Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי גולף 4 אוטומטית משנתון 2001 שגמעה קרוב ל-122K.

לפני קצת יותר מ-20 אלף ק"מ הוחלפן שמן גיר+פילטר. רציתי לדעת האם יש צורך להחליף בקרוב שוב את השמן הנ"ל,בעיקר כאקט של תחזוקה מונעת,או שניתן למשוך איתו עוד עד להחלפה וסביר להניח שהשמן עדיין במצב טוב יחסית.

שאלה מהותית נוספת היא, האם החלפה נוספת יכולה לגרום להרס הגיר(כפי שכבר דובר פה רבות בפורום) או שמשום שהוחלף שמן,נוקה הקרטר והוחלף פילטר כמו שציינתי, לפני כ- 20K ובסביבות שנה וחצי,אולי קצת פחות, אין סיבה נראית לעין שייגרם נזק כזה או אחר לגיר.

אשמח לתשובות ממי שמתמצא בעיקר בגירים אוטומטיים.

תודה ושבת שלום.

פורסם

דני שלום,

אני מודע לעובדה שאתה איש מקצוע, ואחד מן השורה הראשונה, ולכן דעתך נחשבת בעיני, אך לגבי הפרנויה בנוגע לקריסת הגיר- איך אפשר שלא? בפורום דובר רבות על גירים שקרסו אחרי החלפת שמן,או על בעייה בהעברות,החלקות למיניהן וכיו"ב, לאחר ההחלפה. את ההחלפה הראשונה ביצעתי אחרי כ-100K ולכן אני חושש שבשלב זה בחיי הגיר הוא כבר יקרוס.

האם לדעתך ומניסיונך אין כלל סיבה שדבר כזה יקרה? מדוע בעצם דברים כאלה מתרחשים?והאם אוכל לקבל גיבוי מהמוסכניק שהוא יישא באחריות במצב בו הוא יישאר החלפת שמן כי לדעתו אין ממה לחשוש?

פורסם

דניסאן הייתה לי מכונית עם 170 אלף מייל על אותו שמן.

הוא היה בועתי ולא יעיל אבל בוץ? אין בוץ במערכת...

פותח השרשור תזכור שהחלפת שמן גיר היא לא דבר פשוט ויש לעשות אותה באופן יעיל ע"י החלפת השמן שנמצא גם בממיר המומנט. בכל מקרה לך לפי הוראות יצרן ותשתדל להשתמש בשמן סינטטי, מכיוון שרכבך לא גמע קילומטרים רבים ובוצעה החלפה לא מזמן.

אל תתפתה לפלאשינג\הוצאת השמן ע"י מכונה זה פוגע באטמים של הגיר! בעל המקצוע נדרש להוריד את הקרטר של הגיר, ועליך להתעקש שיוחלף האטם.

כמו גם אם יש מצנן חיצוני לגיר כלומר מצנן שמן אפשר להחליף את השמן דרכו תוך כדי שפיכה של שמן טרי לגיר.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

170 אלף מייל על אותו שמן? בהחלט אפשרי. לגבי הבוץ אז הכוונה לבוצה ותוכל לראות אותה היטב דבוקה למגנט עם שחק מתכתי.

לפותח השרשור, החלף ללא חשש את השמן+פילטר באותו מקום בו הוא הוחלף קודם ובאותו הליך.

פורסם

צהריים טובים -

נוזל הממסרה ברכב הנ"ל הוא סינטטי - והוראות ההחלפה שלו - הן ללא החלפה :lol:

אבל - מניסיון עם ממסרות אוטומטיות , אין דבר כזה ללא החלפה .

הוראות יצרני הממסרות האוטומטיות , ויצרני נוזל הממסרה הסינטטי הן בד"כ

החלפה כל 90,000 ק"מ או 5 שנים בתנאי עבודה סבירים .

בעבודה מאומצת 50-60,000 ק"מ או 3 שנים .

בישראל - עקב עומס חום ונסיעה די קצרות עם עצירות - רוב היבואנים ממליצים על החלפה חלקית כל כ 45,000 ק"מ או 3 שנים .

ועדיף ורצויי - רק החלפה חלקית - ריקון שמן הממסרה הנמצא רק באגן ( ללא פתיחת האגן - אם אפשר ,דרך בורג הריקון )

לדעתי נוזל הממסרה שלך עדיין יעיל , אם יש בעיה בממסרה גש לבדיקה .

