Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טל,

דבר ראשון תפסיק לזלזל בידע של אנשים אחרים יותר מנוסים ממך , והרבה יותר מבוגרים ממך (ע"ע העובדה שכינית את מה שרשמתי שטויות)

אין לך נסיון על גולף. יש לך נסיון על לאון.

אתה בהחלט יכול להמליץ על הלאון, אבל אתה לא יכול להשוות אותה לגולף

וזאת כאשר אנו מתעלמים מכך שבכלל לא החזקת את הלאון מספיק זמן כדי להגיע לתובנות כאלה.

אבל כן, אם נשווה מבחינת כח בו הרכב מגיע כסטנדרט : הלאון יותר חזקה ואין ויכוח על זה. (לא שאי אפשר לאזן את זה עם צ'יפ ב2000 שקל)

כשאתה אומר שנת 2002 ב80 אלף אני מקווה שאתה לא מתכוון ללאון, כי המחיר הזה הוא כמעט כפול מהמחירון....

בקשר לאיביזות, עם כל הכבוד לאיביזות למיניהן, הן לא נמצאות בליגה של הרכבים שהוזכרו בשרשור הזה. (לטוב ולרע)

הדבר היחיד שמשותף בין הרכבים הוא שבבסיסו המנוע זהה לשאר הדגמים.

איביזה אפשר להשוות מול פולו למשל...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
טל,

דבר ראשון תפסיק לזלזל בידע של אנשים אחרים יותר מנוסים ממך , והרבה יותר מבוגרים ממך (ע"ע העובדה שכינית את מה שרשמתי שטויות)

אין לך נסיון על גולף. יש לך נסיון על לאון.

אתה בהחלט יכול להמליץ על הלאון, אבל אתה לא יכול להשוות אותה לגולף

וזאת כאשר אנו מתעלמים מכך שבכלל לא החזקת את הלאון מספיק זמן כדי להגיע לתובנות כאלה.

אבל כן, אם נשווה מבחינת כח בו הרכב מגיע כסטנדרט : הלאון יותר חזקה ואין ויכוח על זה. (לא שאי אפשר לאזן את זה עם צ'יפ ב2000 שקל)

כשאתה אומר שנת 2002 ב80 אלף אני מקווה שאתה לא מתכוון ללאון, כי המחיר הזה הוא כמעט כפול מהמחירון....

בקשר לאיביזות, עם כל הכבוד לאיביזות למיניהן, הן לא נמצאות בליגה של הרכבים שהוזכרו בשרשור הזה. (לטוב ולרע)

הדבר היחיד שמשותף בין הרכבים הוא שבבסיסו המנוע זהה לשאר הדגמים.

איביזה אפשר להשוות מול פולו למשל...

דבר ראשון, עם יכולת הזילזול שלך ברכבים שהם אינם גולף GTI (או אותו רכב שאתה מחזיק באותו נרגע), אני כן יכול לזלזל בך חזרה.

למרות שאתה מבוגר ממני בכ-6 שנים, יש לי את החוצפה החיובית מאוד להגיד שיש תחומים מסויימים בעולם הרכב שיש לי

ניסיון רב ממך. מה לעשות, ככה זה. בין זה אם רכב כזה או אחר היה בבעלותי או שלא.

שכחתי להזכיר שמגיל 16.5 הייתי צמוד לגולף GTI שנת 99 שהייתה שייכת לאבא של חבר. אז גם איתה יש לי טיפ טיפה נסיון :|

אני מאוד יכול להשוות את הלאון לגולף ויכול להגיד בפה מלא שהגולף נחותה משמעותית מהלאון.

הבדלי היוקרה אמנם הולכים בסדר כזה לפי דירוג החברות והמחיר: אודי -> פוולספאגן -> סיאט.

אך, בין המכוניות הספורטיביות שהוצעו כאן ממשפחת VAG- הסדר הוא לגמרי הפוך, במיוחד ביכולות הספורטיות של הרכב.

לגבי זמן אחזקה- שוב אתה מצחיק. את הלאון החזקתי 10 חודשים, לך את הגולף אין אפילו חצי שנה (וזה לא ממש מעניין

אם הייתה לך 1.6 לפני זה :wink:). לכן, שקול ובדוק את דברייך לפני שאתה כותב/אומר אותם.

