Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי תקציב של עד 15000 שח (אני לוקח בחשבון שיהיו טיפה תיקונים, ביטוחים, הוצאות חד פעמיות כאלה ואחרות). אני מחפש רכב - ידני (חובה), אמין יחסית ועם צריכת דלק טובה, רצוי 1000-1300 סמ"ק, רצוי קטן ולא משפחתי. הרכב ישמש אותי לנסיעה תוך עירונית לעבודה (יש לציין שהנסיעה היא בחיפה וחלקה הקטן בעליות), באורך של כ-15 ק"מ יומי. כלומר בערך חצי שעה סה"כ ביום של נסיעה. מהסיבות האלה אני פונה לרכבים זולים יחסית ובהתאם נקבע התקציב, כאשר יש עדיפות לרכבים אמינים על פני צריכת דלק טובה בגלל הק"מ היומי הנמוך.

עיינתי בפורום והשכלתי מדברי החכמים שכאן. שמתי את עיניי על שרייד 92-95, סוויפט 92-95 או פונטו 94-96. השנתונים הם שרירותיים לחלוטין ונרשמו לפי התקציב והמחירון.

1)השאלה שלי היא מבין רכבים אלו מה הייתם ממליצים? - דגש רב על אמינות וכמה שפחות זמן במוסך, בניגוד לנוחות, גודל בגאז, צריכת דלק ושאר פרטים שפחות רלוונטים לצרכים שלי.

2)ראיתי פה הרבה דיבורים על פונטו דור 1, מה זה אומר בפועל דור 1 - על איזה שנים מדובר?

3) בהקשר של השריידים- האם האמינות הידועה שלהם נכונה גם לדגמים היותר חדשים של 97-98 (כן אני יודע שהמחיר שלהם יקר יותר)

4)כמובן שאם יש לכם המלצות לדגמים אחרים הם יתקבלו בשמחה...

תודה רבה לכולכם על העזרה.

פורסם

בלי קשר אשמח אם תוכל לרשום לי את דעתך על המקום הזה "עד 30"- אתה לא הראשון שממליץ לי עליו. זה פשוט רכב ראשון שלי, ועד כמה שהבנתי הרי לא ניתן לדעת מה עבר על הרכבים שם בגלל שזה סוחרים.. ואני לא רוצה להסתבך עם קומבינה. כמו שאמרתי מבחינת העדיפות אצלי אמינות במקום הראשון, על השאר אני בהחלט מוכן ליותר מלהתפשר.

אשמח לשמוע עוד חוות דעת בכל זאת..

תודה

פורסם

אני ממליץ לך לחפש רכב שמור מפרטי -מין מציאה (מספר ק"מ ק"מ נמוך, לא הרבה ידיים) משנתון יותר מתקדם מ-1997:

קליאו, פולו, פונטו, סקסו.

אתה לא רוצה אוטומטי וטוב שכך.

לכן כל הרכבים האלה לדעתי עדיפים מיפניות ישנות ב3-5 שנים.

בטח מבחינת נוחות והנאה מנהיגה. (שרייד וסוויפט מבחינת נוחות ישיבה פשוט רעים, גרועים וזה עוד בלשון עדינה)

ועוד דבר- הזמן עושה את שלו גם לרכבים יפניים. לכן גם מבחינת תקלות אפשרויות לדעתי עדיף רכב יותר חדש גם אם הוא נחשב בעם ישראל לפחות אמין.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני יכול להמליץ לך בחום על אפלאוז ידנית

רכב מצויין יחסית למחירו זריז ואמין - מערכת הקירור רגישה אגב למים רגילים (קורוזיה) אבל במידה וטופל טוב זוהי קניה מצויינת!

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

אני קניתי מהם את הג'אסטי שלי לפני שנה וחצי.

בגלל שלא הייתי בעל הממון בעניין (אח שלי ניהל את החשבון באותה תקופה), לא יכולתי לקחת את האוטו ליישוק קו ולבדיקה מעמיקה.

אחרי חצי שנה התפוצץ לי המנוע בגלל הרכבה לא נכונה (הרכיבו את המנוע יומיים לפני כן)

אין בעיה לקנות מהם רכבים כי יש להם מוסך שם במקום, ככה שאמינות בסיסית יש.

אני רק ממליץ לקחת את האוטו למכונאי אחראי שעליו אפשר לסמוך. זה יכול לחסוך המון כסף.

אגב, זה נכון לגבי כל רכב שאתה קונה.

