Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה הסיפור. בעקרון אני מחפש 306 1.6 שנת 98 ומעלה, אך ללא הצלחה. בזמן נסיעה קלטתי לפתע 106 יפיפיה. עצרתי את הנהג ולתדהמתי היא הייתה שמורה מכף רגל ועד ראש. או בשפתכם, אקזמפלר מצויין, לפחות חיצונית. מדובר ב 106 XS 1.4 שנת 97 (או 98, לא זוכר) עם בעלים ששומרים עליה בקנאות (פנים הרכב נראה חדש ללא רבב, כאילו הרכב יצא הרגע מהמפעל). רק בעייה אחת: הקילומטראז' שלו מראה 140000 ק"מ, מספר נחמד לכל הדעות, ואילו בדיקה מהירה במוסך מורשה הראתה שבטיפול האחרון נרשם שהרכב בעל 240000 ק"מ. לא מדובר בבילבול ואין ספק שנתון של המוסך המורשה הוא הנכון. מה אתם מציעים?

אם היה רכב רגיל, לא הייתי מתלבט ומעיף אותו. אבל רכב שמור כזה עדיין לא ראיתי. מה גם שיש אפשרות שבעל הרכב הנוכחי כלל לא מודע לרמאות, וכנראה שהיא התבצעה אצל הבעלים הקודמים (יש מספיק מידע שמעיד על כך). נניח ובכל זאת הייתי רוצה לשקול אותו.

1. האם זה לא קילומטראז' גבוה מידי, גם מבחינת למכור את הרכב בעוד כמה שנים?

2. האם אפשר לתקן את הקילומטראז' או שהרכב הזה שרוף מהבחינה הזו?

תודה...

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדכון:

נפכשתי עם בעל הרכב ורכבו לנסיעת מבחן. מה אגיד... לא טוב. אני נוסע היום עם 205 טרנטה מוזנחת, עם מנוע חדש אמנם אך רדיאטור שלא שווה כלום, והיא הרבה יותר זריזה מה 106XS שנסעתי. מאוד כבדה. מורגש שהמנוע קטנצ'יק. בואו נגיד שלאחר הקריאה בפורום, ציפיתי ליותר. זו ה 106 הראשונה שלי. לפני הפגישה בדיוק יצא לי לנהוג בקורולה משפחתית 1.6 שמורה אוטומט שנת 94, ואין בכלל מה להשוות מבחינת זריזות וישיבה על הכביש, ותאמינו לי שהיא לא עד כדי כך זריזה. הדבר היחיד שהיה באמת מדהים ועולה על הקורולה גם זה המושבים של ה 106XS. תענוג.

פורסם

כתבת שאחרי בדיקה במוסך מורשה, גילית שהרכב בעל 240,000 ק"מ, האם זו הייתה הפתעה? ז"א, האם המוכר היה כנה איתך בהתחלה או לא?

נתון חשוב שלא ציינת זה מתי הרכב עבר החלפת מנוע (אני מניח שאחרי מספר קלימוראז' כזה, הרבה עבר מתישהו למנוע אחר)?

פורסם

מצאתי היום ZX 1400 230000km יד שנייה 3 דלתות שמורה מאוד שנת 94. 1400 בדגם הזה מקביל לאיזה רכב של פיז'ו? XN? בכל אופן המחיר הוא 6000 ש"ח. רכב נקי מתקלות רציניות. שווה רכישה?

פורסם

זה שבמוסך כתוב ק"מ שונה עדיין לא אומר כלום.

אישית אצלי קרה שטעו במוסך וכתבו לי 150 אלף ק"מ במקום 140 (למרות שכבר הגעתי ל150 אבל בכל מקרה יתכן שטעות בהקלדה במוסך), כנראה שבעל הרכב לא שם לב לזה ולכן זה נשאר ככה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

xena שדיברו על 106 זריזה התכוונו לדגמי ה- XSI\ראלי\GTI.

XS לא רכב ספורטיבי ולא מתיימר להיות כזה.

240K זה בשמיים והכלל הכי חשוב זה שבעל הרכב לא כנה

איתך או שאתה מגלה דברים כמו שינוי של 100K זה רמאות מדרגה

ראשונה ואני מתפלא מאוד שאתה עדיין מתלבט על הרכב.

לגביי הסיטרואן 230K לא הבנתי מה יש לך מרכבים בעלי קילומטרז' גבוה

כזה, בשנתונים האלה לא בעיה למצוא רכב עם 150K פלוס מינוס,

יסלחו לי כל בעלי הצרפתיות אבל פיג'ו\סיטרואן עם קילומטרז' כזה

זה לשחק עם הגורל.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

לשחק במה?

יש לא מעט אנשים עם 200+ ק"מ בצרפתיה ספורטיבית והמנוע מעולם לא הוחלף. אתה יודע גם הרבה טוענים שמנוע צרפתיה אחרי 140 אלף כבר הולך ראש ובלה בלה, בוא תראה אצלי איך עם 151 אלף ק"מ והמנוע לא אוכל שמן ולא מים.

