Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה יכול להשוות עד מחרתיים מול המחירים בחו"ל וזה יהיה נחמד מאוד, אבל בסופו של דבר התמורה היא בהשוואה למה שיש בארץ. מה לעשות וכאן המתחרות של הג'אז מתומחרות ב-10-20-30 אלף מתחתיה, מה שהופך אותה ליקרה מדי, זה הכל. עם זאת, כפי שכבר אמרתי בשרשור הזה - היא מכונית טובה. עם הנחה של 20 אלף שקלים זו יכולה להיות קנייה לא רעה בכלל.

עשי לעצמך טבלת השוואה בין האיביזה לג'אז (שאת מקבלת באותו מחיר לגרסה הכי מאובזרת, לא?) ותחליטי בעצמך. שתיהן עשויות להתאים לך.

רוני

כן, איביזה 3 דלתות 1600 (כי היא יותר יפה, לדעתי), אוטו', גג, MP3, תופסת צבע ללא תוספת תשלום, גימורי עור ועוד. פחות מ- 120K.

מול- ג'אז 1400, גיר רגיל, גג פנורמי, אקסלוסיב ברמת גימור הכי גבוהה שיש להם. כ- 126K.

ד'א בסוכנות אמרו לי שיש שלדת פלדה לאיביזה ששומרת מפגיעות גופניות נוספות וגם שהיא בעצם סוג של פולו חדשה בשם אחר, עד כמה זה נכון?

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הסיפור כאן הוא הגירסה הבכירה. אני מנחש כי מדובר בגג פנורמי ושאר הפיצ'בקעס. אילו מתחרים נותנים זאת בסכום הנ"ל?

ואם כל הכבוד לאיביזה החדשה - מה הסיכויים שבעוד זמן מה הגברת תיגרר אימה למוסכים או תמכור בהרבה פחות מהמחירון הנמוך ממילא לאומת התרחיש כזה במקרה של הגא'ז?

לא, ממש לא רק הגרסה הבכירה. הגרסה הבסיסית כבר עולה 117 אלף, לידנית. והיא מגיעה עם רדיו דיסק, 2 רמקולים, מזגן פשוט, 2 ח"ח ומחשב דרך. במחיר הזה (ולמטה) המתחרות מגיעות עם הרבה יותר אבזור (פאביה, איביזה, i20, פיאסטה, להמשיך?).

בכדי להתקרב באבזור למתחרות צריך לעלות לקומפורט לפחות (שליטה מההגה על המערכת, בקרת אקלים, קיפול חשמלי למראות) וזה כבר עולה 122 אלף. כדי להגיע/לעבור אותן באבזור צריך את רמת הגימור הגבוהה (שקע USB, ששה רמקולים, בקרת שיוט, 4 ח"ח, משענת יד קדמית ואחורית, חיישני גשם ואורות, ציפוי עור להגה ולידית ההילוכים, חלון פנורמלי). וזה כבר עולה 142 אלף - יותר מ-20 אלף מרוב המתחרות האחרות.

אגב, זה מגוחך שההפרש בין ידני ורובוטי הוא 8000 שקלים בגרסאות האבזור הבינוניות, בעוד שבגרסה הבכירה ההפרש הוא 3000 שקלים בלבד. מה קרה - התיבה הרובוטית של הגרסה הכי מאובזרת זולה יותר? :-P

בנוגע לאיביזה והמוסכים - הסיכוי הוא 4.16%, תודה ששאלת. מכירה מתחת למחירון - צודק.

בכל מקרה, כל זה לא משנה אם היא מקבלת את הגרסה הכי מאובזרת של הג'אז ב-120. אז היא כבר קנייה טובה למדי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הסיפור כאן הוא הגירסה הבכירה. אני מנחש כי מדובר בגג פנורמי ושאר הפיצ'בקעס. אילו מתחרים נותנים זאת בסכום הנ"ל?

ואם כל הכבוד לאיביזה החדשה - מה הסיכויים שבעוד זמן מה הגברת תיגרר אימה למוסכים או תמכור בהרבה פחות מהמחירון הנמוך ממילא לאומת התרחיש כזה במקרה של הגא'ז?

האיביזה ידועה בביקורי מוסך תכופים?

פורסם
רקשאלה.

רכב בוחרים באמצעות שתי דרכים עיקריות

דרך הראש ודרך הלב. זה נכון גם לדברים אחרים בחיים דרך אגב.

את הבחינה דרך הראש עשית בצורה מעוררת כבוד , עכשיו תני ללב לעבוד, ותבחרי כבר.

כולה אוטו , לא אביר חלומותיך.

