי היה כזה שנת 1964. אחלה מכונית.

כמובן שניתן לשלח לשיפוץ בחו"ל. אולי הדרך הטובה ביותר, אך גם היקרה ביותר.

ו...כדאי שתדע שתצתרך לשלם מכס על עלות השיפוץ (לצרך החישוב יכניסו גם את מחיר ההובלה)

החשבון שלך. בהצלחה

אריה

פורסם
יש לי סנטימנטים לרכב הזה. הרכב הראשון שלי היה כזה שנת 1964. אחלה מכונית.

כמובן שניתן לשלח לשיפוץ בחו"ל. אולי הדרך הטובה ביותר, אך גם היקרה ביותר.

ו...כדאי שתדע שתצתרך לשלם מכס על עלות השיפוץ (לצרך החישוב יכניסו גם את מחיר ההובלה)

החשבון שלך. בהצלחה

אריה

אריה , מדוע הדרך הטובה ביותר היא לשפץ בחו''ל , אין כבר אנשים שיודעים את העבודה בארץ ?

אודי.

פורסם

אני מציע שתעלה תמונות של הרכב על מנת שנוכל לתת לך כיוון יותר נכון ,מה הידע שלך העם כבר היית מעורב בפרוייקט כזה?

כמו שאודי כתב היכולת בארץ קיימת.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

שלום.

אמנם ניתן לשלוח לחו"ל אבל גם בארץ יש אנשים שיודעים איך לשפץ.

אני מצרף קישורים להתרשמות.

והיה ויענין אותך צור איתי קשר בפרטי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=122866&highlight=%D7%A8%D7%A0%D7%95

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=291231

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

כמובן שיש מי שיודע את העבודה בארץ. לא רבים אבל יש.

וזה עדיין שונה מלשפץ רכב בסדנא שזה תחום ההתמחות שלה , שנימצאת בסמיכות למקורות חלקים מקוריים וזמינים.

וזה לא אומר שאין מי שעושה את העבודה שארץ ברמה.

אריה

פורסם

סדנא בחו''ל קרובה אולי לחלקים אך רחוקה מהעין ועל כן בלתי נתנת לביקורת אלא אם כן יש לך כרטיסי טיסה חינם זמן בשפע וכמובן כסף . כאן ניתן כמובן גם לשלוט היטב בכל הפרוייקט . לדוגמא פרוייקט שמסתיים בימים אלה :

http://www.nsusportprinz.com/

נדירות החלפים וזמינותם הרבה יותר קשה ממרצדס אולם בבנית הרכב הזה לא התעכבנו בשל כך . הכל מתוזמן עפ''י ההתקדמות .

אודי.

פורסם

היי חן,

שלח תמונות - ונוכל להתרשם מהמצב של הרכב.

חבל לשלוח את הרכב לחו"ל (יקר מאוד)- לא מעט חבר'ה כאן שיפצו רכבים בעצמם (ויותר מרכב אחד) - ומתוכם יהיו מספיק חברים שיעזרו לך בשימחה בדבר הכי חשוב: עצות טובות, והפניה לבעלי מקצוע טובים (וכמובן שיהיו גם כאלה שישמחו 'לגזור קופון' על הארנק שלך...).

תמונות. בוא נתחיל עם תמונות...

פורסם

לפני הכל, תגדיר לעצמך תקציב.

יש צורות שונות ורמות שונות של שיפוץ שמתחילות בעשרות אלפי שקלים ונגמרות באין סוף, לפי זה תדע במה אתה יכול לעמוד ומה בדיוק אתה רוצה.

לפי התיאור הקצר, נשמע שלא מדובר בפרוייקט קטן, ולפי זה אנסה לענות.

הדרך הזולה, הטובה, והמשתלמת ביותר היא להביא רכב כזה מחו"ל שלם ומוכן. מאחר וזה לא נראה לי הכיוון (סנטימנטים?) נלך הלאה.

בהנחה שחלודה יש הרבה ואפילו מאוד, הדרך הטובה ביותר היא להביא חלקי פח משומשים שלמים ולא חלודים מאריזונה או נאבדה. יש שם מגרשי פירוק שמתמחים בזה ומוכרים לכל העולם חלקי פח כי יש שם אפס חלודה בגלל היובש. כל עבודה שתעשה כאן על מרכב חלוד לא תגיע לתוצאה דומה, ואל תדאג - גם ככה תשאר מספיק עבודה לפחח...

