Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ולילה טוב! אומנם אני רק לפני הגיוס אך אני חושב המון על איך אני אתפרנס בעתיד ומה אני אוהב.אחד הרעיונות(במחשבה שניה הרעיון הכי מטורף) שעלה לי עד כה הוא להקים חברת מוניות שמבוססת על דו"ג.

דהיינו במקום סקודה\מרצדס יבוא לכם קטנוע לבן:D.

כמובן כול זה יעשה בידי נהגים מיומנים שעברו הכשרה ארוכה ולכול נוסע ינתן מעיל קסדה וכפפות.

אך למרות שזה רק בגדר של המחשבה על מחשבה של רעיון כול שהוא אני סקרן לגלות מה דעתם של האנשים על הרעיון הנ"ל,האם אתם הייתם עולים על "מונית" כזאת?

מודה לכם על השיתוף פעולה:D

נ.ב

זה רק רעיון תאורתי שעלה לי לראש מזמן אבל עכשיו משום מה החלטתי לבדוק עד כמה הוא מופרך.

תודה לכול המגיבים:)

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה יהיה הדובדבן שבקצפת מבין הרוכבים:D רוכבים מקצועיים שקולים בדעתם ומיומנים:).

חוץ מזה אל תשכח שתוצאה של תהפרעות על הכביש אצל נהג סקודה היא מקסימום שריטה\שפשוף אבל אצל קטנוע זה יהיה נפילה ונזק הן לרוכב והן למורכב. דבר זה ייצור הרתעה מספיק טובה לדעתי.

פורסם
אז אתה alechko123?

:D

בכבודי ובעצמי:D

פורסם

הרעיון לא רע בכלל, אבל לפני כל דבר אחר,

בדוק מה יש לבירוקרטיה לומר על זה - בטח יש איזה שהוא סעיף באיזה שהוא חוק שאוסר על זה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האנס תודה על התמיכה, אתה הראשון מאלה ששאלתי עד כה שהגיבו בחיוב על הרעיון שלי.

בנוגע לעיניין הבירוקרטיה ושאר הירקות מחר אני אברר את זה מול קרוב משפחה שהוא עו"ד.

כרגע אני מעוניין לשמוע את דעת הקהל ולראות היבטים ונקודות שונות שלא ראיתי.

פורסם

שמע.. בתאוריה הרעיון נשמע טוב.

אבל תחשוב על זה שבחורף כמעט ולא תהיה עבודה, מי יהיה מוכן לרכב על קטנוע בחורף ?

ואני לא מדבר רק על מזג גשום.. נראה אותך רוכב בקור הזה אפילו 30 קמ"ש.

ועוד חיסרון זה שאין תא מטען.

אם אתה מתעקש זה אולי יכול לעבוד נחמד בתל אביב.

:smilecolr:snipersmi
פורסם

אתה צודק לחלוטין,ושוב אני לא הולך לפתוח את העסק הזה מחר אני סתם מגשש כדי לספק את יצר הסקרנות והרצון לדעת שלי.סתם מעניין אותי לדעת אם הרעיון העסקי שלי למרות היותו מטורף עדיין איך שהו קשור למציאות.

ואני רואה תגובות שקבלתי מחברים פה ובפורום השכן(פול גז) וכמעט כול הדברים שקבלתי הם דברים שלא חשבתי עליהם בעצמי או לפחות לא ראיתי את זה מנקודת ראיה שכזאת.

לכן אני זקוק לעוד דעות של אנשים:).

ובחזרה לנושא-גם בעיית מזג אוויר היא בעיה אך חיפוש בגוגל הביא אותי לתוצאות שישנו שירות כזה במוסקבה(אחד מהכלים שלהם זה GSXR750 אופנוע ספורט קיצוני:shock:) סנקסט פטרסבורג ולונדון(על תאילנד וכד' אני כבר לא מדבר:-P).

ואני מסכים איתך שהרעיון הזה יכול ללכת יותר טוב (לפחות בהתחלה) בת"א.

פורסם

נשמע לי כמו רעיון מצויין, במיוחד במרכז עיר גדולה, נניח מתחנת רכבת למוקד אחר בעיר.

