Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו כותרת קצת מבלבלת אבל מיד תבינו.

לפני כ-10 שנים עמדתי במגרש חנייה עם החיפושית ומשמאלי ראיתי משאית נוסעת לאחור. היות והמשאית היתה במרחק כ-10 מטר, לא חששתי מכלום היות וכאמור עמדתי והמשאית נסעה רוורס. כאשר ראיתי שהמשאית ממשיכה לכוון הכנף השמאלי קידמי והיתה במרחק 3 מטר צפצפתי. אני יודע שאם הייתם שומעים את הצפצוף של החיפושית הייתם נקרעים מצחוק כי זה לא היה ממש ציפצוף אלא קריאה לעזרה של אחד בלי לשון שרוצה לצעוק.

נעשה את הסיפור קצר- המשאית הגיעה לכנף, דחפה את החיפושית עוד 2 מטר ורק אז שם לב נהג המשאית שמשהו מפריע לו.

ברור לכם שאני ישבתי כל אותה אפיזודה ליד ההגה ואמרתי לעצמי איזה אידיוט אני שיום לפני כן קיניתי צפצפה חדשה והיא היתה באוטו אבל לא מורכבת.

אתמול קראתי בפורום הזה אני חושב על נהג עם רכב bmw שנכנס לחניה ואז הבחין שרכב אחר שגם רצה להכנס לחניה פוגע בו. לפני הפגיעה, כך אומר הנהג -צעק לבעלת הרכב הפוגע אבל היא לא שמעה ופגעה בו.

מקרה זה הזכיר את המקרה שלי ולכן אני כותב לכולכם את המסקנה שלי מהארוע שלי. הצפצפה היא אביזר בטיחותי ממדרגה ראשונה.

מאותו יום אני חוזר ואומר למי שמוכן להקשיב לי ש - א. צריך לצפצף בכל מצב שיש סיכוי למנוע תאונה.

ב. צריך צפצפה חזקה.

אז היום אני מצפצף המון והבן שלי שהוא נהג חדש אומר לי שזה מוגזם ואולי לא חוקי, ואני עונה לו וגם לכל מי שקורא היום את מה שאני כותב : א. זה חוקי לצפצף כל זמן שזה לצורך מניעת תאונה

ב.זה לא מוגזם לשמור על חיי וחיי אחרים

אז תרוצו מהר ותשימו צפצפה חזקה שתציל אתכם ממקרה שאני מקווה שלא יקרה.

פורסם

אני לא כל כך קשור לפורום אבל סיקרנת אותי עם הכותרת שלך.

בכל מקרה, החלום שלי זה צופר אוויר של משאית מהסקאניה הישנות, ואם זה היה אפשרי אפילו צופר ערפל:evil:

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

יכול לספור על אותה יד את מס' הפעמים שצפצפתי בכמה שנים האחרונות - יחד עם מס' התאונות (והיו כמה עשרות אלפי ק"מ טובים).

מסקנה - תלוי באופי של הנהג, עם אולי קצת מזל.

(קוריוזון - בהודו היה לי אופנוע בלי צפצפה. מי שהיה מבין למה זה כ"כ חריג... כן, צעקתי מדי פעם. 0 תאונות).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

1. פעם חילקתי עם טרנזיט לוחות שנה. הגעתי לנקודת חלוקה ברח' ז'בוטינסקי בבני ברק, עצרתי לצד המדרכה, מאחורי משאית, ופניתי במושב הנהג לאחור לקחת את החבילה אותה הייתי אמור למסור. איך שאני פונה בחזרה לפנים, אני רואה שהמשאית נוסעת אחרוה לעברי, לאט לאט, אבל נוסעת!!!

כמובן שצפרתי, ועוד איך בכל הכוח - כמעט הכנסתי את כפתור הצופר לתוך ההגה... - ונכנסתי במשאית בגילגול חופשי...

אז, למעט המצב שאתה תיארת, שבאמת הצופר היה עוזר, אני מציע, כמי שבטיחות בתעבורה היא מקצועו, בכל פעם שאתם רואים צורך בצפירה, עשו זאת... עם דוושת הבלם!!!

לא סתם אסור לצפור - זה לא רק מפריע לסביבה, זה יכול לגרום לאדם האחר לפעול בבהילות - ובאופן שגוי. ואתם בסביבתו! - אדם יורד מהמדרכה לפניכם, עם הגב אליכם. אתם לעולם לא יודעים איך הוא יגיב לצפירה - ואם בכלל. לעומת זאת, אם אתם צופים מראש שאדם שהולך על המדרכה באלכסון לכיוון הכביש, ובולמים, אתם יודעים בדיוק מה יקרה - כלום.

עוד יותר גרוע הוא צופר האוויר של המשאיות (ואני בא מהתחום, למי שיש ספק) - לא סתם הוא אסור באופן גורף - הוא יכול לגרום לאדם לחטוף התקפת לב, לנהג הססן לבלום במקום להאיץ ולהיפך...

