Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הזכאות חשובה לא בגלל הריבית אלא בגלל הערבות. היום אף בנק לא יתן לך מימון ליותר מ 50% משווי הנכס וגם זה בריבית גבוהה ורק אם אתה לקוח מעולה וסופר יציב והמשכנתא לזכאים מאפשרת לך להגדיל את אחוזי המימון.

היום בנקים מפחדים לתת הלוואות ולכן מציעים ריביות רצחניות (פריים+14%) ואם תסכים לריבית הם יפילו אותך על הביטחונות (הרי מי שלוקח הלוואה בכאלה תנאים הוא מאוד נואש והסיכוי שיוכל להחזיר הוא נמוך).

אני לא יודע בן כמה אתה? אם יש לך משכנתא? או מה רמת הידע שלך בנושא... אבל אני לא יודע מאיפה הבאת את מה שרשמת.

היום אין צורך בערבים עבור משכנתא.. הבית הוא הערב שלך(נרשמת הערת אזהרה בטאבו לטובת הבנק בדרגה הראשונה).

את מימון70%-75% מערך הבית,תקבל ללא בעיה מיוחדת מהבנק,אם תצתרך יותר ניתן לקבל מחברת הביטוח UMI(אל תתפסו אותי בשם אולי זה שונה בכיתוב).

איזה בנק נותן פריים +14 % אני לא יודע אבל אם זה הבנק שלך,תשקול להחליף אותו ומהר... הריבית למשכנתא היום היא אולי 4%+-.

אני לא מכיר את הבנק שפוחד לתת הלוואות,עוד מעט תגיד שהם פוחדים לתת לך כסף בכספומט..

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בנתיים הוא לא שם לב שיש לפניו ג'ורא של חרא והוא נפל בתוכו ונמרח בכל החרא.

אבא שלך פסימי מדי.

בסיפור המקורי לא היה בור של חרא, רק הביצים נשברו, ואיתן החלומות.

לפותח השרשור - מנסיון - לקנות נכס כלשהו בכסף של הבנק, פירושו לעבוד 20 שנה (או כמה זמן שלא תהיה ההלוואה) עבור הבנק. רווח לא יהיה לך מזה - הריבית שאלה גובים תחסל לך כל אפשרות רווח עד לסיום החזר המשכנתא.

אם יש לך כסף משלך (לפחות 50-60 אחוז מערך הדירה) - לך על זה. עם 10-20 אחוז - זה עסק מפוקפק למדי.

מיכאל -

אם לא ביקרת בבנק למשכנתאות בחודש האחרון, בדוק את עצמך שוב. אפרופו ג'וחא - כל הבנקים שומרים היום בקפידה על הביצים שלהם. משבר הסאב פריים בארה"ב הכניס את כולם לכוננות ספיגה - וכל תנאי ההלוואות הורעו בצורה מאוד משמעותית (לא יודע אם כפי שנכתב בהודעה של שי, אבל היום הרבה יותר קשה לקבל הלוואה כלשהי, כולל משכנתא).

פורסם

ועוד משהו קטן, אני לא יודע מה המצב כיום בשוק המשכנתאות, אני מניח שהוא גרוע יותר,

אבל נכון לסוף שנת 2007 שזה מתי שאני התעסקתי עם כל זה, ניתן להוציא מהבנקים באמצעות מיקוח, ריביות טובות משמעותית מכל אתרי החישוב או המספרים הרשמיים.

אני מסכים לקביעה שצריך לפחות 50 אחוז מהסכום אחרת זאת הרפתקאה מפוקפקת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אבל נכון לסוף שנת 2007 שזה מתי שאני התעסקתי עם כל זה, ניתן להוציא מהבנקים באמצעות מיקוח, ריביות טובות משמעותית מכל אתרי החישוב או המספרים הרשמיים.

לשכוח מה שהיה עד לפני חודש-חודשיים. המצב היום אחר לחלוטין, זה כמו לעבור מאווירת סוף קורס לטירונות רובאי 07'. עד כדי כך שונה.

