Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי באקט ורתמה 3 עגינות שקניתי מבחור כולל המתאמים.

שמעתי חילוקי דעות רבים ונשנים אודות חוקיות הדבר ובעיות עם השוטרים....

האם מישהו יכול לסכם ולאמר האם אפשר לנהוג בראש שקט? האם צריך לעדכן במקום כל שהוא על שינויי בכיסאות וכמובן היכן ניתן לעשות זאת?

תודה רבה לעונים

רואי

פורסם

אני לא יודע בדיוק בקשר לבאקטים אם זה חוקי או לא אבל בקשר לחגורות ריתמה

הם לא מחזיקות מבחינת רישוי ואם תופס אותך שוטר ואתה אם חגורות ריתמה ולא אם המקוריות של האוטו אתה מקבל דו"ח בדוק.

ולמה:

דבר ראשון גם לי היה חגורות ריתמה באוטו הקודם וביום מן הימים ששמתי אותם עצר אותי שוטר באיילון ונתן לי דו"ח.

והסבר שלו היה כך:

שכאשר אתה קונה את האוטו הוא מיוצר אם החגורות האורגינליות שבאוטו ולכן לפי חוק מדינת ישראל אתה מחיוב לשים באוטו מקדימה ומאחור חגורות בטיחות.

עכשיו השאלה היא למה אני חייב רק את המקוריים ולא את הריתמה שאפילו הוכחו כיותר חזקות ועמידות בתאונות(שוב פעם תלוי איך התקנת אותם)?

אז התשובה היא כחה זה הוא חוק יבש במדינת ישראל ואתה חייב לחגור את החגורות שקיבלת מייצרן הרכב.

ואחי אל תנסה להיתקל בשוטרים ולחפור להם כמה שזה בטיחותי ולמה בעצם הם נותנים לך דו"ח.

זה לא יעזור אתה תקבל אותו בכל מקרה.

אם אתה רוצה לשים אותם בכל מקרה,

אז עשה מה שכולם עושים במשך השבוע שנוסעים על האוטו בנסיעה יומיומית הזז את החגורות אחורה ותשתמש בחגורה הרגילה אך מתי שתתצרך להיכנס למצב טיסה או מצב קרב אז תכניס את החגורות לפעולה.

ועוד דבר בקשר לבאקטים:

אני שוב פעם אומר אני לא יודע אם זה חוקי או לא אבל מה שאני כן יודע שזה לא נוח בשייייייייייייייייייייט.

ואם אתה רוצה לישאול אותי אתה תתייאש מזה ותזרוק את זה מהר מאוד כי זה כמו לינסוע בטוח קופסאת שימורים.

וחוץ משה איזה מטוס(אוטו) יש לך שאתה צריך באקטים וריתמות?

פורסם

זהו שקניתי את הבאקט כי הוא מאוד מאוד נוח לי, לא כי יש לי מטוס נהפוך הוא, אין לי....

אז לגבי הריתמה בהחלט קיבלתי תשובה חד משמעית שיש בעיה וכי יש לחגור עדיין עם החגורה המקורית,

אך השאלה שיש עליה המון חילוקי דעות היא האם הבאקט חוקי או לא, רבים אומרים שמדובר בכיסא ואין שום בעיה בטסטים ושטורים לא היו דנים על נושא הכיסא אלא על דברים אחרים..

היכן האור בקצה המנהרה??

פורסם

אם אתה מעוניין להכנס לתחום המשפטי של העניין אז ככה : אתה צריך מתקין מאושר על ידי משרד התחבורה, אתה צריך להצטייד בתקן על סוג חגורות אלה תקן מוכר על ידי המדינה. לך תלחם בבירוקטריה !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
אם אתה רוצה לשים אותם בכל מקרה,

אז עשה מה שכולם עושים במשך השבוע שנוסעים על האוטו בנסיעה יומיומית הזז את החגורות אחורה ותשתמש בחגורה הרגילה אך מתי שתתצרך להיכנס למצב טיסה או מצב קרב אז תכניס את החגורות לפעולה.

אתה טועה, מטעה ומסכן את חייהם של כל אלה שעוד עלולים לקחת ברצינות את דבריך.

