Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה חוק דבילי ואין שום סיבה פרקטית שהכלב יסתובב עם מחסום.

אז גם לעצור בשלט עצור כשיש לך שדה ראיה טוב זה דבילי?

אוטו דבר! חוק זה חוק!

תנסה להשתחרר מרוטווילר או אמסטף כשהם ננעלים עליך! גם אם אתה בעל הבית אין לך סיכוי לעצור אותם!

מה דבילי בזה? זה רק אמצעי זהירות נגד "באגים" שהכלבים האלה חוטפים!

http://news.walla.co.il/?w=//558196

וכדאי שתקרא את הקישור הבא על "האמסטף המשפחתי", ולא תדבר על דמגוגיה (ילדים וכו כמו שכתבת)!

110306-18.jpg

YE0212265_a.jpg

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ו. לצערי, במקום לחוקק חוק שמפקח על הבעלים חושבים שאם יכחידו גזע כזה או אחר ייפתרו בעיה. שטויות. קח דוג-דה-בורדו תוקפן וגם הוא מסוכן. מאוד.

בזה אני מאוד מסכים איתך. שים לב שברשימת הגזעים המסוכנים יש גזעים שהגיעו הרבה לעיתונות ולא גזעים באמת מסוכנים. משום מה אמסטף מופיע שם (כלב שקל יחסית להשתלט עליו ואם הוא קשור אין בו שום סכנה אבל הנפוץ ביותר מבין כלבי התקיפה) ומסטינו נפוליטני לא מופיע (היפופוטם קטן שאם הוא מחליט לתקוף אף אחד לא יכול לעצור אותו אבל נדיר מאוד בארץ).

להגביל בחוק מי יכול לטייל עם כלב באיזה גודל זה בהחלט לגיטימי אבל לקבוע גזעים מסויימים שאסורים בגידול זה טימטום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ואם לא מספיק הנה כתבה מנענע10 על רוטווילר שרצח תינוקת באוסטרליה!

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=529559

ועוד רוטווילר שקרע את הבעלים שלו!!! פה בארץ מ-YNET

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2858940,00.html

ובנוסף רשימת הכלבים המסוכנים ע"פ חוק פה בארץ:

בהכנת רשימת זני הכלבים שהוכרזו כמסוכנים בישראל, נלקחו בחשבון שתי תכונות עיקריות של הכלב: מידת התוקפנות שלו והנזק שהוא עלול לגרום. שמונה זני כלבים מוגדרים כ"כלב מסוכן" בחוק להסדרת הפיקוח על כלבים, והם:

1. אמריקן סטאפורדשייר בול טרייר (אמסטאף) (American Staffordshire Terrier) (AmStaff)

2. בול טרייר

3. דוגה ארגנטינאי (dogo argentino)

4. טוסה יפני (Tosa)

5. סטאפורדשייר בול טרייר (סטאף אנגלי) (Staffordshire Bull Terrier) (Staffie)

6. פיט בול טרייר

7. פילה ברזילאי (fila brasileiro)

8. רוטווילר

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

פורסם

תנסה להשתחרר מרוטווילר או אמסטף כשהם ננעלים עליך! גם אם אתה בעל הבית אין לך סיכוי לעצור אותם!

מה דבילי בזה? זה רק אמצעי זהירות נגד "באגים" שהכלבים האלה חוטפים!

הם לא ננעלים, זה מיתוס ואין להם "באגים" בשונה מכל כלב אחר. ההבדל בין המנשך של אמסטף לזה רועה גרמני, זניח.

התמונות "המפחידות" שצירפת הם המשך לקו ההפחדה הדמגוגי שלך.

כן, היה מקרה של כלב שלא היה של המשפחה שהרג ילדה. כלב של עבריין נרקומן שגודל בהתאם.

זה שהעיתונות מדווחת "רוטווילר" או כל כלב אחר, לא אומר שמדובר בגזע הנ"ל, מה גם שעל תקיפות של כלבים אחרים אתה לא שומע כלום. כשדוברמנים היו הבון-טון של העבריינים, הם היו הכלבים שפחדו מפניהם.

נ.ב. חסרים לך עוד 22 כלבים ברשימה...

נ.ב. אם אתה רוצה דיון ענייני אל תביא לי ידיעות "רב סרן שמועתי" מבית היוצר של Walla. תביא מחקרים.

אחרי שקראתי את הכתבה על הרוטווילר "שקרע את בעליו...":lol:

נשך אותו ופצע אותו בשפה... את זה גם הכלבה שלי יכולה לעשות לי בטעות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

1+ נו באמת, שמת תמונה של אמסטף נובח כדי להמחיש עד כמה הוא מסוכן? :?

