Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גריסת מאזדה 3 ומאזדה 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שונא כל מאזדה בעלת גיר אוטומטי,מאזדה אוטו שמשדר ספורטיביות אמור להימכר ידני נקודה,זה שהיבואן לא נותן אופציה בכלל לידני ומוכר את הרכבים שלו רק לליסינג האוטומטי זה משהו אחר.

ז"א שרכבי מאזדה בארץ נופלים בין הכיסאות,הם גם נוקשים ולא נוחים בגלל המתלים הספורטיביים שלהם וגם עצלים בגלל הגיר האוטומטי המאוד לא ספורטיבי שמוצמד להן.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מספיק ,כבר הבנו את הוואי הפורמי של כל הגולשים כאן להשמיץ את המאזדה, כולם כאן כ"כ מבינים.

בואו רגע נעשה סדר המאזדה 3 רכב טוב מאוד,גם לפי ביקורות של כתבי רכב ,עכשיו אני אשאל את כל אלה שמשמיצים את מאזדה 3 , נניח והייתי מבקש ממכם לבחור רכב יפני 1.6 בין השנים 2004 עד 2008 ,איזה רכב בדיוק הייתם בוחרים?

אני אישית הייתי מעדיף רק את הסיויק ,אבל הסיויק תמיד מתומחרת ב10% יותר מהמתחרות שלו בסגמנט, ככה שגם אני הייתי בוחר את המאזדה 3.

זה שיש את המכונית הזאת הרבה על הכביש זה משהו אחד וזה שכל ציי הרכב מחזיקים בה ועוד ועוד... לא קשור לרכב שכרכב וכחבילה כוללת הוא רכב טוב מאד.

פורסם
מסכים!

אני דווקא אומר שהלוואי ולכל הליסינגטומטיות המשעממות יהיה הגה הדראולי, ישיר (יחסית) ובקוטר הנכון (יחסית) כמו במזדה3. הלוואי ועם כל המשפחתיות יהיה אפשר לשחק עם הזנב בקלות כמו עם המזדה3. .

חפש פוקוס.

דור קודם.

הרי שלדה + גיר הגיעו משם..

יש לי מזדה 5 שנלקחה מליסינג כי לא היתה אופציה אחרת.

פלסטיק זול נוקשה ומתפרק, פנים שחור משחור, כסאות קשים ולא נוחים, מזגן שמקרר רק בחורף ומתלים שמתאימים ל D9.

בנוסף לכל זה יש בעיה סידרתית במתלה האחורי לכל הרכבים שגורם לצמיגים להגמר כל הזמן. והמתלה גם מרעיש כמו קורקינט חלוד.

ועוד לא דיברנו על גיר מיושן 4 הילוכים ארוך כנצח (לא יודע איך הגיר 5 החדש).

אם יש לי נסיעה ארוכה של 400-500 ק"מ ביום אני חוזר מפורק.

קח לעומת זאת את ה C4 של פיקאסו. עולם אחר.

הספיק לי יום נהיגה ו 300 ק"מ להבין שמזדה נמצאת רחוק רחוק רחוק מאחור בכל מה שקשור לרכב הזה.

גיר, נוחות, שלדה, אבזור, עמידות חלקים, עולם אחר.

נסיעה של 300 ק"מ וחזרתי כמו שהגעתי. מדהים.

מעולם לא חיכיתי כל כך לסיום ליסינג כדי להחליף רכב.

נניח והייתי מבקש ממכם לבחור רכב יפני 1.6 בין השנים 2004 עד 2008 ,איזה רכב בדיוק הייתם בוחרים?.

תוריד את המילה יפני כדי שנוכל להתייחס ברצינות.

פורסם

אתם בורחים מהמשחק - להתלכלך מותר אבל עם הסבר

ceyal - כתב נכון עם הסבר - זו תשובה . ( אני מבין שכעת אתה עם פיקאסו חדשה - אם יהיה פיאקסו עדכן אותנו :wink: )

noknok - מחוץ למשחק - הוא לא יודע , או זוכר מה הוא שונא - גיר ידני אוטומט או את היצרן או היבואן

ובעצם אם היבואן היה מביא גיר ידני , יש סיכוי שהוא היה עובר לצד האפל - ואוהב מאזדה - פסול ( גם לא רשם דוגמה קונקרטית )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל אני עדיין בלי פיקאסו. לקחתי מחבר לעבודה את הפיקאסו שלו לצורך השוואה.

