Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Rubbish

T16
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה צריך ללמוד את התיאום שבין רגל שמאל ליד ימין (הצעה שלי, תלמד לתופף :wink: ).

לשיפור הביצועים, תשאיר את רגל ימין על הגז (קצת מרתיע בהתחלה, אבל תנסה להתרגל).

רגל ימין לחוצה, לחיצה מהירה על הקלאץ' (חזקה) והעברת הילוך מהירה ושחרור הקלאץ (שים לב שההילוך נכנס) מהר.

העובדה שהדוושה של הגז לחוצה (ולא בעדינות) תאפשר לך לזרוק קלאץ' מבלי שהאוטו יכבה.

תצטרך ללמוד את ע"י ניסיון, לפחות 50-100 פעם. הטריק זה לנסוע עם שתי רגליים לחוצות (קטע פסיכולוגי).

הנהלת הפורום מזהירה: שימוש בשיטות העולות בשרשור זה הינן על אחראיות המשתמשים ומסוכנות לבריאות (ולביצועים...)

הלוואי והיה שאפשר לעשות MULTICAST ולהשתיל דיסקט חדש במוח של 99% מהישראלים.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה צריך ללמוד את התיאום שבין רגל שמאל ליד ימין (הצעה שלי, תלמד לתופף :wink: ).

לשיפור הביצועים, תשאיר את רגל ימין על הגז (קצת מרתיע בהתחלה, אבל תנסה להתרגל).

רגל ימין לחוצה, לחיצה מהירה על הקלאץ' (חזקה) והעברת הילוך מהירה ושחרור הקלאץ (שים לב שההילוך נכנס) מהר.

העובדה שהדוושה של הגז לחוצה (ולא בעדינות) תאפשר לך לזרוק קלאץ' מבלי שהאוטו יכבה.

תצטרך ללמוד את ע"י ניסיון, לפחות 50-100 פעם. הטריק זה לנסוע עם שתי רגליים לחוצות (קטע פסיכולוגי).

WTF? :evil:

בהעברת הילוך האוטו לא יכבה בזריקת קלאץ' בשום מצב!!!!!! הוא פשוט יקפוץ מעט בגלל חוסר תיאום בסיבובי המנוע

בכלל, מעבירים הילוך עם גז עדין, אם כבר..... כדי שסיבובי מנוע יהיו תואמים

בקיצור, הרבה שטויות

יובל.

פורסם

למה להתאמץ? ......לך, נראה לי, תיבה אוטומטית הכי תתאים, רק אל תשכח לנסוע על S בשביל הביצועים. :lol:

אל תשכח גם לקנות כיסוי כזה להגה, ולשים מדבקה של שלום עכשיו. :D

או אולי יותר טוב, תקנה משאית ושים את האוטו עליה..... :shock:

מי שרוצה סל"ד גבוה בהילוך הבא, להשאיר את הרגל לחוצה. יובל יכול להוריד את הרגל, וגם לעצור בצד כדי לבדוק שמן בין הילוך להילוך, שמעתי שזה מומלץ.

:D:D:D

בקיצור, זה עניין של תרגול עצמי. כמובן שלא מומלץ בנהיגה יומיומית :wink:

פורסם
למה להתאמץ? ......לך, נראה לי, תיבה אוטומטית הכי תתאים, רק אל תשכח לנסוע על S בשביל הביצועים. :lol:

מי שרוצה סל"ד גבוה בהילוך הבא, להשאיר את הרגל לחוצה. יובל יכול להוריד את הרגל, וגם לעצור בצד כדי לבדוק שמן בין הילוך להילוך, שמעתי שזה מומלץ.

אולי אל תדבר שטויות?

להשאיר שתי רגליים לחוצות כטריק לגרום לזה שהמנוע לא יכבה כשזורקים קלאץ?

אתה רק מזרגג את הקלאץ בזה, זה הכל.

