Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את העבודה הנוכחית שלי התחלתי לפני כשמונה חודשים. עד אותה תקופה, כמעט ולא הייתי מגיע לת"א או יוצא מנתניה לכיוון ת"א - בטח שלא באמצע השבוע. למעשה, התקופה הקודמת שבה הייתי פוקד את כביש החוף בכזאת אינטנסיביות היתה כשהייתי בצבא.

מאז עברו קצת מים בירקון, וכאמור עברתי למקום עבודה בליבו של התפוח הגדול הישראלי.

בחישוב מהיר, בכל שבוע אני נוסע בקטע שבין מחלף נתניה לת"א לא פחות מחמש פעמים. בהתחלה זה היה עם אוטובוס, עכשיו עם הקטנוע. אין מה לעשות - הפקקים הם אלה שהכריעו אותי.

כביש החוף הוא כביש שבאופן כללי ניתן לומר עליו כי הוא סלול היטב. הוא מואר לחלוטין בקטע הנ"ל, מסומן היטב, בעל שלושה נתיבים ושוליים הולמים ובאופן כללי מתוחזק כהלכה. יוצא מן הכלל הוא סיבוב וינגייט, שכבר כמה שנים טובות נמצא בשיפוצים (ולמה לעזאזל הם לוקחים כל כך הרבה זמן?) ואין לו שוליים, אך בשאר הבחינות אינו נופל משאר הכביש.

שמונה חודשים שאני חורש אותו. כמעט כל קטע מעט לא מושלם אני מכיר, יודע לצפות מראש את זרמי התנועה בהתאם לשעות ועל ידי כך לבחור את הנתיב המהיר... אפשר לומר שזה המקום השלישי שבו אני מבלה את רוב יומי, לאחר העבודה והבית.

ולמרות הכל, עדיין לא הצלחתי לפתור את תעלומת הפקק הגדול. פקק שנעלם כלעומת שבא. אף אחד לא יודע למה הוא התחיל, ולאף אחד גם אין מושג של ממש מה גרם לו להפתח.

זה לא נדיר לעמוד בפקק (טוב, האמת היא שעם קטנוע זה דווקא כן נדיר, אבל לא זה העניין) באיזור גלילות, רשפון או יקום כשמדובר בנסיעה צפונה, ובאיזור תחנת הדלק אמיתי וכפר שמריהו כשנוסעים דרומה. וזה לא שיש איזה רמזור או צומת, או אפילו תאונה. למעשה, אני לפעמים תוהה האם מדובר בכמה נהגים שמעבירים בינהם אות מוסכם ומתחילים לבלום יחד מסיבה עלומה.

כשהייתי נוסע באוטובוס והפקק היה נפתח, תמיד חשבתי שהיה איזה מפגע שסולק מהכביש לפני שהספקנו להגיע אליו. עכשיו כשאני עם הקטנוע, אני זז בקצב גבוה מקצב התנועה, מה שמאפשר לי להגיע לראש הפקק בקלות יחסית. למרבה ההפתעה, אין מפגע ואין גם משהו שמזכיר מפגע. פשוט בנקודה לא מוגדרת כל הנהגים שותלים את הדוושה ברצפה והפקק מתפוגג לו.

רק אני עדיין נשאר משתאה נוכח הפקק המוזר.

האם לכם יש רעיון מה גורם לפקק הארור הזה?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אתה סובל את הפקק הזה רק 8 חודשים, אני סובל אותו כבר שנים רבות.

התשובה לשאלה שלך מאוד קלה ופשוטה:

כל כביש, מתוחזק ורחב ככל שיהיה מסוגל להכיל X כלי רכב בפרק זמן נתון.

בשביל לנסוע במהירות גבוהה, הנהגים חייבים לשמור על מרווחים גדולים בין רכב לרכב.

כשנכנסים לכביש יותר מכוניות, ממה שהוא מסוגל להכיל, המרווים בין המכוניות קטנים, ומהירות התנועה יורדת.

אתה לא יכול לנסוע על 100, כשמרחק למכונית שלפניך הוא 2 מטר. במצב כזה אתה יכול לנסוע רק על 20 קמ"ש.

כביש נתניה - ת"א בשעות הבוקר עובד בדיוק על הגבול הדק שבין נסיעה סבירה לעמידה בפקק, וכל האטה הכי קטנה של אחת המכוניות, גורמת לכולם להאט, ונוצר פקק. גם משאית שנוסעת על 70, גורמת לפקק במצב כזה.