והוא נותן לנהגי המשאיות אשליית כוח מסוכנת מאוד.

ציפרו עם הבלם ותשארו בחיים!

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

דב - אני חולק על דעתך. לחלק לא מבוטל מנהגי המשאיות/רכב כבד/ג'יפים, יש גם ככה, ללא צופר, "אשליית כוח מסוכנת מאוד".

אני אומר שצריך לצפור - כשצריך ! (לא מתחת לחלון של השכנים, כשאני קורא לאשתי לרדת למטה...).

alfa 156 2.5.

פורסם

הזהרתי שאני מהתחום, נכון? אז אני אנצל את תגובתך כדי להשפיע קצת על הדעה הקדומה של הרבה אנשים, ששונאים את נהגי המשאיות ומאמינים שהם מסוכנים ואגרסיביים ומה-לא.

לידיעתם, נהג משאית מקצועי לא ישרוד על הכביש אם לא יהיה נהג מונע תאונות ברמה גבוהה. כל נהג עושה טעות בזמן זה או אחר - כשאתה נוהג משאית יכולת תיקון הטעות קטנה מאוד, ואם נחזור לאמירה שלי, שכל נהג טועה, תחשבו כמה, כל מיני נהגים, בכל מיני רמות, נמצאים כל הזמן סביב המשאיות.

נהגי המשאיות, לפחות רובם, שומרים על נהגי הפרטיות שמירה מצילת חיים, אין מילים אחרות לתאר את המצב. וזאת למרות שהם סובלים מאוד מהתנהגות לא מתחשבת ולא מבינה של נהגי פרטיות רבים, בעיקר בעיקר ניסיון להכנס לפני משאית מצד ימין בפקקים ותורים, אבל גם:

1. נסיעה בכביש מהיר בכל מהירות שבין 80 ל- 85 (כן!) - המשאיות מוגבלות בפועל ל- 89 קמ"ש. אי אפשר לעקוף פרייבט שנוסע 83, אבל הוא מפריע באופן שלא יאמן. אנא זיכרו והפיצו את המידע.
  2. השתחלות לפני רמזור לנתיב הימני בו נהג משאית מאיט מרחוק כדי לעבור את הרמזור בירוק מבלי לעצור. אם עמדתם שם, עד שתתחילו לנסוע הוא חייב להאיט או לעצור, ואז, להתחיל מחדש...

זה ככה מהשרוול, ולא עושה מכל נהגי המשאיות מלאכים, אבל בכל זאת, אולי יתקן קצת את התחושה...

דב - אני חולק על דעתך. לחלק לא מבוטל מנהגי המשאיות/רכב כבד/ג'יפים, יש גם ככה, ללא צופר, "אשליית כוח מסוכנת מאוד".

אני אומר שצריך לצפור - כשצריך ! (לא מתחת לחלון של השכנים, כשאני קורא לאשתי לרדת למטה...).

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אני לא יודע מה אתה רוצה מהצופר של החיפושית, לי אישיית הוא מזכיר את הצופר של הרבי

החיפושית השובבה.

אצלי בחיפושית היו מורכבים שתים אחד לא מקורי, ואחד של החיפושית שלא עבד, מסתבר שמישהו

פשוט שכח לחבר אותו, איך ששמעתי את הצופר המקורי בפעם הראשונה השני פורק, וימסר לכל המעוניין!

והתוספת שלי מימי ה-סוזוקי 400 העליזים, משאית (כן משאית דב) נעצרת לפתע ללא סיבה באמצע העליה!

אני מאחוריה טווח ביטחון, הנהג מדרדר את המשאית אחורה, ואני מנסה להתחמק,הצופר של הסוזוקי שבק,

כשניגמרה הברירה, ננטש הסוזוקי על הכביש אני ברחתי למדרכה, והמשאית עלתה עליו...במשך ארבעה חודשים

קיבלתי כל חודש 2000 ש"ח מהנהג כי לא היה לו ביטוח! ולי כבר לא היה אופנוע....עד לג'אווה, בעצם גם אז לא... - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני חולק על פותח השירשור.

תפירה לא נועדה די לצפצף על כולם או אל כולם.

צפירה נועדה למנוע תאונה!

יש לי שכן שכל פעם מצפצף לילד שלו כדי שיגיע אליו.

נראה לך הגיוני???

היייתי בגרמניה לפני שלושה שבועות. ולא שמעתי ציפצוץ אחד .

יכול להיות שלא מותקן ברכבים שם צופרים?

או שהם נוהגים יותר טוב מאיתנו?

אז התשובה לשתי השאלות שלי -לא!!!

להם יש תרבות נהיגה שונה .

כבר בגיל קטן הם רואם את הוריהם נוהגים על הרכב.

כבר בגיל קטן הם מקבלים את התרבות האיכפתית.

ושלא תחשוב שהם לא עושים טעויות , הם עושים.

אבל הם יודעים לראות אלמנטים מסוימים שכאן בארץ לא מתייחסים אליהם כלל.

