Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אני רוצה לקחת משכנתא.

אני סטודנט בן 24 שרוצה לקנות דירה כדי לגרד ממנה כמה גרושים כשאני אצא לפנסיה. אני חושב קצת לטווח הארוך, יש לי קצת כסף בכיס וחשבתי שאולי אני אוכל לנתב אותו ככה שביום מן הימים הוא יניב לי עוד כסף.

זאת דרך סולידית למעשה להשקעה לטווח הארוך.

אני עובד במשרה חלקית כרגע בחברה גדולה ואני מאמין שככל שהזמן יעבור אני ככל הנראה אתקדם בחברה הזאת ומשכורת קבועה ככל הנראה תהיה לי.

אני רוצה לקחת סכום של כ- 160,000 ש"ח לתקופה של 10-15 שנים.

ניסיתי כל מיני מחשבונים באינטרנט ששואלים אם יש לי אחים\אחיות בארץ, את גילי והאם אני נכה.

אז ככה: יש לי אחות שגרה בלונדון (דהיינו לא בארץ), עשיתי שירות מלא בצבא, אני בן 24 ויש לי כ-40,000 שקל ליריית הזינוק. אני מרוויח כ-3.5-5.5 ש"ח בחודש (תלוי אם אני בסמסטר או לא).

מה הסיכויים שלי לקבל משכנתא ?

נ.ב: יש לי זוג הורים בריאים עם אחלה שיניים ובמצב כלכלי ממוצע.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מרוויח כ-3.5-5.5 ש"ח בחודש (תלוי אם אני בסמסטר או לא)

לא שמעו על שכר מינימום אצלך בעבודה? ממה אתה חי? במסטיק בזוקה בחודש? :roll:

כל המחשבונים ששאלו אותך את כל השאלות מיועדים לחישוב זכאות למשכנתא מסובסדת (80 אחוז הצמדה בריבית של כ-4 אחוז).

אם אתה לא נשוי או הינך רווק שלא עבר גיל 29 (אאל"ט, בכל מקרה יותר זקן ממה שאתה היום), אתה לא זכאי למשכנתא מסובסדת.

סכום המשכנתא הזו נקבע ע"י קריטריונים כגון:מצב ההורים, שירות צבאי, מוצא פרסי, אחות אכזריה, אחות רחמניה, לחמניה וכיו"ב. הסכום הבסיסי הוא כ-70,000 ש"ח, והוא עולה ככל שהוריך עמלו יותר בהרחבת המשפחה, ועוד כהנה וכהנה.

משכנתא רגילה (צמודה למדד + ריבית כלשהי, או לדולר + ריבית, או לפריים) לא דורשת שום תנאים מוקדמים, אלא שתוכיח לבנק כי יש לך כושר החזר (כלומר שאתה מסוגל להחזיר את המשכנתא ועדיין להישאר בחיים. חשבון בנק חיובי או לפחות ללא צ'קים חוזרים עוזר במיוחד, כמו גם תלוש משכורת ממעביד מסודר).

פורסם

לקחת משכנתא עם שכר כזה (אפילו 5.5) זו הגדרה מחודשת למושג ה-ת-א-ב-ד-ו-ת.

אפילו אם אתה סתם לווה 100,000 שקל.

אל תחשוב על זה אפילו, לא משנה איזה מחשבון אומר מה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני סטודנט בן 24 שרוצה לקנות דירה כדי לגרד ממנה כמה גרושים כשאני אצא לפנסיה.

זאת דרך סולידית למעשה להשקעה לטווח הארוך.

אני רוצה לקחת סכום של כ- 160,000 ש"ח לתקופה של 10-15 שנים.

ומה בדיוק תוכל לגרד מדירה של 40K דולר? מיץ-ג'וקים?:shock:

ידידי, כרגע, רד מזה.

תחסוך כמה שתוכל, תבלה, תחייה את חייך כשאתה עוד צעיר(אפשר לחשוב-אני מבוגר ממך רק ב-4 שנים...), וכשתקבל קידום או שכר טוב, אז תתחיל לחשוב על זה לעומק, וגם יהיה לך עוד קצת כסף בחיסכון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמו שאמרו לך פה, כל השאלות האלו מטרתן לברר אם יש לך זכאות מהמדינה.

כשביבי היה שר אוצר, הוא הקשיח את התנאים לקבלת ההטבה הזאת והיום כדי לקבל את ההטבה הזאת אתה צריך להיות אתיופי עולה חדש, לגור בירוחם או אופקים, יתום משני ההורים ומעל גיל 30...(אמנם הגזמתי, אבל לא בהרבה).

אני מניח שדירה ב-200K היא דירה בב"ש ואתה בונה על שכ"ד מסטודנטים באונ' בן גוריון.

הימור לא קטן, מספיק כמה חודשים שהדירה לא תהיה מושכרת ואתה יוצא מאיזון כלכלי.

תחשוב טוב טוב על התשואה שתקבל, ההתחייבות שלקח וקח הרבה מרווחי ביטחון.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תודה לכל העונים.