מישהוא עצר בשוליים, נהג אחר האט מ 100 ל 80, בשביל להיסתכל איך ההוא משטין - יש האטה. נהג הבא מאט גם, אבל כבר ל60, בשביל לשמור מרחק סביר. הבא אחריו מאט ל 40 - והנה יש פקק.

מקווה שעניתי לך על השאלה.

נ.ב. איזה קטנוע קנית?

עריכה - תוספת :

היום המצב עוד איכשהו טוב יחסית.

לא יודע אם אתה זוכר, איזה פקקים היו, כשהיו 2 רמזורים במקום מחלף בצומת הסירה, ועוד לפני כן, כשבנו את המחלף בכפר שמריהו.

תחשוב, שבכפר שמריהו כל התנועה הזאת, שבקושי מסתדרת עם 3- 4 נתיבים, התכנסה לשני נתיבים עם רמזור.

פורסם

את הכחולה (הקרדיט על התמונה לצוקרמן).

ובקשר למה שכתבת: התיאוריה שלך מקובלת עלי, ועדיין לא ברור לי מה הוא אותו גורם שבאחת גורם לפקק להתפוגג.

200 מטר לאחר מכן אתה מסובב את הראש ולא מאמין שמאחוריך אשכרה יש פקק, בזמן שאתה וכל אלה שלידך כבר משייטים במהירות תלת ספרתית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נסעתי בקטע הזה פעם אחת בחיי. בשבת והיה עומס, אי אפשר היה לסוע במהירות שרציתי אבל מעל 80 רוב הנסיעה.

אני לא יודע למה לא משפצים אותו-מרחיבים אותו, שלא כמו כבישים אחרים יש מקום להוספת נתיבים נוספים.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

תתחדש על הווספה:lol:.

שרפתי בפקק הזה אלפי שעות, והיה לי מספיק זמן לחשוב, מה גורם לא להישתחרר.

אני חושב, שהסברתי את זה בתגובה הקודמת.

גורם ההאטה נעלם, מה שמאפשר לנהגים לפתוח מרווחים, ורק אז הם יכולים להאיץ.

במצב המדובר כל דבר הכי קטן מהווה גורם להאטה - למשל מכונית בשוליים, משאית איטית, אחד שמתרכז בשיחת טלפון ונוסע על 80. מספיק שמישהו מאט טיפה -הוא דופק את כולם ונוצר פקק תוך שניות.

ברגע שעוקפים את את הגורם המאט - חוזרים לנסיעה רגילה.

פורסם

ואני עדיין מנסה להבין למה אנשים בולמים בסיבוב של וינגייט, או בסיבוב של איילון צפון / דרום במחלף וולפסון...

אלו סיבובים שכל רכב במדינת ישראל יכול לנסוע בהם על 100 קמ"ש בלי שום בעייה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לא תבין.

רוב הנהגים אינסטינקטיבית מורידים מהירות, כשהכביש מתעקל.

ולא משנה, שהם נוהגים במכונית, שיכולה בשקט לקחת את הסיבוב הזה במהירות כפולה.

פורסם

אני חקרתי את הפקק הקבוע בגהה, בין מחלף גהה לגבעת שמואל

ושם הכביש הופך מחמישה נתיבים לשלושה בלבד כשהימני פונה ימינה,

וגם שם כמה שניות אחרי שגשר ג.שמואל חלף מעל לראשך אתה במהירות תלת סיפרתית.

מה שנכון נכון...

subaru leone מחזירה את הכבוד לכביש :cool:

ESTK מחזיר את הכבוד ל"לאונה"!

פורסם

גם אני שואל את אותה שאלה.. אני חשבתי דווקא שזה בגלל "המנהרה" שיש לפני מחלף הסירה, אני שם לב שהרבה מאטים שם ממש את המהירות ושיש עומס זה מה שקורה

פורסם

קודמיי אמרו נכון ואני רק אוסיף שה"אנומליה" הזאת היא עניין של גלים. בנקודות ספציפיות יש האטה מסוימת של נהגים בגלל עלייה/עיקול/הצרה ואלו שאחריהם מאיטים יותר, אלו שאחריהם יותר וכן הלאה עד לפעמים לעצירה מוחלטת. ברגע שהתהליך הזה מתחיל אין דרך חזרה - ברגע שכמה נהגים לוחצים על הברקס אלו שאחריהם לוחצים קצת יותר ומאיצים קצת יותר לאט ואלו שאחריהם יותר וכן הלאה. לפעמים המקור לעצירה שלך יכול להיות קילומטרים קדימה, ובשעות העומס זה יוצר דפוס של גלים (כמו שניתן לראות בסימולטור שלמעלה). האטה, האצה, האטה, האצה וכן הלאה לאורך קילומטרים רבים.

