Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהאצ'בק יש בד"כ שדה ראיה מצויין בנסיעה לאחור. במכוניות עם תחת גבוה כדאי להשתמש יותר במראות כמו שאמרו.

אני בכל מקרה משלב בין השניים, במיוחד במקומות צפופים שדורשים תמרון מדוייק.

קרה לי כבר שחניתי ברוורס תוך כדי הסתכלות לאחור במהירות די גבוהה, ומישהי החליטה בדיוק לחצות את הכביש. בגלל שהסתכלתי דרך החלון האחורי הבחנתי בה רק כשהיא הייתה מאחוריי ובמזל דפקתי ברקס עצבני ועצרתי. מאז ה"טראומה" הזאת אני נוסע רוורס כמעט בלי גז, ועם קלאץ' לחוץ לסירוגין (כמעט אף פעם לא עוזב אותו לגמרי).

אני רואה הרבה אנשים נוסעים רחוב שלם ברוורס בפול גז ומבט אחורה ולדעתי זה ממש מסוכן.

פורסם
ולDANY G על פי החוק גם אסור בכלל להשקות גינות 8) .

לא נכון !

מותר להשקות גינות במשך 20 דקות ביום.

וגם החוק הזה חל רק על גינות בגודל של 50מ"ר ומעלה בלבד.

ובכל מקרה, מה הקשר ?

יוני -

מעבר לעובדה שזה לא חכם לנסוע מהר לאחור (כפי שציינת לגבי אחרים), אם היית מבצע סריקת מראות נכונה, לא היית מפספס את המכונית השניה.

דני G.

פורסם

ראשית, אני מניח שכולם מסכימים על כך שנדרשת מידת מה של מיומנות וקוארדינציה על מנת לנהוג לאחור. זו תנועה בכיוון שאינו טבעי ולכן חלק גדול מנקודות הייחוס שלנו משתנות.

אין שום סיבה בעולם שמראות מכוונות היטב לא יספקו שדה ראיה מקיף (הרבה יותר מסיבוב הראש והגוף), במידת הצורך ניתן "לשחק" קצת עם כיוון המראות לצורך תמרון צפוף במידה ומרגישים חסרי בטחון (לא לשכוח להחזיר חזרה).

אגב, למי שבאמת רוצה לשפר את המיומנויות בקטע הזה אני ממליץ על תרגול קצר ופשוט. קחו ארבעה בקבוקי פריגת או תפוזינה (בכל אופן כאלו עם פייה רחבה) מלאו אותם עד האמצע בחול ותקעו בהם מקלות מטאטא. מקמו אותם מאחוריכם במרחק של כ- 2 מטרים זה מזה ואת השניים האחרים כרגע תשאירו בצד. תרגלו מעבר ברוורס בין המקלות כאשר אחרי כל מספר תרגולים צמצמו את המרווח, שימו דגש על שאיבת מידע ממראות הצד על גבולות המכונית. טיפ: ניתן "לסמן" בראש נקודות ייחוס על המראה (לדוגמה: ברבע המראה הקרוב אלי יש 30 ס"מ בין זנב המכונית למקל). אחרי שהגעתם לרמה מספקת השתמשו בשני המקלות האחרים לסימולציה של מצבי תמרון של רוורס תוך פנייה, או לתרגול של "כמה אחורה אני יכול לזוז לפני נגיעה ברכב מאחורי".

מניסיונות שלי על חברים ופידבק שלהם, אחרי כשעתיים תרגול גם נהג חדש ו"ירוק" מפתח מיומנויות טובות מאוד של נסיעה ברוורס.

בכלל, בכל הנוגע ליציאה מחניות בנסיעה לאחור, התהליך עצמו לא מתחיל לעולם בשילוב להילוך אחורי, אלא הרבה לפני. כאשר בלית ברירה אני נאלץ לצאת אחורה, עוד לפני הכניסה למכונית אני סורק את הסביבה לאיתור ואיסוף מידע. האם אני בקרבת ילדים משחקים? סמוך למדרכה? במרכז קניות בו אמהות סתומות מדברות בטלפון, מחזיקות תינוק ומנווטות עגלת קניות בו זמנית?

