Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאחד ששקל ברצינות רכישה של ג'אז (מהדגם הקודם, אך ההשוואה להלן רלוונטית לדגם החדש), ובסוף רכש פביה סטיישן אני יכול לפרט בפניך את ההשוואה בין שני הדגמים:

• להונדה תא נוסעים ג-א-ו-נ-י מבחינת התכנון הפונקציונאלי שלו, והיא הכי מרווחת בסגמנט שלה. הפאביה מרווחת מאד בפני עצמה, אך שניה להונדה - יתרון לג'אז.
  • תא מטען - יתרון לג'אז לעומת הפאביה הסטנדרטית (לפאביה סטיישן תא מטען עדיף כמובן), כמו כן התכנון בהונדה עדיף כיוון שהוא מאפשר, ע"י קיפול המושבים, רצפה שטוחה לחלוטין - יתרון לג'אז
  • איכות תא הנוסעים - יתרון קל לפאביה.
  • ניהוג: יתרון גדול לפאביה. ההגה שלה טוב יותר והיא מהנה יחסית לנהיגה - יתרון לפאביה.
  • נוחות נסיעה: הפאביה הרבה יותר נוחה (מהשוואה שעשיתי בזמנו, הפאביה שניה בנוחות הנסיעה רק לקליאו) - יתרון לפאביה
  • מנוע - להונדה מנועים מתקדמים יותר וחזקים יותר, וכתוצאה מטכנולוגיה עדיפה גם הרבה יותר חסכוניים - יתרון לג'אז
  • גיר - בידני אין העדפה, שניהם עושים את העבודה. הגיר הרובוטי בהונדה פשוט מחפיר. לא מבין איך חברה עם מסורת של מצויינות הנדסית כמו הונדה מוציאה מוצר בוסר כזה.

לסיכום אין פה נוקאוט, והבחירה צריכה להיות כפופה לסדר העדיפויות שלך. המחיר הוא שיקול חשוב נוסף, אך לדעתי הוא אישי.

לטעמי לפאביה תמורה מעולה למחיר לעומת הג'אז (מה שנכון לרב דגמי סקודה היום).

תתחדשי וסעי בזהירות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רקשאלה

אין לי ניסיון עם ג'אז, אבל אני כבר הספקתי לעשות 15K בסיוויק רובוטית. אם אתה זוכר, שמדובר ברכב עם אותו גיר ידני ומצמד חשמלי אין שום זעזועים. ואת מי שטוען אחרת, אני מזמין לנסיעת מבחן, כאשר אני נוהג. פשוט צריך לעזוב טיפ טיפה את הגז בזמן החלפת ההילוך, בדיוק כמו בגיר ידני. אין לי טיפת אימון באנשי מכירות של מאיר, אבל בזה הם צודקים.

לכול השאר:

אני חי באושר עם Levi's, אבל ישנם אנשים שמשלמים 1000+ ש"ח עבור זוג של ג'ינסים. אז מה, "זה גורם לבעליו לתחושה של הגדלת איבר מסויים בגוף", או שהם טיפשים? :-)

פורסם
תקשיבו, אתם מתנגים כאילו מחיר הוא לא חלק מהעניין.

פאביה ספורט 1.6 תשאיר לבחורה כ-20 אלף שקל מזומן ביד מהמחיר מכירה.

וכ-40 אלף שקל מהמחיר מחירון המונפץ שהונדה דוחפים לרכבים שלהם עד שהם קולטים שאף אחד לא קונה והם חותכים אותם ב-20%.

מי כאן היה משלם 40 אלף יותר על גאז' לעומת פאביה?

מי כאן היה משלם 20 אלף יותר על גאז' לעומת פאביה?

ד"א, גם אם שתיהן היו אותו מחיר אני בכלל לא בטוח שהגאז' רכב טוב יותר.

אבל אם שתיהן אותו מחיר, אז ניחא, נגיד שאחד אוהב יותר את הגאז' מסיבות כאלו ואחרות.

