Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא לא החדשה, הישנה.

רציתי לדעת באיזה שנה השיקו בארץ את החיפושית הישנה, איך עם ישראל הגיב לאורחת מגרמניה לאחר מלחמת העולם השנייה, כמה היא עלתה בזמנו ועוד מידע רלונטי שאפשר להשיג.

תודה לכל העונים.

שמוליק, בא לי להתעניין, מה תעשו! ?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני חושב שקצת כבוד ורגש לאנשים שחוו את השואה לא תזיק.

החיפושיות הראשונות הגיעו לארץ בסוף שנות החמישים וגרמו לזעזועה ותדהמה

בקרב ניצולי השואה . כמו כן הגיעו לארץ מיספר חיפושיות שעל הגלגלים שלהם

הורכבו טסות שכאשר היו נוסעים איתם יכלו לראות במרכז הטסה את הצלב קרס

ודבר זה גרם לשערוריה גדולה מאוד.

לידיעה כללית עד היום יש הרבה אנשים שלא יקנו ולא ישתמשו בשום מוצר גרמני

הורי ז"ל שניהם ניצולי שואה לא הסכימו מעולם לינסוע ברכב מתוצרת גרמניה

והחרימו כל דבר שיובא או יוצר בגרמניה

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
לידיעה כללית עד היום יש הרבה אנשים שלא יקנו ולא ישתמשו בשום מוצר גרמני

הורי ז"ל שניהם ניצולי שואה לא הסכימו מעולם לינסוע ברכב מתוצרת גרמניה

והחרימו כל דבר שיובא או יוצר בגרמניה

זה משהו שגם לי יצא להיתקל בו לא פעם ועוד אצל אנשים צעירים. לדוגמה: חבר צפונבון שלא רצה בשום פנים ואופן לקנות איביזה טורבו חדשה (בזמנו נמכרה ב99K, יחס תמורה\עלות פנומנלי לרכב שכזה) כי השורשים שלה גרמניים...

ולמה הבאתי דווקא את הדוגמה הזו? מאחר והיום תעשיית הרכב מאוד מסועפת, אנשים שפוסלים מראש תוצרת גרמנית, פוסלים למעשה מגוון רחב מאוד של מותגים. מה גם שאפילו ברכב מתוצרת צרפתית\בריטית\איטלקית רבים הסיכויים שנמצא רכיבים של BOSCH לדוג', ואז מה? גם תוצרת כזו נאלץ לפסול מאחר ומרכיבים אותה חלקים שעוזרים לתמוך ב"מכונת המלחמה הנאצית"....?

בנוסף, אין לשכוח שאיטליה ויפן היו חלק ממדינות הציר, ובצרפת היה משטר וישי כך שגם תוצרת ממדינות אלה יש להחרים. אפשר לראות שאם הולכים עד הסוף עם העניין הזה מה שנשאר זה רק לקנות GM, והרי אף אחד מאיתנו לא רוצה קוואליר בחנייה...

כאשר מדובר בניצולי שואה אני עוד איכשהו מקבל את כל העניין הזה (הטראומה שלהם גדולה וזה די קשה להעלות כנגד עמדתם את הטיעונים הרציונליים הקרים האלה), אבל כשזה בא מאנשים בני גילי, דור 3 אחרי השואה, זה די תמוה.

פורסם

The history of the Beetle really goes back to pre 2nd world war Germany when Ferdinand Porsche had a vision of a mass produced vehicle that was affordable to the average German, an idea that was shared with the young Adolf Hitler who himself could not drive, but was a car fanatic. Hitler was apparently influenced by the achievements of Henry Ford and his production lines - reading Ford's biography while in prison during 1923. Porsche had previously worked on some other small cars that used many elements later to be included in the Beetle. The Type 32 prototype NSU of 1934 was an air-cooled rear engined four cylinder horizontally opposed powered car that used torsion bar suspension and featured beetle-like styling.

Hitler became chancellor in February 1933 and declared at the Berlin auto show his intentions to get Germany motoring. Then a year later at the 1934 show he stated that his government would support the development of a 'peoples car'. Impressed by Porsche's design capabilities, Hitler delivered him the design brief of a car that could carry two adults and three children at a speed of 60mph with at least 33 mpg. The price was to be 1000 Reichmarks, not much more than a motorcycle at the time. Ferdinand Porsche was not convinced that a car could be made so cheaply, but considered the project a challenge, and took it on. The project car was named the Type 60, and due to time constraints Porsche based many components on the earlier NSU. The engine was an air-cooled flat-four also based on the NSU design.