פעמים רבות נסיעה קצרה בשעות הפקוקות במונית / רכב אורכת זמן רב, ונסיעה בקטנוע יכולה להיות כדאית מאוד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

במדינות שתמיד קר בהן כמו במוסקווה, תמיד תלבש משהו חם.

אצלנו אתה לא הולך עם מעיל דובון או חרמונית בחורף, כי מספיק לך מעיל או איזה קפוצ'ון.

הזמנת מונית ? יצאת החוצה בדיוק לחצי דקה ונכנסת לחום של המיזוג.

כנ"ל לגביי הקיץ, החום פה הוא מתיש והלחות הורגת, אנשים מזילים ריר על המזגן בימים כאלה.

ובקטנוע זה קצת בעייתי :? ובלי שום קשר, אני לא חושב שקיימת חברת ביטוח שתהיה מוכנה לבטח עסק כזה.

על כל מקרה בהצלחה :)

:smilecolr:snipersmi
פורסם

יצא לי לעלות לא פעם על מונית קטנוע במיזרח הרחוק.

בארץ לא אעלה.

זה בכלל אפשרי מבחינת רישוי ורישיון ? אני לא בטוח שמשרד התחבורה יאפשר את זה .

פורסם

ראשית כל, סחתיין על הרעיון והיוזמה. אם אלה הרעיונות שבאים לך בגיל 17-18, אני כבר מחכה לראות מה תמציא בעוד 5 שנים. יש לי הרגשה שבמילים של בזוקה-ג'ו, "בקרוב תגיע רחוק". :mm_yeah:

שנית, בתור רוכב פעיל, התלבטתי אם לענות לך כאן או בפורום הדו"ג. החלטתי לענות כאן, מתוך תקווה שיתפתח דיון קצת יותר רציני ממה שהולך שם. לענייננו: לא קשה להבין את הבחירה של המוסקבאים באופנועים כבדים, לאור המרחקים הגדולים שהם נאלצים לכסות. תאמין לי שלהיות מורכב על קטנוע לאורך כמה עשרות ק"מ במהירויות בינעירוניות זה לא תענוג. על אופנוע כבד המצב יהיה בד"כ קצת יותר טוב, וסביר להניח שגם הרוכב יהיה רציני וכשיר יותר. בישראל אני מאמין שהקטנוע יהיה רלוונטי יותר, בעיקר בשטחי המטרופולינים - ת"א, חיפה והקריות וכו'. מן הסתם הקטנועים הכבדים (400 סמ"ק ומעלה) יתאימו למשימה יותר מאשר איזה 125 קטן וחלוש, בהתחשב בכך שהם צריכים לשאת באופן קבוע משקל של שני אנשים.

מבחינה אישית-מוסרית, הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי לוקח על עצמי אחריות כזאת, בהתחשב ברמת הנהיגה בארץ. גם אם תצטייד ברוכבים הכי מנוסים, זה לא יגן עליך מנהגים שחושבים שהכביש הוא של אבא שלהם (וזה בערך 70% מהנהגים בארץ). מבחינה עסקית, הייתי דואג להגן על עצמי מכל הכיוונים ולהוציא פטנטים מקומיים על המודל העסקי, ע"מ להבטיח לעצמי job security ולמנוע מצב שבו כל ארחי פרחי יוכל להקים עסק מתחרה. סביר להניח שהרעיון הזה יהיה פופולרי, ולכן יהיה מושא לחיקוי. חשוב להגן על עצמך מפני דברים כאלה, כי להתחרות בעסקנים וקומבינטורים מבלי להפוך לאחד כזה בעצמך לא תצליח. באותה הזדמנות, כדאי לבדוק גם את החקיקה בנושא רכב ציבורי דו-גלגלי, למיטב ידיעתי היא פשוט לא קיימת. במצב כזה, תמיכה מח"כ או חבר מרכז אסטרטגי יכולה לסלול את הדרך למיזם, או לסתום עליו את הגולל.

היבטים נוספים שכדאי לשקול: עלויות ביטוח, עלויות אחזקה, תחלופת הכלים (זה לא מרצדס דיזל שיכול לעבור מיליון ק"מ על מנוע מקורי) ומתחם אחסון לכלים שימנע גניבה או השחתה (אפשר לשלב את החניון עם מוסך, כפי שעושים בחלק מחברות האוטובוסים).

