Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה החלפתי מנוע (פירוק יבוא) בלנטרה שנת 99 ...

כעת ברצוני למכור את האוטו - מה המשמעות מבחינת המחירון? ניתן בכלל למכור רכב כזה?

או שכדאי, בנסיבות אלה, לבצע עיסקה של טרייד אין עם רכב משומש מליסינג (כדי להיפטר מהרכב).

ההשקעה האחרונה הגיעה לסכום של כ-7000 ש"ח !!!

מחירון הרכב 29000 ש"ח!

פורסם

ניתן למכור את הרכב (בהנחה שהחלפת המנוע חוקית ומעודכנת ברשיון הרכב).

יש קונים שירתעו מכך, ויש קונים שהדבר לא יפריע להם (בהנחה שהותקן מנוע תקין בצורה מקצועית).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני, כקונה פוטנציאלי , אעדיף אוטו שלא הגיעו איתו לסוף מנוע . אני מתקשה להבין את אלה שמפרסמים " מנוע חדש " . אין חיה כזאת . זה חתול בשק .עדיף לתת לקונה פשוט לבדוק את המצב טכנית בלי להחשיד שגם שאר המערכות קרובות לסוף ו/או שהמונה מזוייף.

פורסם

אני דווקא רואה בזה בונוס, כל מה שיש לקונה לעשות הוא לוודא תקינות מנוע + ניירת, כמו כן לשרשר אחריות על העבודה במידה ועדין לא פגה.

למחיר המכירה התוספת בגין "ההשקעה" שולית.

במקרה דנן ראוי להשתמש במילה הוצאה ולא השקעה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

תראה דווקא לדעתי אין פה מקום לדרוש מחירון + אלא פחות ממחירון, עם כל הכבוד טוב ויפה שהותקן ברכב מנוע "חדש" (כמו כן צריך להבדיל בין מנוע מייבוא לבין מנוע שעשו לו אוברול), שאר מכלולי הרכב הגיעו לבלאי גבוהה ברוב הפעמים שהיה צורך להחליף מנוע, ולכן אולי אתה מקבל רכב שהמנוע שלו "חדש" (ואני משתמש שוב בגרשיים כי המנוע אינו באמת חדש אלא מייובא מרכבים שעברו תאונה \ הורדו מהכביש מסיבה מסויימת בחו"ל ולכן גם שם עבר נסועה מסויימת) אבל שאר מכלולי הרכב (שוב ברוב הפעמים, ברור שיש יוצאי דופן שבהם הבעלים טיפלו באופן אוהב שוטף ומקצועי) בלויים מאוד.

כמו כן, במידה והמוכר הוא זה שביצע את החלפת המנוע, ולא יד שקדמה לו - יש לנסות לדלות כמה שיותר פרטים על מותו של המנוע הקודם, יש הבדל בין מנוע ש "מת מזקנה" עקב נסועה גבוהה מאוד, לבין מנוע שנהרס עקב בעייה טכנית כזו או אחרת - יכול להיווצר מצב ברכב שמצבו הכללי נהדר, שבעליו נסע בו ללא שמן מנוע לדוגמא (לא שזה מעיד על אחריות ודאגה מצד הבעלים) וכתוצאה מכך הוא נהרס - במצב כזה יכול להיות שהמנוע חדש וגם כל מכלולי הרכב במצב מצויין עקב טיפולים טובים.

בקיצור - הכל אינדווידואלי, ויש לבדוק כל רכב לגופו.

לכותב האשכול - אחרי שקראת מה שכתבו באשכול לפני ואת התגובה שלי, אני מניח שאתה יכול להבין שבמידה ומצבו הכללי של הרכב טוב כשהקונה יקח אותו לבדיקה לא יהיה לו ממה להירתע.

עצה שלי - תספר לקונים שיש ברכב מנוע חדש, במידה ולא תספר אמנם יגלו זאת בבדיקה הדבר יעורר חשדות אצל הקונה הפוטנציאלי וספקות לגבי אמינותך.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

אני די חדש בתחום הרכב, אני מתכנן לרכוש רכב ראשון וכל פעם אני מגלה מושגים חדשים.

בחיפושים אחר רכב בתקציב נמוך לנהג צעיר נתקלתי בהרבה רכבים שהוחלף בהם מנוע, עכשיו ברור לי שהמנוע לא חדש מהניילון, אבל מה זה בעצם אומר על הרכב?

במידה והחליפו לרכב מנוע שמים לו מנוע של אותו הדגם?

והאם בעת החלפת המנוע מאפסים את מד הקליומטרז'? ואיך בכלל יודעים כמה המנוע עבר לפני ההשתלה? ושהוא בכלל תקין?