פורסם
לשכוח מה שהיה עד לפני חודש-חודשיים. המצב היום אחר לחלוטין, זה כמו לעבור מאווירת סוף קורס לטירונות רובאי 07'. עד כדי כך שונה.

האמת שלא ביקרתי בתקופה האחרונה..אלא לפני כ3 שנים.

אם זה ככה עכשיו... המצב ממש "חרבנה "..:-) ( כמובן במידה ומה שאתה אומר מבוסס).

פורסם
אני לא יודע בן כמה אתה? אם יש לך משכנתא? או מה רמת הידע שלך בנושא... אבל אני לא יודע מאיפה הבאת את מה שרשמת.

היום אין צורך בערבים עבור משכנתא.. הבית הוא הערב שלך(נרשמת הערת אזהרה בטאבו לטובת הבנק בדרגה הראשונה).

את מימון70%-75% מערך הבית,תקבל ללא בעיה מיוחדת מהבנק,אם תצתרך יותר ניתן לקבל מחברת הביטוח UMI(אל תתפסו אותי בשם אולי זה שונה בכיתוב).

איזה בנק נותן פריים +14 % אני לא יודע אבל אם זה הבנק שלך,תשקול להחליף אותו ומהר... הריבית למשכנתא היום היא אולי 4%+-.

אני לא מכיר את הבנק שפוחד לתת הלוואות,עוד מעט תגיד שהם פוחדים לתת לך כסף בכספומט..

אני בן 40 עם משכנתא ומנהל עסק משפחתי עם 30 עובדים.

לפי החוק בנקים עם הון עצמי מתחת לגובה מסויים לא יכולים לממן מכספי בנק יותר מ 50% משווי הנכס. אם יש לך גם משכנתא לזכאים אולי תגיע ל 70-75% מימון בלי ערבים או ביטחונות נוספים. אתה צריך להבין שיש הבדל גדול בין שווי נכס לשווי נכס למימוש מהיר ושעלות המימוש מאוד גבוהה. שום נכס לא יתן נטו אחרי הוצאות מימוש 75% משוויו במיוחד כשהוצל"פ חייבת למצוא לך מידור חלופי במימוש דירת מגורים יחידה שאתה גר בה (וזה מידע ומניסיון כשהוצאתי וילה של חייב למכירה).

ריביות המשכנתאות היום עומדות על כ 5.2% צמוד שזה מקביל לפריים+5 וזו נחשבת להלוואה זולה. אני עובד עם יותר מבנק אחד והיום בנקים פשוט מפחדים לתת הלוואות הן בגלל מצוקת מזומנים שלהם והן בגלל חוסר הודאות בשוק ההון והדרך שלהם לסנן לקוחות הוא הריבית הגבוהה.

נתוני הריביות הם משיחה עם מנהל אחד הבנקים שאניח עובד איתו ואישר לי הלוואה של כמה מאות אלפי שקלים לפני חודשיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

האם אני בתור אחד בן 25, כשיש על שמי בית אחד (ירושה), יש בכלל סיכוי לקבל זכאות למשכנתא?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם אתה לא נשוי או הינך רווק שלא עבר גיל 29 (אאל"ט, בכל מקרה יותר זקן ממה שאתה היום), אתה לא זכאי למשכנתא מסובסדת.

סכום המשכנתא הזו נקבע ע"י קריטריונים כגון:מצב ההורים, שירות צבאי, מוצא פרסי, אחות אכזריה, אחות רחמניה, לחמניה וכיו"ב. הסכום הבסיסי הוא כ-70,000 ש"ח, והוא עולה ככל שהוריך עמלו יותר בהרחבת המשפחה, ועוד כהנה וכהנה.

16 שסתומים, 5 תוים.

פורסם

היתי נאיבי שחשבתי שיש תנאים בסיסיים יותר מזה שיכולים אולי כן לאפשר משכנתא מסובסדת.

