Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה נשאל כאן לא פעם, וקראתי את כל השרשורים. אני גם יודע שאפשר לפנות לפורום מקצועי בנושא, אבל חשבתי בכל זאת להתחיל פה (עניין של נאמנות :wink: ).

אמא שלי עוברת דירה וזקוקה לטלוויזיה 42 אינץ' פלוס מערכת קולנוע ביתי בסיסית. התקציב - עד 15000, עדיף כמובן עד 10000 אם אפשר.

צרכים - בעיקר טלוויזיה, פחות DVD. אולי בעתיד גם קונסולת משחקים (אבל זה פחות מהותי). ללא צורך בחיבור למחשב.

למערכת - שמיעת רדיו ומוזיקה בעיקר. עדיפות לרמקולים קטנים. עדיפות לזוג רמקולים וסאב (פשוט כי מגבלות המקום יקשו על חיבור זוג רמקולים אחוריים).

היינו היום בשלושה מקומות שונים ובאופן לא מפתיע כל אחד אמר לנו משהו אחר. אחד מהלל את האיכות של הפלזמה בשידורי טלוויזיה (צבעים, הפרעות, תמונה חלקה), ואומר שבשביל HD נורמלי ואיכות טובה צריך לשלם 10000 שקלים ומעלה. שני מראה קיר ענק שכולו מלא ב-LCD ובצדדים מתחבאות כמה פלזמות, וטוען ש-LCD הרבה יותר טוב כי הרזולוציה יותר גבוהה וכי אוטוטו הטלוויזיה עוברת לשדר ב-HD, ואז היתרון של ה-LCD יבוא לידי ביטוי (מחירי ה-LCD שם זולים משמעותית - בין 5000 ל-8000 שקלים). אותו אחד גם מציע מערכת קולנוע ביתי קטנטונת של פיוניר או מרנץ, שיש בה הכל - מגבר, DVD, רדיו וכולי - בקופסה אחת. ביחד עם חמישיית רמקולים זה 1500 שקלים - והוא כמובן טוען שזה כל מה שאנחנו צריכים. שלישי מציע מערכת קולנוע ביתי בחלקים בעלות של 5000 שקלים, שהיא ה-ר-ב-ה יותר טובה (כך הוא טוען). בקיצור - עושר האפשרויות מבלבל ביותר.

השאלה היא כזו - האם באמת תוך חודשיים-שלושה HOT יתחילו לשדר באיכות HD? (הבנתי ש-YES כבר מתחילים בימים אלו?). האם במקרה זה עדיפה LCD? או שמא בכל זאת פלזמה? האם יש מותגים/טלוויזיות מומלצות? האם באמת עדיף לשלם 10000 שקלים על הטלוויזיה, או שאולי 6000-8000 יספיקו? על מה אסור להתפשר בטלוויזיות?

ובקשר למערכת - all in one ב-1500 שקלים או מערכת בחלקים ב-5000 שקלים? יש לזכור - הצרכים בסיסיים ביותר (אמא שלי שמעה את הפיוניר הזולה ואמרה שמבחינתה זה מספיק. השאלה היא האם יש בעיות ספציפיות עם האיכות או הנתונים של המערכות הללו, שהופכות אותן לקנייה גרועה?)

תודה מראש

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתם צריכים משהו בסיסי, לא צריך לשלם מעל 10,000 ש''ח.

אני חושב שפלאזמה 42 אינץ' איכותית וזולה יותר מ 10,000 ש''ח תעשה את העבודה.

איכות ה HD היא חדשה בארץ כך שלדעתי, האיכות לא תהיה מקסימלית אז חבל לרוקן את הכיס.

שיהיה יום טוב

פורסם

בגדול במסכים עד 42 אינץ יש עדיפות ךLCD ומעל 42 כולל יש עדיפות לפלזמה.

אבל אני אישית לא אוהב את הפלזמות מכמה סיבות:

צריכת חשמל גבוהה מאוד

ראות לקויה בזמן השתקפות אור על המסך(מחלון או מנורה חזקה)

השאלה אם באמת יש צורך במסך 42 ומעלה (בדיקת הגודל אומרת שיש למדוד את המרחק הרחוק ביותר שממנו יצפו בטלויזיה ולהכפיל ב10 לדוגמה אצלי בסלון המרחק הרחוק ביותר מהספה עד הטלויזיה הוא 3.3 מטר ולכן יש לי LCD 32 אינץ ,יותר מזה לא מומלץ בגודל).

בהצלחה.

