Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער להרוס את אוירת צער בעלי החיים .

ישנן סיבות שבגללן משמשים בכלבים אלו לקרבות כלבים, ולמטרות צבאיות .

הם חזקים יותר, גורמים ליותר נזק, פחות חוששים לתקוף, "חמומי מוח" וכו .

וישנן סיבות מדוע משתמשים בכלבים כמו גולדן רטריבר ולברדור להובלת עיוורים ונכים .

הם צייתנים, אינם גורמים לנזק, אינם ששים לתקוף .

נכון, יש יוצאי דופן, וניתן למצוא גם כלבים מסוכנים שאינם עונים בדיוק להגדרה שלמעלה .

צריך להפסיק להתחסד, ולומר את האמת : כלבים מסוכנים יש להוציא מחוץ לחוק .

אני לא חושב שרשימת הכלבים שנקבעה בחוק היא שרירותית , מישהו חשב על זה וקבע מתוך התחשבות בגורמים שונים , עם פזילת עין למדינות אחרות בעולם שהוציאו כלבים כלבים מסויימים מחוץ לחוק .

אצלנו במושב היה מישהו עם כלוב ובו 3 אמסטפים . ערב אחד הם השתחררו, והדבר הראשון שעשו היה לרוץ לכלב של דירת השכן , ופשוט להרוג את כלבו של השכן בנשיכות . כאשר ניסה השכן להגן על כלבו שהותקף על ידי 3 אמסטפים , ספג גם הוא חשיפות שיניים מצד האמסטפים . הם לא עזבו את הכלב המסכן עד שהוא מת .

עכשיו תגידו לי , שלו היו משתחררים 3 גולדנים , או לברדורים , הם היו רצים מיד להרוג את הכלב בדירה שליד ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם ערסים עם גורמטים, קפוצ'ון לבן, כובע מצחיה ומרלבורו הם חיות מסוכנות וזו עובדה.

גם אם תמונות מפחידות נחשבות לדמגוגיה אז אני מצר על כך אבל אפשר למצוא המון תמונות של ערסים כאלה שתקפו ואפילו רצחו.

דווקא יהיה נחמד לראות אותם עם מחסום.

ושרשרת לא צריך,

יש כבר.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

מישהו שם 3 אמסטפים בכלוב ו"הרס" את כלבים וזה אשמתם? :shock:

ובכל מקרה אתה ענית בעצמך, באמצא קרב מטורף, כאשר היתקרב אדם שהם לא מכירים הם רק חשפו שיניים ולא תקפו אותו!

וכן הרבה מאוד כלבים שעברו את מה שאתה מתאר היו מגיבים ככה ואפילו תוקפים את מי שמנסה להיתקרב!

ומה הקשר לאמסטפים? גם אם 3 לברדורים היו תוקפים כלב אחד מסכן הם היו יכולים להרוג אותו.

פורסם

לוקי2:

אידיוט מי ששם כלב בכלוב זה דבר ראשון.

ולגבי הלברדורים, יכול להיות שכן ויכול להיות שלא, ונכון שהסיכוי נמוך יותר.

חוק הכלבים המסוכנים בא לטפל בסימפטום של אנשים מהסוג שמדובר עליו קודם שלוקחים כלב, כדי להפוך אותו לחיית טרף ללא מעצורים - או כדי להרגיש שהזין שלהם יותר גדול.

המצב הנכון הוא כן לאפשר קניה של גזע שנחשב למסוכן, אבל לא לפני שבודקים את בעליו לעתיד של הכלב (כמו עבר פלילי למשל).

ברור שלמדינה אין רצון להתעסק בזה אז פשוט יותר קל להגיד לא וזהו.

כלבים כמו רועה גרמני או בלגי לוקחים למשטרה ולעוקץ כי זה גזע אמין מאוד לבעליו, חכם ביותר, זריז ומתאים לעבודת שטח.

לא בגלל שהם רוצחים בדם קר, כי חיות לא רוצחות.

מה תגיד על זה שאני הולך עם הכלבה שלי קשורה, ובא כלב לא קשור של השכנים, איזה ביגל קטן ומתחיל לנבוח לנהום ולהוציא עליה שיניים, זה לא מסוכן? הוא לא יכול לנשוך לי את הכלבה או אותי?

ובזמנו, כלב אחר גם מזן מעורב ולא מזיק, עד שהוא מתחיל לרדוף אחרי האופנוע וכמעט נכנס בין הגלגלים?

אני חוזר ואומר, כל כלב, בידיים לא מיומנות של בעלים שלא איכפת להם מאף אחד, מסוכן.

גם לברדור יכול להרוג.

אבל ערס לא יקנה לברדור, כי זה לא כלב ל"גברים".

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
עכשיו תגידו לי , שלו היו משתחררים 3 גולדנים , או לברדורים , הם היו רצים מיד להרוג את הכלב בדירה שליד ?

אם היית מחזיק אותם חנוקים בכלוב?

יכול מאוד להיות שכן.

האמת שלא צריך כלוב, מספיק כלבה מיוחמת באזור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אז אם היית קורא טוב היית שם לב שעל הדרישה לקשור את הכלבים ולהשים להם מחסום לפה נפתח השרשור.

יש לינק לדיון שהתקיים אצלנו במושב אתה מוזמן לקרא ולהבין למה ביקשתי עצה מחברי הפורום.

קיבלת עצה. דרוש שהכלבים יהיו קשורים ברשות הרבים. זה טוב מספיק.