הלאון גם חזקה וגם מאובזרת יותר. את היופי נשאיר לעניניי המתבונן.

אל תשכח שה-2,000 שקל שצ'יפ יכול לעשות לגולף- יבואו על חשבון אמינות. דבר שלא יהיה בלאון כי הכח הזה כבר קיים שם בצורה יעודית.

מה גם ש-K03 שנמצא ב-GTI יצטרך לעבוד חזק הרבה יותר ולגדוש גבוה מאוד כדי להוציא הספקים דומים ללאון.

גם לגבי נושא המחיר אתה קופץ רחוק. 80K הוא מחיר מאוד הולם ללאון 4 המאובזרת (ואני כבר לא בעלים של אחת כזאת :?).

לעומת זאת הגולף GTI של אותה שנה מציעה חבילה דלה יותר וחלשה יותר, אך עם סמל ה-VW ועם תג מחיר גבוה יותר

ללא שום הצדקה. ושמישהו יתקן אותי!

ולסיום, מה שכתבת לגבי האיביזות, גם אינו ממש נכון וגם מנוסח ללא כל בסיס.

באותה דוגמא בדיוק אני יכול להגיד לך שאת הלאון 4 אפשר להשוות רק ל-V6 4motion, מכיוון שאצלהן הבסיס דומה.

אחת מוגדשת ואחת אטמוספרית חזקה, אך שניהן דומות על אותו בסיס איבזורי.

את הלאון 20VT של שנת הדגם 2003 גם אי אפשר להשוות ל-GTI מכיוון שגרסת ה-180 של הגולף לא הגיעה ביבוא סדיר לארץ.

מסקנה: ה-GTI שלך, משנים 1999-2003, תהיה משוות לאיביזה המוגדשת משנים 2001-2002 (והאטמוספריםת משנים 1998-2000),

כשאר הלאון נמצאת בכלל בקטגוריה מעל.

קצת שיעורי בית לא יזיקו,

טל

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

גיבוב הקלישאות הפורומיות שכתבת עכשיו, הוא טוב ויפה.

העובדה שלאבא של חבר שלך היתה GTI לא תורמת לך נסיון מסויים, במיוחד לא בגיל כה צעיר.

הגולף יותר חלשה - נכון. דלה יותר - בהחלט לא. איכותית יותר - בהחלט כן. מאובזרת יותר - בהחלט כן.

ההשוואה שלך של גולף לאיביזה רק מוכיחה את מה שאמרתי בשרשור הקודם.

אלו לא רכבים מאותה קטגוריה, לא מכוונים לאותו קהל, ולא דומים כמעט בשום פרמטר.

(חשבתי לקחת קופרה מליסינג... וירדתי מזה מהר מאוד אחרי שבחנתי את הרכב)

80 אלף שקל על רכב עם מחירון של כ50 אלף שקל?

כחדשה היא נמכרה במחיר נמוך יותר משמעותית מGTI אז למה שכיום היא תעלה יותר ממנה? :)

אולי כדאי שאקנה אחת בתור השקעה,כדי לבנות לה שוק על גבי הפורום ואז למכור אותה במחיר מופקע.

השקעה עדיפה משמעותית מנדל"ן, בורסה או ניירות ערך.

אני לא מנסה להאדיר את ה GTI ולבנות לה שוק מעל גבי הפורום כפי שבעלי הלאון עושים ועשו,

אבל מפריע לי כשנאמרים דברים שהם פשוט לא נכונים.

אני מודע לחסרונות והיתרונות של כל רכב שהיה בבעלותי ולא מנסה לעשות מהם משהו שהם לא.

בוא נסיים את הויכוח הזה באי הסכמה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
וזה לא במקרה כי אתה מוכר GTI6 באותו המחיר בערך :wink:

אייל חדל שטויות.

גם אני מדבר מנסיון אישי, ואם צריך להשוותה לשאר הדגמים שהוזכרה כאן - היא עצלה מאוד.

לגבי הגולף GTI עצמה, זה נכון שיש הרה רכבים שחוטים, אך עם זאת היא נמכרה בכמות גדולה יותר מאשר כל הסיאטים והאודים

הספורטיביים גם יחד. צריך סבלנות כדי למצוא אקזמפלר שמור, כמו של חברנו אייל לדוגמה.