שים לב לפיסקה הבאה:

אין להשתמש במושב מירוצים ללא רתמת מירוצים, נקודה סוף.

שימוש בחגורה המקורית של האוטו יחד עם מושב מירוצים עלול להרוג אותך בתאונה, ותכניסו את זה עמוק לראש.

החגורה המקורית תוכננה לעבוד במקביל עם המושב ולהפך - מושב מירוצים מתוכנן לעבוד עם ריתמה ואין להפריד בין השניים בשום אופן.

למאמר המלא

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זו גם הייתה כוונתי מהתחלה וכך גם היה רשום בהודעתי.

אך אם הבחור למרות זאת מתעקש עדיין לסוע עם באקט אז הצעתי לו לעשות מה שחוקי לפי החוק ולא מה שבתיחותי

שלא יתבלבלו הקוראים.

ובקשר לריתמות ובאקטים האמן לי שלא בדקתי עד כמה אמינותם אם חגורות ריתמה או עם חגורות האוטו המקוריות כי מבחינתי זהו סתם ביזבוז של כסף שלא לצורך אך "איש הישר בעיניו יעשה"ואת זה לא אני המצאתי.

בכל מקרה לפי דעתי אם אינך מתחרה בראלי או בתחרות מסוימת שדורשות את הכיסאות האלה ואת החגורות האלה בלבד!

מבחינתי זה סתם מיותר אבל שיהיה.

(אני יודע שיש תחריות שמחיבות את הכיסא הזה ועוד כמה פריטים כמו כלוב הגנה קסדות וקשר עם הנווט).

אחי יש מצב אתה מתחרה בראלי פריז דאקר אם כן יש לי ספונסר בשבילך?:-)

לא משנה בכל מקרה איזה אוטו יש לך?

פורסם
א

עכשיו השאלה היא למה אני חייב רק את המקוריים ולא את הריתמה שאפילו הוכחו כיותר חזקות ועמידות בתאונות(שוב פעם תלוי איך התקנת אותם)?

אז התשובה היא כחה זה הוא חוק יבש במדינת ישראל ואתה חייב לחגור את החגורות שקיבלת מייצרן הרכב.

ואחי אל תנסה להיתקל בשוטרים ולחפור להם כמה שזה בטיחותי ולמה בעצם הם נותנים לך דו"ח.

אך אם הבחור למרות זאת מתעקש עדיין לסוע עם באקט אז הצעתי לו לעשות מה שחוקי לפי החוק ולא מה שבתיחותי

שלא יתבלבלו הקוראים.

שמע, אם אתה מתעקש להדגיש את המילים שלך - לפחות תעבור קודם בבודק איות או משהו לוודא שהמילה נכתבת נכון.

"ככה"

"בטיחותי"

שנית, לפותח השרשור, אני מחזק את דעתו של לי-רוי, באקטים זה נחמד יום-יומיים-שלושה, אבל אחרי הנסיעה השניה שלך לפגישה חשובה, כשאתה מגיע עם סימני זיעה על כל הגוף בגלל המושבים והרתמות - תראה שבאורח פלא המושבים האלה יעלמו לך מהאוטו...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

קבל את התנצלותי הקנה על איות המילים אני כותב מהר ולא שם לבב לאיות:-)

סתם............

אחי מה יש לך לא סיימתי בקושי עשר שנות לימוד ולא לא עשיתי בגרות בלשון.

סתם אני שוב צוחק בכל מקרה הדגשתי שוב את מילותיי שבתקווה והפעם לא הטעה.:roll:

פורסם

שלא יתבלבלו הקוראים.

אז בפעם הבאה שאתה נותן כאלה המלצות, כדאי שתזהיר מראש את זה שאתה ממליץ לו שיישום ההמלצה הזאת עלול להיגמר בפציעה חמורה - והשאר זאת לשיקול דעתו האם ליישם את ההמלצה או לא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אני נוהג ביום יום עם חגורת בטיחות בבאקט,

ואני בן אדם רחב יחסית (לא שמן!), כך שהחגורה עוטפת אותי. לא הבנתי מה הבעיה הבטיחותית?

