Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אל תחורר את הדיסקים שלך, חס וחלילה. זה מקטין את החוזק המבני שלהם.

אז אני יכול לקנות דיסקים מחוררים ולהרכיב אותם על הרכב שלי ?

בלי להחליף קליפר?

Mercedes-Benz UNIMOG 421 80' 80Hp

Renault Clio Sport MK1 01' 172Hp

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, אתה יכול.

מומלץ לקנות גם רפידות שתואמות לדיסק.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

תעשה כמובן מה שעושה לך טוב אבל אני יכול להגיד לך שהבלמים בקליאו זה אחד הדברים הטובים באוטו ואני (ורבים אחרים) ממש לא רואה שום צורך לשדרג אותם.

ניר

פורסם

גם אני חשבתי להחליף את הצלחות בלימה למחוררות, עקב המחיר הגבוה שדורשים תמורתם בחברה.

אחרי ששמעתי את הצלילים שדיסק תחליפי (משופר או לא) משמיע אצל בעלי רכבים בקליאוספורט.נט., הבנתי שזה לא בשבילי לשמוע מוזיקה צורמת בזמן שרוב הנסיעות שלי מנהלתיות.

פורסם
נכון אבל אין דבר יותר יפה לאוטו מברקס גדול ומחורר זה באמת נקרא לשפר את האוטו ולא לעשות אותו אפילו טיפה ערסי

וזה מוסיף גם לביצועים. שמעתי ששידרוג לא יקר כל כך

אתה רוצה להחליף ברקסים רק בגלל היופי? :? ועוד ב-6 אלף שקל?

כמו שאמרו לך פה המערכת בלימה המקוריות היא בדיוק מה שהרכב צריך, אין צורך במשהו משופר.

אולי אם באמת חסר לך כוח בלימה תחליף לרפידות משופרות של OMP או ספארקו לא בטוח כמה זה יוסיף לבלימה אבל עדיין הברקסים המקורים של הקילאו ספורט מצויינים.

אם אתה רוצה להוסיף יופי לברקסים תיצבע את הקליפרים שלהם בצבע שתואם לרכב.

בכל מיקרה אם זה בגלל היופי אז יש דברים הרבה יותר טובים להוסיף כדי ליפות את הרכב בטעם טוב , אנג'ל אייז, קסנון גא'נט גדול יותר וכ'ו.

פורסם

אם זכרוני אינו מטעה אותי, הרכב אצלך לא הרבה זמן. איך הגעת למסקנה שהבלמים של הרכב לא מספיקים ?:roll:

לדעתי האישית, הרכב בולם מעולה.

נתונים שכדאי לדעת:

הקאליפר הקדמי בעל 2 בוכנות והאחורי בעל 1.

גודל דיסקים קדמיים 280 מ"מ והאחוריים 238 מ"מ.

הקדמיים מאווררים והאחוריים לא.

Veni Vidi Vici

פורסם

כל כך הרבה מגיבים ואף אחד לא שם לב שלבחור אין שמץ של מושג במה מדובר ומה הוא רוצה?

כולם מכוונים אותו לשפר את הבלימה כשכל מה שהוא רוצה זה דיסק מחורץ \ מחורר לאוטו שלו בשביל שיהיה לו לוק יותר שווה.

אז קודם כל - מפתיע שהשרשור הזה לא ננעל - כי מדובר בשיפור קוסמטי בעיקרו וזו גם כוונת השואל.

ושנית - לשואל שמעונין לקבל דיסק מחורר \ מחורץ ויפה בכמה שפחות כסף - זה מה שאתה מחפש

ואם בא לך מוצר שהוא גם לוק וגם תכלס - יש את אלה שהם הרבה יותר יקרים, אבל באים מבית טוב.

לא תצטרך להחליף את כל מערכת הבלימה בשבילם והם יהיו מעולים כל עוד אתה תהיה מעולה.

סע בזהירות ולמד את האוטו !