הבעייה היא שאתה מחפש את המטבע מתחת לפנס. סלח לי אבל זה שאתה סובל מדעות קדומות והשפעת התקשורת זו בעיה שלך,

זה שאתה הורס ומכפיש וגורם להכחדת בעלי חיים עם נשמה מהעולם זה כבר בעייה של כולם.

אולי גם תתמוך בחוק שאסור לגדל סוסים? אתה יודע מה סוס יכול לגרום לבן אדם כשהוא נבהל\עצבני?

בוא ותן לי לחדש לך: הרבה יותר אנשים נפגעים מנפילה מסוס מאשר מנשיכה של "גזע מסוכן"!

האם קראת פעם כתבה שבה כלב תקף וציינו את גזע הכלב כשהוא לא היה גזע שמביא כותרות?

הפקינז החמוד של עוד "גאון" שמתנגד לכלבים "מסוכנים" זה הגזע השני בעולם בנשיכות.

ותאמין לי מניסיון אישי פקינז כזה יכול לקרוע לך חצי פנים.

וסתם לידע כללי: מקום ראשון לשנת 2006 היה קוקר ספניאל! הגזעים הראשונים רק באמצע הרשימה ומטה!

לאמסטפים ובעצם לשום כלב אין "נעילה", גם זה מראה על רמת הידע שלך.

יש להם פשוט יותר כח בלסתות וגם אז ממש אין שום הבדל בין נשיכה מרועה גרמני\לברדור\גולדן וכו' לבין אחד מהגזעים שנחשבים מסוכנים.

הידעת? ההבדל בחוזק ממוצע של שרירי הלסת בין אמסטף אנגלי לבין לברדור (כמובן שעשו ממוצע גם בתוך כל גזע)

הוא פחות מ10%!

כמו כן לברדור בדרך כלל יהיה יותר תוקפני מהגזעים המסוכנים, בייחוד בכל מה שקשור לטריטוריות והגנה על אוכל וצעצועים.

למה נראה לך שלא משתמשים באף "גזע מסוכן" בצבא ובמשטרה? (שים לב שמשתמשים בסוגים שוני

פורסם

סתם פרט מידע שתדעו, יותר בעלים "ניתקפים" ע"י כלבים "חמודים" כגון גולדנים, לברדורים וכו'.

למה לא שומעים על זה? מכמה סיבות.

1) לרוב זה מסתיים בצעקה שמספיקה להבהיר לכלב את מעמדו ומספיקה להדהד במוח של החיה למשך שנים

2) לכלבים האילו אין "אחיזה" מספיקה, למרות שאני מכיר מישהי שהגולדן שלה השאיר לה סימן יפה מאוד על כף היד. אני מניח שאם זה היה כלב עם אחיזה יותר טובה זה היה מסתיים אחרת.

3) מי שמגדל כלב עם אחיזת לסת "טובה" לרוב יודע מה מסוגל הכלב הזה ויודע לזהות את הסימנים של "ליפני ההיתחרפנות". לרוב.

אמרתי את זה בכמה הזדמנויות, כלב זה כלב. זו חיה מבוייתת שבמשך אלפי שנים "התרגלה" לחיות עם בני אדם. במוח שלה "צרובים" קודי היתנהגות מסויימים שהטמיעו וטיפחו אותם במשך דורות .

לא תמיד בעלי כלבים מבינים שמדובר בכלב, וטועים וחושבים שמדובר בבן אדם, ומתיחסים אליו בהתאם, מפנקים אותו ולא מציבים גבולות. בדרך כלל מדובר בכלבים מפונקים מאוד שנושכים.

בכל אופן, בעיות התנהגות כאילו או אחרות ניתן לזהות בקלות אצל כלבים (למרות שיש כאילו שהם פחות צפויים, וזה לא קשור לגזע אלא למיליון ואחת מישתנים שונים)

פיטבולים ואמסטפים גודלו במשך תקופה ארוכה ככלבי משפחה, יש תעודים ברורים של מגדלים שהוציאו כלב לחצר וירו בו על זה שהוא חשף שיניים לאחד מבני המשפחה.

דבר זה יצר דילול של התכונה הזו, ובמשך דורות של כלבים התכונה הזו נידחקה.

כיום הרבה אנשים מנסים לעורר את התכונה הזו בכלב שלהם וכאן הבעיה. במקרה כזה צריך להוציא את הבעלים אל החצר ולא את הכלב לשם הכחדת דור ההמשך.

לסיכום הנושא, הייתי מבקש מהאיש לקשור את הכלבים שלו, כי זה מה שנהוג. לפחות עד שהם יסתגלו לסביבה החדשה. כלב חדש בסביבה חדשה עלול לנסות "לתפוס" מעמד ע"י התנהגות שטלתנית. שיחכה איזה כמה חודשים לפני שהוא נותן להם טיפה חופש.