אחרי שאתה מוסיף למשוואה עוד 20 אלף שקל ביד, הגאז' פשוט לא רלוונטית.

גם אם היה נשפך לי כסף מהכיסים, הייתי מעדיף לקנות 20 אלף עצי ריח ולא להוסיף לגאז'.

אני רואה שאתה מייחצן את סקודה בכל הסגמנטים!!אני מקווה שאתה לפחות מקבל תשלום על המאמץ.

פורסם

אני לא מוצא שום סיבה שבעולם לשלם 20K יותר על הג'אז (ובעבר הרחוק חשבנו לקנות ידנית...).

אני לא מוצא את ההצדקה לשלם 20K יותר על הג'אז בגלל שיש לה סמל של הונדה מקדימה.

מה הסמל הזה יעזור לי בחיים - הוא גורם לאושר? הוא גורם לעושר? הוא גורם לבריאות?

הוא מקסימום גורם לבעליו לתחושה של הגדלת איבר מסויים בגוף ותו לא.

היי

הסמל הזה כן יעזור לך.בשמירת הערך ובמכירה.

וזה הסיבה שרצית.

כמו שאמרתי,

ההפרש יתקזז די מהר בשנה-שנתיים הראשונים.

לmenir

תמורת למחיר היא לקנייה בלבד. אני עברתי את הרכבים האלו שנתנו את התמורה למחיר טובה.

אלפות,שקודות והיום מונדאו. כל הרכבים היו מעולים עד שהגיע רגע של מכירה.

ואת הסיוויק 99 העפתי 6 מעל המחירון עם קצה שילדה. ולא שהיה פראייר,היה תור.

Omnia mea mecum porto

פורסם

א. PIZO, תעשה לי טובה, אל תקרא הודעות שלי, אני לא אכתוב שמה נכון לעכשיו תשבוחות על סיטרואן, כי לדעתי אין להם שום רכב ששווה התייחסות נכון להיום פרט לברלינגו, אז חבל.

ב. GODFLASH - הסיוויק היא דוגמא קלאסית באמת להונדה, רכב סתמי וחסר כל ייחוד (בייחוד הדגמים שלפני הדגם הנוכחי) שיש להם ביקוש ביד שנייה (ד"א, לא לכל הדגמים, בעיקר לסיוויק) ומשלמים עליו יותר מדיי. אז יופי לך שמצאת פראייר שייתן לך 6 מעל על סיויק עם קצה שילדה.בנוסף, ה-20 האלו לא יתקזזו תוך שנה שנתיים, תהיה בטוח.

ועשה לי טובה עם כל התארים הסתמיים האלו, הם לא שווים כלום, ואני מבטיח לך שגם הסקודה עטורת פרסים.

ואיך אתה בכלל יכול להיות אובייקטיבי שיושב לך סמלון של הונדה ליד? הרי ברור שאתה "מעריץ" של המותג.

ג. רכבים נוספים - מזדה 2, סוזוקי סוייפט, סיאט איביזה, פיז'ו 207, רנו קליאו החדשה.

לצורך הבהרה - אין ולא הייתה לי סקודה.

עד לא מזמן עבדתי בחברת ליסינג מה שאומר שהייתי כל היום נוהג על המון רכבים, אחד אחרי השני בכל מצב אפשרי, והצלחתי להתרשם מרכבים בצורה די אובייקטיבית.

בן אדם שיש לו רכב מסויים חש צורך להגן עליו, להצדיק את הרכישה שלו. (קניתי סיויק ומכרתי אותה מעל המחירון, בין לבין נהגתי באוטו שמעניין בערך כמו מקרר של אמקור, אבל את זה לא נציין), אין לכם מה להעלב.

בהתחלה גם אני צחקתי על סקודות, אפילו שכן שלי קנה את האוקטביה הקודמת ולא הפסקתי לצחוק עליו, עד שנהגתי עליה, ואז הבדיחה הייתה עלי.