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לא אמרתי שמערכת הבלימה שלי לא מספקת אותי פשוט חשבתי לשפר אותה חשבתי שהעלויות הרבה יותר נמוכות חשבתי שבמחיר של מערכת בלימה חדשה אולי קצת יותר אני אוכל לשדרג למשהו טוב יותר

שמחתי לקבל את סדר גודל המחירים.

במיוחד שאני שומע שמערכת בלימה משופרת מרעישה בנסיעה

אני חושב שאני אשמור על המקורי אם ככה כי לא שווה להשקיע רק בשביל דיסק מחורר עם כל הכבוד לזה שזה מדהים.

תודה לכולם

פורסם
" ישנן צלחות (בדרך כלל קדמיות) שנקראות "דיסקים מאווררים". זוהי צלחת בילום בעלת שני משטחי בילום שבינם ישנו מרווח המאפשר זרימת אוויר לקירור הצלחת ובכך שיפור יעילותה ויעילות הבלימה. אפקט דומה ניתן להשיג גם על ידי חירוץ וחירור צלחות הבילום, תכנון המאפיין מכוניות ספורטיביות."

מחזק את Adi Bravo בהחלט !

זה לא גורם לשום דעיכה איטית של הבלימה. ולא פוגע בחוזק המבני של הבלם.

ובקשר לשאלה שלך, תראה ברגע שאתה מגדיל את קוטר הדיסק עצמו, אתה צריך גם לשנות את גודל הקליפר שלך בהתאם. (על מנת שיתאימו)

ולפי אייך שאני מבין אותך, אתה רק רוצה לחורר אותו, אבל להשאיר את המידה הנוכחית. אז אתה לא חייב להחליף קליפרים. (כי הקוטר של הדיסק נשאר אותו דבר. וכך גם גודל הקליפר, והריפדות שעליהן)

פורסם
לא אמרתי שמערכת הבלימה שלי לא מספקת אותי פשוט חשבתי לשפר אותה חשבתי שהעלויות הרבה יותר נמוכות חשבתי שבמחיר של מערכת בלימה חדשה אולי קצת יותר אני אוכל לשדרג למשהו טוב יותר

שמחתי לקבל את סדר גודל המחירים.

במיוחד שאני שומע שמערכת בלימה משופרת מרעישה בנסיעה

אני חושב שאני אשמור על המקורי אם ככה כי לא שווה להשקיע רק בשביל דיסק מחורר עם כל הכבוד לזה שזה מדהים.

תודה לכולם

קח עצה בחינם בקשר לקליאו ספורט...

חכה עם השיפורים שלה, האוטו אצלך מעט זמן ואתה עדיין לא מכיר אותו. קליאו ספורט זה אחד מכלי הרכב ששיפורים זה לא מה שהם צריכים, בטח שלא במערכת הבלימה.

תשקיע את הכסף שלך ביישור קו, תחזוקה מונעת ואם ממש תצה לשפר את הלוק של האוטו תחשוב בכיוון של ג'נט 16" או מערכת תאורה חדשה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כמו שאמרו לך פה המערכת בלימה המקוריות היא בדיוק מה שהרכב צריך, אין צורך במשהו משופר.

אולי אם באמת חסר לך כוח בלימה תחליף לרפידות משופרות של OMP או ספארקו לא בטוח כמה זה יוסיף לבלימה אבל עדיין הברקסים המקורים של הקילאו ספורט מצויינים.

הברקסים המקוריים של הקליאו טובים מאוד, אבל לשפר תמיד אפשר ואפילו כדאי. אם הייתי שם כסף על שיפורים זה הדבר הראשון שהייתי עושה. אם הקליאו תעצור כמו פורשה, מה רע?!

אבל, לא בחפראז'. סתם להחליף חלקים בלי המלצות מקצועיות וניסיון מקצועי מוקדם ומוכח לא יוביל לתוצאה רצויה (להוציא רפידות).

