Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני דברים יש לי לתרום לשירשור ההזוי הזה, מלבד האיחול ליוסטין - כל הכבוד על ההתמדה ושלא תדע עוד צער :)

1. לאיציק, אני מאוד מתקשה להסכים איתך, אמנם נכון שבגישה טובה משיגים ה-ר-ב-ה יותר מאשר באיומים, אבל רבאק, אם אדם צריך לחזור למוסך שלוש או ארבע פעמים על תקלה שהמוסך לא יודע לתקן, ואם אחרי כל פעם שהבחור חוזר למוסך הוא נדרש לשלם עוד כסף על שטויות [1200 שקל על מחשב רכב זה מוגזם לחלוטין, בדיוק מהסיבה הזו גם אני הזמנתי כבר יותר ממחשב רכב אחד דרך EBAY בסכומים שמעולם לא עלו על 100 דולר לחתיכה כולל משלוחה]

2. אותי מעניינת התגובה של אורן קיפניס \ אריה גרוסמן \ מומחה סאאב אחר לכל הסיפור, מפתיע שאנשים שלרוב מראים פה נוכחות לא מעטה פתאום ממלאים פיהם מיים ושותקים, בעיקר נוכח האשמות חמורות כל כך...

בכל מקרה, המון הצלחה ליוסטין ולסאאב שלו, והרבה הערכה לאורך הרוח למראה של מוסכניק תולש לך חוטים מהאוטו, נעשה לי רע רק מלקרוא את התיאור הזה, אני אפילו לא רוצה לדמיין מה היה קורה למוסכניק שהיה לוקח לעצמו דרור לתלוש לי משהו מהאוטו...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההזיות ממשיכות חברים,

הגעתי למוסך ורגע לפני שהזמנתי גרר אמרתי לעצמי בוא ננסה להניע.

הרכב הניע מיד.

שאלתי את גרוסמן איך זה שהרכב מניע והוא אמר "מה אתה רוצה, מניע - סע מפה".

כיביתי והדלקתי אותו בערך 5 פעמים מאז והכל נראה תקין.

אני באמת מנסה להיות אופטימי אבל אין לי מסקנה אחרת, הבנאדם ניסה להוציא ממני כסף לחינם.

יוסטין

פורסם

אופציה אחרת היא ששמעו של השירשור הזה הגיע לאזניו, והוא החליט להרכיב הכל חזרה ולשלוח אותך כלעומת שבאת ובלבד שלא תמשך הסאגה הזו, כלומר הפכת מלקוח-חלש- שבוי לפרסונה נון-גרטה שנעשה הכל שתעוף מהמוסך ולא תחזור :)

לי עדיין חסרות התגובות של החברה המעורבים בדבר, מצד שני, זה רק יום ראשון אחר הצהריים...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

רון, לשוא תמתין. הרכבת אינה עוצרת בתחנה זו.

בכדי למזער נזקים ולמנוע מצג שאולי יעזור לצד של הלקוח, בוחר כנראה המוסך(גרוסמן) ויועצו(קיפניס) לא להכנס ולהבהיר עמדתם.

שרשור זה יגווע עם חלוף השעות ועם הזמן ישכח מתודעת הגולשים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מצטרף לדעתו של קומפי.

כבר נאמר שלא חשוב מה תגיד עלי העיקר שהשם ירשם נכון.

בעוד חודש כבר איש לא יזכור מה היה אבל שם המוסך יצלצל מוכר אצל לקוחות פוטנציאליים...

פורסם

לדעתי ההפך הוא הנכון, אומנם אנשים יזכרו את שם המוסך והמכונאי כממוחים לסאאב אך בהקשר שלילי,

כאחד שלא רק שניסה לרמות את הלקוח(בהנחה שהוא באמת מומחה ולא חאפר כי אז זו סתם חוסר מקצועיות) אלא אפילו לא טרח להגן על שמו או לפחות להציג את הצד שלו בנושא, למרות הערות חוזרות ונשנות של חברי הפורום על כך שהינו חבר פורום(עם רושם חיובי אפילו) ומן הראוי שיגיב לטענות הקשות שהושמעו פה.

תחשבו שעוד חודש-חודשיים מישהו יבצע חיפוש בפורום על מוסכים לסאאב והשירשור הזה יקפוץ, הוא צריך להיות פראיר לא קטן כדי להמר ולהכניס את האוטו למוסך זה

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

עלילות מר יוסטין גרינדאה - עובדות ורק עובדות:

הנ"ל הגיע למוסך ביום א' שעבר, עם תלונה על מנוע שאינו מניע לעיתים, על מתג מהירויות מפוח תא נוסעים חסר ועל ירידה בסיבובי סרק בהפעלת מזגן.