ואז נהגתי באוקטביה החדשה, ובסופרב, ובפאביה הקודמת וכו' וכו'.

וגם אני הייתי ילד בן 18 והתלהבתי מהונדה (בגלל כל השטויות של כל הערסים מהשכונה שמכניסים לך לראש שזה האוטו הכי טוב בעולם).

אז נהגתי בסיוויק, ובאקורד ובלג'נד ואני חייב להגיד לכם שכולן סתמיות, אין בהן שום דבר שיכול למקם אותן במקום גבוה בקטגוריה (לא מדבר על הסיוויק החדשה). האקורד לדוגמא נחותה משמעותית כמכונית מהמונדיאו והפסאסט.

זו דעתי, שכל אחד יקנה מה שבא לו.

אני יכול להגיד לכם בסופו של יום שהייתה במגרש אקורד ופאסאט או אקורד ומונדיאו, כולנו העדפנו לקחת את הפאסאט ואחריה את המונדיאו והאחרון היה לוקח את האקורד.

כנ"ל לגבי הסיויק, אם הייתה מזדה 3 בנמצא (ואני לא מדבר בכלל על גולף או אוקטביה) היינו מעדיפים לקחת אותה לפני.

לעומת זאת ליאנה ופוקוס (החדשה) העדפנו שיישבו במגרש.

פורסם

יש הבדל בין לקחת רכב בעבודה, כשדלק, ביטוח, ביקורים במוסך, אחריות מקוצרת (שנתיים מול שלוש), אמינות באופן כללי וירידת ערך הם על חשבון הברון, ובין להוציא מכיסך 120/130/140 אלף שקל פלוס כול הדברים שהזכרתי.

פורסם

כן , אתה בהחלט אוביקטיבי , וכלל לא מגזים.

מבחינתך הגאז היא מתנת אלוהים היורדת מהשמים , מה לעשות שזה רחוק מרחק רב מהמציאות.

היא אולי מהטובות שבקבוצה, אך בשום פנים ואופן לא הטובה שבהם, ולבטח אינה שווה הפרש של כ 20K משאר חברותיה בקבוצה.

היבואן מנסה לשדרג את כל מוצרי היצרן לפלח שוק יוקרתי ויקר יותר, אבל למכור גאז ב 147K זה לכל הפחות הגזמה ועובדה היא שהמכירות לא מי יודע מה..

בחו"ל מחירה זהה פחות או יותר למתחרות , אבל פה היבואן כנראה מוצא כמה פראירים שיקנו את הרכב במחיר מלא, ואת השאר הוא מעיף במחירים זולים הרבה יותר לפני מעבר הרכב ליד שניה ..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
כן , אתה בהחלט אוביקטיבי , וכלל לא מגזים.

מבחינתך הגאז היא מתנת אלוהים היורדת מהשמים , מה לעשות שזה רחוק מרחק רב מהמציאות.

היא אולי מהטובות שבקבוצה, אך בשום פנים ואופן לא הטובה שבהם, ולבטח אינה שווה הפרש של כ 20K משאר חברותיה בקבוצה.

היבואן מנסה לשדרג את כל מוצרי היצרן לפלח שוק יוקרתי ויקר יותר, אבל למכור גאז ב 147K זה לכל הפחות הגזמה ועובדה היא שהמכירות לא מי יודע מה..

בחו"ל מחירה זהה פחות או יותר למתחרות , אבל פה היבואן כנראה מוצא כמה פראירים שיקנו את הרכב במחיר מלא, ואת השאר הוא מעיף במחירים זולים הרבה יותר לפני מעבר הרכב ליד שניה ..

נראה לי זאת הפעם הראשונה אולי שאני ו-CX25GTI מסכימים על משהו כאן בפורום.