ירון מאיר

פורסם

(קוריוזון - בהודו היה לי אופנוע בלי צפצפה. מי שהיה מבין למה זה כ"כ חריג... כן, צעקתי מדי פעם. 0 תאונות).

הודו בלי צופר זה באמת הזוי , ברומא תהייה רומאי, יש מספיק דברים שהם לא תאונות פרופר שבגללם כדאי צופר בהודו , עיניין של נוחות ותקשורת יעילה עם אנשים שככה הם מדברים בכביש .

אגב בכבישים מפותלים זה אביזר בטיחות מואד חשוב שם .

1. נסיעה בכביש מהיר בכל מהירות שבין 80 ל- 85 (כן!) - המשאיות מוגבלות בפועל ל- 89 קמ"ש. אי אפשר לעקוף פרייבט שנוסע 83, אבל הוא מפריע באופן שלא יאמן. אנא זיכרו והפיצו את המידע.
  2. השתחלות לפני רמזור לנתיב הימני בו נהג משאית מאיט מרחוק כדי לעבור את הרמזור בירוק מבלי לעצור. אם עמדתם שם, עד שתתחילו לנסוע הוא חייב להאיט או לעצור, ואז, להתחיל מחדש...

דב כדי שאנשים יבינו אתה חייב להבהיר להם שבמשאית לפעמים יש פי 5 הילוכים מברכב פרטי , אנשים פשוט לא מבינים שלהתחיל נסיעה עם משאית זה דבר שלוקח זמן והוא יותר קשה מבפריווט

אני לא יודע מה אתה רוצה מהצופר של החיפושית, לי אישיית הוא מזכיר את הצופר של הרבי

החיפושית השובבה.

אצלי בחיפושית היו מורכבים שתים אחד לא מקורי, ואחד של החיפושית שלא עבד, מסתבר שמישהו

פשוט שכח לחבר אותו, איך ששמעתי את הצופר המקורי בפעם הראשונה השני פורק, וימסר לכל המעוניין!

ו רן

רן הצופר של חיפושית אולי חמוד ומזכיר את הרבי , אבל הוא חלש מאוד , לפחות אצלי בשני רכבים , צופר צריך להישמע לא רק למרוח לנו חיוך נוסטלגי על הפנים .

בקיצור אני רוצה את הצופר שהורדת ....:multi:

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ברגע, שיהיה לי זמן- הצופר אוויר, שזרוק אצלי- יורכב על אחת מהמשאיות. אין בכלל מה לעשות בכביש ללא צופר. הצופר נועד למנוע תאונות, ובשימוש נכון בהחלט יכול לעשות זאת. וראיתי כבר מספיק מקרים כאלה!

אה, וסליחה על האגואיסטיות- אם מישהו, שעלול לסכן אותי, בגלל הצפירה שלי יעשה טעות, שתעלה לו ביוקר- בעיה שלו, הוא זה, שמלחתחילה אשם, וסיכן אותי או אחרים! אני בכל מיקרה אהיה כבר מוכן למה, שלא יעשה! :roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

רן הצופר של חיפושית אולי חמוד ומזכיר את הרבי , אבל הוא חלש מאוד , לפחות אצלי בשני רכבים , צופר צריך להישמע לא רק למרוח לנו חיוך נוסטלגי על הפנים .

בקיצור אני רוצה את הצופר שהורדת ....:multi:

הצופר המקורי שלי עושה עבודה מצויינת, והשני שלי שלך! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אני חולק על פותח השירשור.

תפירה לא נועדה די לצפצף על כולם או אל כולם.

צפירה נועדה למנוע תאונה!

יש לי שכן שכל פעם מצפצף לילד שלו כדי שיגיע אליו.

נראה לך הגיוני???

היייתי בגרמניה לפני שלושה שבועות. ולא שמעתי ציפצוץ אחד .

יכול להיות שלא מותקן ברכבים שם צופרים?

או שהם נוהגים יותר טוב מאיתנו?

אז התשובה לשתי השאלות שלי -לא!!!

להם יש תרבות נהיגה שונה .

כבר בגיל קטן הם רואם את הוריהם נוהגים על הרכב.

כבר בגיל קטן הם מקבלים את התרבות האיכפתית.

ושלא תחשוב שהם לא עושים טעויות , הם עושים.

אבל הם יודעים לראות אלמנטים מסוימים שכאן בארץ לא מתייחסים אליהם כלל.

ירון מאיר

מסכים עם כל מילה שלך,

בקשר לתרבות נהיגה אני גם מאמין שמקבלים את תרבות הנהיגה מההורים,

אבא שלי בתור נהג משאית וותיק בעבר אמר לי פעם שהוא מתחשב בנהגי משאיות כשהוא נוסע על פרייבט, כי הוא יודע מה זה להיות נהג משאית, היום אני תמיד נותן לנהגי המשאיות "כבוד" בכביש כי אני מבין את הקושי בנהיגה ברכב מרובה הילוכים וכבד.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...