עם פתיחת דלת הנהג, התברר כי התקע למתג אור בלם תלוי באוויר, המתג עצמו אינו מתאים למכונית (שתי רגליים במקום ארבע, והתקע אינו יכול להינעל על המתג) , שקע אבחון שבור וברכב קיימים הרבה אלתורי חשמל.

אלתורי החשמל מורכבים מטלאים של שיירים של שלוש מערכות מיגון, ועליהן אחת רביעית, שאינה תקינה (המוח מותקן בתא מנוע ליד סעפת הפליטה, וכמובן שהותקן לה מעקף. מערכות המיגון חוברו בחלקן לקווי חשמל של מערכת ניהול המנוע. אלתור נוסף הוא מערכת אוורור / חימום / מיזוג, שרתמות החשמל שלה נחתכו, ובמקומן הותקן מתג חד קוטבי התלוי על חוטי חשמל, כל זאת תוך עקיפה של כל מערכות ההגנה למזגן (נתיכים, מפסקי לחץ וטמפרטורה), והתעלמות מחיבור המזגן לשאר מערכו תהמכונית.

למר גרינדאה הובהר, שיהיה ניתן לטפל בבעית המנוע רק לאחר הסרת כל אלתורי החשמל והחלפת מתג אור בלם למקורי (משומש תקין), ופעולות אלו אכן בוצעו בנוכחותו ובאישורו !!!

אז הובהר כי יחידת הבקרה של המנוע אינה מתקשרת עם סורק התקלות, בעוד ששאר מערכות הרכב כן.

לבקשתו לביצוע תיקון זמני ומאולתר של המזגן, הובהר לו כי תיקון כזה יבוצע על ידי שחזור המערכת למקוריות, תוך שימוש בחלקים שיסופקו על ידי המוסך.

יומיים לאחר מכן, ביום ג' נפגשנו שוב. בדיקה נוספת אוששה את האבחנה כי קיימת תקלה ביחידת הבקרה של המנוע. הצעתי לו לשלוח את יחידת הבקרה של המנוע לבדיקה / תיקון במעבדה ברגע שתהיה לי יחידה שתאפשר שימוש במכונית (ענין של מספר ימים). ביום זה הוא חזר על בקשתו לתקן את המזגן בשיטת האלתור, והובהר לו שנית, כי תיקון כזה יבוצע בשחזור למקוריות, רק לאחר פתרון בעית המנוע.

הפגישה הבאה היתה ביום ה' אחרי שהוצע למר גרינדאה לרכוש יחידה משומשת שהובררה כתקינה. מכיוון שאינני נוהג להתערב במשאים ומתנים שאינני צד בהם, טוען גרינדאה כי מילאתי פי נוזל בלמים (ממליץ לכולם לשתות ATE DOT4, זה טעים).

מילואים:

בשם אריה גרוסמן: כמו שבעל מסעדה לא אוהב שבאי אליו עם Take Away מהבר הסמוך, כך בעל מוסך לא אוהב שבאים אליו עם חלקים מאיביי. הדרישה של מר גרינדאה ביום חמישי, להחלפה חזרה ליחידת הבקרה התקולה שלו, באה בשעה שהמוסך היה כבר סגור. על כן המכונית שהתה במוסך עד היום.

לסיכום: מר גרינדאה לא איפשר להמשיך את הטיפול ברכבו על מנת להגיע לפתרון התקלה. התנהגותו בהחלט הפכה אותו לפרסונה נון גראטה במוסך של אריה גרוסמן בתל אביב, במוסך של ישראל דיקר בכפר אחים וכמובן בכל הקשור בי ובמועדון סאאב. מנגד יש לו האפשרות לגשת למוסכים אחרים, להתקין חלקים מאיביי או מכל מקור אחר, לבצע דיאגנוזה במוסך המרכזי של היבואן, או נמחק, כך הוא בטח ירגיש טוב יותר.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אורן שלום,

כאחד שנמצא בפורום כול ערב לא ידעתי שמדובר בך, מהיכרות שלי איתך (וירטואלית) מהפורום אתה נשמע כמקצוען אמיתי.

טוב לשמוע את התגובה שלך מכיוון שעכשיו הדברים ברורים יותר, העובדה שפירקת את כול החיווט וחקרת את הבעיה לעומק ולקחת על עצמך עבודה שדורשת מיומנות מקצועית זה ראוי לשבח.

טוב לשמוע אותך.

איזה כייף לי :)

פורסם

:shock:

שלום לכולם

אני חדש כאן וזו הודעתי הראשונה.

אני פשוט חייב להגיב לסיפורים האלו כי אני מכיר טוב מאד את ה "טיפול" של UMI ("מוסך חברה" של סאאב ) וגם את המחירים של UMI.

