Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי אופל טיגרה (X14XE).

קניתי את הרכב שהיו עליו סט גאנטים 15 אינ'ץ. עם מידת צמיגים 185\55.

בדקתי קצת באוטו דאטה ומכון רישוי והבנתי שלרכב הנ"ל "בארץ" אני מדגיש "בארץ" מותר רק 15 אינץ או 14 אינץ.

(שמין הסתם אני לא ירד מידה אלה מי שיש לו 14 אינץ יכול לעלות רק מידה אחת.)

עכשיו ישנו איזה אתר בחו"ל וגם בפורום אופל בחו"ל בחורים העלו למידות שהיצרן מאפשר להם שעד המידה ההיא הכול תקין למהדרין. (מעבר לזה מתחילות הבעיות)

המידה היא 17 אינ'ץ. (וכמובן שיש גם 16 אינ'ץ)

ולמידה 17 יש שני אופציות : * 40\205

* 35\215

עכשיו רציתי לשאול אם מישהוא כאן יכול לוודא את זה, ולהגיד ש 17 אינ'ץ 205\40 מתאים במאה אחוז (בגלל אישור מהיצרן) ולא יעשה שום בעיות בסיבוב הגלגל. שלא יפגע בבית הגלגל וכו'..

או שהרכב עבר "סירוס" מסויים למידה הנ"ל כשהגיע לארץ.

ומה היא מידת הניפוח אוויר בצמיגים ?

ברכב שלי עקב זה שאין לו משקל מאחור לפי היצרן אני היתי שם 29 מקדימה ו27 מאחורה. (P.S.I)

עם אני מעלה ל17 אינ'ץ מה יהיו המידות ניפוח ?

אני מבקש בבקשה לא לענות לי סתם ישר 30 PSI וזהו. כי זה לא המידות הנכונות לכל צמיג והמשקל שהוא מרים.

תודה לעונים.. עדי

פורסם

מה נהייה איתך? 215/35/17 בטיגרה 1400 אוטומטית? אין שום שיפור שבעולם שתקבל במהלך הזה, רק חסרונות!

בכל מקרה, את התשובות לשאלה שלך תקבל באותו פורום שבו ראית את ה"שיפור" הזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

1400 ידנית? היו כאלה? סבבה.

בכל מקרה, המנוע שלך די חלשלוש (בלי חו"ח להעליב) ואני לא רואה איך רכב עם 90 כ"ס ירוויח משהוא מזה שהוא צריך לסובב גומי ברוחב ובקוטר כזה.

ברור לחלוטין שלא יהיה שיפור בהתנהגות הרכב, מקסימום ירידה!

מאחר ונקודת הטורפה של הטיגרה היא אכן אחיזת הכביש ומאחר שאפשר בהחלט להנות עם האוטו עם 90 כ"ס, שקול אולי להחליף בולמים/קפיצים?

פורסם

יפה ולעניין לעלות טבלת מידות של אוטודאטה. (שמשרד הרישוי הולך לפיו - למי שלא הבין)

אם היתה טיפטיפה שם לב, היתה רואה שביקשו כאן את מידת לחצי הניפוח ל 17 אינץ ואפילו מידות הצמיגים מבוארות בכתב שדיי נגלה לעין האנושית !

פורסם

ויניב, אכן אחיזת הכביש היא לא הצד החזק של הטיגרה.

אבל כדי לעלות את רמת ה "Super Station" ישנן כמה דרכים ואופציות.

שאחת מהן היא לעלות את רוחב הצמיג. על מנת שיהיה יותר חיכוך, יותר שיפשוף עם האספלד.

וכן יש גם את הבולמים וקפיצי הנמכה. שזה בדרך כלל הצעד שבא אחרי מידת הגאנט. כדי לדעת בדיוק כמה מילימטרים להנמיך את הרכב.

ואכן 17 אינ'ץ מתאים לרכב רק באחד משני המידות של או 215\35 או האופטימלי שהוא 205\40.

ואינו דופק את בית הגלגל, או מקטין את זווית הסיבוב של הגלגל.