המשך פה:

http://www.pre67vw.co.uk/history/default.asp

http://www.quicklink.ms/vw.html

http://www.bubu.com/ivs/bughistory.htm

http://www.volkswest.co.uk/beetle_history.html

בשביל זה לא רצו לקנות אותם בארץ

hitler.gif

prototype.gif

אייל

פורסם

אני מאמין שבאמת להחרים מוצרים גרמנים בכלליות זה דיי מוגזם

אבל פולקסווגן אני לא עולם לא יקנה יסע או יסתכל אפילו עליה כי לדעתי זה כבר מוגזם

כי חברה שהוקמה ישירות על ידי היטלר עצמו ושאני יהודי דור שלישי לניצולי שואה יקנה זה כבר עובר את הקו האדום שלי... אני לא בא להיות קטנוני והגיד גם אודי לא כי פולקסווגן קנו אותם אלא רק פלקסווגן כי העבר הנאצי של החברה הוא בלתי מעורער וקשור ישירות למשטר הנאצי ולכן לעולם עד שאני ימות אני לא יסע בפלקסווגן וכל הישראלים המעפנים שנוסעים בגולף וכל החרא שהם מייצרים נראה לי לא מבינים או יודעים היסטוריה ומאיפה החברה הזאת באמת באה או שהזילות בעניין השואה כבר הגיעה לשלב שלאנשים כבר לא אכפת :mad:

למה? ככה!

פורסם

נ.ב עוד נקודת "אור" שכל אותם אנשים שלובשים "ברזלים" ומקשיבים לאייל גולן (והכינוי שלהם יש בו את השורש ע.ר.ס).

מתגלים כ ציוניים טהורים ושונאי גרמנים , רק מה ... אם תשאל אותם איזה רכב הם רוצים לקבל או לקנות.... מוזר שזה יהיה BMW סדרה 3 פתוחה או איזה מרצדס נוצצת :roll:

אני מוכן להסתפק ב קייטרהם R500 :wink:

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם

לפי ההסברים על החברה החיפושית הייתה רעיון של היטלר.

הוא לא קשור לפולקסווגן .

מי שבנו את החיפושיות הראשונות היו NSU ומרצדס.

בתאריך 26 למאי 1938 הוקם המפעל שהופצץ במשך המלחמה והפסיק לעבוד.

האנגלים שהיה אחראים לבנות מחדש את גרמניה הקימו את המפעל מחדש אחרי המלחמה ונתנו לו את השם:

The second world war eventually came to an end and Hitler committed suicide in 1945, the task was then to rebuild Germany. The Country was devided into quarters, and as the KdF factory was located in the British section it fell under control of the British, and Major Ivan Hirst was brought in to assess the possibility of starting up production of the Beetle as transport for the occupying forces. The KdF-stadt was renamed Wolfsburg - taking its name from a nearby castle and the KdF plant was known as the 'Wolfsburg Motor Works'.

אייל

פורסם

ומקושרת להיטלר.

והנרי פורד היה אנטישמי גדול והפיץ את הפרוטוקולים של זקני ציון (אם כי נכדו הנרי פורד השני עזר מאוד בימי ראשית המדינה).

ויש גם פורד בריטי ועוד רכבים בריטים אבל הם היו פה במנדט ועזרו לערבים והעלו לגרדום את בחורינו.

והצרפתים היו משת"פים וגם הטילו עלינו אמברגו דווקא בשעת צרה....

והשבדים תמכו בהיטלר וגם היום פרו-ערבים גדולים.

ויפן! שכחנו כבר בעלי ברית של מי הם היו! וגם האיטלקים! וגם הפולנים אנטישמים גדולים היו ונשארו (מזל שלא מייבאים משם מכוניות).

בקיצור נשארנו עם הודו. גם הם לא היו ממש בעדנו בעבר, אבל היום הם מאוד בעדנו וגם קנו את הפאלקון במיליארד דולר אז הם כנראה בסדר. ואני דווקא די מחבב את האמבסדור - הרפליקה ההודית של המוריס הבריטי.

אמי ניצולת שואה. שמי השני הוא על שם אביה הי"ד. בעבר גם היא החרימה תוצרת גרמנית. היום היא מבינה שאין לזה גבול ושהחיים עובדים אחרת. לא שכחנו ולא סלחנו ולעולם השפה הגרמנית תעביר בנו חלחלה, אבל אם רוצים לחיות חיים פחות או יותר נורמלים עם שאר העולם, לא צריך לעשות את החשבונות האלה.

נמרוד

1957 Hindusthan Landmaster.jpg

פורסם

אתה מזלזל בהודים.

מכונית התצוגה אסטון מרטין AMV8 יוצרה בהודו.

והמכונית של TATA ברמה סבירה,אפילו רובר התחילו לשווק אותם בשם שלהם.

אם אתם רוצים עוד חברה לא לקנות.