אני מחכה לסיום הליסינג בעוד שנה..:roll:

עוד משהו ששכחתי - המזגן. הפיקאסו מגיעה עם מזגן מפוצל ל 3 השורות.

במזדה רק הנהג והנוסע שלידו נהנים מהאויר החמים.

פורסם

גם אני רוצה לשחק!:-D

לי יש רנו קנגו 2003.

עדיפה על מזדה 3 ב: נוחות, צריכת דלק, מזגן, בגאז' ענק..

נחותה ממזדה 3 ב: ביצועים, התנהגות כביש\אחיזה.

מכיון שנוחות נסיעה ומזגן הם כרגע בראש מעייני אין ספק שהקנגו עדיפה בשבילי על מזדה 3.

:idea:

אגב, אני חושב שמזדה 3 זה רכב נחמד מאד חוץ מהנוחות הזוועתית וצריכת הדלק הגבולית.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

ב 6 החדשה יש עוד שורה ( אבל היא בבג'ז ) :lol:

המזגן מפוצל עם בורר לימין ושמאל ואחורה - התקדמו מאזדה

אה ואפשר לקבוע טמפרטורה שונה לאיזורים שונים - ואלה , ( המציאו את המזגן מאזדה )

( יש אפשרות לפתוח ברכב את החלונות - אם המזגן מתקלקל ) - הכל חשמלי , גם מאחורה -

ceyal - עזוב - אתה לא שייך לדיון , אייל אתה נורמלי כמוני ( יחסית ) והתשובות שלך הגיוניות

תן לצעירים להתלכלך , יותר כייף לענות בהם :roll:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• אחראי פורום
פורסם

RS, אהבתך למותג ההוא עם הסמל של התרנגולת הירוקה עיוורה אותך :?

זה לא תרנגולת, זה זין עם כנף.

תגובות האנטי פה הן על גבול המביך. חובבי ו"ידעני" רכב אמורים לדעת להגיב במעט יותר אובייקטיביות

ולא להיות מושפעים משני העדרים במדינה (אלה שמציפים את ynet) - זה שנוהג במאזדה 3 והשני, ששונא אותו.

לא היה צריך את הליסינג כדי להחדיר את ה-3 למדינה בצורה כזו, אפשר לחשוב שלפניו לא קנו פה בערימות

מכוניות ממוצעות מינוס (ואני עדין - לאונה, לאנסר). וה-3 למשל, די טובה. טובה מאוד אפילו.

מסכים, גם לי עוברת תחושת גיחוך שאני רואה 4-5 בשורה ברמזור, ומרגיש קצת אידיוט שאני חלק

משיירת גטסים כסופות בפקק, אבל לשנוא אותן?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני לא שונא את מאזדה, אבל כן את התופעה שגורמת לאנשים לקנות רכב פחות פראקטי מאחרים ולהלל אותו כל כך הרבה.

כמו שאמרתי כבר מליון פעם, ואחזור על זה שוב, הנה כמה דברים שאני מתעב במאזדה 3:

-תא המטען הוא דבילי והדלת שלו ממש לא בצורה הנכונה.

-אין מקום במושב האחורי לאנשים נורמליים.

-ההגה שלו מרגיש ישיר מדי וכל תזוזה קטנה שלו גורמת להרבה תזוזה, ככה שהוא גורם בחילה, במיוחד לנוסעים מאחורה.

-אחרי נסיעה של 100 קילומטר אני יוצא לגמרי מתוח ועם גב תפוס.

-הוא מבוסס על הפוקוס אבל לא פראקטי ולא נעים כמו פוקוס (לא שפוקוס זה שיא הנוחות).

-העיצוב הפנימי הוא קלסטרופובי ולא נעים לעין. לא חשבו על הנוסעים כשעיצבו אותו.,

-עמוד A קרוב מדי לנהג וגורם לחוסר מקום לראש.

-עמוד C רחב ולא מאפשר לראות את קצה הרכב.

-לא מגיע בידני.

-גרסת ה1.6 לא מרגישה חזקה בכלל.

-לא הצלחתי למצוא בשבוע וחצי שום תנוחת נהיגה שתהיה מקובלת עלי.