אותי אישית מעצבנים כל הנהגים שאחרי שהאטו מאוד ואפילו עצרו כמה פעמים, ברגע שהכביש נפתח (כלומר גל ההאטה "עובר") הם מאיצים כמו צב. אם הם היו מאיצים יותר מהר התנועה הייתה זורמת הרבה יותר טוב. (אבל עזבו, שאני לא אתחיל להגיד כמה מעצבנים אותי נהגים איטיים)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סימולטור מגניב.

כמו שהנחתי מזמן, ברגע שמשחררים מחסום מלאכותי (רמזור, מכוניות משתלבות) אבל יש כבר פקק לפניו, עדיין יש פרק זמן עצום שבו מגיעות עוד מכוניות ונאלצות לעצור למרות שהראשונים מזמן כבר התחילו לנסוע.

יש גל של עצירות שהולך יותר ויותר רחוק אחורה מהנקודה המקורית של העיכוב.

רק הפחתת קצב כניסת המכוניות לכביש (למשל, כביש החוף בשעה 9-10 שרוב האנשים כבר יצאו מהבית קודם) מתחיל לאט לאט לשפר את המצב עד שבסוף זה שוב זורם.

פורסם

אלוהים אדירים, איזה פקק מטומטם. לזה אני מתכוונת שאני אומרת שישראלים לא יודעים לנהוג. חלק מלדעת לנהוג זה גם לדעת להעריך את המהירות המתאימה לכל דרך ופנייה. כאשר אני לא עומדת בפקק אני בכיף יכולה לעבור את הסיבוב הזה ב-100-110 (ובואו נקח בחשבון שבאוטו שלי זה כמעט מקסימלי).

אני לא מבינה מה גורם לכזו האטה מוגזמת שגורמת לפקק עד אחרי מחלף נתניה צפון ומתפזר ישר אחרי וינגייט. מה גם שאין שום רמזור או צומת עד ת"א.

חוץ מזה, איך בכלל מגיעים למצב של עצירה מוחלטת (כבר בנתניה)? מי הבנאדם הראשון שמחליט לעצור את הרכב שלו לחלוטין??

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם
אני חקרתי את הפקק הקבוע בגהה, בין מחלף גהה לגבעת שמואל

ושם הכביש הופך מחמישה נתיבים לשלושה בלבד כשהימני פונה ימינה,

וגם שם כמה שניות אחרי שגשר ג.שמואל חלף מעל לראשך אתה במהירות תלת סיפרתית.

שם הסיבה העיקרית לפקק היא המחלף המאולתר של צומת קוקה-קולה.

היציאה הזאת בנויה בצורה מאוד לא טובה. הרמזור הראשון אחרי הכביש המהיר בעל מחזור קצר, נתיב ההאטה קצר מדי וגם נתיב ההאצה בשילוב עם כביש 4. בנוסף יש תחנות אוטובוס עמוסות מאוד (ולא רק באוטובוסים) מיד לאחר החיבור עם הכביש מה שמאוד מפריע להשתלב בתנועה ומיד לאחר ההשתלבות יש מחלף נוסף (היציאה לגבעת שמואל ותל-השומר).

בקיצור, המחלף הזה גורם לדעתי לרוב הפקק שיש היום בכביש גהה לכיוון דרום בשעות אחר הצהריים.

ואני עדיין מנסה להבין למה אנשים בולמים בסיבוב של וינגייט, או בסיבוב של איילון צפון / דרום במחלף וולפסון...

אלו סיבובים שכל רכב במדינת ישראל יכול לנסוע בהם על 100 קמ"ש בלי שום בעייה.

אתה מוזמן לקבל סיבוב ברכב שלי ולראות שלא כ-ל רכב יכול לנסוע של 100 קמ"ש בלי בעיה :lol:

אבל דברים שאני ואתה מבינים לא בהכרח מובנים לכל שאר האוכלוסיה בארץ. יש כאלו שבאמת פוחדים לנסוע בסיבובים כאלו במהירות תלת-סיפרתית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...