Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן 02 רעש של אוויר מדוושת בלם

dudico
שימו לב! השרשור הזה בן 6103 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

הלכתי לראות רכב יד שניה שאני שוקל לקנות (רנו מגאן 02, יד ראשונה, 1600, אוטו', 110000 ק"מ), הכל נראה תקין חוץ מרעש של דליפת אוויר מדוושת הברקס. כשאני לוחץ על הדוושה נעלם הרעש. חיפשתי בפורום וראיתי שרשור שמדבר על בעיה בדיאפרגמה (בשרשור דובר על וולוו). שווה להמשיך הלאה עם הרכב ולקחת אותו למכון בדיקה או לוותר כבר מעכשיו? מישהו יכול להעריך כמה תיקון בעיה שכזו עלול לעלות?

התלבטתי אם לשים את ההודעה כאן או בפורום של ייעוץ בריכשת רכב... אם מישהו מהמנהלים חושב שזה לא מתאים לפורום הזה אז אשמח אם תעבירו את ההודעה לפורום של ייעוץ לרכישת רכב)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השוק לא משהו? אני דווקא רואה יחסית הרבה רכבים כאלו על הכביש.... (הנהגים עם חיוך בד"כ :-))

אני מניח שזה שהגיר בעייתי זה סיכון כלשהו... לכל רכב יש את הבעיות שלו לא? זה לא סוג הדברים שבדיקה במכון בדיקה יכולה להצביע עליו? ובכל מקרה כמה אמור לעלות שיפוץ של גיר כזה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מכון בדיקה לא בודק גיר! קניתי לאמא סיויק (אוטו לא נוח, לא מתנהג וסתם מבאס רק בגלל האמינות. ) הלך הגיר אחרי חודש. אני מתבאס שלא קניתי קסארה או מגאן אוט'. (כמובן בהורדה מהמחירון). לרכבים האלה אין שוק, למרות שהם יופי של רכבים! (עד שמגיעים לבעיות גיר).

במכון בדיקה אומרים לך שהגיר דפוק גם אם הוא תקין. זו הבעייה. לא בודקים אותו.

אגב יש מגאנים אוט' בצבא, הגירים עושים צרות!

בקיצור - חרא גיר, יופי של אוטו. עשה את ההחלטות שלך. למה לא ידני? מגאן 1.6 ידני רכב די חסכוני! אם אוט' - רק אחרי הורדה הגונה מהמחירון, ורצוי מטופל לפי הספר. (מי ברז ברדיאטרו משפיעים גם על הגיר, לדוג').

אביעד. (נסעתי על כל סוגי המגאנים יותר מדי).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המגאן רכב נהדר, בטיחותי ונוח לנסיעה.

נכון שהוא נכנס למוסך מעט יותר מרכב יפני ממוצע אך כל שקל של השקעה שווה. עם זאת תחזוקה נכונה ובזמן פותרת המון תקלות.

לגבי הגיר של המגאן זוהיא תיבת הילוכים חכמה שקיימת גם בריכבי פג'ו הבלאי שלה מעט יותר גדול והיא רגישה לטמ"פ גבוהות, אים מע' הקרור של הרכב תקינה סביר להניח שתיבת ההילוכים תאריך חיים.

שיפוץ של תיבה כזאת יכול לעלות בין 6500 ל8500ש"ח תלוי בגודל הנזק והיכן מתקנים, תמיד מומלץ לתקן אצל היבואן לשלם כצת יותר ולהנות מאחריות ושקט נפשי.

יש לציין שלא כל תקלה נגמרת בשיפוץ מלא.

תקלות אופיניות הם שס' EVM, חיישני מהירות, תופעת "נוטרלים בעצירה"(ניתן לבצע שיפוץ חלקי).

joni

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי המגבר בלם , ניתן לבצע שיפוץ. מומלץ להיכנס למוסך רשת לקבל הצעת מחיר לכל הריגקטים מהבדיקה.

כך בחשבון שגם עם הגיר ברכב תקין לחלוטין אף בוחן במכון בדיקה לא יכתוב זאת בטופס הבדיקה כדי לא לקחת אחריות.

איך בכל זאת לבדוק את הגיר: אפשרות אחת להיכנס למוסך מורשה לבדיקה ממוחשבת ונסיעת מבחן, אפשרות שניה לקחת את הרכב לבצע נסיעה מעט מאומצת במשך חצי שעה, כאשר הנסיעה כוללת בלימות חזקות (ללא הפעלת ABS) וחידוש נסיעה מידי לאחר עצירה מוחלטת.

joni

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם אתה שומע את הרעש כאשר סתם ככה המנעו עובד?

או שאתה דומע את הרעש רק בזמן פמפום הדוושא? כי אם אתה שומע רק בזמן הפימפום אז המצב תקין.

אם אתה שומע את הרש בזמן שסתם ככה המנוע עובד, כנראה שהלכה שם איזה צינורית וואקום.

לא אמור להיות סיפור יקר.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם אתה שומע את הרעש כאשר סתם ככה המנעו עובד?

או שאתה דומע את הרעש רק בזמן פמפום הדוושא? כי אם אתה שומע רק בזמן הפימפום אז המצב תקין.

אם אתה שומע את הרש בזמן שסתם ככה המנוע עובד, כנראה שהלכה שם איזה צינורית וואקום.

לא אמור להיות סיפור יקר.

אני שומע כל הזמן, הרעש נעלם ברגע שאני לוחץ על הדוושה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מכון בדיקה לא בודק גיר! קניתי לאמא סיויק (אוטו לא נוח, לא מתנהג וסתם מבאס רק בגלל האמינות. ) הלך הגיר אחרי חודש. אני מתבאס שלא קניתי קסארה או מגאן אוט'. (כמובן בהורדה מהמחירון). לרכבים האלה אין שוק, למרות שהם יופי של רכבים! (עד שמגיעים לבעיות גיר).

במכון בדיקה אומרים לך שהגיר דפוק גם אם הוא תקין. זו הבעייה. לא בודקים אותו.

אגב יש מגאנים אוט' בצבא, הגירים עושים צרות!

בקיצור - חרא גיר, יופי של אוטו. עשה את ההחלטות שלך. למה לא ידני? מגאן 1.6 ידני רכב די חסכוני! אם אוט' - רק אחרי הורדה הגונה מהמחירון, ורצוי מטופל לפי הספר. (מי ברז ברדיאטרו משפיעים גם על הגיר, לדוג').

אביעד. (נסעתי על כל סוגי המגאנים יותר מדי).

אני כמעט ולא מוצא יד שניה עם גיר ידני, זה או שפשוט אין הרבה כאלו או שפשוט מי שיש לו ידני כל כך מרוצה מהרכב שהוא לא רוצה למכור אותו :) (ומי שיש לו אוטו' ממש לא מרוצה)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, כמות המגאנים בנזין-ידני שנמכרו בארץ לעומת האוטומטיים קטנה מאוד.

שנית, בתור בעל מגאן ידנית, אכן אני לא מתכוון להחליף אותה בשנים הקרובות. המחליפה, אגב, תהיה גרמניה עם הנעה אחורית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6103 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...