Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה דווקא את הגיר הזה ?

הגיר של ה MX3 זהה בכל גרסאות המנוע, אגב ?

הגיר הנוכחי שלי הוא מסדרת הגירים G שקיימת במאזדה. וקיימת עוד סדרה שנקראת סדרה F. ההבדל בין הסדרות הוא ביחסי העברה, בדפרנציאל ובעומס הכללי שהגירים מסוגלים להחזיק.

סדרת G היא סדרה חזקה יותר של גירים והיא מורכבת ברכבים עם הספקים גבוהים יותר מהרכבים הסטנדרטים. הסדרה הזו מאפיינת בעיקר ביחסי העברה קצרים יותר מהגיר מסדרת F.

אם נתייחס ללנטיס BA בלבד (דור שני), אנו נגלה שבשנת 94 עד אמצע 95 מאזדה שיווקה את הלנטיס BA עם גיר מסדרת G ולאחר מכן היא שינתה אותו לסדרת F. אם נתייחס ל-MX3, אנו נגלה ש-MX3 מאזדה השתמשה בסדרת G בלבד.

הגיר הזה נפל עלי במקרה והוא דיי נדיר בארצנו עקב מס. הדגמים המועט של MX3 (בערך 80 יובאו ארצה), לכן התעקשתי להרכיבו (בהצלחה אגב) כי הוא מיוחד.

בעקרון, אם אתה מדבר על מנועים מסדרת K (קיים בלנטיס ZXI וב-MX3 וקסדוס) אז הגיר מהסדרת G אמור לשבת במנועים אלו

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ז"א שהגיר הזה מחזיק מגרסאות ה 1,600 עד גרסאות ה KLZE (שלא מגיעות ארצה) ?

מרשים.

זה גיר באמת טוב אם כך, יצא לי לנהוג על MX3 V6 לא מעט בימי חיי (בעצם די הרבה), הגיר הרגיש לי שהוא אכן עמיד לעומסים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
ז"א שהגיר הזה מחזיק מגרסאות ה 1,600 עד גרסאות ה KLZE (שלא מגיעות ארצה) ?

מרשים.

זה גיר באמת טוב אם כך, יצא לי לנהוג על MX3 V6 לא מעט בימי חיי (בעצם די הרבה), הגיר הרגיש לי שהוא אכן עמיד לעומסים.

עומסים מבחינת הספק - לא מבחינת התעללות :roll:

פורסם

אתה טועה.

תיקנתי אותך.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אד כמה שאני יודע הגיר של ה MX3 קצר מאוד (בשיוט של 100 המחוג מראה 3700 סיבובים= שזה ים)

(אם אני טועה תקנו אותי )

אז למה להרכיב כזה גיר ?

רז...

אצלי הוא לא על 3700 אלא על 3000 ב-100 קמ"ש. אני אבדוק שוב יותר מאוחר ואדווח.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

לי אישית היה f ידנית מקורי, והגיר היה פצצה! למרות שmx5 אחלה של אוטו, אני אישית חושב שבמקרה הזה המקורי עושה את העבודה.

פורסם
לי אישית היה f ידנית מקורי, והגיר היה פצצה! למרות שmx5 אחלה של אוטו, אני אישית חושב שבמקרה הזה המקורי עושה את העבודה.

המקורי עושה את העבודה, אין ספק.

אני רציתי משהו אחר.

שמוליק

פורסם
...למרות שmx5 אחלה של אוטו, אני אישית חושב שבמקרה הזה המקורי עושה את העבודה.

מה קשור MX5?

הגיר שלו של MX3...

כל גיר יעשה את העבודה, זו לאנטיס, לא STI עם 500 סוסים להעביר לארבעת הגלגלים.

מה שכן יכול להיות מעניין זה הגיר של NB, שאינו מיוצר ע"י מאזדה. 6 הילוכים עם קוויק שיפט מקורי. יאמי.

פורסם
נו, ויצא לך להשוות אותו למקורי? אחד ליד השני, לראות מי מספק את הסחורה יותר?.

עדיין לא.

באתר הזה ניתן לראות נתונים של רוב דגמי הגירים של מאזדה. רואים בבירור שבגירים מסדרת G יחסי ההעברה קצרים יותר מהגירים של סדרת F.

שמוליק

• ספונסר פורום
פורסם
אני אעדכן קצת.

החברה לוחצת שאבוא לגור איתה בצפון, ואני לא יכול לסרב לה. פעם זה היה רכב לפני, היום האישה.

ברגע שאעמוד על הרגליים שוב, היא תגדוש.

וזה מובטח.

שמוליק

ברגע שתעבור לגור עם האישה...לא תעמוד יותר על הרגלים! וזה מובטח!

פורסם

אורן, יהיה בסדר.

אני כנראה אקפוץ אלייך למוסך בשבוע הבא, רוצה להתייעץ איתך בקשר למשהו.

שמוליק

• תוכן חדש...