הלאון לא מספיק איכותית? הדשבורד הוא החלק המרכזי (שנראה לעין) שנקלח ה-A3. ותסכים איתי שהאודי היא האיכותית מבין החברות.

סיאט עשו 'פאק' קטן עם הלאון והוציאו אותה איכותית מדיי. ועל זה יעידו בעלי הלאון (גם הלא מוגדשות)!

חויית הנהיגה בלאון היא הגדולה מבין כל המכוניות שהוזכרו, הן בכוח והן בהתנהגות.

לגבי התמורה בכסף, נו באמת אייל! גם 80K לשנת 2002 מהווים מחיר הוגן ומתאים ביחס לרשימת האביזור שאתה מקבל בה.

את זה שמר לוי יצחק החליט לקום בבוקר אחד ולשחוט את חברת סיאט - אי אפשר להפיל על בעלי מכוניות אלו. במיוחד על אלו

ששמרו עליהן כאילו אין מחר והשקיעו בהן משכורות על גבי משכורות, ושעות על גבי שעות.

מה גם שהביקוש גדול עד פי 10 מההיצע! (בדומה ל-MX5, קליאו ספורט וכו')

לגבי סוגיית האודי אתה צודק, אם כי A3 180 ידנית עם מתלים ספורטיביים תשתפר משמעותית!

גם לגבי סוגיית "הקנייה התחליפית" של צרפתייה במקרה הזה אני מסכים גם. ואני מדבר בתור בעל צרפתייה בהווה וגרמניות לשעבר.

טל[/quoכן זה אני שמוכר את הGTI-6 אבל אני כרגע בגרמניה לפחות עד אפריל ואני ממש לא לחוץ על המכירה.אחי ואבא שלי מטפלים כרגע במכירה.לא לחוץ על כסף ולא על כלום פשוט חבל לי שהאוטו יעמוד כמעט שנה שלמה בלי שאף אחד יהנה ממנו.והמחיר הוא אומנם גבוה מהמחירון אבל הוא עדיין נמוך משמעותית מהתקציב שמדובר עליו בשרשור הזה והתמורה היא הרבה יותר גדולה פר שקל.אני בטוח שאנשים פה מכירים אותי ואת הרכב שלי ויודעים שלא נחסך שקל על שום חלק כדי להשאיר את האוטו במצבו ואין על הרכב אפילו תיקון צבע אני מוכן להתחייב על כל בדיקה שכל אחד יכול להמציא .הרכב מעולם לא נקרע ולא נפתח.פעם אחת הרכב נלקח למנחת בערד רק כדי לדעת איפה עומר הרכב לעומת האחרים ואני כנהג.(אני ואחי 2 מקומות על הפודיום).אם מישהו מעוניין ביותר פרטים על הרכב בבקשה .0505396012/0507876769

פורסם

לחבר,

רוצה המלצה על רכב שטרם דובר עליו והוא לדעתי קנייה הרבה יותר טובה מהרכבים המדוברים, בפחות כסף ?

16VT שמה, פיאט קופה מבציר 96.

יתרונות: 1. מראה: נו באמת :twisted: כל המוסיף גורע.

2. ירידת ערך: נו באמת :? באחריות אני אומר לך שאף אחד לפחות בשנה האחרונה לא מכר בפחות ממה שקנה.

3. כוח: 195 סוסים,15 יותר מהמנוע הבכיר של VAG על פחות משקל (אינטואיטיבית מרובן,אולי למעט 20VT)

כמה מנוע יכול להחזיק ?? השמיים הם הגבול (ע''ע x 1/9)

באחריות אני אומר לך שצ'יפ בעלות של כמה מאות שקלים מe-bay הרכב גודש 1.1 ועושה צחוק מכל gti,a3,TT 180hp

שגם אם יעלו גדישה גם כן יוותרו אם מנוע 1.8 קטן ב-10% משל הקופה,

קליאו ספורט ולמעשה כל רכב שאיננו רפליקת ראלי יפנית,בכל מהירות שהיא.

מבלי לגעת/לחזק כלום. חוזר ואומר כלום.

טורבו גדול יותר (וזהו) גורם לנינג'ות על 4 להסמיק.