מה גם שהסברתי שתיתכן טעות בהקלדה במוסך לגבי הק"מ, מה שדווקא כן יכול להראות על זה זה העובדה שההפרש הוא בדיוק 100 אלף ק"מ ככה שכן תיתכן אפשרות שמישהו במוסך לחץ על הספרה 2 במקום על הספרה 1 וככה יצא שבמוסך לאוטו הזה יש עוד 100 אלף ק"מ.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לכל אלו עם הטעות במוסך, אולי חשבתם שצריך לבדוק את הטיפולים שלפני 240 ? נאמר 230 או 220 או שזה 130 או 120 וככה בעצם להבין אם יש טעות ולפתור את הסיפור ?

בכל מקרה: 106 XS, שמורה ככל שתהיה, עם 250K ק"מ לא כדאי לקחת, אלא אם הוא מציע לך את האוטו ב60% מערכו.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

טוב, חיפוש הרכב נהיה דיי אינטנסיבי ולהלן תגובות ועידכונים.

- אכן יש אפשרות לטעות לגבי ה 240K, אך כשאני הלכתי בתמימות ושאלתי את בעל הרכב מהו מספר הרכב כדי שאבדוק התאמה של הקילומטראז' למה שרשום, הוא אמר שאין צורך לבדוק ויגידו לי את זה בבדיקה (חיחהחו).

- 160XS זה רכב איטי לכל הדעות. היום בדקתי כמה 306ים 1600, ואין בכלל מה להשוות.

- היום נתקלתי ב 306 דיאמנט שמורה מאוד, שנת 99, יד 3, 145K, שמורה אמרתי? בעל הרכב דורש 29K על רכב שמחירונו 25K. ברכב מערכת דיי רצינית ודיי חדשה אני משער בשווי 3K שהותקנה השנה.

תקלות אפשריות: צריך להחליף ציריות, ובדו"ח מוסך בו הרכב היה השנה נכתב "מנוע מזייף מעט".

מה דעתכם? יש הצדקה כלשהי לשלם 4K מעל מחירון לרכב שמור (בהנחה שהמנוע יעבור בדיקה בהצלחה)?

פורסם

"מנוע מזייף מעט" זה סתם כסת"ח של המכון.

ואם צריך להחליף ציריות אז בטח שלא שווה לשלם מעל המחירון, ועוד 4K.

בקשר ל106XS - הכל תלוי לעומת מה אתה משווה.

זה לא רכב מהיר, כל מטרתו היא להיות רכב עירוני זריז.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים. זה מאוד עוזר.

כאמור, כרגע ירדתי מ 106 ואני מחפש 306 במצב טוב משנת 98 ומעלה מנוע 1600.

יש לי דילמה בנושא לאחר שהבנתי את ההבדלים בין 1400 ל 1600 וגם נסעתי על שניהם.מבחינת ביצועים ולאחר נסיעה על שניהם, ה 1600 היה עדיף בעיניי בבירור. ה 1400 היה נחמד אך כבד מאוד לעומת ה 1600, והכי חשוב שב 1600 ממש התאהבתי. זו רמת הביצועים שאני מחפש, לא פחות ולא יותר.

הדילמה היא כזו: התקציב שלי הוא עד שלושים אלף ש"ח. נניח ומצאתי שני רכבים שמורים להפליא מכל הבחינות, אחד 1400 שנת 2001-2002 עם עד 80000 ק"מ, והשני 1600 שנת 98 עם 170000-150000 ק"מ (התעלמו מהבדלי המחירים). האם במקרה כזה עדיף לוותר על שיקולי ספורטיביות (מבחינתי זה מספיק), מנוע ברזל, ואולי גם סחירות טובה (ל 1600 בשונה מה 1400) לטובת רכב משנתון גבוה יותר שהוא פחות זקן? מה הייתם ממליצים כאן?

פורסם

היה לי 106 XS אוטומט שנת 96, הרכב פשוט לא זז, במיוחד שמסביבך לכל ה 1.6 יש בסביבות

ה-125 כ"ס להונדה סיויק ו113 לסופר לנסר\בלאנו.

TOMER- לפי התגובות שלך נראה כאילו אתה מוכר את הרכב, שים לב למה שרשמת במהלך הת'רד.

xena- פיג'ו 306 שנת 99 עם יד 3 ו145K זה גבוה מאוד, אינני מבין מדוע אתה

נמשך לרכבים כאלה שבקלות אפשר למצוא יד 1 עם 100K, מפתיע שהבעלים רוצה 4 מעל המחירון,

אני הייתי מוריד לו 4 מתחת למחירון.

דעתי שאתה לחוץ מדי למצוא רכב ובסוף תתפשר כמעט על כל מה שתמצא,

קח את הזמן ותמצא רכב שמור עם יד נמוכה וקילומטר נמוך.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

• תוכן חדש...