Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלי פרי עם כל הרצון הטוב שלך, לצפור כל היום בזמן הנהיגה זה דבר לא הגיוני ולא סביר.

תחשוב מה היה קורה אילו כל הנהגים שנוהגים על הכביש היו צופרים כל היום מבוקר ועד ליל, תחשוב רק על השכנים שלך אשר צופרים לבן או לאישה כדי שירדו אל הרכב (תופעה מרגיזה ביותר).

הצופר נועד כדי למנוע סכנה ממשית שנקלעת אליה, אם תנהג נכון ותצפה קדימה בעזרת כישורי הנהיגה שלך וראיה מרחבית תראה שאין לך צורך להשתמש בצופר כי אתה פשוט לא מגיע למצבי סיכון.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הצופר הוא אביזר בטיחות שיש לעשות בו שימוש מושכל.

לראייה קיים בחוק סעיף אשר אומר "השתמשת בצופר שלא לצורך מניעת סכנה מיידית"

רוח החוק אומרת שהשימוש בצופר הוא לצורך מניעת סכנה מיידית.

לאורך השנים ניסו אירגוני איכות הסביבה ויצרני הרכב למצוא את שביל הזהב בין הצורך בבטיחות

לבין הצורך לשמירת איכות הסביבה במפגעי רעש!

קיים תקן ארופאי ותקן אמריקני לרמת הדציבלים המותרת בצופר הרכב. והתקן השתנה מס' פעמים

לאורך השנים.

השימוש בצופר נתון לבחירת הנהג ולרמת תרבותו, מניעת סכנה מיידית, ציפצוף קצר או ארוך,

כמה ציפצופים, וכד'

בלילה הדרך היעילה יותר להתראה היא השימוש באורות גבוהיים מאשר בצופר, לפעמים ניתן לאמץ זאת גם ביום.

לצפצף לאישה שתרד לעזור עם הסלים, זהי עבירה (ציפצוף) על חוק, פגיעה באיכות הסביבה, וטעם קלוקל!

כמו בכל סגנון אישי השימוש בצופר מעיד על אופי בעליו, ומצב רוחו, נמוסיו, וסיגננו.

תרבות נהיגה מתחילה בתרבות אישיית, ותרבות אישיית זאת שאלה של חינוך והטמעה.

בקצור הצפצפה לא אשמה, אשם חינוך הנהג-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ואם כבר בצופרים עסקינן.....

בסיטרואנים הישנים מדגמי הds הותקן צופר אויר בנוסף לצופר הרגיל. אותה ידית שמפעילה את הבהוב האורות הגבוהים, בכיוון אחר מפעלה את הצופר. לחיצה ראשונה צופר רגיל, לחיצה נוספת צופר אוויר.

ואז...אי אפשר להתעלם.

אריה

פורסם
ברגע, שיהיה לי זמן- הצופר אוויר, שזרוק אצלי- יורכב על אחת מהמשאיות. אין בכלל מה לעשות בכביש ללא צופר. הצופר נועד למנוע תאונות, ובשימוש נכון בהחלט יכול לעשות זאת. וראיתי כבר מספיק מקרים כאלה!

אה, וסליחה על האגואיסטיות- אם מישהו, שעלול לסכן אותי, בגלל הצפירה שלי יעשה טעות, שתעלה לו ביוקר- בעיה שלו, הוא זה, שמלחתחילה אשם, וסיכן אותי או אחרים! אני בכל מיקרה אהיה כבר מוכן למה, שלא יעשה! :roll:

תוציא את הצופר מהר כי אולי בנסיעה הבאה תמנע תאונה. נזכרתי אגב במקרה ממש שלא קורה כל יום אבל מסתבר שהמציאות עולה על כל דמיון. הגעתי לרמזור ועצרתי אחרי רכב פרטי שעצר לפני אבל אחרי מעבר החציה. היות והתחילה תנועת רכבים משמאל לימין והרכב שלפני ראה שהוא מפריע, שילב להילוך אחורי והתחיל לנסוע לאחור. היות ואני עמדתי לפני מעבר החצייה, הבחנתי שהולכי הרגל עומדים להפגע מהרכב שנסע לאחור-צפצפתי לו והוא נעצר. גם הולכי הרגל שמו לב לנהג שהתחיל לנסוע לאחור ונזהרו.

