Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגשש לילה טוב שוב ,כן לגאסי 1.8 תיצרוך פחות דלק מDL או אולי אותו דבר תלוי כמובן בניקוי הקרבורטור והאים הוא טופל .:lol:

imprza new age

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נכנסתי ליד2 ונבהלתי, הלאגסי 1.8 בורח הרבה הרבה מעל התקציב שלי 10K (לדוגמא 93 יד 5 230K רוצים 18K שח)

כנראה שאאלץ להישאר באיזור הDL ולהמתין למשהו טוב.

אגב: באותו לוח יש לגאסי 1.6 משנת 1990, יד ראשונה, ק"מ 106K (נמוך מאוד) אוטומט כמובן

רוצים באיזור המחירון 10.5K

ועוד משהו,91 יד ראשונה, 130K ק"מ מחיר 13K.

יש למישהו המלצות בנידון או שזה משקף את כל הנאמר למעלה לטוב ולרע??

מה שנכון נכון...

subaru leone מחזירה את הכבוד לכביש :cool:

ESTK מחזיר את הכבוד ל"לאונה"!

פורסם

מנסיון קצר שלי אם לגאסי 1992 1.8 ידנית (מכרתי אותה אחרי חודש כי לא יכולתי לסבול את העגלה :) )

עברתי לרכב מלאנצ'ה דדרה 1.8 ידנית שנת 97 אולי זאת הסיבה שהרכב נראה לי עגלה

הדגם המדובר היה דגם "אמריקאי" כל "הפינוקים" היפניים -חלונות חשמל -:lol: ולא התקרב אפילו

לנוחות של אירופאית ממוצעה באותו מחיר...

אז נכון החלפתי לו מנוע ב3K וראדיאטור ב200 ש"ח אבל בגדול הרכב היה אכזבה.גם באיבזור וגם בנסיע.

מכרתי אותו ב18000 !!! למישהו שעבר אליו מסוברו DL והבחור התלהב מ"הנוחות" ועד היום מודה

על האוטו.

בקיצור לא חסר רכבים אירופאים במחיר סביר המציאים הרבה יותר

מההגלה היפנומטית הזאת אם המחיר המנופח שלה .

אפילו אמריקאית בא בחשבון אבל התיקונים יהיו יקרים משמאותית מסוברו (הדלק אותו דבר )

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

פאסקיקר בוקר טוב,אני חושב שהלכתה קצת יותר מידי רחוק הייתה לך לגאסי 1.8 ידנית שזה נדיר לאוטו הזה ואתה היתלוננתה על רכב עגלה אז אני רוצה להבין הלנציה דרדה שלך היא נפח 1.8 ידנית טיל בליסטי 300 כח סוס וואו מדהים עשיתה עיסקה מצוינת תגיד אתה נורמלי אתה משווה לגאסי ללנציה, הלגאסי יותר חזקה יותר אמינה וזה צריך להיות שיקול הדעת ברוב המיקרים והאחזקה שלה הרבה יותר זולה מהלנציה אז איפה ההשוואה:?:כמה זמן ההייתה אים הלגאסי שאתה מתייאש מהאוטו הזה ,בקיצור לא תקבל בחיים מהלנציה ממה שיכלתה לקבל מהלגאסי וזה כמובן לאורך זמן יכול להיות ברגע שעליתה על הלנציה ועשיתה סיבוב אז אמרתה וואו איזה הבדל אבל שוב קח לאורך זמן השוואה בין שני המכוניות ותיראה מה עלות ההחזקה של שניהם.8)

imprza new age

פורסם

חביבי, תפסיק לבלבל את המוח

מאוגוסט 2007 שנרשמת לפורום ועד עכשיו כתבת רק הודעות מסוג אחד :

"שלום חברים, יש לי לגאסי, התקלקל לי ה______ מה אני עושה/לאיזה מוסך כדאי לי ללכת"

בחצי שנה כל כך הרבה תקלות שקשה להאמין (אולי יש לך 2 לגאסי בבית? ) במחירון של הרכב שלך אפשר לקנות רכב הרבה יותר חדש והרבה יותר אמין.

כבר כשהלך לך המנוע לפני חודשים ספורים חשבת למכור, השתכנעת להחליף מנוע, וכנראה שעכשיו החלטת סופית שנמאס לך ואתה רוצה להיפטר ממנו סופית (הרי עם מנוע גמור לא היית מקבל עליו יותר מ 1000 ש"ח).

למה פתחת את השרשור דווקא בפורום ייעוץ לפני קנייה, אם לדבריך אתה לא רוצה למכור ?

רוצה למכור - פרסם מודעה בלוח מודעות (ואני מאחל לך הצלחה מכל הלב)

לא רוצה למכור - לך לפורום כללי וספר שם כמה הרכב שלך מעולה וכמה אתה מרוצה ממנו.

לא מתכוון לפגוע באף אחד אבל ראבאק זה עלבון לאינטליגנציה

פורסם

נפח המנוע יחסית לכוח שהוא מוציא הוא ממש עלוב, בהתחשב בבלאי וכבר שהמנוע לא מה שהיה פעם, (לא משנה אם הוחלף).