-הכיסאות קשים מדי.

בקיצור, ה3 מייצגת הרבה מהדברים שהרבה אנשים לא אוהבים ברכבים חדשים.

הרשימה ממשיכה עוד הרבה אבל אין לי כוח לרשום הכל.

פורסם

הבעיה היחידה של ה-3 היא הפלח שוק שאליה היא מכוונת. מאזדה יצרה מכונית משפחתית מאוד מהנה לנהיגה, אשר פונה לנהגים שמעדיפים קצת יותר מסתם רכב שמסוגל להגיע מנקודה א' ל-ב'. תמכרו את הרכב הזה לפלח שוק הלא נכון, ועוד בכמויות, וכבר היא תיחשב כלא טובה ותיצור לה תדמית שלילית. יש לנו מאזדה 3 ששייכת למחלקה בחברה בה אני עובד, ותמיד כשאני לוקח אותה לנהיגה, אני נהנה. היא אמנם שונה מהמיאטה, ואני מרגיש בה כמו בג'יפ, אבל שוב, ההיגוי החד, והמתלים המעט נוקשים, עושים לי את זה, גם במנוע 1600 עם גיר אוטומט והנעה קדמית.

לצערנו, היבואן שלנו מעוניין רק למכור, ולא משנה לו למי (גם אם הוא יצליח למכור לקרפדות). הוא רוצה לעשות כסף וזה מה שמעניין אותו. לא מעניינת אותו התדמית של המוצר.

אני שונא מרצדס וסקודה, יש מלא מהן כמוניות, והכי גרוע, הנהגים שנוהגים בהן. :-P:wink:

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שמוליק, הרשה לי לתקן אותך - על ההגדרה שלך עונה מכונית אחרת - פורד פוקוס (האחות הפחות מעוצבת ויותר שמרנית של המזדה 3).

מהנה יותר לנהיגה (לטעמי), איכותית משמעותית, נוחה משמעותית, מרווחת יותר והיא פשוט חבילה נעימה יותר למשפחה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יוסי פרנקוס - למען הגילוי הנאות , אם יאפשרו לך באותה רמת מחיר של הרובר שברשותך - לקחת מאזדה 3 = תסרב .

אני כבר מוכן לתשובה - אז נשפר את ההצעה - אם יאפשרו באותה רמת מחיר לכלל בעלי הרובר , לקבל מאזדה 3 .

נראה לך שהם יסרבו :idea:

ומר RS - אקורד רכב נחמד מאוד - בדקתי בזמנו , ולא היה לי נוח לשבת בו ולהכנס ולצאת ( שיקול שלי )

הרכב הוצע לי ב כ 17,000 ש"ח פחות מהמחיר ( ועדיין , כאב לי הלב אבל אמרתי לא ) החבילה שהציעה מאזדה 6 - מצאה חן בעיני יותר .

אבל - מתברר שזו לא רק דעתי - ואני מצרף ציטוט חלקי ממבחן ב וואלה רכב .

ההונדה אקורד היא המתמודדת היחידה במבחן שלא נכנסת לקבוצה 4. גרסת המבחן היא היקרה ביותר מכל המתמודדות - אף שהיא לא מאובזרת יותר מהן. למעשה, גם בגרסת ה"קומפורט" הבסיסית (שאינה כוללת אפילו בקרת שיוט או חישוקי סגסוגת) שעולה 169 אלף שקלים, האקורד עדיין יקרה מהמליבו וה-6 המאובזרות. המחיר הזה מציב אותה במקום בעייתי בו המתחרות מציעות יותר מרחב, אבזור וכוח, בעוד האקורד מתבססת על תדמית ואיכות כוללת.

ההונדה אקורד החדשה היא מכונית מצוינת ואיכותית שהצליחה להוביל על כל האחרות בלא מעט סעיפים, אולם תג מחיר גבוה מדי כבר בגרסת הבסיס, תא נוסעים צפוף יחסית ורשימת אביזרים קצרה מדי, נוגסים לה בציון הכללי והיא מסיימת את המבחן הזה במקום השלישי בלבד.