עצרו אותי מספק פעמים לביקורת ולא העירו על הבאקט, מלבד מבטים מבולבלים. (מבולבלים? גם אנחנו.)

מבחינת נוחות, אין בעיה. הוא שומר את הגב שלך בתנוחת נהיגה נכונה ובריאה יותר.

מי שהתרגל לשבת באוטו כמו בבית, לא ירגיש מיד בנוח.

המינוס היחידי, שקשה לזוז לנשק את האישה בבמושב הנוסע, ועוד אילו דברים.

אביחי

פורסם

אביחי,

זה שאתה לא מבין, או לחילופין לא מרגיש שיש בעיה בטיחותית, זה עניין אחד. כל זמן שאתה עושה זאת ב-ד' אמותיך - שיבושם לך. מצד שני, באותה מידה אני יכול לטעון שאין שום בעיה בהתנהלות על צמיגים קשישים ויבשים בכביש יבש ובמהירויות יחסית נמוכות. עובדה: הרכב עוצר, מאיץ ואפילו פונה. אז למה לי לבזבז כסף מיותר בהחלפת הצמיגים?

אם מהנדסי הרכב, שתקציב המו"פ שלהם קצת יותר גבוה משלך, החליטו שהדבר מסוכן, אני חושב שזה קצת יומרני לערער על הקביעה הזאת.

פורסם

לא,

אני לא מערער על הקביעה הזו. אני פשוט לא מבין אותה.

הבנתי ששימוש בחגרת בטיחות על באקטים מסוכנת כי הגבולות של הבאקט גדולים, והיא תעטוף את הבאקט ולא את הנהג.

אצלי זה לא המקרה.

מלבד זה, ראיתי נהגי מירוצים משתמשים בחגורה רגילה עם באקטים, באי-אילו סרטונים ברשת.

אשמח לדעת יותר.

אביחי

פורסם

תקשיב,

אני לא מתכוון להכנס עמך לעימות.

אני מכבד אותך כאדם וכנהג, ואם להאמין לדברים שאתה כותב, אני מניח שרמת הנהיגה שלך טובה מהממוצע שנע על כבישי ארה"ק.

יחד עם זאת, יש לך מגרעת שלעתים צצה ועולה על פני השטח: ברגע שאתה שבוי בקונספציה כלשהי, אתה לא תנטוש אותה, ויהי מה, גם כשכל העולם ואחותו טוענים אחרת ומגבים את דבריהם בהוכחות (להזכירך, דיון הצמיגים המפורסם הוא דוגמה מצויינת לגילוייה של אותה מגרעת).

אני לא אנסה אפילו לשכנע אותך שאתה טועה. רק עשה טובה, כשאתה כותב דברים כמו שכתבת פה, לפחות האר את עיני הקוראים בכך שהדבר הוא דעה אישית שלך אשר לא קיבלה גושפנקא כלשהי מיצרני הרכב, המושבים, החגורות או אני לא יודע מה, וכי במקרה של תאונה אינך יכול לערוב לכך שלא תיגרמנה פציעות קשות יותר מהפציעות שהיו נגרמות לו הנפגע היה יושב במושב המקורי של הרכב וחוגר את חגורת הבטיחות המקורית.

ובזאת סיימתי את דבריי בעניין זה.

פורסם

זו בהחלט דעה אישית ולא מוסמכת, מכיוון שאני אפילו עצמי לא מבין אותה.

זה לא היה ברור בהודעות הקודמות? אז אני אחדד שוב, אני לא ממליץ לאף אחד לנהוג כמוני.

יש לי גם ריתמות, אבל זה לא פשוט ללבוש אותן ביום יום, בכלל לא פשוט.

וגם מושך מבטים מיותרים.

אני שוב שואל למי שיודע בוודאות, מדוע הומלץ לא לחגור חגורת בטיחות סטנדרטית על באקטים?

ואלעד, סלח לי שאני לא שומע לכל דבר שנאמר (ולא משנה מי המקור), אני מעוניין לדעת כל דבר לעומק כי יש המון משתנים ולא כל דבר רלוונטי לכל אחד.

ואת זה למדתי על בשרי עם השנים.

אביחי

• תוכן חדש...