Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

היום עלה לראשי איזה משהו שאני לא מבין. ברשותי סט פולס משולב עם וופרים של דוטק אוביישן, הסט מוצהר 110 RMS.

מה שאני לא מבין בעצם זה, שגם מגבר 67 RMS ליציאה וגם מגבר 85 RMS ליציאה נשמעים לי אותו דבר, והרמקולים מתחילים להחנק לפני שאני מגיע לעוצמה שאני רוצה. איך זה יתכן? הרי מגבר של 67 RMS אני יכול לפתוח עד הסוף והרמקולים בקושי עוברים את החצי של היכולת שלהם. כמובן שהכל בא עם כיוונים נכונים וטובים ולא סתם. אני מרגיש כאילו שסט של 110 RMS חלש מדיי למגבר של 85 RMS. הייתכן?

:-) just smile
פורסם

נו לא יכול להיות ש43 צפיות ואף אחד לא יכול להגיד לי כמה דברי חוכמה.

לכל הספקנים עשיתי חיפוש לפני ששאלתי בכלל.

פורסם

ברוב הפעמים זה המגבר נחנק ולא הרמקול.

בהספקים מזעריים לא תבחין בשום הבדל.

ניתן לראות את זה בפשטות על וופרים.

תדחוף לוופר 60 אראמאס , ואז תדחוף לו 120 , אתה כבר תשמע את ההבדל.

אה, ובד"כ לא מומלץ להרים גיין עד הסוף [אלא אם כן המתח יציאה שלך שואף לאפס] , בגיין גבוה מגברים נוטים לעוות.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

האמת שמתח היציאה באמת שואף לאפס, אבל אני לא מרים את הגיין עד הסוף לכן אני גם לא מבין. אם אני לא מרים את הגיין עד הסוף אין סיבה שהמגברים יעוותו, אבל הרמקולים נחנקים כשמגיעים להם בקושי 60-70 RMS. נשמע כאילו אפשר להגביר עוד אבל אז הם פשוט נקרעים. ממש מסבך אותי העיניין הזה.

פורסם

מצטרף לשאלה. גם לי יש באוטו פולס שמחוברים למגבר 85WRMS לערוץ, וכשהגיין נמצא על קצת יותר מרבע הרמקולים רוצים להקרע. מה יכולה להיות הסיבה?

פורסם

אחת הסיבות שלפעמים מגבר טיפה יותר חזק לא נשמע. זה כי??

טוב אז נחזור לבסיס.

לרמקול יש נצילות

הנצילות אומרת. שב 1W. וממרחק של 1 מטר. הרמקול ייצר X db

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

עצביםםםםםםם. כתבתי 25 דקות ונמחק לי.

והתחלתי שוב. (זה לקח קרוב לשעה!! ) אז תשקיעו. ותקראו.

ממהתחלה.

אחת הסיבות שלפעמים מגבר טיפה יותר חזק לא נשמע. זה כי??

טוב אז נחזור לבסיס.

אנחנו צריכים כמה נתונים.

אני לא מתיחס להשפעה של תיבה. חלל הרכב. כיוונים. רכב X או רכב Y. מתח כניסה במגבר וכו.

אני מתיחס לנתון שלdB. RMS. W.

נתון ראשון. נצילות

לרמקול יש נתון קטן שנקרא דיבי. (dB). והוא נמדד בדציבלים.

הנתון הזה אומר לנו כמה dB הרמקול יכול ליצר. עם 1W RMS. במרחק של 1 מטר מהרמקול.

בתחרות SPL אנחנו מודדים dB. לדוגמא.

זה מופיע לרוב בצורה הזו. 92dB וליד זה (1W/1M)

היחס לdb. לא קשור לכמה אום הרמקול.!! ולא משנה עם זה 2 אום או 8 אום.. מה שחשוב. שהW יהיה אמיתי!

לסאבים יש לרוב נצילות נמוכה. בגלל המשקל של הממברנה. הסלילי הגדול. הספיידר הקשה יותר. לרוב הם מתחת ל90dB

למידים ומיד וופרים. יש נצילות בין 86dB ל 92dB. לרוב.

והדבר הכי נציל. ולכן דורש פחות כוח, כדי לתת הרבה רעש, זה טיווטרים. עם נצילות של 95 ועד 110dB אפילו.

נתון שני. RMS.

הRMS אומר לנו כמה כוח הרמקול (או יותר נכון הסליל יכול לספוג.) ולא להנזק. מחימום או מתנועה.

לדוגמא. 120W RMS. או 50W RMS. או 2000W RMS.

W. וואט. כמה המגבר נותן לנו.

** אני מתיחס למדידה של W RMS בלבד. ולא בכאילו. או בערך.

המגבר נותן לנו הגברה. שמופיע בצורה W. מגברים נותנים כוח. והם מוגבלים בזה.

מגבר לא יכול לתת יותר כוח ממה שהוא תוכנן. ולרוב (אני מדייק) לרוב. המגברים נותנים בערך את מה שהם כותבים.

החברות האיכותיות נותנות דף שמציג לרוב את הנתונים בכל הספק. 4 אום. ו2 אום וכו.

ונעבור לטבלה שמציגה את חישוב עוצמה.

הנתונים שלנו הם. (לדוגמא)

הרמקול הוא 91dB. נצילות

ו150W RMS.

המגבר שלנו נותן 50W RMS

ב 1W נצילות היא 91dB

ב 2W נצילות היא 94dB

ב 4W נצילות היא 99dB

ב 16W נצילות היא 102dB

ב 32W נצילות היא 105dB

רק אבל המגבר שלנו נותן "רק " 50W

ב 64W נצילות היא 108dB

ב 128W נצילות היא 111dB

עם הרמקול היה יכול לספוג עוד מבלי להנזק. זה המשך הטבלה

ב 256W נצילות היא 113dB

ב 512W נצילות היא 118dB

ב וכו וכו וכוכ

ומה הקטע.

