Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקה ערב טוב ,אתה בעל מיקצוע רציני שמבין קצת יותר מהרבה אנשים פה בפורום ואני חושב שכל מי שרשם דברים רעים על סובארו לגאסי זאת זכותו המלאה ואני כמובן מכבד את דעתו של כל אחד מהפורום אבל לצערי אתה צודק הסטיגמה של החברה הישראלית לגבי כל דבר היא רעה וביקורתית בצורה מדהימה ולצערי מדובר גם על שוק הרכב הישראלי שלא כל כך אוהב בלשון המעטה את הסובארו לגאסי אבל אני מאד מאושר מהרכב הזה אוטו מצוין, וכן מאד חזק YAZK לצומת ליבך ואני חושב שבשנה שלו הוא הרבה יותר טוב מרכבים אים מודלים גבוהים יותר ולESTK אני משלם 2600 שח לביטוח צד ג פלוס חובה אז על איזה סכום גבוה אתה מדבר :?:לפני טסט אני משלם 100 שח למוסך שלי מוסך מורשה סובארו לידיעתך כדי לעבור טסט ואני עובר ככה בלי שום בעיה 4 שנים ברציפות בזמן שרכבים אחרים נאלצים לחזור שוב ושוב למיבחן חוזר ותאמין לי אני צוחק מיזה ,אולי תוכל לומר איזה רכבים אירופאיים אתה מכיר שיגמעו 300000 קמ בלי בעיה אחת אה:?:אים לא הייתה לי בעיה של היתחממות מיותרת ביגלל טרמוסטט תקול הייתי ממשיך עוד 150000 קמ וזה בהבטחה שלי הרכב לא אכל לי מילימטר של שמן אתה קולט מה אני אומר:?:ולכל המקטלגים על לגאסי אני רוצה לראות את מצב ריכבכם אחרי 20 שנה על הכביש, הם בטח ישמשו לחלקי ברזל ואני אמשיך לנהוג בלגסי שלי באושר ואהנה מהכיסאות שישמשו אותי כשארצה ללכת לים ככיסאות נוח :-D

imprza new age

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

להלן העתק מהודעה שקיבלתי מחבר פורום בעל לאגסי, המעדיף להשאר בעילום שם:היי,

אין לי כח לכתוב בשרשור עצמו, אין לי כח לויכוחים.

עזוב אותך מהתגובות המגוחכות שנכתבו שם.

הלגאסי אחת המכוניות המוצלחות שיצאו, לפני 13 שנה אבא שלי קנה אחת בדיוק כמו שלך, חוץ מטיפולים שוטפים וכמה מקרים נדירים האוטו לא רואה מוסך, אין עליו סימני בלאי מבפנים, אין חלודה, משרתת את המשפחה נאמנה ועברה מעל 260 אלף ק"מ, אני לא צריך לציין את שאר היתרונות כי יש לך אחת כזאת.

בקיצור, אצלנו במשפחה האוטו הזה לא ימכר בחיים כי זה מה שנקרא priceless אין לו מחיר, תשמח שיש לך אחד כזה ואנשים שמבינים במכוניות מעריכים אותו וכן יש לו ביקוש גדול, הבעיה שגרוטאות חדשות יותר עולות בערך כמוהו ומי שמחפש במחירים האלה רכב ינטה לכיוון השנתון הגבוה כי ככל שהזמן עובר אנשים שוכחים מה שווים רכבים ישנים ומספיקה להם נסיעה אקראית אחת ברכב כזה כדי לגבש דעה "חדשה" לגבי הרכב שברוב המקרים מושוות לסטנדרטים של 2008.

אני חייב לציין שכל מילה נוספת מיותרת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני ממש לא באתי להשמיץ את הרכב, אני אישית מאוד אוהב סובארו במיוחד את דגמי הלאונה, ואת כל הדגמים הנדירים ,

א ב ל מה ? הרכב הזה מיושן. איך שלא תראה את זה . ורכב כזה המכלולים שלו כבר "עייפים" ומי שיתכנן לרכוש אותו צריך למצא מוסך אמין לפני הכל. כי אין מה לעשות ברכבים האלה יכולות לצוץ בעיות מהת*ת . בעיות שהסיכוי שיקרו ברכב מודרני יותר הוא זניח.

ולצביקה היקר , יש היגיון בטענה שאתה מצדד בה שרכב בעל נפח גדול יותר הוא חסכוני יותר כי הוא מפעיל פחות מומנט בשביל להזיז את הרכב, אני זוכר משפט בסגנוןן הזה שטענת באחד השרשורים בעבר.

