Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני בפנים :twisted:.

זה דורש מעבר לחו"ל, לא ? יש לנו פה חורף שאפשר לבנות עליו ?

ניר

הנה תשובה לגבי החורף - וגם המסלול נראה מוכר לא ?

http://s27.photobucket.com/albums/c183/egomer/?action=view&current=3d0c6782.flv

קרדיט לאריק 555 על הסרטון :)

אז נראה לי שהכל כבר מוכן לליגה החדשה :)

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

• תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ערן, אני מקווה שאתה לא חושב שקצת גשם מבטל את כל ההבדלים ברכבים :twisted:.

את הסליקס זה אולי מנטרל אבל ה-4x4 עובד יופי :-).

(ואם מדברים ברצינות אז ברור שגשם זה משהו שאי-אפשר לבנות עליו ויותר מזה, רטיבות זה דבר מאוד חמקמק (:wink:) וההבדלים בין מקצים שונים על משטח שמתייבש או מתרטב שוב הם עצומים. בכל מקרה אני אשמח להשתתף גם סתם בשביל הכיף על משטחים חלקים יותר)

ניר

פורסם
ניב, אני דיי בטוח שאת כמות האימפרזות והאיבואים שלא לובשות צמיגי סליקס אפשר לספור על כמה אצבעות ספורות.

אז אני לא יודע עד כמה זה רלוונטי.

אני מסכים, אבל מספר האנשים שרצו להתחרות בפתוחה ולא היה להם מקום עומד על מספר מסויים גם כן, ומספר האנשים שרצו להתחרות ולא חשבו שיש להם סיכוי ...

בסופו של דבר עוד קטגוריה תעודד עוד מתחרים ותפצל בין רמות שונות של רכבים. אני בטוח גם שאם היתה קטגוריית רכבים אוטומטיים, זה גם היה יכול להתמלא ביותר מעשרה אנשים...

פורסם

בואנה התירוצים לא ניגמרים אההההה!!!

מה שיפה שהיצירתיות משתפרת עם הזמן ...הכי אהבתי זה לקשור את הקונוסים :-)

עוד לא הבנתם שזה הרב הנהג, סליקס או לא סליקס,יחס משקל... בחיאתקום....

ראיתי בעיניים איך איבו עם צמיגי פוטנזה בני שנתיים (במהלך אימון) עושה זמנים שווים לזמני הסליקס (בתחרות) ועם עוד קצת אימון מורידה חצי שנייה נוספת.

מישל נוהג כמו תותח ולכן הוא מגיע לגמר של הפתוחה - זה לא רק הרכב. ויש לו המון תירוצים- בקושי מצליח להניע, הרכב בקושי מזנק מהמקום בראשון ואת כל המסלול הוא היה צריך לעבור בשני כולל הפרסות.

התוצאה הכי טובה של ה1600 הייתה מביאה מקום 5 בלחץ בפתוחה - אז איך אפשר להשוות 106 לרכבים בפתוחה.

מי שחושב שיש לו סיכויים טובים יותר בקטגורייה בכירה מוזמן לעשות כן.

אל תשכחו שמישל בוחר לבוא עם סליקס ולהתחרות בחזקות יותר - הוא יכול לבוא עם צמיגים טובים רגילים ולעשות כואב ב1600.

בקשי אותו כנ"ל.

דן אמודי השיג תוצאה במפלצות שהייתה מביאה לו מקום שני בפתוחה. אז מה שהוא הכיר את המסלול כבר -הוא גם עשה תוצאה דומה בפתוחה רק פסל. וכמובן כל הקטע בג'ימקנה זה להגיע למקסימום שלך בשלושה מקצים.ובשביל זה צריך להתאמן.

אז חלאס - תמשיכו לשפר את הנהיגה ותפסיקו להפיל את אי ההצלחה על הקונוסים שלא במקום ועל רוחב המסלול שצר יותר מאשדוד (הרוחב בראש העיין בחלק העליון הוא 50 מטר ובתחתון 60 - באשדוד הרוחב המקסימלי היה 35 מטר) או על צמיגים כאלו או אחרים.

הרב זה יכולת הנהיגה והצד המנטלי שלדעתי לא מקבל מספיק התייחסות.

ודר"א למי שזוכר הייתה הגרלה של שני כרטיסיות לTRI אז יש שני זוכים - ירון זורע ואושר זילברמן. ברכות.

כמובן שהכל נאמר בחברות ועם כוונה טובה - ברור לכם שאני רוצה שכולם יתקדמו ויצליחו אבל תירוצים זה לא הדרך.

פורסם

מה שיפה שהיצירתיות משתפרת עם הזמן ....

גל - לא יפה, התירוץ שלי היה "כי גיא וג'ון נהגו הרבה יותר טוב" !

ובלי קשר אמרתי בואו נוסיף ליגת חורף :twisted:

יכול להית מעניין.........

