Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 147 2.0 (גיר רגיל) V אודי 1.8T (גיר רגיל)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בשבת קיבלתי אומץ, והחלטתי להחליף את הקליאו B בחלום ישן.

אני רוצה רכב שיהיה מהנה לנהיגה אמין (עד כמה שניתן) ומפנק.

אני מוכן לשלם מחירון על רכב מלוקק במוסכים מורשים שטופל בזמן וללא תאונות.

ההתלבטות היא בין אלפא 2.0 או אודי 1.8 טורבו, שניהם גיר רגיל.

אני בתקציב לחוץ, כך שתיאורטית האודי מתאימה לי יותר מבחינת מחיר (היא קיימת בארץ משנת 97. האלפא הגיעה רק ב 2002).

הבעיה הגדולה היא למצוא רכבים כאלו למכירה בייחוד את האלפא בדגם הידני במנוע 2.0 (מבלי שדיברנו עדיין על המצב שלהם ועל הרגישות שלהם לתחזוקה לא מפנקת ומורשה).

אשמח להתיחסויות לגבי ההבדלים בין השניים:

הנאה מנהיגה, תחזוקה, צריכת דלק ודברים משמעותיים שכדאי לי לדעת.

אני יודע שהשאלה לא היכ נכונה (בגלל מיעוט הדגמים) אבל מישהו יודע גם האם הרכבים נמכרים במחירון ?

אם לא אצליח להשיג בזמן סביר רכב כזה אני שוקל גם פיז'ו 2.0 CC. גם מזדה 3 2.0 ידנית באה בחשבון. מישהו יודע אם בכלל הביאו את המזדה 3 גם גיר רגיל?

אשמח אם למישהו יש הצעות אחרות והמלצות עליהם לא חשבתי.

הייתי מאוד שמח למצוא רכב שיענה על הדרישות בתקציב של 60 אלף ש"ח.

תודה!

פורסם

כשאתה אומר שאתה מחפש רכב מהנה לנהיגה, למה אתה מתכוון? מבין הרכבים שציינת, ה-147 היא היחידה שבאמת מהנה בנהיגה מאתגרת.

האאודי A3 מהדור הקודם לא היתה מהנה במיוחד (גם הנוכחית, למרות יכולותיה הגבוהות, לא מהנה לטעמי ודי מנתקת את הנהג מהכביש). עם CC ידנית אפשר להנות, אבל אין ספק שמבחינה דינמית תוכל למצוא אופציות טובות יותר. יש לה את מקדם ההנאה של הגג הפתוח, אבל זה כבר עניין של סדר עדיפויות - שוב, עניין של טעם ומחיר שאתה מוכן לשלם, זה לא קשור להנאה בנהיגה נטו.

מאזדה ידנית? אני ממש בספק. תיאורטית יכולה להיות אופציה חביבה, אולי גם עדיפה דינמית על A3 דור קודם, אבל לא ברמה של האלפא. אם כבר בכיוון הזה, יש יותר סיכוי למצוא פוקוס ידנית - יש כמה כאלה מהדור הקודם. זו מכונית נהיגה לא רעה בכלל עפ"י אלו שנהגו בה (לא זכיתי) אם כי לא "מפנקת" את היושבים בה כמו ה-147 והאאודי.

מבחינת אמינות אפשר להתווכח עד כמה 147 תהיה אמינה מול אירופאית אחרת מאותה שנה, אבל אני משוכנע ש-147 שנת 2002 למשל תהיה זולה יותר לתחזוקה מ-A3 מבוגרת יותר ב-3 שנים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אתה ממש הקונה המושלם!

אודי A3 שנת 97 טורבו ידנית במצב מושלם ואתה "מוכן" לשלם מחירון? :shock:

ועוד אחת שטופלה כל החיים המוסך מורשה? תיהיה בטוח שהיא תימכר הרבה מעל המחירון.

כנ"ל הCC.

מבין השלושה האלפא היא היחידה שמהנה בנהיגה ספורטיבית (עד כמה שאפשר עם הנעה קידמית ומתלים רכים)

וגם יש לה סיכוי הרבה יותר טוב להראות אמינות לעומת אודי טורבו שנת 97.

מה בדיוק התקציב שלך?

בקשר למאזדה: לא הגיעו מזדה 3 ידניות לארץ.

ישנה אחת MPS ידנית משגרירות למכירה (שנת 2005) אבל היא עולה "קצת" יותר מA3 שנת 97, אם זה רלוונטי צור קשר בה"פ.

פורסם

מבחינת כוח שים בבקשה את הсс בצד.לא ניתן לפי דעתי להשוות אותה עם השאר עקב המשקל הכבד של הרכב

והמנוע הסטנדרטי מינוס.

האודי היא החזקה ביותר מבינם אך גם פחות מתקשרת עם הנהג כפי שקודמיי כבר חידדו.

אין ספק שהיא ברת שיפורים וניתן להפוך אותה לחזקה,אך לאו דווקא מהנה.