אבל לצורך דוגמה קח רכב אמריקאי עם נפח 3100 לדוגמא פונטיאק או משהו יותר כבד בעל נפח גדול יותר לדוגמא "ספארי "

או רכב אחר ממשפחת האמריקאויות. הגדולות צריכת הדלק שם היא זוועתית (שני חברים שלי בעלי רכבים כמו שציינתי)

תיקח בחשבון שסובארו לגאסי זה רכב כבד ומגושם, המשקל שלו יחסית למנוע שמפעיל אותו. אם תיקח בחשבון את הבלאי שנוצר במנוע (זה שהוחלף מנוע זה לא אומר שהמנוע ה"חדש" הוא באמת מהניילונים או בעל ק"מ נמוך וגם אם כן עדיין יש לו בלאי מסויים לפני שהרכיבו אותו כי זה המצב שהוא נקנה ) עוד מלפני שהורכב ברכב, אי אפשר לדעת איך נסעו בו.

ושאלה לצביקה: איך אתה מסביר את העובדה שהרבה רכבים בכבישים הם בעלי נפח מנוע יחסית קטן ופיזית הם קטנים?,

מדוע אנשים מעדיפים לרכוש רכב בעל נפח קטן ובעל שנתון יחסית מודרני?

תשובה:...כי הוא חסכוני יותר!!! וזו עובדה בדוקה! אצלנו במשפחה היו (ועדיין יש) רכבים בעלי נפח קטן 1300 והאמת שהם ממש חסכוניים מאיצים מצויין (גם עם מזגן וגם עם 5 אנשים) .

מדוע דגמי הלגאסי לא נמכרו בהתלהבות עצומה כמו הלאונות 1600 ו 1300 ? כי הם לא מתאימים לארץ ,בארץ שלנו הכל קטן וצפוף גם אין חניה בשפע, וגם כבישים עמוסים ברכבים. אז בשביל מה רכב בעל מנוע גדול כל כך?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
:?:estל ערב טוב,חשבתי שאתה בחור קצת שמבין ברכבים ואים אתה בעל סובארו אז הייתי מצפה ממך לקצת הבנה ועכשיו אני אסביר למה אני מיתכוון,שום מיכלול שקיים בלגאסי לא מיתעייף יותר מהר מרכב אחר שום חלק ברכב הזה הוא לא בילתי ניתן להשגה הרכב הזה יותר נפוץ מהסובארו לאונה ואתה מוזמן ליספור בכבישים כמה ליאונה וכמה לגאסי אתה תיספור בשעה,הרכב הזה יותר מהיר מכל ליאונה שלדעתך יותר נפוצה ואני מוכן לשים כסף על זה ומה זאת אומרת שאתה צריך למצוא מוסך אמין שמבין ברכב הזה:?:על מה אתה מדבר אני מטפל במוסך מורשה סובארו החלקים זולים הטיפולים זולים יש שפע של חלקים אז מאיפה אתה ממציא את זה שמי שקונה חייב למצוא מוסך אמין שיודע לטפל ברכב הזה,אים תישאל מכונאים שמומחים לסובארו תיראה מה הם יגידו לך על הלגאסי מכל הבחינות ועוד משהואני מעדיף לגאסי עים 300000 קמ מאשר איזה אמריקאית אים 100000 קמ אני מבטיח לך שהלגאסי תחזיק הרבה אחרי שהפונטיאק או כל אמריקאית אחרת תמשיך לחיות,בקיצור אים זאת דעתך אז אני מכבד אותה אבל תנסה לא להביע דעה על רכב שאתה לא נהגתה בו או היה בבעלותך כדי להבין במה מדובר:lol:

imprza new age

פורסם

אכן , בבעלותי לא היה רכב כזה, אבל בבעלות המשפחה הקרובה שלי כן,

כשכתבתי מוסך אמין , לא ציינתי כלל "אם הוא מבין בזה או לא", הכוונה במוסך אמין, זה מוסך שאתה יודע שהוא יתקן לך את התקלה שתהיה ( ולצערי יהיו תקלות אין מה לעשות רכב ישן) ולא ינסה למרוח אותך ולסחוט כסף וגם שהוא מקצועי, אני חושב שכל בעל רכב צריך למצא לו מוסך כזה , אבל נהג שמחזיק רכב ישן על אחת כמה וכמה.