פורסם

כל עוד מערכת הקולנוע מגיעה מבית טוב (ופיוניר בהחלט נחשבת לבית טוב) לא צריכה להיות שום בעייה עם מערכת זולה, בייחוד אם היתה לך אפשרות לשמוע אותה והיא סיפקה את צרכייך.

מבחינת פלאזמה או LCD, כל עוד זה במגבלות התקציב,אני אישית לא הייתי מתלבט הרבה והולך על LCD, מהסיבה שאורך חיים של LCD גדול משמעותית מזה של פלאזמה,מה גם שאפילו אם HD לא יעבוד בארץ כמו ההצהרות של HOT,אתה לא רוצה להשאר מאחור כשזה כן יקרה.

אני מאוד דוגל בכך שכאשר אני קונה מוצר חשמלי,להשקיע ולקנות את המוצר הכי מתקדם טכנולוגית שניתן,ו-LCD טכנולוגיה עדיפה מאשר פלאזמה.

אני חושב שאתה צריך לבדוק איכויות תמונה של מספר מסכים וע"פ זה להחליט,כי חברות שונות מציגות תמונה שונה בתכלית, ויצא לי לראות מסכי LCD שהתמונה בהם נראית כאילו זה סרט שצולם בשנות ה-50 (כשראינו סרט חדש ב-DVD,וה-LCD מחברה נחשבת, PHILIPS).

אני אישית משתמש בפלאזמה 42 אינץ', וכל רגע מחדש בא לי לנפץ אותה כי האיכות יירודה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יש צורך ב-42 אינץ'. המרחק הוא מעל 4 מטרים. השתקפות זו לא בעיה כי יש רק חלון אחד שנמצא בצד ואפשר לכסות אותו בוילון.

בנוגע לאורך חיים - בחנות אחת אמרו שאורך החיים של LCD גדול יותר, ובשנייה דיברו על אורך חיים זהה (60-80 אלף שעות).

בחנות, דווקא הפלזמה הציג תמונה עדיפה, מעניין...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני אומנם לא מבין גדול אבל אם יוצא לך להגיע לנמל ת"א, יש שם חנות אודיו וקולנוע ביתי מצויינת, שתוכל למצוא בה כל מה שתצטרך. (בזמנו הייתי שם עם חבר שרכש רמקולים).

פורסם

מדהים אותי שכמות השטויות וחוסר ידע לא פוחת עם הזמן אלא רק עולה :roll:.

המוכר הראשון אמר את מה שגם אני הייתי אומר לך.

פלזמה זאת לא טכנולוגיה נחותה ולא נעליים.

גם עניין האורך חיים זה קשקוש, מעניין אם עדיין מספרים על בריחת גז...

היא אמנם וותיקה יותר מה-lcd אבל זה גם יתרון.

היא אכן בשלה וקרובה למיצוי לעומת ה-lcd שממשיכה להתפתח אבל מה זה אומר בדיוק ?

לכל אחת מהטכנולוגיות יש יתרונות וחסרונות והשאלה היא מה הצרכים שלך.

HD לא מהווה שום שיקול כשמדובר באמא שלך שרק רואה טלוויזיה (וגם אין כוונות לחבר מחשב).

ייקח זמן רב (לא חודשים) עד שזה יהיה משהו מקיף. כרגע מדובר על ערוצים בודדים מיוחדים שישודרו ב-HD ועד שתראה את הערוצים המקומיים (ערוץ 10, ערוץ 2) משדרים ב-HD ייקח כמה שנים.

פלזמה מגיעה בגדלים גדולים יחסית (החל מ-37 הקצת פחות נפוץ דרך ה-42 המאוד נפוץ והלאה) וזה גם הולך יחד עם הרזולוציות היחסית נמוכות שלה לעומת ה-lcd ש"סובלת" מהבעיה ההפוכה של רזולוציה גבוהה אבל קושי בייצור מסכים גדולים (והמחיר בהתאם). אתה בדיוק בגבול, קצת פחות ורק lcd, קצת יותר ורק פלזמה ועד לא מזמן גם האיזור הזה (של 42) היה בשליטה של הפלזמה.

כשמדובר בשידורי טלוויזיה אני לא מת על מה שרוב מסכי ה-lcd מציגים, בטח הדגמים הזולים שבהם זה אפילו מחריד (זוכר שה-lcd זה תחום שמאוד מתפתח ? אז מובטח לך לקבל בזול מסכים נחותים מדורות קודמים).

זה החסרון הכי גדול מבחינתי והוא כמובן קצת סובייקטיבי אז מה שחשוב הוא שתלכו לראות בעין, אם אתם רואים מסך ומרוצים ממנו גם כשמראים לכם שידורי טלוויזיה כמו שתראו בבית אז סבבה (פשוט שלא ידחפו לכם סרטי הדגמה לא רלוונטיים).