האם היית מביאה את הבחירה באביר חלומותיך לפורום כלשהו?

את כותבת ונשמעת מספיק אינטליגנטית שלוקחת את חייך בטיפשית, מתכון מוצלח לעשות ,ולפעמים גם לשגות אבל הכל נראה לי עם חיוך!

אני לא מחכה מעל חצי שנה + לרכב גם הוא פולו ואפילו אם הוא אפולו. זמן הגעה לא ידוע מחיר לא ידוע.

ספרי לנו בסוף מה בחרת ומה הכריע את הכף לבחירה שעשית.

אתה סוג של ממליץ לי לא לבוא לפורום לשם ייעוץ? :)

באתי לפורום כי אני לא ממש מבינה ואין לי את מי לשאול גם בעניינים האלה.

אומנם המכונית היא זמנית וגם אבירים הולכים ובאים, אבל עדיין זה סכום נאה ועוד כמה התבוננויות לא מזיקות.

ואם אתה ממליץ על פורום בקשר לאבירים, תשלח קישור אולי בפעם הבאה אני אבוא לייעוץ.

אתה מבטיח להיות שם? :wink:

בכל מקרה, תודה על המחמאה.

פורסם

רגע, בואי נחלק לחלקים:

1. גם לדעתי ה-3 דלתות יפה יותר.

2. אוטומט זה בעצם DSG. ממליץ לך לנהוג עליה לפני ההחלטה. אני מצאתי את הגיר שלה מטלטל וחובט במקרים לא מעטים. בעיקר במהירויות פקק. בנוסף, הוא מעביר להילוך שביעי ב-51 קמ"ש כך שאם את לא נהגת מאוד עדינה תעדיפי אותו על מצב "ספורט" ככל הנראה. אם אין לך בעיה עם ידני - ככל הנראה זה עדיף. בנוסף, שימי לב שהמנוע די מרעיש, במיוחד כשהרכב מתאמץ.

3. לג'אז יש את כל האבזור שבאיביזה בגרסה זו, אם אינני טועה, ואולי אפילו קצת יותר. היא גם תהיה ככל הנראה חסכונית יותר ותשמור על הערך שלה טוב יותר.

4. הפלא ופלא - גם לג'אז יש שלדת פלדה ששומרת מפגיעות גופניות! או שבעצם היא עשויה מקלקר?

5. האיביזה היא אכן פולו (החדשה, לא הנוכחית) בשם אחר. אבל היא פחות מרשימה. ואני יודע את זה כי נהגתי גם על הפולו החדשה...

מה זה ידועה? את ראית פעם איביזות נוסעות על הכביש? לא, נכון? זה כי כולן במוסך כל הזמן, בכל רגע נתון. (ובמילים אחרות - אל תקשיבי לסיפורי אימה חסרי ערך)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין לי נסיון אישי עם גרירות איביזה כולשהי למוסכים. אבל מפי אנשי המקצוע שמעתי לא מעט דברים בלתי-מחמאים על הרכב, לכן אליו אני באופן אישי לא אתקרב.

אגב, אם כבר במחירים עסקינן, אז הנה האיביזה החדשה:

http://www.seat.de/modelle_/ibiza_neu/preise-und-fakten/basispreise.html

אינני יודע מה הגירסה שנמכרת כאן בארץ, אבל אני מנחש כי מחירה באירופה מבסביב ל-15000 אירו.

פורסם
אין לי נסיון אישי עם גרירות איביזה כולשהי למוסכים. אבל מפי אנשי המקצוע שמעתי לא מעט דברים בלתי-מחמאים על הרכב, לכן אליו אני באופן אישי לא אתקרב.

אגב, אם כבר במחירים עסקינן, אז הנה האיביזה החדשה:

http://www.seat.de/modelle_/ibiza_neu/preise-und-fakten/basispreise.html

אינני יודע מה הגירסה שנמכרת כאן בארץ, אבל אני מנחש כי מחירה באירופה מבסביב ל-15000 אירו.

לא נאמר פה בפורום דבר על ביקורי מוסך של האיביזה.

בכל מקרה הדגם שהוצע לי הוא ה'ספורט' 1.6, שלוש דלתות אוטו'.

איזה מומחים, יש לך קישור, מה אמרו?

פורסם
אתה סוג של ממליץ לי לא לבוא לפורום לשם ייעוץ? :)

באתי לפורום כי אני לא ממש מבינה ואין לי את מי לשאול גם בעניינים האלה.

אומנם המכונית היא זמנית וגם אבירים הולכים ובאים, אבל עדיין זה סכום נאה ועוד כמה התבוננויות לא מזיקות.