האמת שהשכר השעתי שלי הוא יחסית גבוה אך אני לא עובד כמעט (110 שעות בחודש בערך).

אני כן עובד אצל מעסיק מסודר, חברת תקשורת גדולה. אני כבר 3 שנים עובד בחברה הזאת ובעזרת השם לקראת סיום הלימודים גם אתקדם.

דירה ב- 200K תהיה דירת סטודנטים בחיפה באזור שהוא לא ליגה א' אבל מספיק כדי לגרד כמה גרושים כל חודש כדי לכסות המשכנתא + לשים כמה שקלים בצד וכדי שבעתיד אוכל להתחיל לגרוף ממנה.

האמת היא שאני גם חי דיי טוב, אני לא בדיוק לחוץ על כסף, פשוט מחפש אפיק מעניין להשקעה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• אחראי פורום
פורסם

כשביבי היה שר אוצר, הוא הקשיח את התנאים לקבלת ההטבה הזאת והיום כדי לקבל את ההטבה הזאת אתה צריך להיות אתיופי עולה חדש, לגור בירוחם או אופקים, יתום משני ההורים ומעל גיל 30...(אמנם הגזמתי, אבל לא בהרבה).

הזכאות, אם אתה עומד בכל הקריטריונים (ואתה לא - לא נשוי וצעיר מדי) שווה כ-230 אלף ש"ח.

כשהתעניינתי, לפי הקריטריונים שהעמידו בפניי כשבאתי לבנק, אני יכול להבין שכל זוג סטנדרטי יכול לקבל,

אז זה לא כ"כ קשוח כמו שכתבת.

לדעתי, דירה באיזור חם לסטודנטים תניב הכנסה טובה. גיסי קנה 2 דירות חירבה באיזור הטכניון, שיפץ אותן

ומרוויח מהן לא רע (עלו כ-60 אלף דולר).

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני מניח שדירה ב-200K היא דירה בב"ש ואתה בונה על שכ"ד מסטודנטים באונ' בן גוריון.

הימור לא קטן, מספיק כמה חודשים שהדירה לא תהיה מושכרת ואתה יוצא מאיזון כלכלי.

תחשוב טוב טוב על התשואה שתקבל, ההתחייבות שלקח וקח הרבה מרווחי ביטחון.

צודק לחלוטין, לא הגזמת, אפילו היית עדין.

במקרה יש לי נסיון בעניין הזה , והוא דיי טרי.אין מה לבנות על הזכאות הזאת.

עקפתי כמה מהבעיות ע"י לקיחת הלוואה במקום לקיחת משכנתא.

השם שונה, התנאים דומים ולא חייבים לשלם ביטוחים שונים במהלך התקופה.

הקטע שאתה חייב לבדוק את כדאיות העסקה כדי שלא תיפול מכל המדרגות.

אל תשכח שבתקופת בחינות כמעט לא עובדים (הכנסה 0).

לדעתי אם זוהי רמת ההכנסה שלך ואלו תלושי השכר, כדאי שתחכה לסוף התואר כמו שאני עשיתי כי לא יאשרו לך גם הלוואה כנראה.

מה שכן, "קאררה", אני בהחלט מסכים איתך שרכישת דירה (באיזור אטרקטיבי) היא השקעה טובה יותר מאשר סגירת הכסף בכל מיני דרכים שונות.

למשל: בבאר שבע/חיפה במקום בו גרים הרבה סטודנטים כן הייתי משקיע. בקריית גת/רמלה/לוד וכו' לא הייתי משקיע (יש לי חברים שקנו שם דירות ונפלו חזק כי אין דרישה, המחירים בתחתית של התחתית ובסוף אתה נאלץ למכור בהפסד ענק).

אם אתה הולך על זה תהיה מוכן להוצאות נוספות רבות בגין רישום הנכס, שכ"ט עורך דין (ואולי תיווך) , הוצאות שיפוץ וכו' וכו'.

אפילו מסמכי המשכנתא השונים עולים הרבה כסף (ככה הבנק עושק אותך עוד קצת על הדרך)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שמר,

למיטב ידיעתי, כיום אין 80 אחוז הצמדה.

יתרה מכך - במקרים רבים הריבית על הזכאות גבוה מהריבית על כספי הבנק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כל עניין הזכאות היא בדיחה אחת גדולה,בריבית של היום(האמת שאין לי מושג מה הריביות המקובלות היום בתחום המשכנתאות אבל לפי ריבית הפריים כנראה שהיא טובה)רוב הסיכויים שהריבית שתקבל מהבנק למשכנתא תהיה טובה מהריבית שהמדינה "מסבסדת".

סתם עשיתי בדיקה כרגע במחשבון של בנק פועלים ויצא ש160 אלף לתקופה של 15 שנים בריבית של 4%קבועה צמודת מדד יצא החזר חודשי של 1184 שקלים שזה יכול לעלות או לרדת טיפה לפי המדד,החזר חודשי סביר ביותר גם לרווק בשכר מינימום לצורך העניין.