כל מה שיש לי להגיד לכל מי שקונה סאאב משומשת זה שיש סיבה לכך שהמכוניות האלו מחירן בשוק המשומשות כל כך נמוך...

כל הכבוד ל UMI מוכרים ללקוח רכב חדש שעולב כ 100,000 $ ואחרי כמה שנים הרכב נמכר לחובב סאאב בחצי מחיר של וולוו מאותה שנת ייצור...

יחי UMI !!! בזכותם אפשר לקנות רכב משומש כמו סאאב 95 רכב ברמה של מרצדס / ב.מ.וו בגרושים. כל זאת בזכות שיטת הטיפול של UMI ומחירי החלקים. אני מציע להמשיך באותה הדרך. ושיעלו את מחירי החלפים עוד. לא יודעים לטפל, אין להם מושג בסאאב לפחות. בעניני מחירים אין להם שום בושה ושום מעצורים. הם מגלים כשרון רב כשמדובר בהגשת חשבון ללקוח...

ממה שאני אכלתי מ UMI אני רק למדתי בישבילי להחזיק סאאב זה להזמין חלקים באינטרנט, לחטט בגרוטאות מפירוקים, להכיר אישית כל אנשי המקצוע התותחים וללמוד לשתות קפה במוסכים כל היום. ואני שונא קפה שחור.

המכוניות האלו לא נמכרות אלא ממש במחירים נמוכים ויש לזה סיבה.

סאאב צריך מכונאי של סאאב, אינטרנט, קצת כושר גופני והרבה מאד סבלנות... אוי שכחתי המון דלק זה שותה ;-)

סאאב (בישראל ) זה לא רק רכב זה גם תחביב

סאאב זה הרכב הכי בטוח בעולם. 80% מהזמן במוסך ו 20% מהזמן על הגרר :hihi:

יש לי סאאב והרכב הבא שלי יהיה סאאב.

פורסם

אני אתרום את השני גרוש שלי לשרשור וכל זאת מבלי בכלל להתייחס לטענות הלקוח או לטענות אורן.

אינני מכיר אף אחד משניהם אבל אני חייב לציין דבר אחד, כל אחד מאיתנו במקום עבודתו נמדד אך ורק במדד אחד והוא מבחן התוצאה.

אם אתה איש מכירות סופר נחמד, מגיע כל יום לעבודה 20 דקות לפני הזמן הולך שעה אחרי הזמן ומעביר כל שניה פנויה בניקוי החנות וסידור הסחורה, כל זה לא מעניין אף אחד אם אתה לא מוכר.

כולנו נמדדים אך ורק בזה.

אם ניקח את מבחן התוצאה של המוסך והמומחה שלו, מבחן התוצאה אומר רק דבר אחד, מהלקוח נגבה כסף רב והרכב לא רק שלא תוקן אלא נוספו לו פתאום תקלות שגם על תיקונן נדרש לשלם.

לא מעניין אותי כמה הלקוח קמצן או לא מבין במכונאות או דביל מושלם (ואני לא רומז חו"ח על פותח השרשור), אורן והמוסך נכשלו במבחן התוצאה.

דעתי האישית בלבד כמובן.

אורן - יש לי בכל זאת שאלה אחת אליך בצורה פרטנית:

איך מגישים בדיוק ללקוח חשבונית לתשלום מבלי שהתקלה תוקנה?

ושאלה לפותח השרשור:

מה פתאום אתה משלם על חשבונית שהוגשה לך מבלי שתוקנה התקלה?

את התשלום מבצעים עם היציאה מהמוסך לאחר בחינה קצרה שהרכב אכן תקין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

1. לאיציק, אני מאוד מתקשה להסכים איתך, אמנם נכון שבגישה טובה משיגים ה-ר-ב-ה יותר מאשר באיומים, אבל רבאק, אם אדם צריך לחזור למוסך שלוש או ארבע פעמים על תקלה שהמוסך לא יודע לתקן, ואם אחרי כל פעם שהבחור חוזר למוסך הוא נדרש לשלם עוד כסף על שטויות [1200 שקל על מחשב רכב זה מוגזם לחלוטין, בדיוק מהסיבה הזו גם אני הזמנתי כבר יותר ממחשב רכב אחד דרך EBAY בסכומים שמעולם לא עלו על 100 דולר לחתיכה כולל משלוחה]

רון, התגובה שלך רק מאששת כמה שאתה רחוק שנות אור מהמקצוע הזה. פתגם סיני עתיק אומר שאם אין לך מה לומר - עדיף שתאמר פתגם סיני עתיק :p

תקלות אקראיות או תקלות של כיבוי מנוע הן מסוג התקלות שה-כ-י קשה לאבחן. כן, בחלק מהמקרים נדרשת כניסה של הרכב מספר פעמים למוסך (!) ולצערי אין הרבה מה לעשות, לפעמים הלקוח צריך לנסוע כמה ימים ברכב (לאחר שבוצעה פעולה כלשהיא) בשביל לראות אם התופעה נעלמה או שעדיין קיימת.