גודפלאש - אם בן אדם אחד אומר לך שאתה שיכור, אולי הוא טועה, אם שניים אומרים לך אז אולי יש בזה משהו, אם 3 (או בעצם כל האנשים שמצביעים ברגלים ולא קונים גאז' עד למצב שהיבואן מוריד ת'מכניסים, קונה שפורפרת ואזלין ומתכופף, כי אחרת אין הסבר ללמה פתאום הוא הוריד 20 אלף מהמחיר ודפק רטרואקטיבית את כל בעלי הגאז')

סקודה נחשב לזול?

אז מצטער, אבל כנראה אתה עוד חי בימי הפלסיה, כי סקודה מזמן לא יותר זולה מהמתחרות.

אוהב דברים זולים? אתה בכלל לא מכיר אותי, אבל בתור אחד שנסע בסיויק 99, אם כבר אתה זה שמחפש את הדרך הזולה להגיע ממקום למקום.

אתה החלטת שהגאז' יותר איכותית וזהו. פיניטו.

הגאז' כמו שנאמר אולי רכב טוב בפני עצמו, אבל אין לו שום יתרון משמעותי על המתחרות ובטח ובטח לא אחד כזה ששווה 40 או אפילו 20 אלף שקל.

נניח שהיבואן לא היה מחליט להרוס את השוק של הגאז' במו ידיו ולהוריד 20 אלף מהמחיר ולדפוק את כל פראייר שקנה גאז' לפני.

אני רוצה שתגיד לי, איזה יתרון משמעותי יש לגאז' לעומת רכבים אחרים בקטגוריה? מה שם אותו בקדמת הקבוצה? במה הוא יותר טוב?

ואחרי זה תגיד לי אם ההבדל הזה (לא שאני חושב שיש) שווה 40 אלף שקל!!

ואחרי זה נגיד, ויש הנחה, אז ההפרש שווה 20 אלף?

בוא תלמד אותי ואל תגיד לי משפטים של: "אני לא יודע מאיזה משפט שלך לצחוק" כי הבדיחה כאן עליך, משפטים כאלו אומרים אנשים שאין להם תשובות ויש פותרים את זה בקטע של: "אתה לא תבין", ברור שלא, כי אין מה להבין!

וכמו שאני אומר, אם זה מה שאתה חושב, אולי באמת מגיע לך לנהוג בהונדה.

תן לי לסבול עם הסקודות הזולות והמתפרקות.

ובוא לא נדבר על מבחנים, הנה ההונדה היקרה שלך קיבלה מקום אחרון, ומי מקום ראשון? הג'טה הקשישה.

זה ההבדל בין סקודה ו-VW ורכבים איכותיים אחרים לבין הונדה.

ההונדה טובה אולי שמוציאים אותה (גם זה לא תמיד) אבל שנה שנתיים אחרי היא מיושנת בעוד את הגולף 4!!! אני יכול למכור היום כחדשה והיא עדיין תהיה ממובילות הקטגוריה.

פורסם
MaxN

ומה הקשר למה שמדובר כאן?

יש כאן אנשים שמעריצים מותג מסוים בצורה עיוורת. גם אם מחר הונדה תתחיל לייצר סירי נירוסטה, אלה יטענו שאלה סירי הנירוסטה הכי טובים בעולם וכל שאר סירי הנירוסטה זה לקיבוצניקים מהצפון שסתם רוצים לבשל צ'ונט.

פורסם

ואו, איזה שרשור מייגע...

אופטימיות? חמותי קנתה את הרכב אחרי שנסעתי קילומטרים רבים עם ג'אז של חבר - והוא הגיע גם לתחזיות האופטימיות - וזה גם כשהאוטו היה בן שנתיים-שלוש.

גם כשהתחזיות פחות אופטימיות (כמו כשחמותי נוסעת עם הרכב בעיר כשהמנוע קר) - מעל ל-20 ק"מ לליטר זה מצויין ואין רכבים רבים שנותנים כאלו ביצועים חסכוניים.

