Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לא ידעתי באיזה פורום לשאול אז שאלתי פה כי אני יודע שהרבה פה מזמינים מחול.

אז ככה הזמנתי מראות לרכב מEBAY סכום החבילה כולל משלוח הוא 62.98 USD שזה בשקלים בערך 235 שקל.

הגיעה אלי הודעה בדואר שהחבילה הגיע והיא חייבת במכס (איך לא) וסכום המכס הוא 705 שקל.

scan0001.jpg

scan0002.jpg

יכול להיות שזאת טעות או שזאת שחיטה??

פורסם

אין שום סיכוי שהמכס יהווה 300% תוספת (!).

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

סתכל רשמו לך בקבלה שם שעלות החבילה היא 1491 שקל ( שגם זה לא מסתדר עם ה700 שקל אבל ניחא )

יש לך שם טלפון למעלה

תתקשר תשאל מה קרה שם..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם
שלום לכולם,

לא ידעתי באיזה פורום לשאול אז שאלתי פה כי אני יודע שהרבה פה מזמינים מחול.

אז ככה הזמנתי מראות לרכב מEBAY סכום החבילה כולל משלוח הוא 62.98 USD שזה בשקלים בערך 235 שקל.

הגיעה אלי הודעה בדואר שהחבילה הגיע והיא חייבת במכס (איך לא) וסכום המכס הוא 705 שקל.

[ATTACH]181289[/ATTACH]

[ATTACH]181290[/ATTACH]

יכול להיות שזאת טעות או שזאת שחיטה??

תתקשר אליהם ותשלח בפקס אליהם את החשבונית קנייה שלך כולל הדפסה של דף המכירה מאיפה שקנית ואז המכס יצא כ50 אחוז מסכום הקנייה (זהו המס הכולל על אביזרי רכב)

או

תיגש לסניף הדואר ששם החבילה שלך ובקש טופס ערעור על גובה המס ושם יופיע מס' הפקס לאן לשלוח את הטופס בצרוף חשבוניות ומכירות הכל כתוב שם.

פורסם

בעבר יבאתי חלקים מגרמניה, וחוייבתי במכס לפי המספר הסידורי של החשבונית ולא לפי הסכום לתשלום. מיותר לציין שהחשבונית נכתבה, לבקשתי, באנגלית ולא בגרמנית. אחרי כמה צעקות הכל הסתדר.

:turn-l:
פורסם

הגשתי טופס ערעור על המס , רציתי רק לראות שאני צודק וזה לא יכול להיות דבר כזה שאני משלם כמעט פי שלוש רק על המכס יותר מהחבילה עצמה.

חוץ מזה על החבילה ב CONTENT מצויין GIFT (מתנה) למרות שלא ביקשתי שיציין זאת.

זה יכול לתת לי עוד כמה נקודות זכות במכס?

פורסם
תתקשר אליהם ותשלח בפקס אליהם את החשבונית קנייה שלך כולל הדפסה של דף המכירה מאיפה שקנית ואז המכס יצא כ50 אחוז מסכום הקנייה (זהו המס הכולל על אביזרי רכב)

או

תיגש לסניף הדואר ששם החבילה שלך ובקש טופס ערעור על גובה המס ושם יופיע מס' הפקס לאן לשלוח את הטופס בצרוף חשבוניות ומכירות הכל כתוב שם.

לא תמיד 50% על אביזרי רכב למשל פנסים קידמיים זה 6% מכס +מע"מ 16.5

תיבדוק כמה המס על מראות אולי אין מכס אלה רק מע"מ {מע"מ= מס ערך מניא..ם:wink:}

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

מה איכפת לי ממחשבון אם במכס עצמם אמרו לי על הפנסים 6 אחוז ויוצא שאני שילמתי על הכל 21 אחוז ליפני שעלה המע"מ

לא יודע מה לגבי היום אבל ממזמן על אביזרי בטיחות לא היה חל מכס

פורסם

לחבר שלי יש טויוטה סיליקה והוא משיג את רוב חלקי החילוף מחו'ל רק בחודש האחרון הגיעו לו 4 פריטים כולל בטיחותיים כגון פנסים והגה ולא רק שהוא שילם כ50 אחוז מכס על כל פריט אלא גם היה צריך להמציא אישור של משרד התחבורה כדי לשחרר אותם.

פורסם

לא אכפת לי לשלם 50 אחוז מהסכום הכולל , אני יודע שהחוקים והמסים בארץ דפוקים לאלה, אין מה לעשות , אבל לא 705 שקל על חבילה שהסכום הכולל שלה כולל משלוח זה 230 שקל!!!

