Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רואה הרבה אנשים נוסעים רחוב שלם ברוורס בפול גז ומבט אחורה ולדעתי זה ממש מסוכן.

אכן, אני עוד לא החלטתי אם זו אומנות או טמטום.

פורסם

ואוו, איזו הקפצה!

ובכל זאת, נושא חשוב שעולה כאן. מפנה את תשומת הלב להודעה של דני בתחילת השרשור שמסכמת את עיקר החסרונות בהסתכלות לאחור. עם זאת, ישנם יתרונות להסתכלות הישירה לאחור:

הראשון שבהם הוא שבהסתכלות ישירה לאחור, תוך הגבהת גוף הנהג במושב והטייתו לעבר מושב הנוסע, מאפשר התבוננות בזוית שמקטינה את השטח המת מאחורי תא המטען. כך לפחות מבדיקה שלי (גובה 1.87) במספר כלי רכב שונים. עם זאת, היתרון הזה יחסית זניח, בעיקר כיון שמרבית השטח המת הזה זוכה להשלמה על ידי הסתכלות במראות הצד.

השני הוא שבהסתכלות ישירה לאחור רואים במבט בודד יותר ממה שרואים במבט במראה אחת כלשהי מבין השלוש, אם כי יתרון זה מתבטל לחלוטין בנסיעה אטית לאחור תוך סריקת שלושת המראות (או יותר, ברכב עם מראות עזר). היתרון השלישי שכבר צוין כאן הוא שבהסתכלות ישירה לאחור אמדן המרחקים הוא על פי רוב טוב יותר.

לכן, הפתרון בנסיעה לאחור הוא אמנם לסרוק את המראות, אך גם לנצל כל נקודת מבט נוספת: ניתן להטות את הראש במגוון צורות כדי לשנות את זוית ההסתכלות במראה, לסובב את הראש אחורה לשני הצדדים, להוציא ראש מהחלון וכך הלאה. מבטים אלו יכולים להשלים עוד קצת שדה ראיה ולשפר את האמדן ובכלל - כמה שיותר מבטים בנהיגה, יותר טוב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

רוורס צריך לשלב מראות+מבט לחלונות ימניים+שמאליים מאחורה+לא פחות חשוב מבט מקדימה שלא דופקים איזה מכונית שבא מימול וכו...

כך ניתן להבין גם בהולכי רגל שמתפרצים לכביש

תחשבו אתם נוסעים לאחור ברוורס המראות צד+מרכזית מראות לכם רק את האובייקטים שמאחורה.

נגיד ואתם חונים במקביל ברוורס ברחוב רצוי לזרוק מבט למדרכה כי לא תמיד המראות בזווית שרואים את ההולך רגל.

אלא שדופקים רוורס ארוך פול גז זה סכנה

מסרב לחתום:evil:

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בעיקרון אני משתמש במראות וגם מבט לאחור, מתחיל ממבטים במראות מבט לאחור וחוזר למראות צד כדי לוודא שאני נכנס בסדר.

כיום אני פצוע ביד שמאל נוהג עם יד ימין בלבד, לכן המבט לאחור פחות מתאפשר לי וקצת קשה רק עם המראות כיוון המראה הפנורמית מראה את הרכב מאחורי ממש קרוב כשיש לי מרחק דיי גדול ממנו.

8)
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
חוקי, בנוסף גם מותר להסיר את החגורת בטיחות.

טוב לדעת, תודה!

אגב, זה רק אני או שפורום לא שולח עדכונים למייל על תגובות בפורום (גם אם נרשמים לדיון)?

פורסם
דיון מעניין, אבל מה שחסר לי כאן זה מה אומר החוק. נסיעה ברוורס תוך סיבוב הגוף לאחור חוקית?

למה אנשים נותנים יותר מידי חשיבות ל"מה אומר החוק" ופחות ל"מה יותר נכון לעשות"

ז"א שממך אני מבין שכל עוד לסובב חצי גוף לאחור, ולהוריד את החגורה (טפשי ומטומטם לדעתי) זה חוקי, אז אתה תעשה את זה, אפילו שפה בדיון מסבירים כמה זה עלול להיות מסוכן ומאוד לא יעיל. :shock:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)
כיוון המראה הפנורמית מראה את הרכב מאחורי ממש קרוב כשיש לי מרחק דיי גדול ממנו.