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם
תגיד לי אתה נורמלי ?!? איזה אימפרזה ? אולי אתה מדבר על wrx. תשכח מזה שאיבו/אסתי יקבלו בראש מקליאו או מהמיאטה שלך.

אתה בטוח??

נראה לי שאין קטגוריה עם כל כך הרבה מועמדים לגמר כמו אצלנו, ועם מרחקים קצרים כל כך בין המשתתפים.

מסכים. הקטגוריה שלנו בהחלט מכילה כמות "מוגזמת" של נהגים ממש טובים.

בסופו של עניין היה רצוי אולי לחלק ליותר קטגוריות שיהיו הומוגניות יותר.

טוב בתיאוריה. במציאות אין מספיק מסה קריטית כדי למלא כמות גדולה יותר של קטגוריות. לדעתי צריך לבנות את הענף בזהירות ובהדרגה ולהוסיף קטגוריות, מקצים ואירועים רק עם גידול מתאים בכמות הקהל המשתתפים והסיקור. ביצה ותרנגולת? אולי. רק תזכרו שהביצה תמיד היתה לפני.

הקריטריון הטוב ביותר לחלוקה שאני רואה פה הוא באמת סוסים למשקל. 150 סוס לטון יכול להיות מדד מצויין (לפי הצהרת משתתפים - בפועל הרי מכירים את כולם).

רעיון נכון אבל לא מעשי. בסופו של דבר יכולת הנהיגה היא זו שעושה את ההבדל הגדול ביותר.

ניב, אני דיי בטוח שאת כמות האימפרזות והאיבואים שלא לובשות צמיגי סליקס אפשר לספור על כמה אצבעות ספורות.

צודק מאוד, רק בהפוך...

ארבע "מפלצות" בלבד לבשו צמיגי סליקס. השאר לא.

מה שיפה שהיצירתיות משתפרת עם הזמן ...תירוצים זה לא הדרך.

מסכים. אבל איזה כיף זה להתלות בהם כל פעם שאנחנו מקדיחים את התבשיל....

פורסם

גל, אני לא ראיתי פה הרבה התבכיינויות ותירוצים. לפחות לגבי, אין שום ספק בחשיבות העליונה של הנהג. אתה לא שומע אותי מתעסק עם האוטו כל שני וחמישי או מתרץ עכשיו בהקשר של רכב. אני בדרך-כלל בא רק לעצמי בטענות כי ברור לי שהכל בידיים שלי (או של כל נהג אחר). התירוץ/התבכיינות שלי היא בצד הנהג, שפשוט יש יותר מדי נהגים איכותיים אצלנו ואין מקום לטעויות :-). זה כמובן גם פרגון גדול לכל החבר'ה.

וכן, ברור שבאימון אפשר לראות תוצאות מרשימות והחכמה הגדולה היא להביא את זה במקצים הראשונים בזמן תחרות ופה ושם יש גם נהגים שעושים את זה (מורן למשל) ומצליחים לקזז חסרון עצום של רכב אבל עדיף כמובן להגיע מנקודה שווה יותר בלי שהנהג יצטרך לתת 200% ביחס לנהג אחר רק בשביל להשתוות אליו.

הרעיון הזה עומד מאחורי ה-"תירוצים" לגבי סליקס או יחס הספק/משקל או מה שזה לא יהיה. ברגע שיש אלמנט שמשפיע ברמה של שניות זה כבר דורש הפרשים מטורפים בין הנהגים כדי לקזז את זה.

אתה בטוח??

דן, אני מאמין שאתה מסוגל להבין למה אני מתכוון. ברור שכל רכב יכול לתת לכל רכב אחר בראש.

הנקודה היא לא אם קיים ה"רכב" (במקרה שלנו איבו/אסתי) שיחטוף בראש אלא אם אותו רכב יחטוף גם עם נהג טוב ומנוסה.

אפשר באמת לקחת את הזמנים שלנו בקטגוריה בכל אירוע ולראות שיש לא מעט איבו/אסתי שנמצאים מאחור אבל זה לא ממש מעניין. מול הנהגים המובילים זה פשוט לא ריאלי גם אם תעביר אותם לצמיגים רגילים. לרכב יש יתרון גדול מספיק.

ניר

פורסם
גל - לא יפה, התירוץ שלי היה "כי גיא וג'ון נהגו הרבה יותר טוב" !

ובלי קשר אמרתי בואו נוסיף ליגת חורף :twisted:

יכול להית מעניין.........

זה לא תירוץ זה פירגון אמיתי

וחוץ מיזה מה אתה קופץ...שמעתי שאתה פורש לספורט אתגרי אחר : בינגו במועדון של ג'ון

להזכירך TRI 2006 היה בחורף וזה היה די בעייתי :

חצי רטוב,חצי יבש,מתייבש בזמן מיקצה, רוחות שמעיפות קונוסים,שיטפונות מיים שמעיפים קונוסים ומרשלים מקוררים.

לא חסרים תרוצים על סמי סליקס אז אתה רוצה גם להוסיף סמי רטיבות ?

