Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

חבר הפנה אותי לפה עם סופרלטיבים להבנה והסיוע של חברי הפורום בנושאי רכב.

אנחנו מחפשים לקנות רכב משומש. הדרישות מהרכב הן:

אוטומטי (בעיית ברך)

מתאים למשפחה (3 מאחורה - 3 בוסטרים או 2 בוסטרים ומבוגר) עם תא מטען נדיב

בטיחותי (לפחות 4* במבחני הריסוק למבוגרים)

שנים 2002-2004

חסכוני יחסית בדלק (צריכה מעורבת של כ-12-13 ק"מ לליטר מקובל עלי)

אמין ולא יותר מדי יקר לתיקון

נוח לנסיעות ארוכות (חיפה-באר שבע למשל)

מטפס בקלות את ההר עליו אנו גרים בתפוסה מלאה + קניות מהסופר בבגז'

עד יד 2

עד 100,000 ק"מ

עד 60,000 ש"ח גג

אחרי התייעצויות עם מחירון לוי יצחק, חברים, כתבות ברשת ובעוד פורום, הגעתי לרשימה הבאה:

רנו סניק II מנוע 2000 שנת 2003 (לא ישנה יותר בגלל הבעיות בדגם הקודם)

פורד פוקוס 1600 או 2000 מהשנים 2002-2003

C5 מנוע 1800 או 2000 מהשנים 2002-2003

סקודה אוקטביה 2000 בנזין (שלא היתה מונית! אם יש חיה כזו) מהשנה 2003

פג'ו 307 (לא SW שהיא יקרה יותר) משנת 2003 - או שהיא קטנה מדי?

על הפוקוס 1600 אמרו לי שהיא עגלה וחייבים 2000 והאחרונה גומעת דלק כמו גמל בנווה מדבר

על הסקודה אוקטביה אמרו לי שאמנם תא המטען ע-נ-ק אבל מאחורה מאוד צפוף ולא נוח לשבת

הציעו לי גם סוזוקי ליאנה 5 דלתות שנת 2003-2004 הדגם עם ABS ו-4 כ"א כנציגת היפניות - מה דעתכם?

תודה מראש על העזרה:)

:type:
פורסם

שלום, מתוך הרשימה , אני ממליץ רק על פורד פוקוס ! , אמינה ,מרווחת, מאוד מבוקשת בשוק המשומשות וגם שומרת על ערכה יחסית לאחרות, C5 לא באה בחשבון !!!....דיר-באלק !!!!. זו דעתי .

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

ליאנה תהיה צפופה לשני בוסטרים ומבוגר.

אם כבר חשבת לכיוון של יפנית- ניסן אלמרה תהיה יותר מתאימה לדרישות של מרחב פנים.

אלמרה מאוד אמינה, זולה יותר לקניה מאשר רכבים יפניים מקבוצתה, ביטוחים זולים למדי.

מודלים 2003-2004 בתקציב שלכם.

עכשיו בקשר לדרישה של צריכת דלק שכתבת-שום רכב משפחתי אוטומטי בנזין לא יגיע לצריכה משולבת של 1:12- 1:13, בטח לא C5.

יותר מציעותי 1 : 10.

חשבתם אולי לכיוון של מיניוואן? סיטרואן פיקאסו או רנו סניק, למשל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אוקטביה למרות מושבים נוחים, מאוד צפופה במושב האחורי, למבוגר כמעט ואין מקום לרגליים, מנוע 2 ליטר עם 8 שסתומים נותן רק 112כ"ס ומנוע 1.6 עם 102כ"ס עייף במיוחד בעליות. מוניות באות רק עם מנוע דיזל.

מגאן II היחידה עם 5 כובבי בטיחות מבין מכוניות שציינת, היא נוחה ולפי טעמי די מרווחת לקטגוריה שלה. לא יודע לגבי בוסטרים, אבל מבחינת בטיחות היא מנצחת.

C5 זה אוטו כבד, הייתי ממליץ על דגם עם מנוע 2 ליטר, אני רואה הרבה יתרונות בקלירנס משתנה במיוחד בכבישים שלנו.

פיז'ו 307 מאוד אהבתי, לפי טעמי מנוע 1.6 שלה וגיר אוטומט הולכים טוב, מה שכן, אין לדגם ההצ'בק את תא המטען הנדיב אליו אתה מדבר.

12-13ק"מ לליטר, אני בספק שתגיע לתצרוכת כזאת עם מנוע 2 ליטר וגיר אוטומטי, 1.6 אולי יתקרב אבל בפועל רק יתקרב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על התגובות,

אכן שמעתי מעוד מקור שבאוקטביה מאוד צפוף מאחורה (למרות שיש לה את תא המטען הכי גדול מכל המכוניות שרשמתי ואולי בגלל זה).

סניק היא גם המועדפת עלי. קיבלתי המלצה בגלל שאנחנו גרים במקום הררי ללכת רק על מנוע ה-2000 ("16 שסתומים" הוא נקרא במחירון), אבל משיטוט בלוחות נראה לי שאין הרבה כאלה.

באילו תקלות הסניק מפורסם? דברים שצריך לבדוק במיוחד ברכב הזה?

ועוד שאלה לא קשורה - איך נראות הנורות בלוח המכוונים של ה-ABS וכריות האוויר (אין לי לא זה ולא זה ברכב הנוכחי)?

תודה:-P

פורסם

לדעתי 307 2.0 ליטר מגיעה מאד מאובזרת יותר מרווחת מהפוקוס והאוקטביה חזקה ושקטה נוחה מאד אחלה רכב!הבגאז לא גדול.

פורסם

ואפשר לסמוך על הבדיקה של מכון הבדיקה שתעלה על הבעיות בגיר ובמערכת החשמל? אני מתכוונת להביא כל אוטו-מועמד גם למוסך שלי שיעיפו מבט (הם לא מוסך מורשה, מטפלים בכל מיני).

דרך אגב, יש המלצות על מכון בדיקת רכב אמין באזור חיפה?

תודה

• תוכן חדש...