נהיגה ספורטיבית אולי נראית אגרסיבית, אבל זה רק אשלייה אופטית. למעשה, הנהיגה הכי יעילה נעשית כשהנהג עושה דברים מתוך תיאום מלא, עדינות וקואורדינאציה מלאה ברגליים ידיים וראש. כל החוכמה היא לעבוד נכון מהיר ונקי. סתם לדחוף גז , לזרוק קלאץ, אלה "פולסטריקס" של אנשים שבטוחים שנהיגה ספורטיבית זה לפתוח עם הסוזוקי באלנו של אבא מול המזדה לנטיס של אמא .

Race Smart

פורסם

לצערי, לא ראיתי את ההודעה הזאת לפני

לשמחתי, יותם גרם להקפצה, תודה יותם

T16, אתה מדבר שטויות בקצב, לא משנה לי מי אתה ואיזה אוטו יש לך.... אוטו לא נכבה כשזורקים את הקלאץ' בהעברת הילוך, והשטות שאמרת עם הגז היא שטות מוחלטת

אני אמנם, לא נהג מירוצים גדול, אבל מיום ליום אני לומד עוד, ורק התחלתי את דרכי....

אתה לעומת זאת, מפיק הרבה בלבולי שכל, מי שלא תהיה

לילה טוב

יובל.

פורסם

אם אין לך נסיון, סלח לי שאני אומר את זה בצורה בוטה, אף פעם אל תגיד למישהו שהוא מקשקש בעוד שאתה אפילו לא יודע על מה מדברים בכלל.

העיקרון הזה נקרא גז אמריקאי (נהוג הרבה באופנועים) והנושא נדון הרבה פעמים, אם אתה רוצה, שאל את אחד נהגי המרוץ בארץ, באחד מהקורסי הנהיגה (זה רק יועיל לך).

ולסיכום: מי שגר בבית מזכוכית שלא יזרוק אבנים. אם אין לך נסיון בהחלפת הילוכים מהירה, אנא אל תקבע מי מקשקש ולמה.

תודה .

(קח את זה בקלות איש, הכל לטובה) :wink:

פורסם
אם אין לך נסיון, סלח לי שאני אומר את זה בצורה בוטה, אף פעם אל תגיד למישהו שהוא מקשקש בעוד שאתה אפילו לא יודע על מה מדברים בכלל.

העיקרון הזה נקרא גז אמריקאי (נהוג הרבה באופנועים) והנושא נדון הרבה פעמים, אם אתה רוצה, שאל את אחד נהגי המרוץ בארץ, באחד מהקורסי הנהיגה (זה רק יועיל לך).

ולסיכום: מי שגר בבית מזכוכית שלא יזרוק אבנים. אם אין לך נסיון בהחלפת הילוכים מהירה, אנא אל תקבע מי מקשקש ולמה.

תודה .

(קח את זה בקלות איש, הכל לטובה) :wink:

אתה אמרת שבעת העברת הילוך, הרכב יכבה אם תזרוק קלאץ', וזה בלבולי שכל.....

בקשר לשיטה שלך, זה ממש לא נראה לי הגיוני..... זה חסר מטרה, דני אם אתה קורא את זה, אני שואל אם השיטה קיימת ולמה היא יעילה

אגב, אני מחליף הילוכים מהר, ואין כל קשר בין ה"שיטה" המוטלת בספק שלך להחלפת הילוכים מהירה

למען האמת אין שום שיטה להחפת הילוכים מהירה, אלא להתרגל לעבודה מהירה עם הקלאץ', נקודה

אל תנסה להתווכח, אני יצאתי בהנחה שאתה לא מבין על מה אתה מדבר בעקבות המשפט:

משפט זה הוא שטות גמורה, אוטו במצב תקין אף פעם לא יכבה כשהקאלץ' מורם והילוך משולב

גם אם תזרוק אותו כאוות נפשך (אני מדבר על מצב שהרכב בנסיעה, כלומר החלפת הילוך, ולא זינוק מהמקום וזה גם מה שאתה התכוונת)

הרי כשאתה מניע ע"י שימוש בסיבוב הגלגלים במקום בסטארטר (דחיפה הכוונה), אתה זורק קלאץ' בשביל להניע

בקיצור, למה אני טורח בכלל, כשתסביר במקום לקשקש, אני אשמח להתדיין איתך

נ.ב. תגיד, יש לך רישיון בכלל? נראה שלא, ואם כן בחיים לא נהגת על רכב עם גיר ידני

יובל.