הסר את המראה הפנורמית. יש בפורום מספיק הסברים מדוע. השילוב של מראה מרכזית + שתי מראות צד יתן לך את כל שדה הראיה הדרוש.

אישית אני מעדיף להשתמש במראות (+ סיוע מחיישני רברס, כאשר הם לרשותי), אבל במצבים עדינים - למשל יציאה מחניה עם שדה ראיה מוגבל - הנוהל הוא גם מראות, גם סיבוב הראש, גם צפירת אזהרה - וכל זה תוך התקדמות איטית עם עצירות בעת בדיקת השטח. והטוב ביותר - העזרות במכוון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למה אנשים נותנים יותר מידי חשיבות ל"מה אומר החוק" ופחות ל"מה יותר נכון לעשות"

ז"א שממך אני מבין שכל עוד לסובב חצי גוף לאחור, ולהוריד את החגורה (טפשי ומטומטם לדעתי) זה חוקי, אז אתה תעשה את זה, אפילו שפה בדיון מסבירים כמה זה עלול להיות מסוכן ומאוד לא יעיל. :shock:

כי הסיפור לא נגמר רק בנהיגה בטוחה ויעילה (וכפי שאתה רואה הדיעות חלוקות איזו שיטה בטוחה ויעילה יותר). יש גם את הנושא של לא לקבל דו"ח משוטר על עבירה על החוק. אולי לך זה לא חשוב, אבל אני חושב שאתה במיעוט.

פורסם

אינטואיטיבית, ומבלי לחפש, אני בטוח שאין חוק ל"איך לנסוע לאחור", האם עם שתי ידיים ומבט במראה או סיבוב הראש לאחור ותפיסת המושב שלימינך.

לכן אני נוסע לאחור איך שנראה לי נכון, ולא מתעסק במה החוק אומר. לא מאמין ששוטר ייתן לי דוח אם סובבתי את הראש או אם הסתכלתי דרך המראות.

אין זה אומר שאני מצפצף על החוק בכל תחומי הנהיגה.

ד"א זה שהדעות חלוקות זה לא אומר ששני הצדדים צודקים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

החוק עבור נסיעה אחורנית לא קיים.

יש תקנה בנושא והיא:

45. נוהג רכב לא יסיעו אחורנית אלא אם יש צורך בכך, ובמידת הצורך, ולאחר שנקט באמצעים הדרושים בנסיבות הקיימות כדי למנוע –

(1) סיכון או פגיעה;

(2) הטרדה או הפרעה.

זה יותר גרוע מאשר להגיד לך להחזיק את ההגה בשתי ידיים ומבט במראה, או לחילופין להחזיק את המושב שליד הנהג ולהסתובב אחורה.

הוא מטיל עליך את כל האחריות לבחור מה לעשות כדי לקיים את התקנה, ואם נכשלת ונגרמה תאונה אתה תהיה אשם בה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

נרשמתי לפורום רק כי לא יכולתי להתאפק והייתי חייב להתערב בנושא ולהגיד:

לפני חודש נכשלתי בטסט כי לא הסתכלתי אחורה בחנייה.

הטסטרית אמרה לי שאני לא מסתכל אחורה וכמובן שעניתי לה "ברור שכן, אני מסתכל במראות כל הזמן בנסיעה לאחור."

ואז היא שמה את ידה מאחורי הכיסא שלי, הניחה את היד השניה שלה מעל הגה דימיוני סובבה את גופה הצידה ואת ראשה לאחור ואמרה לי:

"תסתכל, ככה אתה צריך לעשות ורע מאוד שאתה לא ידעת שככה נוסעים לאחור".

(הרכב גם היה Hatchback, כל מה שאתה רואה אם אתה מסתכל אחורה זה את צמרות העצים והשמיים)

עריכה אחרונה על ידי RazAz13
  • תוכן חדש...