תבלו

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

יותר משאר השימוש במראות או בסיבוב הגוף, יותר חשוב להתשמש בהגיון. יש סיטואציות שחייבית להפנות את הגוף (יציאה מחניה ברוורס כאשר יש הולכי רגל חוצים ולא ניתן לראות אות בזמן מהמראות).

פעם אחרונה שויתרתי על הפניית הגוף וסמכתי כל המראות, נכנסתי עם התחת של האוטו בעמוד בטון בתוך חניון תת-קרקעי כיוון שהוא לא הופיע במראות הצד ולא נראה היטב בגלל חושך במראה המרכזית.. (נשברה השמשה האחורית וכל מה שמסביבה. מזל שזה היה רכב העבודה :roll: )

פורסם

יותר משאר השימוש במראות או בסיבוב הגוף, יותר חשוב להתשמש בהגיון. יש סיטואציות שחייבית להפנות את הגוף (יציאה מחניה ברוורס כאשר יש הולכי רגל חוצים ולא ניתן לראות אות בזמן מהמראות).

פעם אחרונה שויתרתי על הפניית הגוף וסמכתי כל המראות, נכנסתי עם התחת של האוטו בעמוד בטון בתוך חניון תת-קרקעי כיוון שהוא לא הופיע במראות הצד ולא נראה היטב בגלל חושך במראה המרכזית.. (נשברה השמשה האחורית וכל מה שמסביבה. מזל שזה היה רכב העבודה :roll: )

פורסם
לא נכון !

מותר להשקות גינות במשך 20 דקות ביום.

וגם החוק הזה חל רק על גינות בגודל של 50מ"ר ומעלה בלבד.

ובכל מקרה, מה הקשר ?

יוני -

מעבר לעובדה שזה לא חכם לנסוע מהר לאחור (כפי שציינת לגבי אחרים), אם היית מבצע סריקת מראות נכונה, לא היית מפספס את המכונית השניה.

דני G.

אין ממש קשר אני פשוט מראה שבארץ לא חסרים חוקים שאף אחד לא מיישם בתכלס או שמנוסחים ממש גרוע.

"אם יש לכם גינה בשטח של מעל 50 מטר-רבוע, אסור לכם להשקות אותה מה-1 בנובמבר עד ל-31 באפריל.

אם אתם בכל זאת חרדים לפריחת הגינה הירוקה שלכם בעקבות התקנה שיצאה לפועל, כדאי כבר להתפלל לריבוי גשמים. איסור ההשקיה חל בכל מקרה, בין אם ירד גשם ובין אם לא.

אולי עכשיו מותר להשקות במשך 20 דק' אני זוכר פקח לא ממש נחמד שאמר שאסור להשקות בכלל (למרות שכולם משקים בלילה אפילו העיריה במשך שעות ולא 20 דק').

וכל זה כתבתי כי לא הבנתי מה הקטע בחוק שאוסר על נסיעה לאחור . זה ניסוח ממש מטומטם אני מבין מה הם מתכוונים לא לנסוע רוורס אלא אם כן אתה מחנה את רכבך אבל רבאק זה לא קשה לנסח קצת יותר טוב .

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם
נהיגה עם יד אחת ולא 2 ידיים? לא יודע נתון אבל אני בטוח שלא אחוז גבוה, לפחות לא כמו נהיגה במהירות או בשכרות.

כמה נגרמו עקב מחסור של 3 PSI בצמיגים? אני אהמר על 0....לעומת זאת נהיגה בזמן דיבור בטלפון גרמה לכמה וכמה קורבנות.