4. התנהגות- דרגה אחת מתחת לצרפתיות של עשור שעבר,stock מול stock לא נופלת מאף גרמנית כנ''ל (למעט הלאון 4)

5. ייחודיות - נו באמת :-P

6. ביטוח- 4.7K הכל כולל הכל(חובה,מקיף,ג',שמשות,גרר)

7. חלקים מכאניים זולים יותר

תיקח בחשבון ירידת ערך של כ-10K בשנה אצל הגרמניות,ביטוח לבטח יקר יותר,חלפים יקרים יותר ותגלה שהפיאט קנייה הרבה הרבה יותר משתלמת.

מה טומן העתיד ?

להבדיל מהגרמניות הלא אקזוטיות שמחירן הולך וצולל בעקביות, מחירה של הקופה הולך ועולה :idea:

להבדיל מהגרמניות שאנשים נאלצים בדרכים לא דרכים לנסות להסביר מדוע הוא שווה X מעל המחירון,

ידוע כבל עם ועדה שלקופה אין באמת מחירון,הוא לא באמת מוזכר בשעת קנייה/מכירה ולא באמת מעניין אף אחד.

(אגב אמרו לי שהוא עלה לא מזמן ב3K :evil:, לא טרחתי אפילו לבדוק)

מנסיון אני אומר לך שבעבר למכור ב-12K מעל לקח לי יומיים בדיוק מרגע הפרסום ועד לדואר,

22K-23K מעל המחירון (לא בדקתי אפילו מהו) לקח הפעם שבועיים.

חסרונות: 1. חלקי פח יקרים יותר

2. פחות אמינה.

3.קשה למצוא אחת ששווה קניה (רובן מתפרקות)

יש כ-16 משנת 96' רובן "מתות".

עם קנייה של קופה שמורה אתה

חוסך אלפי שקלים כל שנה,קונה רכב שלא משאיר אף אחד אדיש !!

(עם כל הכבוד מי מסתכל על גולף, לאח של סבא שלי שיוודא לחיים ארוכים יש אחת מדור4)

ומקבל רכב איטלקי נדיר ואקזוטי.

אגב מגיעה עם abs,2 כריות אוייר וסלון עור במקור, ועיצוב איטלקי (מי אמר pininfanira) שבגרמניה רואים רק בפוסטרים.

לשיקולך.

גילוי נאות:

למעלה מ-3 שנים במצטבר נהגתי על קופה 16VT.

נמכרה לא מזמן.

porsche 914,2.0,1970

פורסם

אחי, אין לי בעיה עם המחיר של ה-GTI6 שלך.

ההפך, אם היא שמורה אני חושב שהיא שווה כל שקל שתבקש. אין מכוניות כאלה יותר!

אני סתם צחקתי, כי אתה המלצתו לו על הרכב, ואתה בדיוק מוכר אחת. "צירוף מקרים" :wink:

אייל, אתה צודק לא נכנס לויכוחים כי זה מיותר.

כל אחד יעשה את שיקוליו.

רק בקשה אחת קטנה ממך.

אם תוכל לכתוב לי (אפילו בפרטי) במה ה-GTI מאובזרת יותר מהלאון או הלאון 4.

פורסם

סבבה.

אני אכתוב לך את זה במענה להודעה שתכתוב לי ומתארת במה הלאון יותר מאובזרת. :D

אני מוכן לזרוק לך רמז ראשון : RECARO ...:)

לירן ל : פיאט קופה לא מתאימה לכל אחד, אלא בעיקר לקהל יעד משוגעים לדבר וחובבי איטלקיות בנשמה, אשר יעניקו לרכב את הטיפול והאהבה הנדרשת ויקבלו בהבנה כל מיני כשלים טכניים מזדמנים.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
יתרונות: 1. מראה: נו באמת :twisted: כל המוסיף גורע.

2. ירידת ערך: נו באמת :? באחריות אני אומר לך שאף אחד לפחות בשנה האחרונה לא מכר בפחות ממה שקנה.

3. כוח: 195 סוסים,15 יותר מהמנוע הבכיר של VAG על פחות משקל (אינטואיטיבית מרובן,אולי למעט 20VT)

כמה מנוע יכול להחזיק ?? השמיים הם הגבול (ע''ע x 1/9)

באחריות אני אומר לך שצ'יפ בעלות של כמה מאות שקלים מe-bay הרכב גודש 1.1 ועושה צחוק מכל gti,a3,TT 180hp

שגם אם יעלו גדישה גם כן יוותרו אם מנוע 1.8 קטן ב-10% משל הקופה,

קליאו ספורט ולמעשה כל רכב שאיננו רפליקת ראלי יפנית,בכל מהירות שהיא.