ניר

פורסם

רוני , הייתי באותה התלבטות.

בא אני אתן לך את התקציר , במחיר הזה אתה יכול לקנות LCD מצוין או פלזמה בינונית.

42 - המלצה שלי - שארפ - SA1 (מסך שרכשתי עבור ביתי) , ישאר לך עודף מ10 ויש עליו 10 שנים אחריות אם אתה רוכש אותו ביבוא רשמי של ראלקו (יחסוך לך היתלבטות לגבי אורך חיים).

פאנלים של LCD שהם לב המסך מיוצרים על ידי מעט חברות , והפנאלים של שארפ (שמייצרת בעצמה , בניגוד לטושיבה לדוגמא) נחשבים בין הטובים בעולם (סתם דוגמה גם לווה , חברה גרמנית של אלקטרוניקה מאוד איכותית משתמשת בפנאל הזה בדיוק במסך LCD שלה).

בגדול - יש עדיפות קלה בפלזמות איכותיות ובשידורי טלוויזיה רגילה.

בפלזמות זולות - לא הייתי נוגע מכיוון שטלוויזיה הם יראו בסדר , וכל תוכן HD על פי רוב יראו די גרוע , והרי ציינת בעצמך ששידורי HD מתחילים בקרוב ויש סיכוי טוב שתחבר אליו קונסולה (שאני משאר שתיהיה מהדור הנוכחי - פלייסטיישן 3 או אקס בוקס 360 שמציגות בHD).

כמובן שפלזמות יקרות המצב שונה אבל...

שים לב שבמחירים האלו אתה קונה מסך שהוא HD Ready שמציג 720P/1080I ולא 1080P.

כדאי לך לקרא על ההבדלים , ולדעת שמסך HD full עולה בערך פי 2 וחורג בהחלט מהתקציב (גם לפלזמה וגם לLCD , אולי חוץ ממותגי מדבקה ואיזה מסך אחד או 2 שבקצה העליון בהחלט) ולטעמי לא שווים את ההפרש , בינתיים.

רוב השידורים הם בסטנדרטים שציינתי.

בקשר למערכות קול , אני לא מאמין כ"כ במערכות זולות All in One , במיוחד לא בחדר גדול כמו שציינת (מעל 4 מטרים עד למסך!) , אם תרשום מה ההצעה של הבחור עם המערכת הרצינית ביותר נוכל להגיב ברצינות.

תהנה

ואל תסמוך יותר מדי על 2 דברים:

א. מספרים יבשים - שלא תמיד מייצגים את המציאות

ב. מוכרים - אינטרסנטים ובלי יותר מדי ידע לרוב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מחיר זול יכול להצביע על זה שהטלויזיה לא מסופקת על ידי היבואן הרשמי בארץ מה שגורם לאחריות לרדת לשנה אחת בלבד וגם לא על כל חלקי המסך.

HD ממה שידוע לי יהיה רק ביס, וגם זה יאלץ אותך להחליף את הממיר בעלות נוספת.

אם אתה לא הולך על HD, קח פלזמה.

בכל אופן אני ממליץ לך להיכנס לאתר http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=2

הם מומחים ויכולים לתת לך מידע על כל מסך שמשווק בארץ עד לפרט הכי קטן ומה הכי משתלם לך לפי הדרישות והתקציב שלך

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

רוני, לבקשתך לא הפניתי אותך לפורום מקצועי אבל אם אתה "מעביר הילוך" אז זה (הלינק של תומר) בלי ספק המקום כדי ללמוד ולשאול.

אורך חיים זה לא שיקול היום (וגם לא לפני כמה שנים) כשמדובר על כמות שעות שגם ב-30 שנה כנראה שלא תגיע אליה (ומיותר לציין שההתקדמות הטכנולוגית תייתר את המכשיר הרבה קודם).

לא לגמרי ברור לי אם הטלוויזיה אמורה לשמש את אמא שלך לצפיית טלוויזיה בעיקר ואין הרבה שימוש נוסף (כלומר, זה לא אתה או משפחה רחבה שרואה שם סרטים או מחברת קונסולות משחקים/מחשב/סרטים מהאינטרנט וכו') ואז זה כמו שאבא שלי בא אליי לא מזמן כדי לשאול מה לקנות והדבר העיקרי שהיה לי חשוב זה שהוא פשוט יראה בחנות את המסך לפני קניה, מחובר בצורה הכי עלובה לערוץ 1 כי זה פחות או יותר כל מה שיעניין אותו (ואם לא ברור: זה מחריד ואני בחיים לא הייתי קונה לא lcd ולא פלזמה בשביל השימוש הזה אלא נשאר עם crt טוב).