על פי איזה קריטריונים עליי לסנן רכבים בעת חיפוש? חוץ מהדגש על רכב מטופל יש בכלל צורך לשים לב לכמות הידיים שהוא עבר או הקילומטרז' או שאין לזה חשיבות רבה ברכב בן 15+-

פורסם

מנוע שהוחלף זה יכול להיות טוב ויכול להיות רע. אם הלך המנוע יכול להיות שהלכו עימו עוד כמה מיכלולים שנפגעו פגיעה כלשהי בעת שהלך המנוע. צריך לבדוק למה הוא מת? לראות שהמספר מנוע החדש מופיע ברישיון. אם לא אז ישר לעזוב את הרכב הזה. אי אפשר לדעת בוודאות מה עבר על הרכב בבדיקה שיטחית שלך ולפעמים גם לא בבדיקה במכון נותנת את כל האינדיקציות. אני ככלל לא הייתי קונה רכב שמנועו הוחלף רק בשביל לא להשאיר סיכוי שיכול להיות משהו משובש בזה. אבל כל אחד עושה את ההחלטות שלו יש כאלה שזה תורם להם.

פורסם

אתה מעדיף לקנות עם המנוע הישן בסוף חייו ?

ברוב המקרים הייתי מעדיף רכב עם מנוע מוחלף .

1) איכות שיפוצי המנוע בד"כ חאפרית , עדיף מנוע שלא פתחו אותו ובמצב טוב.

2) כלכלית , המחיר לא יהיה יקר משמעותית מאחר מאותה שנה עם הרבה יותר שעות מנוע .

3)בעלים שמחליף מנוע , בד"כ משקיע בעוד מקומות ברכב , ועדיף על נוכל שמעדיף להפטר מהר ללא גילוי נאות .

פורסם

כל מקרה לגופו.

בכל מקרה בדוק שהמנוע החדש רשום ברשיון הרכב, אחרת תתקל בבעיה בטסט השנתי.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

אם המנוע הוחלף חודש לפני המכירה, זה סימן לא טוב.

כלומר הבעלים מבין, שאין לו סיכוי למכור רכב לא נוסע, הוא קונה ומתקין את המנוע הכי זול שאפשר, ומוכר את הרכב.

לעומת זאת, אם המנוע הוחלף לפני כמה שנים, ומאז אין בעיות, המספר מעודכן ברישיון, הרכב כבר עבר כמה טסטים עם המנוע החדש, זה לא סימן טוב וגם לא סימן רע, יש להתייחס לרכב הזה, כאלו לא הוחלף בו מנוע.

מרכיבים בדרך כלל מנועים מאותו דגם, או מנועים מדגם שונה, אך דומה, בכפוף לאישור משרד הרישוי.

פורסם

אבל השאלה היא מאיפה מגיע המנוע?

אני לא מאמין שבמידה וצריך להחליף מנוע לאיזה ג'אסטי אז ישימו לה מנוע חדש של ג'אסטי כי לא מייצרים יותר כאלה, מאיפה מגיע המנוע? משומש? מאיזה רכב שעבר תאונה?

פורסם

המנועים משומשים.

לפעמים מרכיבים מנוע משומש מיובא מחו"ל ולפעמים מפירוק מקומי, תלוי בזמינות המנוע בארץ ובהפרשי המחירים. מנועים מחו"ל נחשבים לטובים יותר, אומרים ששם הדשא ירוק יותר וגם מי הקירור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אהלן

אני מתעניין ב S8 ( בהמשך לשרשור קודם שלי בנושא)

וכפי שבחורציק אחד כתב בפורום, להרבה מהן החליפו מנוע.

האם זה משהו שאמור להרתיע אותי? מהם החסרונות והיתרונות של רכב פאר משנת 08-09 שהוחלף בו מנוע לפני שהגיע ל 100k

תודה

פורסם

אינני מכיר מפורומים בעולם החלפות מנוע ב-S8 (לא בדקתי מעולם),

אבל אני מכיר בעלים של S8 שהוחלף לה המנוע עקב רתיחה לאחר איבוד נוזלי קרור.

המנוע הוחלף על ידי היבואן במסגרת האחריות.

חפש בפורומים בעולם על בעיה כזו, ואם היא נפוצה, קח בחשבון שהרכב שתקנה כבר לא באחריות.

אם אין בעיה כזו, בדוק שהמנוע הוחלף במוסך מסודר, והכל רשום ומסודר בניירות.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

נתקלתי בהרבה פוסטים בחו"ל של כשל במנועי V8/V10 של אאודי, אני לא רוצה לדעת מה יקרה כשתגיע לאותו מצב עם רכב יוקרה כזה שצריך החלפת מנוע עם יבואן שהשירות שלו "ככה ככה" (לומר בעדינות..).

אם אתה מחפש רכב בסגמנט הזה הייתי מציע לך לפזול לBMW או מרצדס או לחילופין לחפש אאודי S4 B8 (מ2010) שם המנוע הוא דור חדש לגמרי וקיבל ביקורות מצויינות.

• תוכן חדש...