ואם אתה ממליץ על פורום בקשר לאבירים, תשלח קישור אולי בפעם הבאה אני אבוא לייעוץ.

אתה מבטיח להיות שם? :wink:כן, אבל ...בתור האביר ולא בתור היועץ

בכל מקרה, תודה על המחמאה.

אני ממליץ לבוא ולהתייעץ, ועשית את זה כפי שאמרתי בצורה מעולה.

אחרי שסוכני המכירות גם ניפחו לך את השכל במידע כזה או אחר, וכאן קיבלת מידע חלקו ממקצוענים שדעתם היא נטו ולא כדעתו "האובייקטיבית" של סוכן מכירות, התפקיד נופל עליך, לבחור.

שבי הכיני טבלה תני לכל פרמטר שחשוב לך עדיפות מבחינת הרכב עצמו ונקדי את המימצאים לגבי כל רכב ורכב. זו הבדיקה המושכלת מהראש.

אחריה תוסיפי את הפרמטרים מהלב כן ריפוד עור כן MP3 , כן צבע אדום ואז תקבלי תוצאה.

רצוי היה לנסוע גם על כל הרכבים המיועדים ולראות איך את מתחברת אליהם, גם מהשכל וגם מהלב.

ואסיים בסיפור הזוי

לפני כחמישים שנה עמדתי במגרש רכב בחיפה. הייתה מוצגת שם שברולט פתוחה צבועה באדום בוהק, כסאות ריפודי עור לבן. הגיע אדם נכנס התיישב בתוכה . הניע , נגע בכפתור הצפצפה, ובמקום צפירה יצא קול מדליק של געיית שור . הבחור כיבה את המנוע יצא מהרכב נכנס למשרד וקנה את הרכב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מדובר בכל מיני חלקים שברב היפני הממוצע ילכו קרוב לוודאי אחרי X קילומטרים וברכב כמו סיאט או פולקסווגן - אחרי X/2. יש בינהם גם דברים יקרים, כגון הגיר למשל. אבל מדובר בסך הכל בסטטיסטיקה. ישנם אקזמפלרים של הרכבים המעוללים שלא יוצאים מהמוסכים מיומם הראשון, יש אקזמפלרים של הדגמים המושמצים אשר מפגינים אמינות מופלגת. הכל עניין של מזל.

אובכן הסטטיסטיקה זה דבר מופשט, אבל המחירון זה דבר מאוד ממשי. והוא לא מחמיא לסיאט על דורותיו.

ולגבי היעוץ. לכל אחד יש הדגשים משלו. כתב הרכב למשל בוחן המון רכבים חדשים הוא מבין מהם היטב מנקודת מבטו, הוא שם לב על כל מיני דברים שאדם מהישוב לא מבין בהם, הוא לא כ"כ מותרד מה אמור להיות עתידו של הרכב, המילה "מחירון" היא הגנאי עבורו וכו.

אדם כמוני, הצרכן הקטן, שלא מבין הרבה ברכבים, בהתנהגות הכביש, בניתוק ההגה ודברים כאלה, בראש ובראשונה שם לב על המחירון ולאחר מכן על הדברים כמו הנוחות, בידוד הרעשים, והצריכה. כך שעבורי ועבורו המוסג של "תמורה למחיר" איננו זהה.

פורסם

אני חושב שכדאי לך לעשות סלקציה ראשונית ולהישאר עם 3-4 רכבים שנראים לך,תעשי נסיעות מבחן בכ-ו-ל-ם רצוי באותו היום אחת אחרי השנייה,את הרכבים שמצאו חן בעיניך תשאירי, את השאר תשאירי בסוכנות,מבין אלה שמצאו חן בעיניך תכנסי למו"מ עם אנשי המכירות,איפה שתקבלי את התמורה הטובה ביותר תסגרי,קצת מאמץ אבל בסוף את תהני ותהיי שלמה עם עצמך.בהצלחה!

פורסם
רגע, בואי נחלק לחלקים:

1. גם לדעתי ה-3 דלתות יפה יותר.

2. אוטומט זה בעצם DSG. ממליץ לך לנהוג עליה לפני ההחלטה. אני מצאתי את הגיר שלה מטלטל וחובט במקרים לא מעטים. בעיקר במהירויות פקק. בנוסף, הוא מעביר להילוך שביעי ב-51 קמ"ש כך שאם את לא נהגת מאוד עדינה תעדיפי אותו על מצב "ספורט" ככל הנראה. אם אין לך בעיה עם ידני - ככל הנראה זה עדיף. בנוסף, שימי לב שהמנוע די מרעיש, במיוחד כשהרכב מתאמץ.