ושהלגסי הוא רכב כבד יחסית לנפח מנוע שעליו,

(כמו הסובארו DL 1300 אוטומטי סטיישן ,אותו עיקרון שני הרכבים האלה כבדים יחסית למנוע החלשלוש שהורכב עליהם, וגם שהיו חדשים המנועים לא היו "שיא הכוח המתפרץ" בגלל זה ה 1300 לא נמכר יותר מידי , בטח לא הסטיישן ומי שקנה והיה לו מזל קנה עם גיר רגיל, וזו הסיבה שהרבה החליפו מנועים ל 1600 וגם לווי יצחק מתייחס לזה "סובארו 1600 1300 במקור)

וסתם שאלה, מה המטרה של השרשור?

אוקיי אין שוק ללגאסי את זה כבר כולם הפנימו, ומה הלאה....???

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

רק בעניין הביצועים עוד משהו קטן:

גרסות ה 1800 ומעלה, בייחוד עם גיר ידני, הינן בעלות ביצועים טובים ביחס לגודל הרכב.

הבעיה בדגמים הישנים הללו היא רמת התחזוקה המחפירה שלהן (וגם קרבורטור + מערכת הצתה עם דיסטריביוטור)...

דגם שמטופל היטב עם קרבורטור מכוון, ***הצתה מכוונת*** + חוטי הצתה _איכותיים_ חדשים, יספק ביצועים נאותים לחלוטין.

רק לצורך השוואה- גרסאות ה 2 ליטר בנזין אוטומטיות של 95-99 סיפקו ביצועים מעולים ביחס לאותה תקופה (10 וחצי שניות מ 0 ל 100 קמ"ש, נתון שחלק מהמכוניות המקבילות החדשות כיום עדיין לא מגיעות אליו) - וזה עם מנוע של 115 כ"ס על "מרכב גדול וכבד" (שהוא "סופר קל" במונחים של היום).

הגרסאות הידניות מציעות צריכת דלק טובה מהגרסאות האוטומטיות, במיוחד בתנאים עירוניים (מחוץ לעיר ההבדלים מאוד מאוד מאוד קטנים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דודו55 צהריים טובים לך תישמע אני לא מיתכוון להיגרר איתך לויכוחים אבל אים אתה חושב שהמטרה שלי היא לשגע כאן את כולם אתה טועה אני לא צריך את התגובות שלך ואתה לא עושה לי טובה ביכלל שאתה עונה ואת האמת לפי התשובה שלך זה מראה עד כמה אתה לא מקבל יחס בפורום ואולי גם במקומות אחרים אז את האמת התגובה שלך לא מזיזה לי זהו אני לא רוצה לריב צהריים טובים.:-P

imprza new age

פורסם
לחבר יש סובארו לגאסי 2.2 במצב מעולה והוא מנסה למכור אותה כבר כמה זמן ופשוט אין התענינות ברכב. זה פשוט שאף אחד אפילו לא מרים טלפון.

כאשר אני ראיתי אותה לאחרונה היא היתה במצב ממש טוב ומאז היא לא עברה תאונה. לא יודע למה אבל זה ככה.

ידני?

מעוניין עם כן

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום חברים.

ברשותי לגאסי 1800 סמ"ק אוטומטית גיר 3 הילוכים 16 שסתומים ,קרבורטור כפול.

יש לי את הרכב הזה שנתיים וחצי וכבר עברתי 2 טסטים מכה ראשונה. הרכב שמור ונוח מאוד.

מנוע שקט להפליא הרבה יותר מרכבים מודרניים שראיתי ונהגתי .לחיצה על הדוושה מצמידה אותך לכיסא ואני לא ילד מתלהב.

לרכב יציבות טובה בעזרת זוג צמיגי פלקן קדמיים ופירלי (3000) אחוריים .הגה מתקשר טוב עד מעולה.

ראות טובה מושגת באמצעות מושב מתכוונן (גם לגובה) עם כוון תמיכת גב תחתון (מעולה).בדגמי GL ההגה מתכוונן.

הרכב הזה לא רואה מוסך ומקבל את הטיפול עם השמנים האיכותיים ביותר.על השעון כרגע מונחים להם 180K ק"מ.

מנוע יבש ומקורי , ללא שום מכלולים מתפרקים כפי שתיארו כאן חלק מהחברים.גם לאחר 17 שנים הפלסטיקה שלמה ,לא דהויה ,וללא קרקושים.צריכת דלק גבוהה יחסית (1 ל-8 בעיר), אין לי שום טענות ולהפך .שהבהמה תמשיך לשתות ושתמשיך לתת את האמינות והנוחות.אני יכול לומר לכם שלגאסי 2000 סמ"ק מוזרקת ,צורכת בדיוק אותו הדבר.מנועי הבוקסר ידועים באי חסכנות בדלק.