וחוץ מזה אני לא חושב שאף בן אדם שמחפש רכב טוב ואמין יקנה רכב מתחילת העשור הקודם , וגם נניח שיקנה הוא לא יקנה רכב עם 300 אלף קילומטר שהוחלף מנוע, לא לשימוש יומיומי ,אולי מסיבות אישיות,תשים את עצמך בצד של הקונה, אתה נכנס לרכב מסתכל על הספידומטר וומגלה 300 אלף? זה שהוחלף מנוע ,בסדר, אבל יש עוד הרבה מכלולים, ויש גם את הצד הפסיכולוגי ,

" וואו 300 אלף פיששששששש יאללה הרכב חרוש" זה מה שעובר בראש באותו הרגע או משהו בסגנון , ואני חושב שאולי עוד כמה יסכימו איתי בעניין הזה, ומה לעשות זה שיקול חזק מאוד אצל רוב האנשים היום .

ולעניין האמריקאיות ואני חושב שבן אדם שמעונין ברכב בלי יותר מידי הוצאות, בטוח שלא יקנה רכב אמריקאי כי היא תזלול לו ים דלק וכל תיקון יעלה הרבה.

ואני ממש לא באתי להשוות מהירות של לגאסי ללאונה ,ותיהיה בטוח שהלגאסי לא תמיד תהיה יותר מהירה, אבל מה זה משנה אנחנו לא נוסעים ברכב בשביל ראייסים ופוזות, (אני לא יודע מה איתך) זה ממש לא מדד בשבילי.

ולעניין מי יחזיק יותר אמריקאית או סובארו , אם הרכב מטופל אני בטוח שהוא יחזיק לעד לא משנה מה הסוג.

ואני חושב שאולי אתה כועס , אבל אין לך סיבה לכעוס זה המצב עם הרכבים האלה

פרטים בה"פ .

פורסם

ערב טוב לכולם.

אין לי הרבה ניסיון עם הרכב הזה כי התיאשתי ממנו די מהר.

היה לי לפני כמה שנים לגאסי ספורט (עם סאנרוף וספוילר) מנוע 1800 אוטומט שנת 93.

ביום הראשון אחרי שקניתי אותו התפוצץ לי צינור שמן של הגיר סבלתי מהקרבורטור אכל דלק גם אחרי ניקוי קרבורטור.

הסחיבה בעליות כמו של הפיאסטה 1300 שהייתה לי.

מה ששבר את גב הגמל שפתחתי את הסנרוף והוא לא נסגר הפכתי את העולם לחפש את החלק החשמלי שלו שאני כרגע לא זוכר איך קוראים לו. במרכזי בסובארו רצו להזמין לי מיפן כי לא היה בארץ תמורת 1500 שקלים.

התיאשתי סגרתי את הגג ככה מכרתי ומאז אני רק עם אירופיאות 306.פיאסטה. סקסו . 205 בלי בעיה של חלפים הכל זמין וזול ואחרי הכל חסכוניות בדלק ו"מהירות"

פורסם

יוסיק שלום רב!

אחלה דוגמא נתת לחוסר שביעות רצון מרכב, לאגסי ספורט סאנרוף וספוילר, קרבורטור שטופל אצל חאפרים וצינור שמן שהתפוצץ,

טוב שלא נתת דוגמא של טיל בליסטי, מאך 1, או לווין שיגור לירח.

תדמית קל מאד להרוס, קשה מאד לבנות.

בברכה

צביקה

פורסם

לאחר קריאת שרשור.

מהי בעצם המטרה של שרשור זה? כפי שהבנתי ותקן אותי עם אני טועה, בבעלותך רכב מסוג סובארו לגאסי עם 300,000 ק"מ אתה יודע שלא תוכל למכור רכב כזה במחיר המתקרב למחירון ואתה פשוט מחפש תמיכה מחברי הפורום שיגידו לך, "אל תדאג", "יש לך רכב טוב", "הרכב שלך מצויין", "אל תקשיב לדברים רעים שאומרים לך"... האם זאת המטרה??? :evil:

אם כן, אז ברשותך אני רוצה להצטרף לזה, אז ככה:

יש לי סופר לנסר 96 GLI גיר רגיל עם 220,000 ק"מ, תגידו לי בבקשה שיש לי רכב מדהים ויפה וחזק ועוד דברים טובים.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

לי לא היתה לגאסי ואינני מעיד מכלי ראשון אך במסגרת עבודתי היה לי קשר עם נהגי מוניות רבים שרכשו את הלאגסי עם כניסתה לשוק והרכב כמעט והביא אותם לפשיטת רגל (לטענתם) בגלל צריכת דלק גבוהה מאד,הרכבים נרכשו כחדשים ולא מעט בעלי מוניות מכרו אותם זמן קצר יחסית לאחר הרכישה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

מצטרף לחגיגה,

לי יש וולוו 940 טנק עם מנוע 2000 (ידני) 110 כ"ס לשעבר, עושה 1 ל 10\11 מחוץ לעיר.

