Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

בתור נהג חדש, אני מנסה ללמוד כמה שיותר. אחד הדברים הראשונים שלמדתי כשעליתי על הכביש, היה להתסכל אחורה כשנוסעים ברוורס. ממספר נהגים ותיקים דווקא שמעתי שהם לא מסתכלים אחורה, אלא "מסתפקים" במראות, אך אני מצאתי שהמראות אינן מספקות אותי ושאני מפספס הרבה מידע כאשר איני מסתכל אחורה.

עכשיו השאלה, כיצד אמורים לבצע נסיעה לאחור? האם הבעייה שלי היא בכיוון המראות ?

פורסם

תמיד רצוי גם להביט, כדי למזער כמה שיותר את ה"שטחים המתים" שבהם לא תראה כלום.

או שכמוני אתה יכול להתקין מצלמה וחיישני רוורס. :)

פורסם

אני משתמש במראות ולעיתים רחוקות מאוד מסתכל אחורה. ככה הגוף שלך נשאר במצב נורמלי והשליטה על ההגה, במידת הצורך, לא נפגעת והרבה יותר קלה, כיוון שאתה יושב בתנוחת נהיגה נכונה.

את "התנוחה המסורתית" של נסיעה לאחור- סיבוב הראש לאחור ויד ימין על משענת ראש הנוסע עדיף להפסיק כמה שיותר מהר...

ייתכן שהמראות שלך אינן מכוונות כראוי, וייתכן שהבעיה היא הרגל משיעורי הנהיגה.

בצע חיפוש בפורום כיצד מכוונים ומשתמשים במראות הצד והמראה המרכזית, ובמקביל נסה להתאמן על השימוש בהן בעת נסיעה לאחור.

בהצלחה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אין כמו להסתכל לאחור,שליטה מלאה בשטח,רוורס מהיר ובטיחותי (כמובן לתנאי הדרך).שימוש במראות רק במשאיות.למה להקשות על עצמך.

ובמיוחד ברכב שבשליחת יד לאחור אתה מגיע לחלון אחורי :)

פורסם

את האמת שאצלי זה תלוי ברכב, סתם דוגמא שקרתה לי בפיאט אונו שהייתי נוהג בה הייתי מסתכל אחורה ולא משתמש במראות בכלל, ושהייתי נוהג בשברולט קאווליר לא הייתי רואה כלום מהחלון לא הייתי רגיל והשתמשתי במראות, גם באימפרזה שלי אני כבר לא משתמש במראות כמו שעשיתי בשבוע הראשון איתה.

רק שים לב שלא כתוב שעצמים במראה קרובים ממה שהם נראים, יידרש לך זמן להתרגל.

פורסם

גם אצלי תלוי באוטו,

בסובארו DL התחת שלה נמוך וכשמסתכלים אחרונה ניתן לראות ממש טוב כמה נשאר עוד לסוע, בניגוד להונדה סיויק (ונראה לי כל שאר המכוניות החדשות) שהתחת שלהן גבוה, והסתכלות אחורה לא עוזרת בכלום, ולכן עדיף להשתמש במראות בלבד.

פורסם

אני נוסע רק עם המראות, לא משנה באיזה רכב, לא מסתובב אחורה כמעט אף פעם.

אני חושב, שמראות הצד מאפשרות לך בקרה עדיפה על גבולות הרכב, כשאתה צריך להיכנס למקומות צרים וצפופים, במראות אתה רואה במדוייק, איפו מסתיים הרכב שלך, ואת זה אתה לא תראה, כשאתה מסתובב אחורה עם כל הגוף.

בנוסף, אני חושב, שכשמסתובבים עם כל הגוף, נשאר איזור לא מכוסה בצד שמאל של הרכב (ימין בכיוון הנסיעה לאחור) כי אתה הרי אף פעם לא מסתובב ה 180 מעלות על הכסא, אלא מעט פחות.

כשאתה מסתובב אחורה, רק יד אחת נשארת על ההגה, כשאתה מוסע עם המראות - שתי ידיים.

• רעיון טוב! 1

פורסם
אין כמו להסתכל לאחור,שליטה מלאה בשטח,רוורס מהיר ובטיחותי (כמובן לתנאי הדרך).שימוש במראות רק במשאיות.למה להקשות על עצמך.

ובמיוחד ברכב שבשליחת יד לאחור אתה מגיע לחלון אחורי :)

מילא שאתה עושה משהו שגוי,

אבל להגיד על זה "שליטה מלאה בשטח", "רוורס מהיר ובטיחותי", "למה להקשות על עצמך"...

זה שאתה מכיר שיטה אחת, לא הופך אותה לטובה ביותר, ולאחר שתקרא את השורות הבאות תבין למה.

נסיעה לאחור עושים על ידי סריקה רציפה של המראות - שמאלית, פנימית, ימנית, פנימית, שמאלית ... וכן הלאה. כמובן שהסריקה נעשית תוך נסיעה איטית ככל האפשר.

החסרונות שבסיבוב הראש לאחור :

1. היות ואתה מסתכל דרך החלון האחורי, אינך רואה שטח שהוא גדול יותר מזה שתראה בראי הפנימי של הרכב שלך (שמראה לך בדיוק את אותו חלון אחורי).