במקום השני, ובהפרש לא גדול מהאקורד, נמצאת המאזדה 6 שמציעה חבילת תכונות מרשימה, רשימת אבזור ארוכה והתנהגות כביש עדיפה - והכל במחיר אטרקטיבי במיוחד של 147 אלף שקלים. זה המקום גם לציין כי במחיר האקורד שהגיעה למבחן, אפשר לרכוש את גרסת ה"פרימיום" של ה-6 שמצוידת במנוע 2.5 ליטר ובהרבה יותר אביזרים - ועוד להישאר עם עודף של 17 אלף שקלים

אז עוד אחת נפלה - האקורד רכב טוב , למי שמתאים לו - לי לא ( ה 6 גם יותר יפה - מבנה האגזוזים ):grin:

RS

שמוליק, הרשה לי לתקן אותך - על ההגדרה שלך עונה מכונית אחרת - פורד פוקוס (האחות הפחות מעוצבת ויותר שמרנית של המזדה 3).

מהנה יותר לנהיגה (לטעמי), איכותית משמעותית, נוחה משמעותית, מרווחת יותר והיא פשוט חבילה נעימה יותר למשפחה

.

אתה מזכיר לי שיר של אריק לביא למה לא אמרת , שאחותך יפה ממך - יפה ממך .( כמעט חצי מהמכלולים משותפים , שנאה חלקית )

http://www.mp3music.co.il/Lyrics/1950.html

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם שני הרכבים יהיו חדשים, אני אעדיף את הרובר עם עיניים עצומות.

לרובר אין מוניטין כל כך טוב, אבל לנהוג בו הרבה יותר נוח מנהיגה על מאזדה 3.

אנשים שיש להם רובר בדרך כלל יודעים מה שיש להם, אז אני משער שהם יסכימו אתי.

המאזדה 3 היא רכב שיש לו 3 קהלי יעד:

1) אנשים שמקבלים אותו מהעבודה.

2) אנשים שלא אכפת להם מנהיגה בכלל או ממכוניות.

3) אנשים שאכפת להם מנהיגה אבל לא צריכים לנסוע עם עוד אנשים באוטו.

זה לא רכב נוח וזה לא מקום שהייתי רוצה לשבת בו יותר מ10 דקות.

פורסם
הבעיה היחידה של ה-3 היא הפלח שוק שאליה היא מכוונת. מאזדה יצרה מכונית משפחתית מאוד מהנה לנהיגה, אשר פונה לנהגים שמעדיפים קצת יותר מסתם רכב שמסוגל להגיע מנקודה א' ל-ב'. תמכרו את הרכב הזה לפלח שוק הלא נכון, ועוד בכמויות, וכבר היא תיחשב כלא טובה ותיצור לה תדמית שלילית. יש לנו מאזדה 3 ששייכת למחלקה בחברה בה אני עובד, ותמיד כשאני לוקח אותה לנהיגה, אני נהנה. היא אמנם שונה מהמיאטה, ואני מרגיש בה כמו בג'יפ, אבל שוב, ההיגוי החד, והמתלים המעט נוקשים, עושים לי את זה, גם במנוע 1600 עם גיר אוטומט והנעה קדמית.

לצערנו, היבואן שלנו מעוניין רק למכור, ולא משנה לו למי (גם אם הוא יצליח למכור לקרפדות). הוא רוצה לעשות כסף וזה מה שמעניין אותו. לא מעניינת אותו התדמית של המוצר.

אני שונא מרצדס וסקודה, יש מלא מהן כמוניות, והכי גרוע, הנהגים שנוהגים בהן. :-P:wink:

כל מילה בסלע!! בתור חובב נהיגה, כשיוצא לי לנסוע על רכבי ליסינג (כשהקליאו מנמנמת בחניה), מה שמעניין אותי הוא אך ורק איך להפיג את השעמום. לא מעניינת אותי נוקשות הפלסטיקה בדש-בורד (הרי כשנוהגים מסתכלים על הכביש ולא בדש-בורד). איכות ההרכבה דווקא כן מעניינת ובמזדה 3 לא נרשמו קרקושים. כיוון שיש דלקן, לא מעניינת אותי צריכת הדלק. המקום מאחור גם לא מעניין אותי, כי אני נוסע לבד. מה שמעניין אותי זה להכניס טיפה כיף ביום משעמם - כלומר לשחק עם הזנב בכיכרות ולהתגרזן על סיבובים. מה לעשות, עם שברולט אוואו, או יונדאי אקסנט, או סובארו אימפרזה אני לא יכול לעשות את זה. בעצם אולי יכול (אוואו דווקא זורקת זנב יפה במגבלות) אבל לא נהנה!. או שההגה מת, או שהוא סתם ענקי, או שיש זוויות גלגול ענקיות או...