אנחנו. בני האדם שומעים, (או יותר נכון האוזן מרגישה לחץ, והעצבים והעצמות מתרגמות את זה לסאונד ומה שאנו שומעים). העוצמה הזו נמדדת בdB (אמרנו כבר) אבל אנחנו לא יכולים להבדיל בין עוצמה של 40dB לעוצמה של 41dB. כי ההבדל קטן מדי לאוזן. עם זה היה 42dB. אנחנו הינו מרגישים עליה בחוזק. אבל ממש טיפה.

אבל האוזן מבדילה בין 40dB ל 43dB. כי הבדל של 3dB. אנחנו מרגישים כהבדל של עוצמה שהיא מעשית כפולה.

פי 2 יותר חזק! אבל אנחנו צריכים להשקיע פי 2 כוח כדי לקבל את זה.

כדי לקבל עוצמה של 91dB אנחנו משקיעים 1W. אבל כדי לקבל 2dB אחנו משקיעים 2W. פי 2.

ולכן המגבר שלנו נותן 50W. הרמקול פיתח עוצמה של כ106.5dB.

אז כדי להרגיש הבדל. אנחנו צריכים מגבר שיתן לרמקול לפחות שלב אחד מעבר. במקרה הזה מגבר של 100W. ותן הבדל של 3DB. והתוצאה תהיה כ 109.5dB

ולכן מגבר של 65 או 85. לא יגרום להבדל כזה גדול. וכל כך מורגש!

עכשיו המקסימום dB שהרמקול זה יכול לתת לנו לפי הנתונים הוא בין 111.5 ל112dB. (אפשר לחשב מדוייק. אבל לא קריטי)

דבר חשוב. לחלק מהרמקולים נותנים נתון נוסף. נקודת חיתוך. ולפי זה הם קובעים גם כמה הרמקול יכול לספוג.

וזה חשוב. עם הרמקול ב100HZ יכול לספוג 150W RMS. וב50HZ הוא יכול לספוג 80W.

יש לזה השפעה על חימום הסליל. XMAX. מהירות תגובה. גרף תוצאה. ספיידר. סראונד. נפח עבודה. ועוד.

זה לא דבר קבוע. וזה משתנה מעוד.! ויש בזה המון משתנים ודברים משפיעים. אבל זה על רגל אחת!

וזה אגב את הסיבות שיש רמקולים מחרחרים. ונשרפים. וכו.

מקווה שלמדתם. והשכלתם.

אלי.

נ.ב. עשיתי לפחות 20 עריכות.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

כל מה שנאמר פה נכון יפה ומדוייק באופן כללי, באופן מעשי למוראלים (דוטק\פולס, לא הייבריד) נראה שיש בעיה להתמודד עם עוצמה גבוה, ההצהרה של 140RMS נראית לי מופרחת שמעתי מערכות שדוטק קיבלו בראש ממגברים של 150 וואט RMS איכותיים ולא זבל סיני ועדיין הרבה הרבה לפני העוצמה המקיסמאלית הם התחילו לחרחר ולהשמע מגעיל גם בהתקנה מאוד מקצועית על דלת אטומה (בתוך גולף) שהרמקול יושב על טבעת עץ MDF שמקובעת עם 6 ברגים לדלת, והרמקול עם 6 ברגים לטבעת כך שאני מניח שלא מדובר בהתקנה

אגב - אותו בחור שבוע אחרי (מרוב באסה) החליף להייבריד והבעיה נפתרה, המגבר יכל לפתוח את הרמקול בעוצמה מטורפת בלי שום בעיה ועיווטים

פורסם

אלי תודה רבה על ההשקעה, הכל ברור ומסודר.

את העיניין של המגבר הבנתי, עכשיו אם אתה עושה כזה מאמר על עניין הרמקולים שמתעוותים בחצי כוח של מגבר 85 RMS אני ישמח. ;)

פורסם

עוד משהו קטן שצריך לקחת לתשומת הלב,

זה שרמקול מסוגל לספוג את ה110 RMS האלה ממש לא אומר שהוא חייב אותם בשביל לעבוד נכון.

בדר"כ רמקול מגיע לשיא יכולת התנועה שלו בהרבה פחות מההספק שהוא מוצהר עליו וחלק גדול מהאנרגיה הזאת בעצם מבוזבז ומומר לחום בין הסליל והמגנט.

ברוב המקרים עם מידים ווופרים לא גדולים במיוחד שליש מההספק יותר ממספיק.

טוויטרים - פככככ בכלל ברוב המקרים 10 אחוז עד 20 אחוז בכלל עושים את העבודה.

רק בסאב וופרים ווופרים מאוד חזקים יש בדרך כלל צורך ממשי לפחות למחצית מההספק שהם מוצהרים עליו בכדי לקבל תוצאות מירביות מהרמקול.

אני יכול לאמר בוודאות שהמידבאסים אצלי עובדים הרבה יותר טוב על מגבר שמספק להם את הפלוס מינוס 50 אחוז מהיכולת שלהם

גם המידים נשמעים טוב יותר אבל ההבדל לא מאוד מורגש במידים אצלי כשעברתי מ60 RMS לערוץ ל90 RMS לערוץ (שהם כנראה קצת יותר) לעומת זאת בטוויטרים אין שום הבדל במעבר ממגבר של 60 RMS לערוץ למעבר למגבר של 20 RMS לערוץ מבחינת השמיעה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...