HD בשביל משתמש כזה זה משהו עתידי מאוד ולגמרי לא רלוונטי.

התחום הזה לא הולך לגרוף את כל עם ישראל אחריו תוך חודשים ספורים. הוט כבר כמה שנים מריצה את הניסוי שלה ל-HD ועדיין לא ממהרת לשום מקום. יס מתחילה עכשיו משניים וחצי ערוצים ואני יכול רק לקוות שזה יגדל בטווח זמן סביר אבל גם שנה מהיום זאת תהיה חבילה יוקרתית ונפרדת שאחוז קטן של חובבי טכנולוגיה יכנסו אליו (כפי שציינתי, לערוצים המקומיים ייקח שנים כדי להתקדם. הם לגמרי לא ערוכים לזה ולהוצאות הגבוהות).

השימוש היותר נפוץ ל-HD היה ויהיה כנראה (בטווח זמן המדובר) סרטים מהאינטרנט (לא מה שרובנו מורידים היום) וסרטים יעודיים (HD-DVD ו-Blue-Ray) וזה, אם אני חש נכון, לא עומד בראש מעייניה של אמא שלך.

בקיצור, תנסה לחשוב ולמקד את הצרכים שלכם מהמסך, סה"כ לא נראה שהדרישות שלכם מורכבות מדי והדבר הכי חשוב בדברים האלה לדעתי זה לראות את המסך בעין, בחנות, בצורה הכי קרובה לשימוש שתעשו בו, כי בסופו של דבר יש פה לא מעט עניין של טעם אישי.

ניר

פורסם

מה שכתב NMP, מילה במילה.

במרחק צפייה כזה אין שום הבדל בין HD READY (נניח, 1024 על 678 ).

לבין FULL HD (אם אני לא טועה, 1920 על 1280). פשוט לא יבחינו.

שידורי טלוויזיה רגילים על מסכי LCD ברזולוציה גבוהה נראים זוועת עולם.

כל עוד משדרים באותה איכות מחפירה בארץ, עדיף פלזמה, או CRT,

ובקיצור, כל מכשיר שיש לו רזולוציה מספיק נמוכה וקונטרסט נורמלי

(LCD זול = קונטרסט רע = שחור זה אפור בהיר במקרה הטוב).

החוכמה בקניית מוצר היא התאמה לדרישות ולתנאים.

הדרישות הן צנועות (אימא) והתנאים לא משהו (איכות השידור בארץ).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה לכולכם, לאחר קריאה של הכל וגם של מאמרים באתרים ייעודיים ברור לי שהפלזמה היא הבחירה ההגיונית והנכונה. בכל זאת נשתדל לקנות פלזמה עם HD READY, וכמובן - מאיכות טובה.

ואם כבר - אז רק שתדעו שהחנות בה המליצו לי "רק LCD, כי ממש אוטוטו יהיו שידורים דיגיטליים" היא מחסני חשמל. יש להם כמויות אדירות של מסכי LCD ממגוון יצרנים בעלויות זולות מאוד (בין 4500 ל-8000 ל-42 אינץ'). ובכל זאת - אולי יש לכם המלצה לחנות טובה וזולה יחסית שבה ניתן לקנות פלזמה איכותית?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני כמוך בשלב ההתעניינות (לפני קנייה אני מקווה) וגם אני בחרתי בפלזמה (כמו שהחברה אמרו, בשידורי טלוויזיה רגילה היא עדיפה בהרבה על LCD).

אומנם אין לי חנות להמליץ לך אבל יש לי פלזמה להמליץ לך, הפלזמה של סמסונג PS42Q91H

הנתונים שלה מדהימים ואם תחפש אתה תמצא הרבה המלצות על הפלזמה זאת.

המחיר שלה גם סביר יחסית לתמורה שאתה מקבל, בסביבות 8,500 ש"ח (אצלה היבואן המורשה סמליין, 3 שנות אחריות)

מקווה שעזרתי ..

פורסם

מנצל את השרשור,

אחותי מחפשת LCD טוב עד 3 אלף ש"ח.

לי יש בבית Pixxel 32 אינץ' עם לוח שראיתי גם LCD של סמסונג..(כלומר אותה טלוויזיה מבחינת כניסות/איכות / תפריטים שלט וכו') שעלתה 3 אלף ש"ח, אבל כיוון שאחרי חודש היא התקלקלה וקיבלנו אחת חדשה קשה לי להמליץ עליה.. איכות התמונה סבירה.

למישהו יש המלצה?

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

• תוכן חדש...