פורסם

הויכוח כאן משול לאמרה של "פיקח לא נכנס לצרה שחכם יודע לצאת ממנה . "

מכיוון שאין דרך (או שיש ולא אוכפים אותה) לפקח על מי שמחזיק כאלו כלבים , ומכיון שהחוק אינו יכול להפלות בין ערס מצוי שמחזיק כלב מסוכן לשם ההרגשה בלבד ומסכן את הסביבה , לבין משפחה שמגדלת אמסטף להיות כלב מחונך ורגוע ואינה מסכנת את הסביבה , אז לצערי , עם כל זה שהדבר נשמע גורף , אי אפשר לגדל כאלו כלבים .

למרות שאיסור כזה יפגע באנשים רבים שמחזיקים כלבים עם פוטנציאל רצחני , אולם מטפחים אותו להיות כלב רגוע ומשפחתי, חייב להיות מוטל איסור גורף .

לפעמים, המעטים הטובים סובלים בגלל טיפשותם של אחרים . זו דרכו של עולם ויש לקבל זאת .

אין לי ספק שניתן לגדל כלב המוגדר כמסוכן לחיית בית משפחתית ונהדרת, אולם, כל עוד המדינה מווסתת ומפקחת על בעלי הכלבים האלו, כי אין לה יכולת, או מאלף סיבות אחרות, היא אינה יכולה לאפשר להם להימצא אצל כל אחד .

אני מבין את התסכול הרב שנוצר אצל אנשים שמגדלים אמסטף להיות כלב בית נהדר, תזכרו : לא כולם כמוכם .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

נתחיל מזה שאותו מטומטם שהכניס אותם מההתחלה לכלוב גרם למצב הזה.

אני מאוד מקווה שיום אחד הוא יתעורר מתחת למים.

גם אמרת בדיוק מה שאני אמרתי, אתה הוכחת את זה. אמסטפים לא תוקפים בני אדם בד"כ! הם תוקפים כלבים אחרים (וגם זה לא תמיד ולא נכון בהרבה מאוד מצבים).

נ.ב לגבי הכרישים, סתם לידע כללי ראיתי בערוץ נשיונל ג'יאורגרפיק שכרישים לא תוקפים בני אדם בשביל להרוג את הבן אדם ולאכול אותו. למעשה בדר"כ מדובר בטעות בזיהוי, הכריש חושב שהבן אדם הוא משהו אחר כמו כלב ים ואז תוקף אותו. ברגע שהוא מגלה שזה לא נכון הוא עוזב. כרישים גם לא כלכך רגישים לדם של אנשים.

פורסם

זאת לא הנקודה, הנקודה היא שכאשר לא יהיו יותר אמסטפים ושאר הגזעים "המסוכנים" הערסים ייקחו גזעים שכיום נחשבים בסדר כמו זאב, דוברמן וכו'.

אז מה השלב הבא? מותר לגדל במדינה רק פקינז? :?

פורסם
הויכוח כאן משול לאמרה של "פיקח לא נכנס לצרה שחכם יודע לצאת ממנה . "

מכיוון שאין דרך (או שיש ולא אוכפים אותה) לפקח על מי שמחזיק כאלו כלבים , ומכיון שהחוק אינו יכול להפלות בין ערס מצוי שמחזיק כלב מסוכן לשם ההרגשה בלבד ומסכן את הסביבה , לבין משפחה שמגדלת אמסטף להיות כלב מחונך ורגוע ואינה מסכנת את הסביבה , אז לצערי , עם כל זה שהדבר נשמע גורף , אי אפשר לגדל כאלו כלבים.

1. אפשר לאכוף מי מגדל (ראה בריטניה). בטח שלא פחות משאפשר לאכוף מחסום ו/או שלא ירביעו כלבים כאלו (רק בשכונה שלי יש 4).

2. שוב, תגדיר מה זה "כלבים כאלה", כי אמסטפים לא יותר מסוכנים מהרבה כלבים אחרים שאין לגביהם חוקים (דוברמן, רועה גרמני, רועה בלגי, רועה הולנדי, דוג-דה בורדו וכל המאסטיפים למינהם ועוד ועוד ועוד).

פורסם

עפר, למה אתה הולך רחוק לכלבים "מפחידים" כמו דוברמן או דוג דה בורדו?

הפודל הוא אחד הכלבים שנחשבים לכלב שעשועים קלאסי הוא גזע די תוקפן מטבעו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
זאת לא הנקודה, הנקודה היא שכאשר לא יהיו יותר אמסטפים ושאר הגזעים "המסוכנים" הערסים ייקחו גזעים שכיום נחשבים בסדר כמו זאב, דוברמן וכו'.

אז מה השלב הבא? מותר לגדל במדינה רק פקינז? :?

איבדת את העיניין בגדול! חזור להודעה שלי שפותחת את השרשור ומבקשת רק לקיים את החוק שאומר לקשור את הכלב המוגדר כמסוכן ולהשים לו מחסום לפה (ברשות הרבים כמובן).

אף אחד לא ביקש להעלים אותם לפי ציטוטך.

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

פורסם
קיבלת עצה. דרוש שהכלבים יהיו קשורים ברשות הרבים. זה טוב מספיק.

דרשתי וזה נענה בביטול. ולאחר יעוץ עם חברי בתחנת המשטרה שבה אני מתנדב, אגיש תלונה ויפתח תיק פלילי לבעל הכלבים (הרוטווילרים) והם יוחרמו לו.

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

פורסם

על מה ולמה אתה מעניש את הכלבים שיילקחו להסגר ויומתו?

אם מישהו שקרוב אליך יעשה משהו שלא מוצא חן בעיני אני יוכל לדאוג שיגזרו עליך גזר דין מוות?!

טפל בבעיה בדרכי אנוש ואל תעניש את הכלבים!

• תוכן חדש...