זאת ממש גנבה.

אם הם לא יסכימו להודות בטעות שלהם או להוריד לסכום נורמאלי אני לט מסכים לקבל את זה ושישלחו את זה חזרה אני מוכן לשלם את עלות המשלוח .

פורסם
לחבר שלי יש טויוטה סיליקה והוא משיג את רוב חלקי החילוף מחו'ל רק בחודש האחרון הגיעו לו 4 פריטים כולל בטיחותיים כגון פנסים והגה ולא רק שהוא שילם כ50 אחוז מכס על כל פריט אלא גם היה צריך להמציא אישור של משרד התחבורה כדי לשחרר אותם.

היום כל דבר כמעט שאתה מזמין דורש אישור של המישרד שהוא קשור אליו בין אם זה תרופות כלשהם מצריך אישור ממשרד הבריאות איזה ראוטר מצריך אותך לבקר במישרד התיקשורת

לגבי הפנסים אני אומר לך בוודאות שאני שילמתי על הכל 21 אחוז המכס לקחו 6 אחוז ומע"מ לקחו 15 אחוז עבדו עליו:wink:

פורסם

זה אתה צריך להגיד להם, ולא לנו :-D

לפני מה שאמרתה אתה צודק, ומיסוי הוא לא נכון ולא צודק. דבר איתם, ותשאל למה שעור מס הוא גבוה. אני בדיוק לא יודע להגיד לך מה בדיוק שיעור מס (צריך לראות את החוק). לדעתי בעיה היא לא רק במכס אלא גם במס_קניה .

{מע"מ= מס ערך מניא..ם:wink:}

מע"מ- מס ערך מוסף

פורסם

כמה דברים, אתה צריך לשלוח את הקבלה (אני רואה שטיפלת בזה)

מתנה וערך נמוך כבר מזמן לא מעניין אותם.

הסיווג מכס הוא קובע לגבי גובה הסכום, רק עמיל מכס ידע איך לסווג לך את זה בצורה הטובה ביותר כדי לחסוך לך, כמובן במידה האפשר.

המכס לא חייב לקבל את העובדה שאתה שילמת פחות, זה הולך לפי המחירונים שקיימים אצלם, כדאי שתברר מהוא הסכום 1491 ש"ח, אולי זה מחיר של חלק מקביל או דומה או בכלל של רכב אחר, ובמקביל תבדוק מהוא המחירון של החלק שלך (שלא יהיה יותר יקר, ואז תפיל את עצמך).

שים לב שהמכס עצמו (בהתאם לערך 1491) הוא מאוד נמוך (כ6 אחוז) אך המס קנייה גבוה והוא בהתאם ל"פרט מכס" או יותר נכון לסיווג של המוצר (האם זה לרכב או אולי לסירה? ).

כמו כן לגבי המע"מ לא ניתן לעשות שום דבר, רק לנסות להוריד את הסכום המוצהר, 1491 ש"ח.

בהצלחה.

פורסם

לפי הדף הבא-

http://62.219.95.10/misimmeruk/taxesconc.aspx

(עמוד 4, סעיף אחרון- חלקי חילוף לרכב)

עלות המכס הכוללת היא 47.2%.

לפעמים במכס מעריכים שווי של חבילה בטעות לפי הערך שלה כפי שהוא רשום בספרים של המכס.

נגיד לדוגמא החלטת להזמין אייפון יד שניה מאי ביי, ולא הייתה קבלת רכישה בתוך החבילה שנשלחה, המכס יפתחו את החבילה ויבדקו מה המוצר. כשהם רואים את האייפון ללא קבלה, הם מניחים שהוא חדש ולוקחים מכס לפי הערך שהוא רשום (34% על 800 דולר מחיר קמעונאי).

רק במידה ויש קבלה בתוך החבילה (וברוב המקרים הערך שרשום על הטופס לא רלוונטי אלא אך ורק קבלת רכישה), המכס יקבלו את המחיר שנקוב וידרשו תשלום על הערך ששילמת בפועל (47.2% מ63 דולר)

אם לא קיבלת את הקבלה בתוך החבילה- תוכל להציג גם את הINVOICE של פייפאל שקיבלת במייל.

המשך יום טוב, בהצלחה, ותעדכן אותנו איך נפתר העניין.

ביצים ביצים ביצים ביצים לאן אתם רצים?

• תוכן חדש...