תתפלא,אבל חוסר של PSI 3 בצמיגים (ואתה אופטימי,מר ישראל ישראלי ממלא אוויר במקרה הטוב אולי פעם בחצי שנה - שנה,ואם ברכב שלי כל חודש הלחץ יורד ב1-2 PSI אז תתאר לך מה ההפרש אצל הישראלי הממוצע) משפיע באופן ניכר על מרחק הבלימה,ככה שאתה לא יכול לדעת אם ההפרש הזה במרחק הבלימה היה מונע תאונה\פגיעה בהולך רגל,כי לדעתי (תקנו אותי המומחים לתאונות אם אני טועה) לא בודקים את לחץ האוויר בצמיגים כשחוקרים את התאונה (מה גם שיש תאונות שלא ניתן לבדוק בכלל).

ולגבי נהיגה עם יד אחת - אותו דבר,אי אפשר לבדוק אם הנהג נהג עם יד אחת או עם ארבע,ואתה לא יכול לדעת אם הוא לא הצליח לבצע תמרון חירום בגלל שנהג עם יד אחת :idea:

פורסם
כמה מהתאונות נגרמו בגלל נהיגה עם יד אחת ולא 2 ידיים? לא יודע נתון אבל אני בטוח שלא אחוז גבוה, לפחות לא כמו נהיגה במהירות או בשכרות.

כשיש מבצע בסופרמרקט - 2 במחיר אחד. אתה לוקח אחד ואת השני משאיר מתנה לסופרמרקט ?

אם התשובה היא לא, אז תנהג אם 2 ידיים.

דני G.

פורסם

אבל מה החשיבות של נהיגה עם שתי ידיים במהירות אפסית? בכל מצב חירום אני יכול לעצור מיד או לחילופין להניח את הידיים על ההגה אם נדרש תמרון מסובך.

פורסם
אם היית מבצע סריקת מראות נכונה, לא היית מפספס את המכונית השניה.
כן, זה מה שניסיתי להסביר. והיא חצתה את הכביש בלי מכונית. מצטער אם ההודעה שלי לא היתה ברורה.
פורסם

מומלץ להסתכל לאחורה.

עדיף לראות כמה שיותר טוב את שדה הראיה, לא הלסתמך על המראות, למרות שלי אישית אין בעיה לנסוע רוורס רק על פי המראות, הכל ברור יפה וורוד, אבל מומלץ להסתכל אחורה כמו שצריך.

כמו שאבא שלי תמיד אומר, אל תסתכל על אחרים, תסע כמו שצריך, הכי חשוב להשאר בלי פגע, ואחריי זה בלי פגע באוטו.

rhpe6t.jpg
פורסם
כן, זה מה שניסיתי להסביר. והיא חצתה את הכביש בלי מכונית. מצטער אם ההודעה שלי לא היתה ברורה.

זה באמת לא היה ברור (לפחות לי), אבל זה לא משנה בכלום.

כפי שכבר הסברתי, סיבוב הראש לאחור משאיר שטחים מתים גדולים, הדרך היחידה לראות אותם היא באמצעות סריקת המראות.

מה שמדהים אותי הוא, שאנשים מסתמכים על "ככה נדמה לי", "אבא שלי אומר" ועוד כל מיני מקורות "מבוססים" אל מול עובדות מוצקות וחד משמעיות בשטח, אשר ניתנות להוכחה בכל רגע.

אז אני חוזר לטובת אלו שעדיין משחקים בנדמה לי - קיימת שיטה לכיוון מראות כך שלא יהיה שטח מת בכלל בקירבת המכונית, למעט השטח שמוסתר על ידי תא המטען ואשר אותו ממילא לא ניתן לראות בשום דרך אחרת למעט מצלמה.

דני G.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

נכון שצריך לעשות רוורס ולהסתכל במראות אבל אני התרגלתי לסובב את הראש הרוב אומרים לי שזה לא בריא ומסוכן איך מתפטרים מההרגל הזה ?

Tuning:lol:

פורסם

אם אתה רוצה להיפטר מההרגל הזה, אתה כבר בחצי הדרך.

עכשיו מה שנשאר זה לנסות לזכור ולהתמיד להתמיד להתמיד.

אין לי פיתרון מעשי בשבילך אבל שוב אומר- כל הכבוד על הרצון ובהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...