Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

לפני כשבועיים וחצי קניתי יונדאי אטוס פריים 2003 אוטומט מנוע 1000 סמ"ק, בכוונה קניתי מנוע קטן כדי למנוע צריכת דלק גבוהה.

שמת פול טנק ואחרי זה מחישוב יצא לי שהאוטו עשה 7.76 ק"מ לליטר ! שזה מטורף, אפילו הגטסים שהתייניות עושות 8 לליטר לפי מה שהבנתי.

אני גר בחיפה ולא לקחתי בחשבון את העליות שהאוטומט לא יסחוב, בקיצור עלייה (סטלה מאריס למי שמכיר) עם מזגן האוטו על 40 קמ"ש בפול גז.

האם יכול להיות שרכב שאמור לעשות 14 ק"מ לליטר יעשו כמעט חצי בגלל טורים גבוהים ומזגן ?

מה לעשות ? ממה יכול להיות עוד שריפת דלק ? (אוויר בגלגלים יש)

תודה מראש !

פורסם
אהלן.

לפני כשבועיים וחצי קניתי יונדאי אטוס פריים 2003 אוטומט מנוע 1000 סמ"ק, בכוונה קניתי מנוע קטן כדי למנוע צריכת דלק גבוהה.

אני גר בחיפה ולא לקחתי בחשבון את העליות שהאוטומט לא יסחוב, בקיצור עלייה (סטלה מאריס למי שמכיר) עם מזגן האוטו על 40 קמ"ש בפול גז.

טעות נפוצה ראשונה- בנסיעה בתנאים כאלו רכב פחות מ-1300 סמ"ק יסע כמו עגלה עם 4 גלגלים.

שמת פול טנק ואחרי זה מחישוב יצא לי שהאוטו עשה 7.76 ק"מ לליטר ! שזה מטורף, אפילו הגטסים שהתייניות עושות 8 לליטר לפי מה שהבנתי.

א) איך ביצעת מדידת צריכת דלק ?כמו שכתוב בפורום ? אם לא ערוך חיפוש,יש המון שרשורים בנושא.

בקיצור-מלא פול טנק,סע 100 ק"מ,חזור לתחנת דלק,השלם את החסר ובדוק כמה הצריכה בפועל (100: מס' קילומטרים)

האם יכול להיות שרכב שאמור לעשות 14 ק"מ לליטר יעשו כמעט חצי בגלל טורים גבוהים ומזגן ?

מה לעשות ? ממה יכול להיות עוד שריפת דלק ? (אוויר בגלגלים יש)

תודה מראש !

ב) למזגן יש השפעה בצריכת הדלק בנסיעה עירונית,מתי הוחלפו פלאגים,פילטר דלק,פילטר אויר ?

ג) אי אפשר לשלול על הסף,שיש תקלה במערכת ההזרקה אם יתברר במדידה מדוייקת שזו אכן הצריכה האמיתית,יש לגשת למכון להזרקות דלק לביצוע בדיקת 4 גזים.

קרוב אליך יש את אורי מלמד (קרוב לקרית אליעזר) ובדוק גם ב"מצת אור" ברחוב יפו באם הם מתעסקים גם בהזרקות דלק חוץ מחשמלאות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

נניח והאוטו במצב מכני תקין: הגיוני שמנוע 1000 אוטומט שעובד על טורים גבוהים בגלל הרבה עליות בחיפה ומזגן נונסטופ יצרוך 1:8 ?

פורסם

יש לי יונדאי אטוס זהה.

הבעיה של המכוניות האלה היא שהמנוע חלש ובעליות צריך להחזיק אותו על טורים גבוהים ואז צריכת הדלק גבוהה.

נסה לעלות עליות קצת יותר לאט בלי לקרוע את המנוע בטורים גבוהים והצריכה תשתפר.

במקביל, יתכן והמנוע חלש כתוצאה מבלאי כלשהו או שהקומפרסיה נמוכה ואתה נאלץ למשוך אותו לטורים גבוהים והוא שותה דלק.

פורסם

ראיתי בנושא אחר שלפי בדיקת הגזים אפשר לדעת.. הבנאדם שקניתי ממנו את האוטו העביר את האוטו טסט 3 ימים לפני שקניתי אותו ואלו התוצאות :

*ערכתי קובץ שמישהו אחר נתן פה, כי אין לי סורק.

1321.GIF

פורסם
יש למישהו תשובה חד משמעית ? הגיוני למנוע 1000 סמ"ק לעשות 1:8 ? יש בשביל מה ללכת לבדוק אותו ?

הגיוני מאוד,האוטו בטח ממש נשפך ועוד אוטומט

פורסם

אני כמוך גר בחיפה ובגלל העליות קניתי קסרה 2 ליטר. בחורף הצריכה הייתה ליטר ל 9.5 ק"מ, בקיץ עם הפעלה קבועה של המזגן הצריכה עלתה ל8.5.

אין מה לעשות העליות בחיפה עושות את שלהן.

פורסם
אהלן.

תודה מראש !

זה הטעות שלך כי אתה לא צריך ללחוץ פול גז. אתה צריך ללמוד לנהוג ברכב. לדוגמא להגיע למהירות המקסימלית שלו בעליה ולהחזיק את הגז בדיוק שלא לאבד מומנטום וגם לא לפתוח סתם את המצערת. וזה שהרכב אוטומט לא עוזר:cry:.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

נפח מנוע עלוב + אוטומט = צריכת דלק היסטרית.

אין ספק שהקסארה 2.0 של לאון גם נוסעת יותר טוב וגם חוסכת לו דלק לטווח הארוך.

אם היה מדובר בנסיעה עירונית בתל אביב, האטוס שלך הייתה מנצחת בנוק אאוט.

אגב - כמה משלמים כיום על אטוס כזו?

פורסם

ממש לא מסכים איתכם

יש לי אטוס אוטומטית מודל זהה, אני גר באזור הררי, האוטו לא מטוס אבל ל 60 -70 קמ"ש אני מצליח להגיע גם בעליות הכי קשות עם מזגן.

ניראה לי שבאטוס של ידידינו יש בעיה כלשהי ואני לא מסכים איתו שמבחינה מכנית הרכב תקין, יתכן והמנוע בלוי ועייף, יתכן שיש לבצע טיפול כלשהו, יתכן והסנדלי הבלימה של התופים האחוריים תופסים קצת את הגלגלים (זה קרה לי פעם באטוס שלי, לאחר ניקוי והחלפת סנדלי הבלימה הרגשתי שהאוטו השתחרר ועולה עליות יותר בחופשיות, לא הרגשתי בהווצרות הבעיה כי היא מתפתחת לאט לאט).

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז מה אתם אומרים ללכת לבדוק אותו ? להשקיע עליו כסף או למכור ולהביא משהו אחר ? אין לי זמן להתעסק עכשיו במציאת רכב אחר..

כמה יכול לעלות לי בדיקה שלו ? של מה הבעיה ואם יש בכלל בעיה ?

פורסם

חבל שלא בדקת את מצב המנוע לפני הקניה. מנועים קטנים נוטים פחות להאריך ימים ולכן בדיקה שלהם לפני קניית מכונית משומשת היא קריטית.

גש למוסך מקצועי או מכון בדיקה לרכב ותבקש שיעשו לך בדיקת לחצים במנוע בלבד. יעלה אולי 300-400 ש"ח במכון וחצי מזה במוסך שתוכל להסתדר איתו.

לפי תוצאות הבדיקה תוכל לענות לעצמך את התשובה מה עושים עם הרכב

• תוכן חדש...