Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנו עומדים בפני רכישת רכב. יש לי ארבעה ילדים קטנים ולפיכך יש צורך בשישה מקומות לפחות. אולם לא נורא אם המקומות לא מרווחים. הדרישות הבסיסיות הן שיהיה אוטומט (בשביל האשה שתנהג רוב הזמן) ולא מפריז בצריכת הדלק.

ביום יום הרכב ישמש לנסיעה לירושלים וחזור (כ35-40 ק"מ כל צד) ועל כן חשובה לי צריכת דלק נמוכה במידת האפשר.

חשבתי על מאזדה 5, אולם שמעתי טוענים שהיא זוללת דלק. מאידך, חשוב לנו שיהיה רכב אמין ללא תקלות יחסית, כי אין לי זמן להתרוצץ איתו במוסכים - צריך אותו זמין באופן קבוע.

התקציב עומד על 120K. היתה לי מחשבה לקנות חדש ולקחת עוד הלוואה אבל דומני שלא שווה להשקיע כ"כ הרבה בשביל ה"ניילונים".

אשמח לעצה מהמבינים בתחום.

פורסם

אני ממליץ לחפש הונדה FRV.

רכב שמתאים ל-6 נוסעים בדיוק בצורה שונה מהמקובל של 2 שורות עם 3 מושבים. כלומר בין הנהג והנוסע הקדמי יש עוד כסא שמתקפל והופך למשענת יד נוחה מאוד כשהוא פנוי. עקב המבנה השונה התכנון הפנימי מיוחד וידית היילוכים נמצאת על הדבורד, מימין להגה ופיקוד חלונות החשמל של הנהג ממוקמם מעל פתח המיזוג השמאלי של הנהג.

הרכב רחב מהרגיל ולכן מכיל 3 נוסעים בכל שורה בנוחות.

מבחינת ביצועים וחיסכון, הרכב מצוייד במנוע ה-1.8 שמצוי גם בסיויק ונחשב חסכוני למדי. אני אישית הגעתי עם סיויק לכ-13 ק"מ לליטר בשיוט וזו תוצאה מעולה לדעתי. ה-FRV כבד יותר אז סביר להניח שהצריכה תהיה מעט יותר גבוהה אבל אני לא חושב שיהיה פער משמעותי.

במחיר הזה אפשר למצוא FRV פרטי ממודל 2007 ואולי אחד יוצא ליסינג ממודל 2008.

בהצלחה ושבוע טוב!

פורסם

אנחנו קנינו רנו לוגאן חדש ב-107,000 ש"ח (זה בידני, אבל יש גם אוטומאט, קצת יותר יקר, אבל נראה לי שבתקציב שלכם). עשינו הרבה מחקר קודם, והרכב אמור להיות מאד אמין. הוא גם מאד נח וחסכוני בדלק (1.6 נפח מנוע). רכב פשוט בלי קשקושים, אבל נותן את כל מה שצריך. הידני אמור להיות יותר חסכוני בדלק, אבל גם האוטומאט צריך להיות בסדר. אגב, גם אצלנו האשה בעיקר נוהגת, ובכל זאת הלכנו על ידני, אולי שווה להתרגל לזה ...

פורסם

רנו לוגאן כבר לא מיובא, כיוון שאין לו בקרת יציבות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

השאלה אם יש ניסיון איתו (אולי בחו"ל) לאורך זמן; מה האמינות - האם יזדקק להרבה תיקונים אחרי שנתיים פלוס, האם מחיר השוק שלו יצנח בצורה משמעותית מאד.

בעיקר חשוב לי אמינות, ורנו באופו כללי יש לה שם לא הכי הכי בתחום, קל וחומר הלוגאן שמיוצרת ברומניה למרות הסמל של רנו.

אגב, למישהו יש חוו"ד על טויוטה וורסו 7 מקומות? כי טענו לי שהאמינות של הטויוטה עולה בהרבה על המאזדה. ואלי שווה לקנות כזו חדשה (לא ראיתי וורסו יד שניה עדיין)? או שזה לא מצדיק 40K נוספים אחרי הכל..

• תוכן חדש...