אני רק לא יודע מה התנאים לבחור עם נתונים כמוך(רווק בן 24),בכל מקרה צורת חשיבה כלכלית יפה מאוד.

פורסם

כן גם לי יצא לשחק קצת עם המחשבונים למשכנתאות באינטרנט.

אני מבין אז שהתנאים שחיפשתי באינטרנט היו למעשה לצורך קבלת משכנתא מהמדינה ולא מהבנקים, התמונה אצל הבנקים שונה ובד"כ תלויה בכמה כיסי ההורים עמוקים גם.

בתור סטודנט שנה שניה בכלכלה מניסיון גם בתקופת הבחינות אני רואה שאני מרוויח שכר שלא יורד משלושת אלפים שקל כך שעדיין אוכל לממן את הפרוייקט הזה.

אני חושב להתחיל את זה בסיום שנת הלימודים השניה שלי.

שוקל לקנות את הדירה באזור נו"ש בחיפה (למי שמכיר) כדי שתהיה אטרקטיבית עבור סטודנטים מהטכניון.

פורסם
כל עניין הזכאות היא בדיחה אחת גדולה,בריבית של היום(האמת שאין לי מושג מה הריביות המקובלות היום בתחום המשכנתאות אבל לפי ריבית הפריים כנראה שהיא טובה)רוב הסיכויים שהריבית שתקבל מהבנק למשכנתא תהיה טובה מהריבית שהמדינה "מסבסדת".

סתם עשיתי בדיקה כרגע במחשבון של בנק פועלים ויצא ש160 אלף לתקופה של 15 שנים בריבית של 4%קבועה צמודת מדד יצא החזר חודשי של 1184 שקלים שזה יכול לעלות או לרדת טיפה לפי המדד,החזר חודשי סביר ביותר גם לרווק בשכר מינימום לצורך העניין.

אני רק לא יודע מה התנאים לבחור עם נתונים כמוך(רווק בן 24),בכל מקרה צורת חשיבה כלכלית יפה מאוד.

הזכאות חשובה לא בגלל הריבית אלא בגלל הערבות. היום אף בנק לא יתן לך מימון ליותר מ 50% משווי הנכס וגם זה בריבית גבוהה ורק אם אתה לקוח מעולה וסופר יציב והמשכנתא לזכאים מאפשרת לך להגדיל את אחוזי המימון.

היום בנקים מפחדים לתת הלוואות ולכן מציעים ריביות רצחניות (פריים+14%) ואם תסכים לריבית הם יפילו אותך על הביטחונות (הרי מי שלוקח הלוואה בכאלה תנאים הוא מאוד נואש והסיכוי שיוכל להחזיר הוא נמוך).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם אתה הולך על זה תהיה מוכן להוצאות נוספות רבות בגין רישום הנכס, שכ"ט עורך דין (ואולי תיווך) , הוצאות שיפוץ וכו' וכו'.

אפילו מסמכי המשכנתא השונים עולים הרבה כסף (ככה הבנק עושק אותך עוד קצת על הדרך)

אייל, שכ"ט עו"ד במקרה הזה יהיה נמוך מאוד, על דירה של 200K ש"ח לא תשלם יותר מ 1-2%, אין מיסי קניה בכלל והדברים היחידים שתצטרך לשלם עליהם זה לא יותר מכמה מאות שקלים על פתיחת תיק משכנתא ועוד כמה לירות על אגרות (טאבו וכד').

בשביל רמת ההחזר הזו (1200 שח בחודש ל 15 שנה) זה רעיון לא רע, גם אם לא תחשוב על העניין כאפיק להשקעה - תוכל לגור שם כמה שנים כשתרצה (ועלות כזו היא סימלית ביותר).

לא לשכוח עלויות שיפוצים (אם נדרש) - כי רק על זה תוכל להוציא בקלות עוד 50-100K (מבלי להתפרע יותר מידי).

כיוון נוסף: אם להורים שלך אין בעיות עם הבנק, נסה לבדוק על שמם את תנאי ההלוואות (או משכנתא) שהבנק מציע להם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אבא שלי סיפר לי פעם סיפור על אנשים שמתכננים לרחוק :

היה אחד בשם ג'וחא פעם הוא קנה ביצים הוא חשב אחר כך יהיו לי אפרוחים הם יגדלו ויהיו תרנגולות ויטילו ביצים אני אמכור אותן ואז אחר אחר כך אני אקנה פרה אחלוב ממנה חלב אמכור החלב ויהיה לי עוד כסף ואקנה בית ואהיה עשיר בנתיים הוא לא שם לב שיש לפניו ג'ורא של חרא והוא נפל בתוכו ונמרח בכל החרא.

מוסר השכל : חכה אל תמהר להסתבך עם משכנתא שתסבך אותך אם לא תוכל להחזיר ואת הערבים שלך.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

• תוכן חדש...