נק' למחשבה.

נ.ב במודל 2007 בה נסעתי המזגן קירר מעולה, באחד הימים החמים של שבוע שעבר. שילוב מנוע-גיר במזדה דווקא בסדר גמור לטעמי (בין הגירים הבודדים ברכבים 1.6אוט' שלא מעלה הילוך במנתק. הדבר היחיד שהייתי משפר בגיר הוא תכנות כמו ב-AL4 לכך שהילוך לא עולה כשמרפים מהגז בסל"ד גבוה). לגבי נוחות נסיעה - מוכן לקבל טיפה נוקשות בשביל התנהגות. ההגה ה'עצבני' - בשבילי זה יתרון. העיצוב הפנימי בסדר גמור עם לוח שעונים יפהפה לטעמי. ('סטייל אלפא', רקע לבן שהופף לתכלת כשחשוך).

אם הייתי לוקח ליסינג - הייתי לוקח מזדה3. נקודה.

מבחינתינו חובבי הרכב - דווקא צריך לברך על רכבים כמו המזדה3, כי היא בין הבודדות שמזכירות את ה-306 וה-ZX בתכונות ובאופי. מזדה 3 עם מנוע טורבודיזל כיפי (יש כזה?) וגיר ידני היא מכוניות בהחלט ראויה!

דווקא כחובבי נהיגה אנחנו אמורים להיות דעתניים ולא ללכת אחרי העדר. לנטיס 323 הייתה זוועה מוטורית, ממש זבל עופות. ה-3, יחסית לסגמנט, היא מכונית טובה.

פורסם
ליין מן, אחרי תקופה לא קצרה והרבה שעות מאחורי ההגה של מזדה 3 - אין ספק שהיא נחמדה מאוד לנהיגה, אבל בכל השאר היא פשוט לא מספיק מרשימה או טובה.

תא הנוסעים שלה צפוף יחסית, איכות החומרים לא מרשימה, נוחות הנסיעה שלה נוקשה מידי, המזגן חלש למדי (וזה מעיק בקיץ החמים ולח שלנו), השילוב בין המנוע והגיר אינו מרשים במיוחד (תיבות 4 הילוכים נעלמו מהעולם [המודרני] לא מזמן), צריכת הדלק די זוועתית (מדובר ב-1.6) והיא מכונית מאוסה מאוד.

עוד לא היה לי "העונג" לנהוג במזדה 6 והאמת שאני גם לא מעוניין בזה.

ישיבה קצרה בה וישיבה קצרה במתחרות (אלה שציינתי קודם וגם האקורד החדשה) מבהיר שתא הנוסעים שלה ממש לא עומד איתן באותה הרמה.

יתכן ומאחורי ההגה היא מרשימה יותר.

המזדה היחידה שאני מחבב מאוד היא ה-RX8 (למרות שגם המיאטה חביבה למדי).

בהחלט יפנית מגניבה, מדליקה ויחודית (מבחינת מנוע) :-)

חן ושאר המלעיזים - המוצר טוב ביחס למוצרים שקדמו לו...

ישנן אופציות טובות משמעותית (ואני לא נוגע בעניין המחיר כרגע).

אתה יודע שבדיוק את הדברים שאמרת פה על המאזדה 3 הנוכחית, היפנים התאמצו לתקן ולשפר,

מזגן חלש, בחדשה הם שידרגו אותו. איכות חומרים לא משהוא, בחדשה הם העלו את הרמה. נוחות נסיעה, בחדשה הם מאוד השקיעו בנושא הזה. שילוב בין מנוע וגיר, בחדשה עדיין גיר 4 הילוכים ואותו מנוע אך משופר.

הרכב אמין ולא עושה הרבה בעיות,

העיצוב ייחודי לגמרי ולא מזכיר שום רכב אחר, לדעתי נראה מצויין.

ולכן לדעתי זה מה שהופך את הרכב להצלחה.

• תוכן חדש...