בסה"כ הרעיון נראה לי מציאותי, אבל יתכן שידרוש השקעה רבה מדי. המצב שקול לפתיחת חנות, כאשר בשביל זה אתה צריך לכרות ולייצר את המלט, לצקת את היסודות, לבנות את הבניין ולהקים את חברת הנדל"ן שמשכירה את השטחים.

מצטער אם ביאסתי אותך, אבל אלה הם החיים בארץ המגבלות הבלתי אפשריות... :rolleyes:

פורסם

ראשית,כל הכבוד על המחשבה והיוזמה,זה כשלעצמו ראוי להערכה.

לגבי העניין של מונית קטנוע,אני לא חושב שזה היה מתאים לארץ,מכמה סיבות:

1.עלויות ביטוח גבוהות במיוחד לכלי פרטי,לא רוצה אפילו לדמיין מה יהיו עלויות הביטוח לכלי דו גלגלי ציבורי....

2.חשיפה לתביעות רבות- 90% מהתאונות במונית רגילה יסתיימו במכת פח ללא פגיעות בנפש, 90% מהתאונות במונית-קטנוע יסתיימו או בפגיעות בנפש אמיתיות או ב"המצאה" של פגיעות בנפש במטרה לתבוע את חברת הביטוח של חברת המוניות,או תביעה ישירה שלך.

ב-2 המקרים זה יעלה לך הרבה כסף,בין אם בפרמיות גבוהות בביטוח או בתביעות אישיות (האופנוענים אמנם המציאו את הגלגל עם העניין שבכל פגיעה הכי קטנה ברוכב הוא נופל לכביש בזעקות שבר ואימה,תובע את הביטוח וצוחק כל הדרך אל הבנק,אבל גם יתר הציבור לא טיפשים,כל נוסע מונית שייפול מהקטנוע יעשה את אותו דבר).

3.ישראל זה לא תאילנד,מה הכוונה?

הרבה תיירים שמגיעים לתאילנד מסתכנים ונוסעים במוניות קטנועים שם,הרבה תיירים שמגיעים לתאילנד משכירים שם קטנועים ואופנועים כבדים למרות שבחיים לא עלו על קטנוע לפני ולמרות שהכבישים שם זוועתיים וחלקם מכוסים בהמון אבק וחול.

אפילו ההורים שלי,בני 60,היו בתאילנד לפני שנתיים ואבא שלי החליט להיות נועז,אז הוא שכר אופנוע,והוא ואמא שלי כל הטיול רכבו על האופנוע.

לשמחתנו זה עבר בשלום.

בארץ הוא ב-ח-י-י-ם לא היה חושב על לעלות על קטנוע\אופנוע,אפילו בתור רכוב.

מה שאני בא להגיד לך הוא שבחו"ל אנשים מעיזים לעשות הרבה דברים שב"בית" שלהם הם לא יעשו (תשאל את בנות ישראל, בתאילנד זה אחלה להשתזף בעירום ולהודות שהן אוהבות להזדיין,בארץ הקודש הן חסודות.....ממש).

לגבי לונדון וכו', כשתיהיה לנו תרבות מוטורית כמו בלונדון,נוכל להשוות את הארץ אליה,בינתיים אנחנו רחוקים מבחינה מוטורית מלונדון כמו שאירן קרובה לפצצת אטום.והיא מאוד קרובה.

4.בשביל רוכבים מיומנים שיהיו מתונים אתה תצטרך לשלם הרבה כסף,אחרת מי שיפנה אלייך יהיה אותו אחד שאתמול היה שליח בפיצה והיום בא לו להמשיך לעבוד על הקטנוע ולחצות רמזורים במעברי חצייה ובנסיעה על מדרכות,אבל עם קשר אישי בינו לבין הנוסע....

שורה תחתונה, לטעמי הרעיון כשלעצמו הוא יפה,הגיוני ויעיל מאוד למטרופולינים,אבל לטעמי לא מתאים למדינה מאותגרת מוטורית כמו ישראל,בהן התשתיות גרועות,ציבור הרוכבים רואה את המדינה כאוייב מספר אחד שמנסה להכחיד אותם ויתר הציבור שלא רוכבים רואה את רוכבי האופנועים כסוג של מטרד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...