אתה חוזר על עניין רכישת מחשבי ניהול מנוע דרך EBAY וטוען ברוב חוצפתך ש 1200 שקל למחשב רכב זה מוגזם לחלוטין.

מי שם אותך לומר שזה מחיר מוגזם לחלוטין ? יש לך בכלל מושג כמה עולה מחשב חדש ? כמה עולה מפירוק ? כמה עולה מחשב מתוקן ? חביבי, 1200 שח למחשב תקין (ועוד של רכב נדיר !!!) זה מחיר מצויין - ושוב אתה מאשש עבורי וכל מי שקורא עד כמה שאתה רחוק שנות אור מהמקצוע הזה (להמשיך עם הפתגם הסיני העתיק ? :p).

שוב אני חוזר ואומר; EBAY הוא לא מדד למחירי חלפים לשוק הרכב שלנו. EBAY הוא לא הפתרון עבור הלקוח הישראלי הממוצע שמגיע למוסך. EBAY הוא לא הפתרון למוסך שמכבד את עצמו ורוצה לתת אחריות אמיתית על המוצר שזה עתה רכש הלקוח.

EBAY זו בועה שמתאימה בדיוק לאנשים כמוך, כמוני ועוד כמה כאלה שמסתובבים כאן בפורום. אולי לא איכפת לנו לבזבז זמן וכסף על מוצר בלי אמא\אבא\אחריות\WHATEVER, אבל ללקוח שאין לו מושג מהחיים שלו ורוצה את הרכב שלו תקין כמה-שיותר-מהר ועם אחריות-כמה-שיותר-טובה-וארוכה, לא זו הדרך !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הפגישה הבאה היתה ביום ה' אחרי שהוצע למר גרינדאה לרכוש יחידה משומשת שהובררה כתקינה.

או לשבת על חוף הים ולעשן XXXXXX, כך הוא בטח ירגיש טוב יותר.

אורן שלום,

שתי הערות ברשותך,

1. למה הלקוח צריך לשלם על חלק שבעת כניסתו למוסך היה תקין?

2. כל העובדות שציינת פה לא נשמעות רצניות או אפילו קשורות למציאות כשאתה מתייחס ככה ללקוח שלך מעל דפי הפורום.

מבחינתי, עם המשפט המזלזל הזה איבדת את אלמנט האמינות!

פורסם

הרכב התניע ונסע, משמע הרכיב היה תקין.

לפי 2 הגרסאות הוא נדרש לשלם על חדש כשהרכב לא התניע כלל בזמן שהרכב הגיע בנסיעה למוסך.

איך בדיוק מבצעים דיאגנוסה לרכב לא מתניע?

איך יודעים שהבעיה באמת נפתרה והרכב לא יכבה ?

או שאולי 1200 ש"ח זה בכלל עלות ההתקנה בלבד ובדיקה האם הרכב יסע כמו שצריך עם מחשב אחר?

יכול להיות שפותח השרשור הוא הלקוח שהוא הסיוט של כל בעל מוסך, אבל אני חייב לציין שמכל הסיפור הזה, זה המוסך ועובדיו/קבלני המשנה שלו שיוצאים באור שלילי, במיוחד כשהם משיבים ללקוח לא מרוצה שילך לעשן סמים...:shock:

פורסם

הרכב התניע ונסע, משמע הרכיב היה תקין.

זו לוגיקה לא נכונה. יש תקלות שבאות לידי ביטוי פעם בכמה זמן, ובדיוק בתקלה כזו מדובר במקרה הזה. זה שכרגע אין תקלה לא אומר שהיא לא מחכה בפינה.

איך יודעים שהבעיה באמת נפתרה והרכב לא יכבה ?

זה כואב, אבל המציאות היא שלא תמיד יודעים, עד שעובר מספיק זמן והתקלה לא חוזרת.

איך בדיוק מבצעים דיאגנוסה לרכב לא מתניע?

במקרה הנוכחי, היתה תקלה ברורה של חוסר תקשורת, רק עם מחשב ניהול המנוע. אולי או לא זה יפתור את התקלה שלשמה הרכב הגיע, אבל זו בעייה שחייבים לפתור. אם אין בעייה בחיווט התקשורת והמחשב מקבל מתחים אז הגיוני להתחיל בהחלפת המחשב. לאחר שיש לך מחשב מתקשר, יתכן שהוא כבר יעזור לך למצוא תקלת התנעה נוספת, אם קיימת.

• תוכן חדש...