לוטוס שייכים לחברה ממלזיה,מלזיה היא מדינה מוסלמית,לבוס החדש של לוטוס קוראים אלי (ALI)

City_big_front.jpg

am_AMV8_4.jpg

אייל

פורסם

אני, כנכד לניצולת שואה, בהחלט מסכים עם "לא נשכח ולא נסלח". אבל צריך לעשות הבחנות.

אני לעולם לא אעשה עסקים עם גרמני בן 80. אם אי פעם אגיע למצב כזה.

אבל לדעתי, לדור הצעיר בגרמניה אין קשר למעשים ואין לעשות הכללות. כמובן שיש ניאו-נאצים בגרמניה, אבל גם בארה"ב, באוסטרליה, ברוסיה, בבריטניה ואיפה לא - יש ניאו נאצים ומכחישי שואה.

אנטישמים היו בכל מקום. ועדיין יש. אבל לפסול אומות שלמות לדורי דורות כאילו היו עמלקים, נראה לי קיצוני מדי. דווקא פתיחות לדור הצעיר בגרמניה המודרנית נראית לי כמו דרך יעילה יותר להבטיח ששנית לא תחזור השואה.

פורסם
אני, כנכד לניצולת שואה, בהחלט מסכים עם "לא נשכח ולא נסלח". אבל צריך לעשות הבחנות.

אבל לדעתי, לדור הצעיר בגרמניה אין קשר למעשים ואין לעשות הכללות. כמובן שיש ניאו-נאצים בגרמניה, אבל גם בארה"ב, באוסטרליה, ברוסיה, בבריטניה ואיפה לא - יש ניאו נאצים ומכחישי שואה.

אנטישמים היו בכל מקום. ועדיין יש. אבל לפסול אומות שלמות לדורי דורות כאילו היו עמלקים, נראה לי קיצוני מדי. דווקא פתיחות לדור הצעיר בגרמניה המודרנית נראית לי כמו דרך יעילה יותר להבטיח ששנית לא תחזור השואה.

ואיך אתה יודע שאיש העסקים בן ה80 שמולך הוא לא מל"ו צדיקים ושמר על יהודים בזמן השואה במרתף? או לחליפין הצעיר שמולך מתעסק בזמנו הפנוי בשריפת בתי כנסת וחילול קברים יהודיים?

לדעתי אין טעם לפסול לא את זה ולא את זה, כל עוד אתה לא יודע בוודאות שמי מהם מנ-מאנייק :p

פג'ו 206 1.4 שנת 99

אל תדחה למחר, את מה שאפשר לדחות למחרתיים.

פורסם

ואיך אתה יודע שאיש העסקים בן ה80 שמולך הוא לא מל"ו צדיקים ושמר על יהודים בזמן השואה במרתף? או לחליפין הצעיר שמולך מתעסק בזמנו הפנוי בשריפת בתי כנסת וחילול קברים יהודיים?

לדעתי אין טעם לפסול לא את זה ולא את זה, כל עוד אתה לא יודע בוודאות שמי מהם מנ-מאנייק :p

מבחינתי, כל בן אדם שחי בגרמניה כבוגר באותן שנים היה משת"פ. כל כך ספורים הם אלו שלא היו - ששפילברג עושה עליהם סרטים.

ולגבי צעירים, ולא משנה מאיזה עם - אני לא מסתיר את היותי ישראלי ויהודי. אם אני רואה איזה שהוא פרצוף עקום - אני לא עושה איתו עסקים. וכבר עשיתי את זה ביוון, למרות שלדעתי זה שלא מי יודע מה אהד ישראלים כנראה נכווה מישראלים מכוערים ואיננו אנטישמי.

פורסם

גם אבא של מי שנבחר להיות מושל קליפורניה ארלונד שורצניגר היה נאצי מנייק מובהק

ולאומת זאת ארלונד תומך נילהב בישראל...

אחת התגובות של מישהוא מהפורום לאחר מה שכתבי הציעה לי את הביפר של הידריך

בושה וכלימה ניפגעתי עד עומק נישמתי והחלטתי מיד לנתק כל מגע אם הפורום.

כאשר סיפרתי את זה לילדי לא האמינו לי רצו ליראות במו עינהם כאשר העלתי את האתר

מיסתבר שמישהו מחק את ההודעה מהאתר כל הכבוד!

אבל מיסתבר שיש מיספר אנשים שלוקים בחוסר נימוס וחוסר רגש אם אותו אלמוני קורא

הודע זו שידע גם למצוא דרך ולהביעה חרטה

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
לא לא החדשה, הישנה.

רציתי לדעת באיזה שנה השיקו בארץ את החיפושית הישנה ועוד מידע רלונטי שאפשר להשיג.

תודה לכל העונים.

שמוליק, בא לי להתעניין, מה תעשו! ?

משהו קטן שבמקרה הכינותי מראש, בדיוק בנושא הזה...

בבקשה :wink:

• תוכן חדש...