פורסם

תודה רבה על התגובות.. בקשר למה שנרשם לגבי היפניות והנוחות שלהן אני מסכים לחלוטין- אבל שוב כמו שציינתי אני מחפש משהו לנסיעה עירונית קצרה (לאלה התוהים למה אני לא נוסע באוטובוס אז זה פשוט כי ההחזרי רכב משתלמים לי). תיאורטית לא היה אכפת לי לקנות איזה DL שנת 85 אפילו ולסוע לעבודה -אבל אני רוצה כמה שפחות להיות בתיקונים מהבחינה הזו. אני צופה נסיעה של כ-6000 ק"מ גג בשנה- שזה נמוך מאוד.

אני מתעניין באירופאיות למרות שאני מכיר פחות אותן- הפונטו והסאקסו יותר נשמעות לי מהאופציה שאוזכרה כאן, או פיאטה (למרותש לא ארופאית). בפולו ובקליאו אני לא נוגע, כי פולו יקרה לאחזקה וקליאו יש לי נסיון רע- למרות שאולי זה יעצבן אנשים לשמוע על הסטיגמות שלי עליהם (:

ולכן האופציות העומדות בפניי באמת הן או יפנית שנים 92-94 (בכיוון לסוייפט/שרייד בין השאר כי טויוטה סטארלט ומזדה121 פשוט לא מצליח למצוא ..) או פונטו/סאקסו/פיאסטה שנת 1997. בנוגע לפונטו אשמח אם תוכלו לענות לשאלתי לגבי דור 1- איך אני יודע איזה רכב זה דור 1- איזה שנים? והייתי שמח לקבל עצה לגבי האמינות מבין השלוש אירופאיות/אמריקאיות שציינתי..

תודה רבה

פורסם

א) פונטו דור 1 זה פונטו מהשנים 1995-2000.

ב) אתה כנראה לא סגור על המחירים, שרייד 93 1000 סמ"ק ידנית לא עולה 15000 ש"ח, אלא בערך חצי מזה, במקרה והיא סופר שמורה.

בשנים 1994-1996 לא נמכרו דייהטסו שרייד בארץ (נמכרו כמה יחידות בודדות) ודגם 97 מעל התקציב שלך.

בתקציב שלך אפשר לקנות סוזוקי סוויפט 1300 ידנית ממודלים 95-96 (1996 היא השנה האחרונה של הסוויפט היפנית מדור קודם).

מאזדה 121 ידנית גם יחסית לא נדירה (בניגוד למקובל, רוב ה121 היו ידניות), בתקציב שלך מודלים 1995-1996, היתרון הגדול שלה על היפניות המקבילות-הגה כוח.

פונטו וסאקסו עם המנועים הקטנים (1100) - בתקציב שלך מודלים 1998-1999.

תתעורר, רכב קטן ידני 1000 סמ"ק מודל 92 = כמה אלפים בודדים במקרה הטוב.

פורסם

יש גם אפשרות לפג'ו ומצובישי:

פג'ו 205 שנים95-99

מצובישי קולט

פג'ו 106

הרכבים שציינתי עומדים בתקציב :shock:

אבל הרכבים שציינתי למעלה "קטנים"8)

מקווה שזה יעזור:roll:

:idea:ואם אינך רוצה רכב קטן כך המלצה אישית סובארו לגאסי ידני 1600 סמ"ק רכב טוב " לא לוקח הרבה ונותן המון ":idea:

פורסם

סיאט איביזה 92-93, האקזמפלרים האחרונים מהדגם הישן.

לא נדיר למצוא אחת שמורה, מיד 1 או 2, במחיר 7-8 אש"ח.

את הכסף שנשאר ניתן להשקיע ביישור קו, או בדלק, ביטוח וכיו"ב.

פורסם

בקשר לשנת 92- 1100- כמה אלפים. אני מחפש כבר כחודשיים וראיתי כמה רכבים, אז מן הסתם אני יודע גם את המחירון וגם את המחירים. בנוסף אני יודע שלפחות כאן באיזור חיפה אין הרבה מזדה 121 למכירה.. לפחות לא בחודשיים האחרונים.

שלא תחשוב לשניה שאני לא מעריך את תגובתך, אני באמת רוצה לדעת יותר- פשוט לגבי המחירים והשנתונים אני מעודכן כבר- מה שאני מעוניין לדעת זה יותר על אמינות. למשל בין סקסו פונטו ופיאסטה..

הסיבה שכיוונתי לכיוון ה-92-94 ביפניות היא שהתקציב שלי הוא 15,000 בהנחה שמתוכם כ-2000+ הולכים ליישור קו, תלוי ברכב, ולכן סה"כ אני רוצה להוציא 15,000 בערך.

פורסם

ממליץ על דייהטסו שרייד משנתונים 92 ומעלה , מגלה אמינות מופלגת .

לגבי הנוחות - נושא שנוי במחלוקת , לי אישית היא מספיקה , מכון את המושב ונוסע .

מומלץ , מניסיון .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...