גם אם היתי עומד בתנאי הזה, סביר להניח שהיתי מקבל סכום בסיסי בלבד בגלל שאר התנאים.

לפחות אתה יכול להדריך אותי בשיפוץ הבית הקיים :) ולא, אתה לא תקבל סקס בתמורה!

in the face

with a chair

פורסם

לפני 3 שנים כשאני לקחתי משכנתא,לא הייתה לי שום זכאות וקיבלתי משכנתא על 75% מערך הבית בלי שום ויכוח או בקשה מיוחדת(וגם בלי קומבינה של מתווכים עם הגדלת סכום הדירה בחוזה ותשלום נמוך בפועל),לפי מה שהבנתי בזמנו,זה הנוהג המקובל וזה לא דבר חריג בכלל,מעבר ל70%-75% זה כבר מעורב עם חברת ביטוח וזה מגדיל את ההחזר החודשי(בעיקר בגלל ביטוח יקר בהרבה).

לפי מה שאתם מספרים על המצב היום,זה כמעט בלתי אפשרי לזוג צעיר לרכוש בית .

פורסם

לזוג צעיר שמתחתן מוקדם ו/או לא חוסך כמה שנים - ואין לו עזרה מההורים, אכן קשה מאוד להגיע לדירה. לחילופין - הוא יצטרך להפריש חלק גדול ממשכורתו לתשלום משכנתא (ההמלצה היא לא לעבור 30 אחוז מההכנסה המשותפת נטו בהחזר החודשי).

פורסם

לפי מה שאתם מספרים על המצב היום, זה כמעט בלתי אפשרי לזוג צעיר לרכוש בית .

יכול להיות. אבל באירופה לא רוכשים בית גם אם אתה זוג זקן.

יש מדינות שבהן לא מקובל לקנות בית, ושוכרים עד שמתים.

פה יש תרבות אחרת, שעלולה להיות טיפה בעייתית

עקב הנטייה הישראלית הנפוצה ששמה "לקפוץ מעל הפופיק"

(בית גדול מדי, אוטו יקר מדי, אשראי גדול מדי וגו').

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אבל בסופו של עניין השכירות הזאת עולה כמו המשכנתא.

חברה של אמא שלי משלמת כל חודש 4000 ש"ח שכירות, זה מחיר של משכנתא, איזו סיבה יש שלא לקחת משכנתא ולקנות בית? וזה מה שהיא עשתה לאחרונה, פשוט לקחה משכנתא וקנתה בית חדש מקבלן 2 רחובות מאיפה שהיא גרה בשכירות.

דבר ראשון זה אחלה ירושה לילדים בעתיד ודבר שני אתה יודע שזה שלך ולא מחר יגידו לך לצאת ולחפש בית אחר כי בעל הדירה רוצה למכור אותה או שאחד הילדים שלו רוצה לגור שם או שמתחשק לו להעלות את המחיר.

בגלל שיש לי כיום בית על שמי אני לא נמצא במרדף כדי לחסוך לזה כסף וזה הדבר הכי טוב שהורים יכולים לתת לילדים שלהם, זה ביטחון כלכלי לחיים וככה צומחים הלאה.

in the face

with a chair

פורסם
יכול להיות. אבל באירופה לא רוכשים בית גם אם אתה זוג זקן.

יש מדינות שבהן לא מקובל לקנות בית, ושוכרים עד שמתים.

פה יש תרבות אחרת, שעלולה להיות טיפה בעייתית

עקב הנטייה הישראלית הנפוצה ששמה "לקפוץ מעל הפופיק"

(בית גדול מדי, אוטו יקר מדי, אשראי גדול מדי וגו').

בדיוק כמו שתומר רשם,השאלה היא מה גובה המשכנתא,

היום שכירות של דירה נורמלית באזור המרכז היא גבוהה כמו משכנתא ולפעמים אף עוברת אותה.

הפתרון או חוסר הברירה היא כנראה לעבור לאזורי פריפריה שם המחירים נמוכים משמעותית.

• תוכן חדש...