ואם ברצונך להחליף - לא יותר ממחצית הכמות , הממסרות ברכבים אצלנו עובדות 10 שנים ויותר עם נוזל סינטטי

בתדירות ההחלפה הנ"ל - ובהחלפה חלקית בלבד .

ויש יבואנים אשר בעבר ביצעו החלפות מלאות - הם עוברים בשנה האחרונה להחלפה חלקית רגילה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אז ככה, בפעם שעברה כשהוחלף השמן, הוא הוחלף במוסד אדמונד בחולון. ההחלפה כללה ריקון השמן הישן, שהיה שחור כמו פחם ומסריח נורא, ניקוי הקרטר והמגנט משבבים+ניקוי בוכנה כלשהי שאני לא ממש יודע מה תפקידה. לאחר מכן מולא שמן חדש.

כמו כן ברכב מותקן גם קולר שמן חיצוני והקולר המקורי פורק מהרכב.

דניסאן, שאלה נוספת-מדוע אם הוחלף שמן ועברה כשנה וחצי בערך מההחלפה וכ-20K כבר מומלץ לפיך להחליף שמן? האם ייתכן ששמן הגיר איבד כבר את יעילותו לאחר פרק זמן קצר יחסית כזה?

אני רואה שהדעות חלוקות,ואפנה מחר למוסך ואשאל אותו את מה ששאלתי אתכם ואחזור לעדכן, תודה על הסיוע.

פורסם

אין תיבה אחת כדין תיבה שנייה.

בתיבות הללו על פי היצרן אסור להחליף את שמן הגיר.

החלפת שמן הגיר גוררת איתה בד"כ את סופו של הגיר.

בכל מקרה החלפת שמן גיר כל 20K היא מיותרת ואין צורך בה.

חבל שיש מקומות שלא מבינים את העובדה שלכל רכב יש שגרת טיפולים מסויימת ויש דברים שמותר לעשות ואסור לעשות בכל רכב.

זה כמו שלא תלך להחליף כל 90K טיימיינג לרכב שיש לו שרשרת ולא רצועת גומי.

פורסם

אל תחליף את שמן הגיר.........................

גם לפני 20 K לא היית צריך להחליף את שמן אבל לטובתך התמזל מזלך והתיבה עדיין בחיים לכן אל תחליף את השמן עד סוף חיי הגיר.

פורסם

תחליף שמן גיר כל 60 אלף ק"מ לפחות ואל תקשיב לעיצות אחיתופל שאתה מקבל כאן מכל מיני חובבנים שהידע שלה בגירים אוטומטיים מאוד מוגבל.

פורסם

דנידין.

אני שמח שאמרת את המשפט הזה.

דווקא עצת אחיתופל הייתה עצה הנכונה, סתם שתדע.

וממש מצחיק אותי שאתה מכנה אנשים שאתה לא מכיר חובבנים.

אשמח לדעת מאיפה הידע שלך על החלפת השמן בגיר אוטומטי של גולף 4?

כי היצרן מבקש לא להחליף, אז אתה יודע יותר ממנו?

פורסם

שמע סיפור מרתק, היה לבחור שמן שרוף בגיר, הוא הלך למכון גירים ומה שם עשו לו? החוצפנים האלו החליפו לו שמן גיר....פשוט חובבנים כל מכוני הגירים האלו. מפתיע בכלל שהגיר הזה עוד עובד כי הוא היה אמור ללכת לעזאזל מייד בעת עזיבתו מהמוסך.

גם שמו לו קולר לשמן גיר חיצוני - גם את זה היצרן לא דורש...חובבנים לאללה.

ובנימה יותר מצחיקה...החלפתי בהרבה הזדמנויות שמן גיר לגירים שלא אמורים להחליף להם שמן לפי הגדרות היצרן ונורא הופתעתי כל פעם כי הגיר לא "הלך" ורק התנהגותו השתפרה.

פורסם

הבנתי.

טוב, אז אתה תמשיך לטפל לאנשים בניגוד להוראות יצרן ואם תוכל לשלוח לי את הפרטים של המקום שאתה עובד בו בה"פ שאני יוכל להתרחק.

(נראה לי זה UMI לפי התגובות שלך)

• תוכן חדש...