אז למה לא לעלות ?! מה החיסרונות ?

למה לדעתך החסרונות יותר משמעותים כלפי היתרונות ?

פורסם

היתרון היחיד של ג'אנט 17 הוא האופציה לשים ברקסים ממש , אבל ממש גדולים .

ישנה עוד אופציה והיא - לוק .

מכיוון שאין זה פורום לוק ומכיוון שהמידות צמיגים מותרות זה שייך לפורום הטכני ואפילו יש שם גם שרשור שמיועד לנושא , אני לא מוצא סיבה להשאיר את השרשור הזה חי .

כל שאר הסיבות שהעלת , לא מספיקות מספיק . אתה מעוניין בצמיג רחב ? קנה ג'אנט 15 עם רוחב של 7 אינץ' במקום ג'אנט 17 באותו הרוחב . תקבל מרכז כובד נמוך יותר ומשקל כללי נמוך יותר .

בולמים וקפיצים ? כיוון גובה ? עם ג'אנט 15 לא תצטרך את כל הבלאגן הזה . הוא לא ייגע בבית בולם .

אני אשאיר את השרשור חי , אולי יצא מזה טוב .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אז אני יגיד ככה, דבר ראשון תודה. (על השארת האשכול חי )

ואם תוכל אז תסביר לי למה בדיוק "כל שאר הסיבות לא מספיקות מספיק" ?

אני ישמח לפירוט חסרונות, למה ה17 אינץ כל כך לא מומלץ ?

הרי היצרן כן מאשר את המידה, אז למה זה בדיוק מגריע ?

פורסם

כבר אמרתי , מרכז כובד נמוך יותר בג'אנט קטן יותר .

משקל נמוך יותר לג'אנט קטן יותר .

כתוצאה מכך , בעלייה לג'אנט גדול יותר התאוצה נפגמת , הבלימה נפגמת , אחיזת הכביש נפגמת , ההתנהגות נפגמת ועוד .

לדעתי ?

קנה ג'אנט 15 ברוחב של 7 אינץ' , צמיגים דביקים ולא פחות חשוב , בולמים קפיצים ספורטיביים ואם יש אופציה לקוילאוברים , מה טוב .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

שלא לדבר על מה שג'אנט בגודל כזה עם צמיג ברוחב כזה יעשה להגה של הטיגרה שמלכתחילה לא מי יודע כמה.

יש קוילאוברים אבל אפילו סט-אפ טוב , מוכר ומוכח סטייל קוני/בילשטיין עם הנמכה עדינה (30 מ"מ) יתן תוצאות מעולות.

מנסיון!

בקשר ל 17 אינצ, אין לי מושג מאיפה הבאת את זה אבל היצרן לא מאשר כלום, היצרן שם או 14 או 15 ואין לו שום נגיעה ב 17.

פורסם
יפה ולעניין לעלות טבלת מידות של אוטודאטה. (שמשרד הרישוי הולך לפיו - למי שלא הבין)

אם היתה טיפטיפה שם לב, היתה רואה שביקשו כאן את מידת לחצי הניפוח ל 17 אינץ ואפילו מידות הצמיגים מבוארות בכתב שדיי נגלה לעין האנושית !

עדי הבעיה שלך זה שאתה מסתכל על מכוניות מחו"ל ששמה החוק מאפשר לאשר מידות צמיגים שבחיים לא יאשרו לך פה (אלא אם יש לך קומבינה מטורפת במשרד הרישויי).

אבל בלי קשר,יש פה אנשים עם נסיון גדול מאוד עם שיפורים שכבר היו בסרט שלך וניסו כל מיני מידות של סטים של ג'אנטים וכולם אומרים לך אותו דבר: ג'אנט גדול יותר (17 וכו) ידפוק לך את הביצועים. נקודה!

יוגב

פורסם

לא רק שידפוק לך את הביצועים יש גם סיכוי טוב שהגלגל יגע במעטפת בסיבובים

חוץ מזה שלא יאשרו לך :mm_wink:

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...