פורסם

T16 אתה באמת מקשקש בלי סוף!,ללחץ קלאץ +גז יחדיו זו שטות גמורה לגמרי בישביל להעלות להילוך הבא,ביגלל שזה סתם נותן גז במכוניות מודרניות (7 שנים אחורה ואולי יותר) מאבדים אולי 1000 סל"ד שמעבירים להילוך גבוהה יותר,ואכן גם תלוי במהירות שמעבירים,המצב שאתה מסביר פה יותר נכון בחלקו "לדאבל קלאץ" ולא ל שטויות שאמרת.

אני מציע לך לא לזרוק שטויות חבל על המקום בשרת.

פורסם

וסתם בתור אחד שרכב כבר כמעט 10 שנים אני יכול להגיד לך שאם הייתי עושה את מה שאמרת פה הייתי כבר ממזמן או בכיסא גלגלים או קבור עמוק באדמה.

אתה לא יודע ביכלל על מה אתה מדבר ואני רוצה לראות את האמיץ שיעשה דבר כזה עם R750,r6,וכו'..

פורסם

אולי אל תדבר שטויות?

להשאיר שתי רגליים לחוצות כטריק לגרום לזה שהמנוע לא יכבה כשזורקים קלאץ?

אתה רק מזרגג את הקלאץ בזה, זה הכל.

נהיגה ספורטיבית אולי נראית אגרסיבית, אבל זה רק אשלייה אופטית. למעשה, הנהיגה הכי יעילה נעשית כשהנהג עושה דברים מתוך תיאום מלא, עדינות וקואורדינאציה מלאה ברגליים ידיים וראש. כל החוכמה היא לעבוד נכון מהיר ונקי. סתם לדחוף גז , לזרוק קלאץ, אלה "פולסטריקס" של אנשים שבטוחים שנהיגה ספורטיבית זה לפתוח עם הסוזוקי באלנו של אבא מול המזדה לנטיס של אמא .

:mm_yeah:

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

צחוקים אתכם.

עניין "כיבוי" המנוע היה להמחשה מה יקרה אם לא תלחצו על הגז בכלל, ואתם מוזמנים לנסות להחליף הילוך בלי גז, ולהגיד לי מה קרה.

אם אתם לא יודעים מה זה גז אמריקאי או "דאבל קלאץ'" (כמו שנכתב פה).

אז בבקשה, גם נסיון של 100 שנה לא יעזור לכם. אני לא מנסה להקניט אותכם,

אבל !! אם רוצים יותר מהירות בין הילוך להילוך, הדרך היחידה היא להמשיך ללחוץ על הגז. ואם זה מסובך מדי בשבילכם, אז לא נורא.

דרך אגב, אין לי רשיון, אין לי מכונית, כל הנסיונות נעשו בקורקינט שנת 73 עם מדבקת NO FEAR.

אני עדיין מתפקע מצחוק..... להחליף הילוך עם גז לא נותן כלום.....

אולי במקום לקשקש בפורום, קחו את האוטו שלכם ותנסו. לא לשכוח -- לא !!! להוריד את הרגל מהגז.

תהיו יותר חכמים אחרי שתנסו, ואתם מוזמנים להגיד לכולם איך זה היה.

אתם בטח מורידים את הגז כשאתם מחליפים הילוך,

פורסם
צחוקים אתכם.

ואתם מוזמנים לנסות להחליף הילוך בלי גז, ולהגיד לי מה קרה.

אין שום בעיה להעלות הילוך ולשחרר את הקלאץ מבלי ללחוץ על הגז. הרכב בנסיעה ולכן הוא לא יכבה, הוא פשוט ימשיך להתקדם מהתנופה שיש לו, הוא לא יאיץ אבל בטח לא יכבה,

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם
צחוקים אתכם.