אני יכול להעיד על הכלב שלי, הוא כלב טוב, רגוע, אוהב אנשים, ילדים, חתולים וכלבים ובעל סובלנות. מעולם לא תקף או חשף שיניים. מעולם לא "התווכח" עם כלבים אחרים, בכל סיטואציה שכלב נוהם עליו הוא פשוט ניצמד אלי ב"רגלי" ומתעלם באלגנטיות.

עדיין כאשר ילדים מתקרבים אליו אני משכיב אותו ל"ארצה". עדיין כאשר הוא קשור בפינה בפארק ומישהו בא ללטף אותו אני ניגש לעמוד לידו. אני סומך עליו יותר ממה שאני סומך על כל אחד מהחברים שלי, ועדיין, אני מפחד שמשהו "יתחרפן" אצלו.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

shuku999

כל האמסטפים והבול טריירים לא אמורים לנשוך בני אדם. לא לשם זה יוצרו (וכן, הם יוצרו- הבן אדם אחראי לזה). רק מהשם ניתן להבין את זה- בול טרייר:

טרייר= כלוב, ריבוע, זירה

בול= חיה (ולאו דווקא שור אלא כל חיה,בעיקר כלבים).

הם יצאו כדי להילחם נגד כלבים אחרים בתוך זירה ולא נגד אנשים. זה שיש כלבים שנושכים את המשפחה זו בעיה בפני עצמה וזה רק אומר שהכלב לא חונך כראוי.

לדוגמא הכלבה שלי- על אנשים היא מתה (למרות שיש יוצאים מן הכלל אבל הם מעטים) אבל כלבים אחרים שמגיעים הביתה, היא לא סובלת. לא נושכת אותם אבל בהחלט מעמידה אותם נמוך. בחוץ היא משחק רק קצת עם כלבים אחרים, היא מעדיפה להיות בחברת בני אדם.

הגזע שלה בוא בוקסרית מעורבת- ככל הנראה עם אמסטף. היא נשכה את ההורים שלי ואת אחי (לא בצורה רצינית) ומיד אחרי זה הבינה את הטעות שלה והתנצלה, התחילה ללקק ותפסה עמדה נמוכה. אהה זה קרה אחרי שהיא עברה ניתוח ופשוט לא רצתה שיגעו זה (מקובל בהחלט).

אותי היא מעולם לא נשכה. היא מבינה את המקום שלה בבית וזה כל הקטע. ברגע שכלב כזה מבין את מקומו בבית הוא לא יעשה כלום.

פורסם

לי יש ויימראנר, 35 קילו של שרירים עם מבט אבוד בעיניים.

אנשים לפעמים מאוד נלחצים ואני תמיד מטיילך איתו קשור עד שאני מגיע לרחבה שאני יכול שם לשחרר אותו שיתפרק.

מסכים עם הדרישה לקשור אותם בחוץ המחסום נראה לי מיותר ביותר ורק גורם לכלב להתנהג בתוקפנות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני אשאל שאלה,

למה לא הכניסו לרשימה זו את הבולדוג הצרפתי,שנואצרים (כל הגדלים אבל בעיקר את הגדולים) וקאנא קורסו (מקווה שככה רושמים אם אל תקנו אותי)?

אלא זוגים מסוכנים לא פחות מרוטווילרים או אמסטפים ולמעשה אפילו יותר. הם יגרמו לאותו נזק כמו הכלבים שכן הוכנסו.

מוגש כחומר למחשבה.

עריכה: גם אני קושר כל הזמן את הכלבה שלי אבל לא משתמש במחסום. זה נראה לי דבילי לחלוטין ורק גורם לה להשתגע. אני משתמש בקולר עם דוקרנים וזה מספיק כדי להרתיע אותה. חוץ מזה שאני מכיר את ההתנהגות שלה ורואה בדיוק מה היא עושה ונרתע מראש מעימותים שונים.

פורסם

למה?

כי זה נשמע טוב - רוטווילר, דוגו ארגנטינו וכו'

למה עושים מבצע ענק לתפוס פורשה ולא עושים את אותו מבצע לתפוס נהג משאית עם 100 הרשאות?

ככה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
כשדוברמנים היו הבון-טון של העבריינים, הם היו הכלבים שפחדו מפניהם.

פה קבור הכלב... :roll:

למרבה הצער, חלק לא קטן מהכלבים ברשימת הגזעים ה"אסורים" נקנה לא פעם ולא פעמיים ע"י טיפוסים שלא היית רוצה להיות חבר שלהם, עם או בלי כלב כזה.