אני גם הייתי הולך על האלפה.אך לא בגלל מה שרשמתי כמו העובדה שפשוט לא בא לי לשלם הרבה מעל המחירון

בשביל רכב שנת 97 עם הרבה קילומטר'ז והכל בגלל הסמל מקדימה.(אודי למי שטעה לחשוב)

שיהיה בהצלחה

כיום: סקודה סופרב 2013 (שטים לנו בהנאה)

רנו קליאו ספורט 2.0

סיאט איביזה Turbo 20v

פורסם

תודה על התשובות המושכלות.

אני לא חחפש לנק עיניים (גג נפתח וכו') דווקא מוצא חן בעיני יותר הרעיון לנהוג בזאב עם עור של כבשה (אבל לא כבשה יותר מדי משפחתית...).

בגדול מה שאני רוצה זה רכב מפנק, עם אחיזת כביש טובה (כילד מתלהב עם רשיון "נזרקתי" פעם מסיבוב אותו לקחתי לא נכון עם הרכב של אבא והתרסקתי על עמוד חשמל... הרכב טוטל לוס ואני חי בנס), רכב מתקשר עם הנהג ואמין במידת האפשר.

אני גר בת"א במרחק של כקילומטר ממקום העבודה ולמעט נסיעה אחת בין עירונית לירושלים ועוד חצי נסיעה כזו במהלך השבוע הרכב לא יזוז יותר מדי. אבל אני רוצה רכב שאת העליות לירושלים לא בדיוק ירגיש. בקיצור, רכב שנותן כוח מתי שרוצים את הכוח הזה (עליות, עקיפות וכו').

שוב, תודה.

פורסם

ישנה פה איזו אלפא 147 2 ליטר ידנית של בחור בשם נתי במודעות למכירה (לא מכיר את הבנאדם ולא את הרכב שלו אבל עושה רושם שהיא מלוקקת להחריד).

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

147 2.0 ידנית (לא סלספיד) היא חיה נדירה להחריד בארצנו. אם בעליה יודע מה יש לו ביד, מחירון זה הדבר האחרון שהוא יחשוב עליו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
147 2.0 ידנית (לא סלספיד) היא חיה נדירה להחריד בארצנו. אם בעליה יודע מה יש לו ביד, מחירון זה הדבר האחרון שהוא יחשוב עליו.

לינק למודעה של הבחור :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=216771&highlight=%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90+147

עושה רושם שהוא לא משתולל עם המחיר והוא יודע גם יודע מה יש לו ביד, עם כל האהבה שלי לאלפא, שוק לא היה לה, אין לה ולא יהיה.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

האלפא... ואפילו אין מה לחשוב פעמיים.

הבעיה לימצוא ידנית , מאוד נדיר!

אופציה נוספת זו הלאון טורבו 2003

חזקה ,יפה וזולה...יחסית

בהצלחה בחיפוס

פורסם
לינק למודעה של הבחור :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=216771&highlight=%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90+147

עושה רושם שהוא לא משתולל עם המחיר והוא יודע גם יודע מה יש לו ביד, עם כל האהבה שלי לאלפא, שוק לא היה לה, אין לה ולא יהיה.

אז תמליץ לו על 106 ראלי - גם נמכרת בכפל מחירון וגם שלדה מטורפת :roll:. ה-147 הזו, אם כל האמור במודעה נכון, שווה את המחיר המבוקש ואף יותר מכך. אני מניח שזו בדיוק הסיבה למה הרכב לא נמכר עד עתה, כי הבעלים, סביר להניח, לא אוהב זייני שכל שרוצים לטחון אותו במחיר בגלל שלאלפא אין שוק...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

פותח השרשור, אם אתה מחפש להנות באמת, תישאר בבית.

קליאו B ספורט מהנה יותר מכל האופציות שהעלו עד כה.

למרות שגם ה-147 יופי של מכונית.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

כשאני החלטתי למכור את ה-147 שלי (2 ליטר ידנית) והייתי קצר בזמן (עזבתי את ישראל לזמן בלתי מוגדר) - הצלחתי למכור את הרכב תוך 10 ימים מרגע הפרסום במחיר מחירון, בלי למצמץ.

אם היה לי הזמן - הייתי יכול לקבל הרבה יותר - אין לי ספק.

בנוסף- על אף השמועות בנושא האמינות ועל אף עלות החלקים הגבוהה יחסית - אין לי ספק שאין רכב בקטגורית ה"האצ' באק" במחיר סביר שמסוגל לתת תחרות לשילוב שקיים באלפא בין תדמית אקזוטית משהו, נוחות, פאר והתנהגות.

לגבי פותח השרשור - ב 60 אלף תוכל למצא אולי 147 1.6.

על אף הנחיתות בכוח, הייתי ממליץ לך ללכת ולנהוג על אחת כזו - לדעתי אתה תתאהב ולא תרצה שום דבר אחר.

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...