הרכב עבר תאונה (ללא שאסי) והייתי יכול לקבל עליו את המחירון (17K) לצורך השבתה ולא הסכמתי.

כשחיפשתי רכב ,יצא לי לבחון מספר לא מבוטל של רכבים שלא הגיעו לרמה של הרכב הזה.

טוב שישנן סטיגמות על רכבים כאלה או אחרים ,כי זה נותן לי ולאחרים את האפשרות לרכוש רכב כזה .הרכב אינו דומה לליאונה הרגילה מלבד האמינות.הלגאסי 1600 אכן עגלתית במקצת ונפחי המנוע הגדולים מומלצים יותר.

זוהי אחת הרכישות הטובות ביותר שעשיתי ,ושילמתי מעל המחירון .בדגמי 1800 GL היו אכן בעיות בצמה האלקטרונית בגיר (4 הילוכים), והן נפתרו.

לסיכום :

אין צורך ולא מומלץ לנסות ולשנות סטיגמות.

בברכה

מוטי

IMG_2551[2].jpg

פורסם

אני חושב שסטיגמה היא דבר טוב. בזכות סטיגמות האלו רוב האנשים מעדיפים משפחטומטית סטנדרטית וזה מאפשר לאנשים שחיים מחוץ לסטיגמה הזאת להישאר "מחוץ לקופסא" ולהנות מרכבים שיש אותם מאט על הכביש.

זאת הרגשה נהדרת לנסוע על אוטו ולדעת שכניראה בזמן הנסיעה לא תפגוש עוד אוטו כזה על הכביש... 8)

אני חושב שאנשים שאוספים רכבים, חלק מהכיף שלהם בנסיעה זה להיות שונים.

מכונית מיוחדת מחממת את הלב, בזכות סטיגמות לא צריך לשלם מאות אלפי שקלים כדי להיות מיוחד, מספיק 10K-20K.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום,מוטיז אני מקווה שאני כותב נכון את השם שלך רציתי לומר לך שאני כמובן מצטרף לדעה שלך על הלגאסי אני בעל לגאסי 1.8 אוטומט GL אני מבסוט עד השמים אני שמח שיש מעטים כמונו שמבינים ברכב הזה ושיודעים להעריך אותו ואתה יודע הגעתי למסקנה שמצידי שימשיכו ללכלך על הרכב הזה אותי זה כבר לא מעניין אני רוצה לראות את אותם אנשים שמבינים כמו שהם חושבים איך יראה הרכב שלהם אחרי20 שנה ואז הם יבינו מזה לגאסי ותאמין לי שיש מעט מאד מכוניות בכבישי ארצנו שיכולות לגמוע 500000 קמ בלי שום בעיה אפילו לו מכוניות שנת 2000 עד 2007 שלא יגיעו גם לחצי מזה מבלי לפתוח מנוע ואני מוכן לחתום לך על זה ,:-oלילה טוב לכולם.

imprza new age

פורסם

העיקר שתהיה שמח במה שיש לך .זה הכי חשוב. אין צורך בהתנצחויות "של מי יותר טוב".

זה כמו לומר שאלפא לא אמינה . למי שמחזיק כזו ,חווית הנהיגה והצליל מכפרים על הכל וזה ממש לא מעניין אותו מה אומרים.

אני מחזיק דגם DL ש"משופרת" כמו GL החל מחלונות חשמל ,נעילה מרכזית ואפילו הגה שהוחלף לדגם GL .

הרכב שמור ובעל מגרש פירוק מרים אליי טלפון בכל פעם שמגיעה לגאסי ,אף על פי שכמעט הכל מושלם אצלי (שריטה :lol:).

והנה שאלה למי שמכיר באמת את הרכב :

האם הספידומטר של ה -GL- יכול להתאים ל- DL ? הגודל הפיזי מתאים .השאלה בקשר לחיבורים (קונקטורים).

יש לי הזדמנות רכישה ולא אכפת לי שמד המרחק מראה יותר מהמקורי שלי .

אני פשוט לא אוהב ונמנע מלפרק ללא צורך .

ב-DL אין שעון טורים ואין נורית חווי מצב דלק .

תודה לעונים.

מוטי.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חג שמח לכולם,סליחה על ההקפצה אבל אני חייב לספר לכם,אתמול עשיתי סיבוב בלגאסי 2.2 הזרקה שנת 90 האוטו בא 136 כוח סוס מהחברה,פשוט חוויה האוטו טיל חזק ויושב כמו מרצדס 500 על הכביש ולמה אני כותב לכם את זה לאחר סיבוב של 30 דקות חזרתי ללגאסי שלי העגלתית כמו שרובכם כתבתם בשרשור הזה,ותאמינו לי לא מורגש כזה הבדל גדול בין 1.8 ל2.2 אמנם שלי 105 כוח סוס אבל הנסיעה אותה נסיעה והחוויה אותה חוויה, זהו סתם רציתי לשתף אותכם בזה אים הכעסתי מישהו מיתנצל וחג שמח לכולם:lol::wink:

imprza new age

• תוכן חדש...