אני מכיר מישהו ששם בלמים משופרים של טארוקס (לא בקליאו). אחורי זה התברר שהכל לבטלה, כי בלי להוסיף משאבת בלם שנייה לא נהנים מהשיפור (להפך, היתה ירידה). במקביל, היה עליו לנתק את ה-ABS לצמיתות, כי "המוח" של המערכת (במטאפורה) נועד "לחשוב" עבור האורגינל.

חשוב להזכיר, שבקליאו יש גם EBD, והיא עוזרת מאוד בבלימה חריפה ממהירות גבוהה ומהווה חלק מחבילת הבלמים של המכונית.

בקיצור, התעסקות עם מערכת בטיחותית כמו בלמים לא עושים באופן לא מקצועי ובלי לדעת בדיוק מה מתבצע והאם יש ניסיון מקצועי על השינוי בפרסומים רציניים בחו"ל. אחרת לא הייתי נוגע בכלום.

להוציא רפידות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

"חשוב להזכיר, שבקליאו יש גם EBD, והיא עוזרת מאוד בבלימה חריפה ממהירות גבוהה"

זה כל כך נכון אני מרגיש שהאוטו בולם במהירויות גבוהות בעוצמה מטורפת הרבה יותר מהר מכל אוטו אחר שנסעתי בו ויש לי כמה מכוניות לא רעות בבית. אבל במהירויות נמוכות 40 קמ"ש ומטה הוא בולם הרבה יותר לאט מאוטו רגיל מה גורם לזה אז צמיגים?

תודה לכולם אני אדחה את שיפור מערכת הבלימה.

לרובכם היתה או יש מכונית כזאת ככה שאת הטירוף שיש לי היום היה בטח לכם פעם אז כדי שאני אלמד מינסיון של אחרים.=]

פורסם

כמו שאמרו לך, וכבר הבנת - אל תיגע בבלמים, גם אם צריך להחליף, שים מקורי !!!

תוכל לשפר מתלים או ג'אנטים, אבל רק בתבונה ואחרי שלמדת את הרכב, כי כפי שאמרו לך, הרכב, מבחינת "חבילה" מאד מאד מאוזן ו"משופר", מרבית התוספות דווקא יפגמו באיזון הזה !!!

גם אני הייתי ב"סרט" כמוך, מומלץ שתקרא את הת'רד הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152411&highlight=%D7%91%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9D

my 2 cents

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
"חשוב להזכיר, שבקליאו יש גם EBD, והיא עוזרת מאוד בבלימה חריפה ממהירות גבוהה"

זה כל כך נכון אני מרגיש שהאוטו בולם במהירויות גבוהות בעוצמה מטורפת הרבה יותר מהר מכל אוטו אחר שנסעתי בו ויש לי כמה מכוניות לא רעות בבית. אבל במהירויות נמוכות 40 קמ"ש ומטה הוא בולם הרבה יותר לאט מאוטו רגיל מה גורם לזה אז צמיגים?

ה-EBD איננה מוסיפה עוצמה לבלימה פר-סה. היא דואגת לחלוקה אופטימלית של עוצמת הבלימה כדי למנוע בריחה של הזנב. אפשר לשמוע את המשאבה נכנסת לפעולה בבלימה חזקה (בלי שה-ABS נכנסת לפעולה), אבל קשה מאוד להרגיש מה המערכת עושה.

בלימה הלא מוצלחת במהיריות נמוכות נובעת, מניסיוני, מכניסה מיותרת של ה-ABS לפעולה. כלומר, במהירות כזו עדיף כבר לתת לגלגל להינעל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

"בלימה הלא מוצלחת במהיריות נמוכות נובעת, מניסיוני, מכניסה מיותרת של ה-ABS לפעולה. כלומר, במהירות כזו עדיף כבר לתת לגלגל להינעל."

מה אני יכול לעשות כדי לשפר את המצב? בלי לבטל את מערכת הABS

אני חושב שהרכב בולם במהירויות נמוכות יותר לאט מרכב 1.6 אוט' סטנדרטי עם בלמי תוף מאחורה

• תוכן חדש...