עניין "כיבוי" המנוע היה להמחשה מה יקרה אם לא תלחצו על הגז בכלל, ואתם מוזמנים לנסות להחליף הילוך בלי גז, ולהגיד לי מה קרה.

אם אתם לא יודעים מה זה גז אמריקאי או "דאבל קלאץ'" (כמו שנכתב פה).

אז בבקשה, גם נסיון של 100 שנה לא יעזור לכם. אני לא מנסה להקניט אותכם,

אבל !! אם רוצים יותר מהירות בין הילוך להילוך, הדרך היחידה היא להמשיך ללחוץ על הגז. ואם זה מסובך מדי בשבילכם, אז לא נורא.

דרך אגב, אין לי רשיון, אין לי מכונית, כל הנסיונות נעשו בקורקינט שנת 73 עם מדבקת NO FEAR.

אני עדיין מתפקע מצחוק..... להחליף הילוך עם גז לא נותן כלום.....

אולי במקום לקשקש בפורום, קחו את האוטו שלכם ותנסו. לא לשכוח -- לא !!! להוריד את הרגל מהגז.

תהיו יותר חכמים אחרי שתנסו, ואתם מוזמנים להגיד לכולם איך זה היה.

אתם בטח מורידים את הגז כשאתם מחליפים הילוך,

מצטער להגיד לך, דאבל קלאץ היא שיטה שמחקה את פעולת מערכת הסינכרונים בגיר וכך יוצרת תיאום בין המנוע לגיר ומאפשרת שילוב חלק ונוח השומר על הקלאץ ועל הגיר וגם מונע בטיפה בלאי מיותר במנוע.

"גז אמריקאי" או יותר נכון "גז ביניים לסתומים חסרי קואורדינאציה"

פשוט לא נותן כלום ! , כאשר תוריד הילוכים במהירות שלא מתאימה להילוך (כמו משלישי לשני ב50-60 קמ"ש) אז זה יתרום להכנסה של ההילוך אבל למעשה השיטה הנכונה אינה ללחוץ על הגז כמו סתומים , להכניס קלאץ , לשלב ולהוציא, אלא להכניס מעט גז במידה המתאימה למהירות הזו , בהילוך שרוצים לשלב, ואז מתקבל השילוב הנכון. (בעיקרון שיטה זו כאשר מבצעים אותה באמצעות לחיצה על הגז באמצעות עקב ימין, תוך כדי לחיצה על ברקס באגודל רגל ימין ורגל שמאל מתפעלת את הקלאץ נקראת "עקב אגודל" והיא השיטה לכניסה לסיבוב בצורה נכונה)

כאשר מעלים הילוך (מרביעי לחמישי נניח) , אין שום סיבה לבצע את מה שאמרתי ממקודם , זה רק משגע את הגיר ומכריח אותו להשתמש בסינכרונים על מנת להוריד את הסל"ד במנוע שיתאים לסל"ד שההילוך צריך להשתלב בו.

דאבל קלאץ מלא יתבצע כך:

1. לוחצים על הקלץ'.

2. מעבירים לניוטרל.

3. משחררים את הקלץ'.

4. נותנים גז (הסל"דים של המנוע וגלגלי השיניים בגיר עולים).

5. לוחצים על הקלץ'.

6. מעבירים להילוך נמוח יותר משהיה בהתחלה.

7. משחררים את הקלץ'.

עכשיו אני מקווה שהבנת את ההבדל בין השטויות שאתה יורה כאן לאוויר לבין דאבל קלאץ וכו'.

ותפסיק להתנשא, עד כמה שידוע לי אתה אינך נהג מירוצים, ובטח שלא מדריך נהיגה מתקדמת כי אפילו דאבל קלאץ אתה לא יודע להגדיר, אז כדאי שתרד מהעץ חזרה לשבת בלול.

Race Smart

• תוכן חדש...