כמובן שיש עוד הרבה מקרים כאלה ואני עומד על דעתי שצריך צפצפה חזקה וצריך לצפצף בלי מחשבה רבה ובתנאי שזה למנוע תאונה ושיגידו עלי שאני נודניק.

פורסם
הצופר נועד למנוע תאונות, ובשימוש נכון בהחלט יכול לעשות זאת.

+1

ביום שישי האחרון אני נוסע בתור מכוניות בנתיב שמאלי, בנתיב ימני קצת לפני אוטובוס שנוסע לאט ואחריו מכונית עם נהגת. למרות שתור מכוניות שמאלי היה מלא וללא מרווחים, הגברת הנחמדה החליטה שהיא עוברת אליו דווקא ברגע זה. אלא מה? היא התחילה לאותת ולהשתלב בנתיב באותו זמן שרכב שלה היה מקביל לרכב שלי וישר עם הפגוש לכנף ימנית שלי. בכביש הזה לא היו שוליים, זזתי שמאלה עד כמה שניתן אבל לא היה איך לברוח, צפרתי עד שלבסוף היא הבינה כי צריכה לחזור לנתיב שלה. ראוי לציין שהיא לא סובבה את הראש בזמן מעבר נתיב ואפילו לא בזמן שצפרתי. אני מנחש שהיא הסתכלה רק במראה ולא ראתה בכלל את הרכב שלי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

וזה בדיוק מה שהתכוונתי, ומה, שהתכוון אני בטוח, פותח השרשור! אף אחד לא מדבר על שימוש בצופר לצורך אחר, מלבד מצבי סכנה ממשית בכביש! להפך- את אלה, שנוהגים לצפור כדי סתם ליקרוא למישהו, ודברים כאלה- הייתי קונס על כך, כי גם מפריעים, וגם אם יש למישהו באמת צורך לצפור- מורידים את צומת לב מצפירה ה"אמיתית" ורלוונטית!:evil: לצערי, יש עוד הרבה כאלה, אם כי בזמן האחרון, עם הכניסה של פלאפונים- ירד בצורה משמעותית אחוז משתמשי בצופר לצורך לקרוא לחברה מהחלון!:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מסכים מאוד עם הבחור שסיפר על רמת תרבות הנהיגה בגרמניה. בכל ארצות צפון אירופה המצב דומה לדעתי, וזאת מביקורים בהולנד שוודיה ומגורים של כשלוש שנים באנגליה. לשמוע צפירה זה דבר חריג מאוד וקורה במקרים מאוד קיצוניים. כשאני רואה למשל רכב מבצע טעות בכיכר (לא חסרים כאלה) ורכב אחר צופר לו באיחור בד"כ מתוך כעס, והאיחור מפני שהם לא תמיד מוצאים את הצופר מספיק מהר בגלל השימוש המועט שלהם בו.

בפיאט דינו שלי יש בורר צופרים מקורי חשמלי (TOWN) ואוויר (COUNTRY) חובה שאחד מהם יעבוד בישביל טסט. החוק מתיר כאן צופר אוויר וכששאלתי את בוחן הרכב של משרד הרישוי המקומי מדוע - הוא ענה לי שצופר זה צופר והעיקר שהוא צופר. לגבי ענין הרעש הוא ביטל ואמר כמה כבר משתמשים בזה? וכשצריך אז עדיף שירעיש.

הגיון מערבי.

פורסם

וזה בדיוק ההיגיון הבריא: בצופר צריך להשתמש כמה שפחות, אך ורק במיקרים הקיצוניים- אבל אם כבר- אז שיהיה כמה שיותר חזר, כי מה טעם בצופר, שאף אחד לא ישמע?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...