מבחינה מכאנית, צריך לעשות בדיקה מקיפה ולבדוק מה המצב. אם מנוע וגיר (ידני או אוטומטי?) במצב סביר אפשר להחיות אותם, ואם לא הדרך הטובה ביותר היא שוב - להביא שלם וטוב מחו"ל. להביא משופץ עולה הארבה מאוד, להביא משומש טוב לא עולה הרבה ובדרך כלל זה מצליח. אני עשיתי את זה ויצא הכי טוב שאפשר.

יש הרבה עבודה מכאנית ועבודת חשמל מעבר לזה, ולכן צריך מישהו שמכיר את הרכב ושיוכל לקחת על עצמו את העבודה הזאת ולומר לך אילו חלקים להביא. אני מכיר שני מכונאים מעולים שמכירים את הרכב הזה מצויין, אם תצטרך אתה מוזמן לשאול.

הדבר הבא הוא מה אתה יודע לעשות (ורוצה) בעצמך. אם אתה לא הולך לעשות חלק מהעבודה בעצמך תצטרך מישהו שינהל את השיפוץ, יפרק וירכיב את הכל. גם כאן, יש לי עבורך מישהו שמכיר ועשה עבודות ברמה גבוהה מאוד, בעיקר על מרצדסים עתיקות. אם תרצה אשאל אותו על כך.

כמעט שחכתי, ריפוד ועץ. ריפוד, להביא מחו"ל את בכל תפור ומוכן להרכבה, עץ - תלוי במצב.

מעבר לזה, אם יש תקציב אפשר לשלוח לסדנה בחו"ל אבל אפילו אם הסנטימנטים שלך לרכב גבוהים מאוד, זה עסק שאין בו הגיון כלשהו מבחינה כלכלית.

קח בחשבון שלשפץ כל מרצדס זה עסק יקר כי חלקים ממש לא זולים. אין הבדל שמיים וארץ בין לשפץ מרצדס יקרה ונדירה לבין לשפץ מרצדס כמו שלך, חלקים מקוריים של מרצדס עולים הרבה. יחד עם זה הרכב שלך בשלמותו לא עולה הון והערך שלו הוא בעיקר סנטימנטלי עבורך בגלל שאם לא, היה משתלם בהרבה להביא אחת שלמה ונוסעת ולהשתמש בשלך לחלקים.

בקיצור, תגדיר תקציב, תגדיר רמת שיפוץ, ואחרי זה יהיה הרבה יותר קל לעזור לך. אתה מוזמן להתייעץ, יש קצת נסיון במרצדס...

בהצלחה

איתן

פורסם

דבר ראשון תודה לכל המגיבים

אני שוקל את צעדי בימים אלו.

שאלה

מישהו מכיר אתר אינטרנט טוב שמוכר חלקי חילוף ופחחות לדגם זה (מרצדס 220 שנת 63)???

בתודה וברכת חג שמח

חן

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום

אני מחפש פחח טוב באזור המרכז במחירים סבירים לפרוייקט הנ"ל

כל טלפון/ שם/ כתובת יתקבל בשמחה

בתודה

חן

פורסם

היי חן,

אני עובד (כבר שנים...) עם מוסך מאיזור הצפון, שביצע עבודות למספר חברי פורום:

"מוסך האחים מנסור" מנצרת 04-6572929. דבר עם אדוארד, וייתכן ויוכל להגיע אליך לתת הערכת מחיר.

פורסם

לגבי חלפים, אשמח לסייע ככל שניתן.

מציע שתבצע פירוק מלא עד היסוד. זה לו'ח זמן וגם כסף אבל פעם אחת...כמו שצריך.

זה רכב עם יוחסין ולכן שיפוץ מקיף כעת יחסוך הרבה כאבי ראש ולב.

שלא לדבר שהיורשים ימשיכו את המסורת אז מואב להשאיר מכונית ולא ערימת פחים..

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

• תוכן חדש...