מבלי לגעת/לחזק כלום. חוזר ואומר כלום.

לגבי המראה והאקזוטיות לא אתווכח איתך כלל ואין ספק שהקופה רכב מדהים בכל קנה מידה.

אולם לא ניתן להתעלם מהעובדה שכדי לקנותו דרושים כ60K וזאת עבור מודל 96 כשבאותו הסכום אתה יכול לרכוש איבזה טורבו/קליאו ספורט ממודל 02 (6 שנים לא הולכות ברגל...)

בקשר להספקים היגזמתה קצת, גם עם צ'יפ וגדישה של 1.1 הקופה לא עושה צחוק מאף מוגדשת אחרת ואם הן שמות צ'יפ אז החרטום המסוקס שלה יופיע במראה של כל מוגדשת מצ'ופצ'פת אחרת.

מנסיוני - הרכב חזק ומהנה אך לא מהווה יריב של ממש לגרזנים מגרמניה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
...

אולם לא ניתן להתעלם מהעובדה שכדי לקנותו דרושים כ60K וזאת עבור מודל 96 כשבאותו הסכום אתה יכול לרכוש איבזה טורבו/קליאו ספורט ממודל 02 (6 שנים לא הולכות ברגל...)

...

לגבי עניין המחיר והשנתון;

אין לאהבה מחיר.

ישנן מכוניות ישנות יותר אך נדירות יותר עם תג מחיר גבוה שנשמר.

המצב המייצג של השוק שומר את מחיר הקופה סביב ה-50K-60K ועל זה אין ויכוח. מי שלא מתאים לו- לא קונה.

(אתה מוזמן להתסכל מקרה 'פוולספאגן קוראדו' במשפחת VAG. היא מתחילת שנות ה-90 ומחיר השוק שלה אפילו יקר מהקופה)

בנאדם שמחפש רכבים כמו קליאו ספורט, איביזה טורבו וכדו' - לא יתאים לקופה והיא לא תתאים לו.

פורסם

בקשר להספקים היגזמתה קצת, גם עם צ'יפ וגדישה של 1.1 הקופה לא עושה צחוק מאף מוגדשת אחרת ואם הן שמות צ'יפ אז החרטום המסוקס שלה יופיע במראה של כל מוגדשת מצ'ופצ'פת אחרת.

מנסיוני - הרכב חזק ומהנה אך לא מהווה יריב של ממש לגרזנים מגרמניה.

עידן

עם מנוע גדול ב-200CC,(שאגב כן מורגש,בדגש עם מס' נוסעים ברכב) ו-15 סוסים יותר במקור,טענתך לא עומדת

במבחן המציאות,מנסיון.

ככל שמהירות הגילגול גבוהה יותר,כך הפער גדול יותר ז''א הפער הולך וגודל מההתחלה ועד הסוף.

לא יודע מה נסיונך,אולי אם נסעת בקופה "קשישה" זה המצב,בכל מקרה אתה מוזמן להיווכח בעצמך...

בביתנו הקט עדיין יש קופה סטנדרטית לחלוטין,מצ'ופצ'פת.

porsche 914,2.0,1970

פורסם

אחרי כל הויכוחים, גולף, A3, לאון, איכסביזה ושות' , מצ"ב סיכום שלי לגבי רכבי ה 20VT של הקונצרן.

מצטער שההשואה "נטמעה" בתוך המאמר על הלאון-טורבו, גם לדעתי, למרות המחיר ה"מופקע" שהבעלים שלהן דורשים עליהן, הן עדין המכוניות עם הפאן-לשקל הכי טוב שתמצא, וכמבובן ה 1.8T הספורטיביות ביותר בקונצרן (הכוונה כמובן ללאון) הלאון \ A3 מגיעות במקור עם 180 כ"ס, 24 קג"מ, הגולף \ איביזה 150\22, הציטוט של 210 כ"ס 30 קג"מ הוא של רכב משודרג בקלילות .. :roll:

גילוי נאות: גם אני מחזיק לאון טורבו

http://www.motori.co.il/content/view/122/10909

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...