Jump to content

yarin_ar

  • הודעות

    155
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי yarin_ar

  1. האם מורגשת מכה בתחילת נסיעה שהתופעה קוראת? או מורגש כאילו הרכב חנוק ומיתקשה להתחיל בנסיעה, האם הרכב מקרטע. האם יש ריח דלק חריף מהרגיל בזמן התקלה
  2. מומלץ לבצע בדיקת מחשב לאבחון התקלה. בד"כ שיש תקלה בגיר הגיר נכנס למצב חירום ולא יוצא ממנו עד כיבוי הרכב והדלקתו שוב. מה שהינך מתאר מתאים יותר לכשל תיקשורתי או אפילו מצתים לא מתאימים. גש למומחה.
  3. כולכם צודקים. שטיפת מנוע לא תורמת לכלום אלא מזיקה. הרכב לא שלי אלה של חבר שאין לא מושג בכלי רכב. בכל אופן גורם התקלה נמצא אמש, ברכב יש מודול של שני ממסרים עם דיודות המוזן ממחשב הזרקה ומזין אותו בחזרה. סדק בחיפוי הפלסטי של המודול גרם למיים לחדור פנימה וליצור קורוזיה במעגל המודפס הפרמיטיבי. תיקון המעגל ובניית מארז חדש למודול פתר את הבעייה. תודה לכולם ולתוכנת האוטודטה שבעזרתה הושג הפיתרון.
  4. לאחר בדיקה אישית שלי, ברכב אין מפלג אלה סליל הצתה אחד שמחובר עם חוטי הצתה למצתים.
  5. יש סטרטר טוב, איו ניצוץ ואין לחות במיכסה המפלג. האם יש סיכוי שהכהל והמודול במפלג ניזוקו? האם יש חיישן קרנק ברכב זה?
  6. לאחר שטיפת מנוע לא היה ניתן להניע את הרכב. לאחר יבוש מפלג וחוטי הצתה הרכב הניע. לאחר שהרכב היתקרר שוב לא ניתן להניע גם לאחר ניסיון יבוש נוסף. מה יכולה להיות הבעיה?
  7. בדר"כ כבל זה לא נקרע אלה מתנתק מהמנוף של בורר הילוכים בגיר, אם כך יש קפיץ מיוחד שניתן לרכוש במרכזי השרות לצורך קיבוע הכבל.
  8. ברוב המיקרים מדובר ב(-) לקוי המחבר הפנס.
  9. דנידין תודה על התיקון, שנינו התכוונו לאותו מחבר ולאותו נוהל עבודה. לא יודע למה היה לי בראש מנוע צעדים
  10. רצועת מנוע שטוחה זו אכן רצועת האביזרים. אם הטיפול ברצועת התיזמון בוצע באחד ממרכזי השרות המורשים של רנו, יש להניח שרצועת האביזרים הוחלפה על פי הוראות היצרן.
  11. בד"כ האוטמט וינקרים הוא גורם הכשל
  12. דני, אני לא רוצה להשמע ביקורתי אך כמו שציינתה במיכלולי כריות האויר יש תכנאים שעוברים הדרכה מיוחדת לטיפול במע' הנ"ל ולא היתי נותן כיוון בפורום זה למחבר זה או אחר. לא נעים לאבד אצבע או לקבל כווית בפנים. ולשואל, גש למוסך מורשה לאיבחון התקלה.
  13. גם אני עוסק באבחון תקלות ברכב ולא מעט פעמים יוצא שמושקע זמן רב באיתור תקלה שהתיקון שלה הוא קצר ביותר. הזמן שאנו גובים על האיבחון מפורט בחשבונית ומחולק לבדיקות השונות לפי שעתוני יצרן, לעיתים החיוב לא משקף את כל הזמן שהושקע. האנשים שעוסקים באיבחון במוסך הם האנשים היקרים ביותר ומישתמשים בציוד שעולה אלפי שקלים.
  14. המוח של הנעילה יושב בתוך קופסא שחורה עם שני שקעים מאחורי הדשבורד בצד שמאל למטה מיתחת לרמקול השמאלי. יחידת המקלט נמצאת בפנס תאורת הסלון. את השלט ניתן לבדוק בעזרת מצלמה דיגיטלית. מכוונים את עיין השלט למצלמה ולוחצים אם רואים אור מהבהב השלט תקין
  15. לניסן סאני המוזרק יש! בורג כיוון סיבובי סרק שנמצא על בית המצערת מצידה הימני. כאשר בורג זה מתמלא בפייח מנוע הצעדים מתקשה לשמור על סיבובי הסרק לסרוגין. יש לפרק את הבורג ולנקותו. את הכיוון צריך לעשות ששקע מנוע הצעדים מנותק, ורק שמגיעים לכיוון הנכון (750 סל"ד)יש לחבר את מחבר מנוע הצעדים. בהצלחה.
  16. מע' הווקום יחסחת פשוטה ברכבים אלה סביר להניח שהרעש שאתה שומע הוא טבעי ומקורו בבית מצערת
  17. לפני שהיתי מספיד את התיבה היתי ניגש לבצע איבחון מיקצועי באחד ממרכזי השירות של קרסו. שבוע שעבר ניתקלתי ברכב זהה עם תופעות דומות לשלך, שנפתרו ע"י הח' אחד החיישנים. את נוזל הCVT יש להחליף כל 60000 ק"מ ע"י תהליך מיוחד.
  18. ראשית יתכן שבעלות נמוכה מאד ניתן לבצע תיקון לשלט או המע' המקורית ניתן להניע את הרכב עם קוד חילוץ שניתן להשיג בשרות לקוחות קרסו או באחד המרכזים המורשים, אולי אוכל לסייע באתור הקוד ותיקון התקלה בפנייה אישית.
  19. ניתן לבצע ניתוק במרכזי השירות של קרסו. מבוצע ע"י הרכבת נגד מתאים במקום הכרית אוויר. מותנה בחתימה על טפסים המאשרים את הניתוק עולה כ 300 ש"ח.
  20. לכאורה נראה כתקלה של סליל הצתה, מומלץ לגשת לאיבחון במרכז שרות של היבואן. יתכנו גורמים נוספים.
  21. מניסיון רב עם תקלות מסוג זה חיישן הצתה תקול או קונקטור לחיישן לא תקין גורם למשאבת ההגה לא לעבוד לסרוגין. עם זאת ניתקלתי גם בתופעה של הארקה לא תקינה של המשאבה עצמה ותופעה של הרכבת חיישן הצתה לא מתאים או חיישן תחליפי. מחשב ההזרקה נותן הרשאה לממסר המשאבה לפעול אך ורק עם הוא מקבל אות סל"ד מנוע תקין וסדיר.
  22. יתכן ומולאה כמות לא מתאימה של קרר שגורמת לעלייה או ירידת לחצים במע'
  23. מרססים על המגב בלבד ומנגבים שאריות לאחר מס' דקות, תוצאות טובות ללא מריחות מניסיון.
  24. טיפ, ספריי סיליקון עושה פלאים למגבים הישנים של הסניק, מחזיר את הגמישות ומאריך חיים.
  25. גם מטהרי אויר נוזליים שמותקנים על פתחי האיורור עלולים ליגרו לקילוף בצבע של לוח המכשירים מהכרות אישית לא מוכר באחריות וניתן לזהות בקלות את גורם הנזק.
×
×
  • תוכן חדש...