חמותך הא? תעשה לי טובה. חמותך לא יודעת לבדוק צריכת דלק, כנראה. 1:26 הג'אז לא תעשה גם בשיוט על 90 קמ"ש בלי מזגן, בטח שלא בנסיעה עירונית עם מנוע קר. לשם השוואה - בתנאים כאלו אמא שלי השיגה כמעט פי שתיים מנתוני היצרן של היאריס שלה.

טוב, נעשה סדר: עזבו את ההונדה ג'אז.

אני רוצה מכונית שתהיה ככה:

1. לא גדולה

2. משהו בסביבות 120

3. שתהיה נוחה בעיר וגם לנסיעות מחוץ לעיר.

4. אחיזת כביש טובה לאזורים הרריים.

5. סוחבת בעליות בלי בעייה.

6. בלי ביקורים תכופים במוסך.

לסיכום: נוחות, הנאת כביש, 'ראש שקט'.

1. את צריכה סופר מיני, לא משפחתית כמו גולף.

2. התקציב מספיק לקטנה מאובזרת חדשה.

3. כתלות בסטנדרטים שלך - רוב הקטנות שבתקציב יעשו את זה לא רע.

4. לכמעט כל הקטנות יש כיום אחיזת כביש טובה וגם בקרת יציבות, כך שאין בעיה.

5. נא לצאת משנות ה-80 בבקשה, 99% מהמכוניות סוחבות בעליות בלי שום בעיה.

6. פעם בשנה לטיפול, ואם יש בעיה - אוטו חדש, יש אחריות.

ג'אז יקרה בלי פרופורציה. עם זאת, ב-120 אלף לגרסה הכי מאובזרת היא כבר יותר תחרותית.

אפשרויות נוספות: סיאט איביזה ידנית בגרסה הכי מאובזרת, יונדאי i20 ידנית בגרסה הכי מאובזרת, סקודה פאביה ידנית בגרסה הכי מאובזרת, 207 ידנית בגרסה מאובזרת (אבל לא GT או או GTI). עוד כמה חודשים תגיע הפולו החדשה שתהיה גם מאוד תחרותית, אבל יש עוד זמן...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ואו, איזה שרשור מייגע...

חמותך הא? תעשה לי טובה. חמותך לא יודעת לבדוק צריכת דלק, כנראה. 1:26 הג'אז לא תעשה גם בשיוט על 90 קמ"ש בלי מזגן, בטח שלא בנסיעה עירונית עם מנוע קר. לשם השוואה - בתנאים כאלו אמא שלי השיגה כמעט פי שתיים מנתוני היצרן של היאריס שלה.

1. את צריכה סופר מיני, לא משפחתית כמו גולף.

2. התקציב מספיק לקטנה מאובזרת חדשה.

3. כתלות בסטנדרטים שלך - רוב הקטנות שבתקציב יעשו את זה לא רע.

4. לכמעט כל הקטנות יש כיום אחיזת כביש טובה וגם בקרת יציבות, כך שאין בעיה.

5. נא לצאת משנות ה-80 בבקשה, 99% מהמכוניות סוחבות בעליות בלי שום בעיה.

6. פעם בשנה לטיפול, ואם יש בעיה - אוטו חדש, יש אחריות.

ג'אז יקרה בלי פרופורציה. עם זאת, ב-120 אלף לגרסה הכי מאובזרת היא כבר יותר תחרותית.

אפשרויות נוספות: סיאט איביזה ידנית בגרסה הכי מאובזרת, יונדאי i20 ידנית בגרסה הכי מאובזרת, סקודה פאביה ידנית בגרסה הכי מאובזרת, 207 ידנית בגרסה מאובזרת (אבל לא GT או או GTI). עוד כמה חודשים תגיע הפולו החדשה שתהיה גם מאוד תחרותית, אבל יש עוד זמן...

רוני

היי, תודה.

מה שאתה מציע זה בסדר עדיפויות יורד?

כדאי לחכות לפולו?

• תוכן חדש...