3. לג'אז יש את כל האבזור שבאיביזה בגרסה זו, אם אינני טועה, ואולי אפילו קצת יותר. היא גם תהיה ככל הנראה חסכונית יותר ותשמור על הערך שלה טוב יותר.

4. הפלא ופלא - גם לג'אז יש שלדת פלדה ששומרת מפגיעות גופניות! או שבעצם היא עשויה מקלקר?

5. האיביזה היא אכן פולו (החדשה, לא הנוכחית) בשם אחר. אבל היא פחות מרשימה. ואני יודע את זה כי נהגתי גם על הפולו החדשה...

מה זה ידועה? את ראית פעם איביזות נוסעות על הכביש? לא, נכון? זה כי כולן במוסך כל הזמן, בכל רגע נתון. (ובמילים אחרות - אל תקשיבי לסיפורי אימה חסרי ערך)

רוני

בין השורות שלך אני קוראת שאתה מעדיף את הגאז על פני האיביזה 1.6 'ספורט', היתכן?

פורסם
אני חושב שכדאי לך לעשות סלקציה ראשונית ולהישאר עם 3-4 רכבים שנראים לך,תעשי נסיעות מבחן בכ-ו-ל-ם רצוי באותו היום אחת אחרי השנייה,את הרכבים שמצאו חן בעיניך תשאירי, את השאר תשאירי בסוכנות,מבין אלה שמצאו חן בעיניך תכנסי למו"מ עם אנשי המכירות,איפה שתקבלי את התמורה הטובה ביותר תסגרי,קצת מאמץ אבל בסוף את תהני ותהיי שלמה עם עצמך.בהצלחה![/quote

אולי כדאי לי, אבל זה לא ממש אפשרי, גם אם אתה בוחר דגם, זה לא תמיד יהיה אותו דגם שמוכן לנסיעת המבחן, אלא משהו 'ליד'.

ולקבוע זמנים לנסיעה, זו טירחה.

ות'אמת, אני מבולבלת.

פורסם
אני חושב שכדאי לך לעשות סלקציה ראשונית ולהישאר עם 3-4 רכבים שנראים לך,תעשי נסיעות מבחן בכ-ו-ל-ם רצוי באותו היום אחת אחרי השנייה,את הרכבים שמצאו חן בעיניך תשאירי, את השאר תשאירי בסוכנות,מבין אלה שמצאו חן בעיניך תכנסי למו"מ עם אנשי המכירות,איפה שתקבלי את התמורה הטובה ביותר תסגרי,קצת מאמץ אבל בסוף את תהני ותהיי שלמה עם עצמך.בהצלחה![/quote

אולי כדאי לי, אבל זה לא ממש אפשרי, גם אם אתה בוחר דגם, זה לא תמיד יהיה אותו דגם שמוכן לנסיעת המבחן, אלא משהו 'ליד'.

ולקבוע זמנים לנסיעה, זו טירחה.

ות'אמת, אני מבולבלת.

אני יודע בגלל זה ניסיתי לעשות לך סדר,מה שאת מרגישה בנסיעת מבחן אחת יותר טוב מאלף מילים,הבנתי שאת לא מאד לחוצה,אז תתקשרי למחלקת נסיעות מבחן של היבואנים ותבקשי בטווח אפילו של שבוע-עשרה ימים קדימה שניים שלושה תאריכים מכל אחד ותסכרני, כדי שהנסיעות יהיו קרובות ככל האפשר אחת לשנייה,לא מדובר בהרבה עבודה,קחי בחשבון שלא כל יום את רוכשת רכב חדש..

פורסם

אני יודע בגלל זה ניסיתי לעשות לך סדר,מה שאת מרגישה בנסיעת מבחן אחת יותר טוב מאלף מילים,הבנתי שאת לא מאד לחוצה,אז תתקשרי למחלקת נסיעות מבחן של היבואנים ותבקשי בטווח אפילו של שבוע-עשרה ימים קדימה שניים שלושה תאריכים מכל אחד ותסכרני, כדי שהנסיעות יהיו קרובות ככל האפשר אחת לשנייה,לא מדובר בהרבה עבודה,קחי בחשבון שלא כל יום את רוכשת רכב חדש..

זה נכון, אין לי לחץ של זמן, בינתיים אני עם המאגן שלי ואין לי בעיות איתה, אני רק לא אוהבת אותה.

אבל בקצב כזה של סיכרון בין נסיעות מבחן, אני עוד אגיע לזמן שהפולו החדשה תפציע, ואז שוב. :)

פורסם
:-)להקל עליך את התהליך מצ"ב קובץ

BuyingHabits.jpg

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...