Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WIDE SCREEN למחשב

razmel
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר התרגלתי למסך החדש.

בגלישה ברשת באמת עדיף היחס של 3:4, כיוון שרוב הטקסט כתוב ב"טור עיתונאי" ולא בשורות ארוכות לרוחב, ולכן אין למסך 10:16 יתרון.

היתרון של ה-10:16 דווקא בא לידי ביטוי בתוכנות גרפיות שאני משתמש בהן.

החסרון הממשי של המסך הוא שרוב הקבצים הגרפיים / תמונות ברשת / תמונות במצלמה דיגיטלית אינן בפורמט רחב, ואם רוצים לשמור תמונה כזו כתמונת רקע על שולחן העבודה יש לעשות לה CROP לפרופרוציה של 10:16, ואז חותכים חלק ממנה.

נקודה נוספת - כדי שלמור על עיצוב "נקי ומינימליסטי" בחזית יש רק את המסך. כפתורי ההפעלה בצד, והרמקולים מאחור. זה נראה לי חסרון ברמת איכות הסאונד הנשמע מהרמקולים, ויתרון ברמה העיצובית.

לסיכומו של ענין, התרגלתי, כך שזה לא ממש משנה.

דרך אגב, המסך הוא MAG 19" LCD, והוא המסך השלישי שמחליפים לי במסגרת האחריות. נקוה שזה יהיה יותר אמין משני קודמיו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת היא שלא יצא לי להתעמק כל כך בפרטים

אבל אם כרטיס המסך שלך תומך DVI, אז מומלץ להשתמש בו.

גם כשאני חיברתי מסך רחב בRGB התמונה נראתה "לא נכונה"

כשהחלפתי את הכבל לDVI התמונה נראתה יותר פרופורציונאלית.

אני מניח שבגלל שהRGB היא טכנולוגיה ישנה,

היא לא מציעה תמיכה טובה ברזולוציות שנחשבו אז כלא סטנדרטיות.

הכבל עולה כ40 ש"ח אגב, בכל חנות מחשבים.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

RGB הוא חיבור אנאלוגי. DVI הוא חיבור דיגיטלי. מאחר והפעולה של מסכי LCD דיגיטלית ממילא, והרזולוציות לרוב גבוהות, יש יתרון ממשי בשימוש בDVI, שמתבטא בעיקר בתמונה חדה וצלולה יותר.

ברזולוציות עליהן מדובר במסכי 19 רחבים, גם RGB וגם DVI מסוגלים לתפקד, אבל הDVI יעשה זאת טוב יותר.

למסכי LCD יש רזולוציה אחת מומלצת, וזו המקסימלית. כל דבר פחות יתן תמונה פחות חדה.

אם אתם עובדים ברזולוציה המומלצת, לא תהיה כל פגיעה בפרופורציות של דברים שמוצגים (כלומר, מתיחה לרוחב). פגיעה כזו תקרה רק כשאתם עובדים ברזולוציה של מסך רגיל (לא רחב). אז, המסך עצמו מותח את התמונה בשביל למלא את כל הפיקסלים.

אם אתם עובדים ברזולוציה המומלצת, הכל יראה אותו הדבר, רק שיהיה יותר שטח לרוחב.

פשוט תשימו את הסליידר של הרזולוציה על המקסימום, בקיצור...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

למסכי LCD יש רזולוציה אחת מומלצת, וזו המקסימלית. כל דבר פחות יתן תמונה פחות חדה.

לא יודע אם זה המקום, אבל אנסה:

מדוע למסכי 17 אינץ' וגם למסכי 19 אינץ' יש אותה רזולוציה מקס' (1024*1280)?

כשאני מסתכל במסך 19 לעומת 17, יש לי התחושה שהתמונה פחות חדה (גם אם שניהם שייכים לאותה הסדרה), האם זה קשור?

פורסם
מסך WIDE הרבה יותר זול לייצור ולכן גם זול יותר לרכישה

אני חייב הסבר לשורה הזו?

למה שיהיה יותר זול ליצור?

ועוד תיקון קל לכל מי שדיבר על RGB, זה לא ניקרא כבל RGB , זה ניקרא VGA,

RGB זה ראשי התיבות של הצבעים שחיבור הכבל מיתבסס עליהם, בכל אופן הם קיימים ב כבל DVI גם כן בצורה אנלוגית (הפינים שנימצאים בצורת +) ונימצאים בצורה דיגיטלית (שורות הפינים 1,2,4,5 בכבל DVI)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

20 דקות תמימות בזבזתי פעם בניסיון להסביר למוקדנית של Yes ש-S-Video זו שיטת קידוד, לא (רק) סוג של מחבר, ושגם מחבר Scart יכול לשדר להעביר אות S-Video. עד שלבסוף דבירתי ישירות עם טכנאי שהביא לי ממיר שמוציא S-Video מה-Scart.

דרך אגב, כמי שעובד הרבה עם טבלאות XLS, מסך רחב זה יתרון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני חייב הסבר לשורה הזו?

למה שיהיה יותר זול ליצור?

קצת יותר זול כי שטחו קטן יותר ממסך צר. האלכסון הוא אותו אלכסון אבל השטח בפועל קטן ככל שההפרש בין האורך והרוחב גדול יותר.

פורסם
קצת יותר זול כי שטחו קטן יותר ממסך צר. האלכסון הוא אותו אלכסון אבל השטח בפועל קטן ככל שההפרש בין האורך והרוחב גדול יותר.

ומה הקשר בין שטח המסך לעלות הייצור?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
למה זה טוב ?

המסך שלי התקלקל במסגרת האחריות.

שלחתי אותו למעבדה ושם החליפו לי אותו למסך חדש.

מסרתי מסך רגיל, שכנראה כבר אינו משווק, וקיבלתי במקומו מסך WIDE SCREEN.

קצת קשה לי להתרגל אליו, וענין אותי מה היתרון שלו על מסך רגיל.

האם שודרגתי או דורדרתי ?

מישהו יודע ?

(המחשב לא משמש אותי לצפיה בסרטים, או משחקים, אלא לעבודה וגדישה ברשת בלבד).

לעבודה אין צורך במסך רחב.

לגלישה בטוח שלא בגלל שגם ככה נוצר המון שטח מת ואני די בטוח שאין למסך שלך PIVOT.

מסך רחב מתאים לגיימרים וכאלו שמשתמשים במסך שלהם לצפייה בסרטים.

לפני שקניתי את הDELL 2007 שלי התלבטתי אם ללכת על רחב או לא ברגע האחרון שיניתי את דעתי לרגיל היות ואני (כמוך) לא משחק וצופה בסרטים.

פורסם
ומה הקשר בין שטח המסך לעלות הייצור?
אז למה מסך ''19 יותר יקר מ ''17? זה בגלל שיש יותר פלסטיק במסגרת?

עד כמה שידוע לי החלק היקר במסכים הוא פאנל הLCD עם מערך הדיודות שצמוד לו.

פורסם

וחזרה לנושא האשכול ומיבלי להגיע לפסים אישים, אז אתה אומר שעדיף רכב צרפתי על יפני?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...