2. בצידו השמאלי של הרכב נותר שטח מת עצום אשר אין באפשרותך לראותו.

3. קורות C (משני צידי החלון האחורי) יוצרות שטח מת שאין לך שום דרך לראות את נעשה בו.

4. אין לך שום קשר עם הפינות הקידמיות של הרכב, כך שבעת הפניית ההגה אתה עלול לשפשף אנשים/עצמים/כלי רכב מבלי שתדע.

5. הישיבה אינה טיבעית ותפעול הדוושות לקוי (לצערי תחקרתי יותר מתאונה אחת שבה המסקנה היתה שסיבוב הגוף לאחור גרם ללחיצה בטעות על הגז במקום על הברקס).

6. כשתסובב את ההגה, הרכב יסע הפוך מהמצופה.

היתרונות שבשימוש בסריקת מראות:

1. כוונון נכון של מראות הצד יאפשר לך שדה ראיה של 100% באיזור הסמוך לרכב, כך שחיבור 3 המראות יראו לך גם את הנעשה מאחורי קורות C (למעט מתחת לגובה החלון האחורי כמובן).

2. אתה שומר על קשר רציף (בראיה המרחבית שלך) עם פינות הרכב הקידמיות.

3. אתה יושב בתנוחת הישיבה המקורית והנכונה.

4. הפנית ההגה לצדדים הינה טבעית, כלומר סובב לימין וזנב הרכב יסע לימין, סובב לשמאל והוא יסע לשמאל.

5. תוכל לראות ילדים ועצמים נמוכים העומדים או מתקרבים לרכב משני צדדיו.

יחד עם זאת, קיים קושי בביצוע הערכת מרחקים דרך מראות ולכן כאשר אתה נדרש להעריך את המרחק שנותר לנו עד לקיר / גדר וכו', יש לעצור את הרכב, לסובב את הראש לאחור, ולאחר ביצוע ההערכה לחזור לסריקת המראות.

לידע כללי - על פי חוק, אסורה הנסיעה לאחור !

היא מותרת רק - בעת הצורך ובמידת הצורך, כלומר רק כשאין שום ברירה אחרת וגם אז רק את המינימום ההכרחי עד לרגע שבו תוכל שוב לנסוע קדימה.

דני G.

פורסם

אני מסתכל אחורה לרוב שאני יוצא מהחיניה של הבניין שלי.

הרבה פעמים מסתובבים בחנייה ילדים שלא ממש אפשר לתפוס אותם במראות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני האמת עושה גם וגם. תמיד מסתכל במראות רוב הזמן וגם מוודא דברים על ידי סיבוב הראש אחורה.

יש לציין אני לא שם את היד על המושב שלידי וכו' אלא רק מסתכל אחורה בצורה זהירה ומחזיק את ההגה בשתי הידיים.

פורסם

אני לא יודע אם מראות הרכב שלי מכוונות כראוי.

כשאני צריך לעבור נתיב, אני רואה מצוין, אבל אי אפשר לומר שאני רואה את סוף הרכב שלי.

האם משהו לקוי?

פורסם

אני נוהג להסתכל אחורנית תוך כדי שימוש במראות והזזת הגוף שלי במהירות מהמראות להסתכלות אחורנית דרך החלונות והחלון האחורי.

לדעתי ילדים קטנים הם קלים לפספוס ולפעמים אחד מהשניים (מראות או הסתכלות אחורה) יפצו על האחר.

דני:

אני בטוח שהידע שלך בנהיגה גדול אבל מה לעשות שתאוריה ורצון טוב לחוד ומעשים לחוד. כיום הרבה נהגים לא משתמשים בכל הידע שיש לך מכיוון שהם לא יודעים אותו (לדעתי כל נהג צריך לדעת) וגם אלו שכן, לא משתמשים. כמה מהתאונות נגרמו בגלל נהיגה עם יד אחת ולא 2 ידיים? לא יודע נתון אבל אני בטוח שלא אחוז גבוה, לפחות לא כמו נהיגה במהירות או בשכרות.

כמה נגרמו עקב מחסור של 3 PSI בצמיגים? אני אהמר על 0....לעומת זאת נהיגה בזמן דיבור בטלפון גרמה לכמה וכמה קורבנות.

אז נכון אני נוהג עם יד אחת לפעמים וגם לפעמים אל שומר על המסלול מתוך עצלות וכו' וכן גם עושה רוורסים בלי המראות. אבל אני לעולם לא אצטרך את ההגה לחרום או את הבלמים לבלימת חרום מכיוון שאני נוהג בידיעה שכל שאר הנהגים בעולם הם ילדים בני 8 שמכורים למשחקי מחשב, בידיהם יש מכוניות בעלות הספק אינסופי ששוקלות 8 טון, הם מלאים באלכוהול ועינייהם מכוסות. אני לא מדבר על נהיגה ב38 קמ"ש באזור של 50, שמירת מחרק גדול, כזה שלא דורש ממני בלימות חרום והעדפה "לוותר" לאותם בני 8 שרוצים להדחף.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

גם וגם תמיד. והרוורס תמיד יוצא פיקס על הפעם הראשונה.

ולDANY G על פי החוק גם אסור בכלל להשקות גינות 8) .

HONDA CIVIC hatchback-RED

• תוכן חדש...