מושבים נוחים מאוד, תא מטען ענק, קוטר סיבוב מדהים, חלונות נעילה וחימום לכיסאות חשמליים.

לפני חודש עברתי טסט חלק (60 ש"ח בדיקת בלמים + 100 ש"ח לוחיות רישוי - הם חייבים משהו :roll:).

לא יודע לגבי הלגאסי אבל רכבים שנחשבים ליקרים לאחזקה מאבדים התעניינות כרכב משומש, ניתן לבכות על כך וניתן להנות מכך :lol:.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

במחיר של לגאסי 93 אפשר לקנות רכבים טובים יותר.

אולי הלגאסי טובה יותר מהליאונה, אבל סלח לי - הקאיה קלארוס 97 של אבא שלי מתקלקלת פחות...

קצת יותר מ-10 שנים על הכביש - האוטו נוסע על 140 עם מזגן, 5 נוסעים ותא מטען מלא מזוודות - בלי לגמגם ובלי להתלונן.

4 חלונות חשמל, הגה כוח, מזגן מקפיא ומושבים טובים ודי נוחים - וכמובן בלי לעשות אישור בלמים לפני הטסט.

אז בכ"ז עדיף לגאסי ישנה? לא תודה.

פורסם

אם אתה באמת מעוניין למכור. אז לפי דעתי רוב הסיכויים הם שערבי יקנה את הרכב, והאמת עדיף לך, הערבים די "חמים " על סובארו ,בלשון המעטה...

ואם הרכב שלך באמת מושקע חיצונית ומכאנית כמו שאתה טוען, אז אולי יתייחסו פחות לקילומטרא'ז

(תנסה להסתובב קצת ביפו או באזור דומה)או באזורי תעשיה בסמוך למוסכים , בטוח מישהו שם יתעניין.

בקיצור תנסה למצא מישהו ש"חם" על רכב כזה.

פרטים בה"פ .

פורסם

תרשו לי להרגיע את כל הספקולנטים.

חגי לא מעוניין למכור , לא מחפש למכור, ולא משכנע אף אחד , מהם התכונות החיוביות של הרכב.

רק מי שהיה לו לאגסי בעבר יכול להעיד על כך שבמחירים של היום אתה מקבל הרבה רכב, עם מינימום כסף,

רכב כזה נמכר בין 8 ל12 אלף שקל, וגם רכב מבין אלה שהוצעו לחגי כתחליף עם 10 שנים צעיר יותר, לא יכול להביא הנאה מנהיגה, הנעה מישיבה ומנוחות, ומבצועים, כולל תצרוכת דלק, לעומת רכגבים חדשים מוזרקים שכל בלוי שלהם במוסך, מחייב לשבטר תוכנית חסכון.

מהיכרות עם חגי, הוא לא זקוק לטפיחה על השכם, ותמיכה נפשית, והרגעה , ואינו מתכוון לשכנע בתכונות הרכב, והוא אינו מתכונן למוכרו, בוודאי לא לאחר החלפת מנוע, למנוע שפורק מלאגסי מוזרק, עם עבר של 80 אלף קילומטר בלבד.

בברכה

צביקה

פורסם

אמת,לא צריך לחפש מוסך אמין או שמי מומחה לסובארו.מנוע של סובארו הכי קל מהכל מכוניות!כל מוכנאי אוהב להתקן סובארו שכי קל לנו.ובדר"כ מחליפים מנוע מנוע לכן לא עושה בעיות במיוחד.ואל תחשבו שמנוע של לגאסי חזק..בכלל לא.

ואין קשר לקילומטרים.זה תלוי של האנשים מטפלים בכל המכוניות בזמן.עובדה שאתה מטופל בזמן אצל מוסך מורשה סובארו.לדוגמא יש לי רנו קליאו RSI עם 220 אלף קמ. RSI רכב זה ידוע מאד בעייתי.אצלי לא,כי אני מטפל בה בזמן אפילו ב24 שעות.

אם אתה מרוצה ברכב?אז תשאיר אותה כל חיים אל תמכור.ותוסיף אותה לאזעקת ביפר שלא תבכה שיגנבו לך לגאסי הכי חזק:-D

פורסם

אבל דוגרי, הלגאסי היא אינה כליל השלמות והיופי...:roll:

גילוי נאות: עבדכם הנאמן נהג על לגאסי 2.0L במשך חצי שנה (עד שבחניה היא שבקה חיים, 382000 ק"מ)

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

• תוכן חדש...