החינוך של הכלבים היה בהתאם, התדמית שלהם (לא מצדיק אותה, אבל היא קיימת לצערנו, באותה מידה שתדמית של צרפתייה הוא שהיא תקלקל בהכרח) הפכה לכזו שמציירת אותם כרוצחים בפוטנציה (אגב, הפוטנציאל קיים. לקבל נעילת לסתות מכלב כזה זה לא דבר משמח. כבר יצא לי לראות פיטבול שתפס ילדה בת 3 בקרקפת ולא עזב עד שקיבל מקל של טוריה לראש שעילף אותו).

בחברה (ואצל המחוקק) הישראלית, על ההיסטריה האופיינית לה - זה מספיק.

מכיוון שפעולה נגד האדם העבריין די נדירה בארץ - קל היה להיטפל לכלבים שנחשבים (לא משנה כרגע אם בצדק או לא. ברגע שנכנסו ל"רשימה השחורה", הם כאלה בעיני הציבור והמחוקק) מסוכנים ולחוקק חוקים נגדם.

פורסם
למה?

כי זה נשמע טוב - רוטווילר, דוגו ארגנטינו וכו'

למה עושים מבצע ענק לתפוס פורשה ולא עושים את אותו מבצע לתפוס נהג משאית עם 100 הרשאות?

ככה.

עידן

למען האמת זו היתה שאלה רטורית.:wink:

פורסם

לגבי דוג דה בורדו:

היו לי שניים, האמא, וגור אחד ששמרנו מההמלטה האחרונה שלה. היום שניהם ז"ל (מחלות שונות) והיום יש לי רועה בלגי (נקבה).

בחיים, אבל בחיים אף אחד מהדוג דה ברודו לא תקף איש ילד או תינוק (הם היו מסתובבים בבית חופשי גם כשהיו אורחים), פעם אחת האמא החזירה לכלב שלא היה קשור וניסה לתקוף אותה, בזמן שהלכנו איתה לטיול, קשורה ברצועה, וגם אז לא היה מדובר עם איזה שימוש עם שיניים אלא רק נגיחה.

לגבי הרועה בלגית זה סיפור אחר.

זאת כלבה שלא סובלת שנובחים עליה או שמוציאים עליה שיניים ובגלל זה היא תמיד קשורה ואף פעם לא מסתובבת לה לבד (למרות שההורים גרים בישוב ויש מלא שטח פתוח).

הכלבים האלה מטבעם מאוד מגוננים על המשפחה ומאוד דומיננטים ולכן צריך להיזהר איתם, אבל בין זה לבין לקרוא להם תוקפנים יש מרחק עצום.

מה שכן זאת הכלבה הכי חכמה שהיתה לי, והכי אוהבת שיש (צריך להיזהר כשנכנסים הביתה מהקפיצות אהבה שלה, היא אשכרה עוברת 2 מטר בקלות עם הקפיצות האלה).

אני אומר לכם, אין דבר כזה גזע מסוכן מהיום שהוא נולד, יש בעלים מסוכנים שלא מבינים את הגזע שהם מגדלים, ואו מאמנים אותו לתקיפה מה שגורם לאגרסיביות יתר (בכלבים שהם דומיננטים מלכתחילה), או שלא מודעים לתכונות הדומיננטיות ולא יודעים להרגיע אותם.

לדוגמה: הכלבה שלי לא אהבה את כל מי שלא מהמשפחה (וזה בלשון המעטה), היום לאחר סידרת חינוך בנושא, אין שום בעייה להכניס אנשים. נביחות יהיו קצת בהתחלה וזהו.

מצד שני, היא עדיין שומרת על הבית ואפילו מנעה פריצה לבית, כשהיא שמה לב שמישהו הסתובב בחצר (הוא עבר לשכנים בסוף כי להם אין כלב).

לטעמי בכל מצב כלב חייב להיות קשור (אלא אם זה החצר הפרטית שלך או מקום יעודי לכך),

אם אכפת לך ממנו (לא חייב שהוא ינשוך מישהו, הוא גם יכול להידרס).

כל כלב גדול יכול להרוג וזה לא רק רוטווילר ודוגו וכו'.

אחוז מאוד גדול מרמת הסיכון, תלוי בבעלים.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

יש גם את העניין הפסיכולוגי אצל אנשים. כשהם רואים כלב בעל מלתעות גדולות באופן יחסי (או מיפתח פה גדול), מייד עולה במוחם אסוציאציה של כלב "רוצח". אפשר לראות שבערך כל הגזעים ברשימה הם כלבים בעלי מלתעות כאלה, לעומת כלבים אחרים בעלי מבנה לסת יותר קלאסי (מאורך). הם נחשבים לפחות "רצחניים" למרות יכולת נשיכה לא פחות גדולה.

• תוכן חדש...