Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי רכב בו אני מעוניין, כאשר המוכר אינו רוצה להתלוות לבדיקה, אלא הציע: שאתן X כסף כפיקדון, אקח את הרכב לאן שאני רוצה. כמו כן, נחתום על זכרון דברים שעל פיו, באם אינני מעוניין ברכב בעקבות ממצאי הבדיקה, אחזיר את הרכב והבעלים יחזיר לי את הכסף.

האם קיים זכרון דברים כזה?

מה עלי לוודא כי קיים בו?

תודה.

פורסם

בגדול, אפשר להעתיק את הקטע הרלוונטי מתוןך זיכרון הדברים של חברת השכרה.

אני במקומך הייתי חושש. לך תדע אם לא יבוא אליך בטענות שהרכב חזר עם פגיעה.

כל כך מסובך בשבילו למצוא מישהו שיתלווה אליך?

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

הבחור עצמאי ואיננו גרים באותו המקום (אני רוצה לקחת את הרכב למוסך שאני מכיר - הרכב שווה פחות מ-7000 ש"ח ואין טעם לקחתו למכון) - כל עניין הנסיעה הלוך+חזור בבוקר, יחד עם הבדיקה יקחו כ-3 שעות.

שוב, אם עניין הנזק איננו מוזכר בזכרון הדברים, האם תהיה לו עילה לתביעה?

כמובן שאם עניין הנזק בחוזה יעלה, אני לא אהיה מוכן לקחת אחריות ולחתום - מילא נזקים קוסמטיים, אותם אוכל לזהות במעמד החתימה וניתן יהיה להזכירם (בדומה למעמד השכרת רכב), אך נזקים מכניים לא אוכל להוכיח ולכן לא אסכים לחתום על כך.

אני מצרף את זכרון הדברים אותם הכנתי. אשמח להערות.

תודה.

זיכרון דברים - בדיקת רכב.doc

פורסם

אני לא עו"ד ולכן קטונתי מלבדוק את זכרון הדברים, אבל לדעתי עילה לתביעה לא צריכה להיות הדאגה העיקרית שלך.

הנה סיטואציה אפשרית שמדאיגה אותי:

אתה חוזר עם הרכב מהמוסך, נפגש עם המוכר כדי להחזיר לו את הרכב ולקבל חזרה את הפיקדון שלך כי הרכב במצב לא טוב. המוכר מסתכל על הרכב, מחליט שגרמת למעיכה בשקר כלשהוא ברכב ולכן הוא לא מחזיר לך את הפיקדון. אתה נשאר בלי פיקדון ובלי רכב ועכשיו אתה רודף אחרי המוכר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא הבנתי את השאלה שלך.

בוודאי שיש חשיבות לזכרון דברים ולמיטב ידיעתי יש לו תוקף משפטי כלשהוא. אבל גם אם לא, עדיין במקרה ותזדקק לסעד משפטי תוכל להציגו במשפט כראיה שתומכת בגרסתך.

במקרה הספציפי הזה אני חושב שאתה צריך יותר לחשוש מטריק שעלול לעשות לך המוכר או מנזק שאתה עלול לגרום שלא בכוונה לרכב.

אתה יודע מה ההבדל בין חכם לפיקח?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אתה נשאר בלי פיקדון ובלי רכב ועכשיו אתה רודף אחרי המוכר.

ממשפט זה נראה כאילו אמרת כי לזכרון הדברים אין שום חשיבות.

הבנתי, אעשה חושבים ואשקול איך לפעול.

תודה רבה לכם.

• תוכן חדש...