פורסם

קטגוריה ראשונה, עד 1600 סמ"ק:

1. מישל גדז' (פיג'ו 106 ראלי) - 53.15

2. ג'רמי קרונין (פיג'ו 106 ראלי) - 54.68

3. דניאל רובינשטיין (טויוטה יאריס Tי) - 55.13

4. גידי קרונין (פיג'ו 106 ראלי) - 57.75

5. ליאור בכר (פיג'ו 106 ראלי) - 58.15

podium1.jpg

קטגוריה שניה, 1600-2000 סמ"ק:

1. ניר מי פז (רנו קליאו ספורט) - 53.12

2. רוני שטרן (רנו קליאו ספורט) - 53.53

3. גל אופיר (פיג'ו 306 XSI י) - 53.90

4. יוני פנרי (מזדה מיאטה) - 54.03

5. תום סדובסקי (רנו קליאו ספורט) - 54.22

podium2.jpg

קטגוריה שלישית, 2000 סמ"ק ומעלה ו/או טורבו:

1. ג'ון צ'יקו (מיצובישי לנסר EVO8י) - 49.69

2. ערן גומר (מיצובישי לנסר EVO9י) - 50.63

3. ארז קמפל (סובארו אימפרזה טורבו) - 53.21

4. רוני פוסמן (מיצובישי לנסר EVO9י) - 54.16

5. שי אלבינצר (סובארו אימפרזה טורבו) - 57.94

--------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------

הנה , למי ששכח (למעלה) את תוצאות ההילוך הרביעי אשתקד, עם ה-106 בצמיגים רגילים הייתי יכל לעלות לפודיום במפלצות !!

כנראה שעדיף לי להחזיר את הצמיגים הרגילים !

ניר ! מה יהיה כשתנעל סליקסים ותהיה במיטבך ביכולת הנהיגה ??

אנשים שופטים ומנתחים תוצאות בצורה חפוזה ולא מקצועית !

לדעתי אסור להתייחס לתוצאות של הקטגוריות המקבילות לגבי אירוע בודד-זה לא משקף ולא רציני !

מישל

פורסם

אין ספק שכשבוחנים את הזמנים הסופיים מתקבלת תמונה מסויימת, שמאחר ומשקללת גם פסילות היא גם הקובעת את הדירוג בתחרות.

אבל, אם המטרה היא בחינת הפוטנציאל באופן עקרוני ובתנאים שווים, בלי להתחשב בפסילות (נגיעות בקונוסים שלא ממש מרוויחות זמן אבל גורמות לאיבוד זמן יקר...) אז גם הנתונים שמישל הציג לא ממש משקפים את הפוטנציאל - בגמר MDC 4 בעונה הקודמת פוסמן נגע בקונוס אחד ואני בשניים ומכאן התוצאות העלובות שלנו, כשבפועל ה"פוטנציאל" היה סביב 51 שניות שזו כבר תוצאה רחוקה מהקטגוריות האחרות ואני לפחות מעולם לא נהגתי עם סמי סליקס.

עם כל הכבוד לנהגי הקטגוריות האחרות, ספק אם מישהו מהם יכול "לתת בראש" לנהגים הבכירים של הקטגוריה שלנו, גם אם אנו ננהג עם צמיגי כביש והם עם סליקס.

לא לקפוץ - לא כתבתי שאין סיכוי בכלל... :wink:

כבר ראינו איך ערן הגיע לתוצאות די דומות בתחרות עם סמי סליקס ובאימון עם צמיגי כביש שלא ממש אוחזים וכך גם נהגים אחרים אצלנו.

אני לא מתרץ וברור לי שמה שחשוב זה הזמן הרשום ולא הזמן ה"פוטנציאלי" והדברים נכתבו רק בשביל לחדד את הנקודה.

ברור שחלק מהתחרות היא יכולת הנהג לא לפסול ולא לעשות שטויות, כפי שאני מתמיד לעשות כל העונה...

גם בביה"ס אמרו לנו שיש לנו המון פוטנציאל וחבל שאנו מבזבזים אותו... :lol:

ליגת חורף - מול ההנעות הכפולות עם צמיגי כביש אין ספק שיהיה מעניין...

באימון MDC הרטוב שהיה לפני מס' חודשים הייתי עם אמיר בקשי (S2000) ועד שהמסלול החל להתייבש הייתי מהיר ממנו בכמה שניות טובות רק בזכות ההנעה הכפולה והעובדה שהוא על סמי סליקס ואני עם צמיגי כביש.

כשהמגרש התייבש הוא כבר החזיר לי... :wink:

עם זאת ולמרות כל האמור לעיל, אין לי כל ספק שהשורה התחתונה היא תמיד הנהג וניר (NMP) יכול לספר לכם על הזמנים שעשה בערד לפני שבועיים מול מכוניות חזקות בהרבה וחלקן אפילו "חמושות" בצמיגים טובים יותר.

כמובן הכל בהתאם וביחס למגבלות הרכב - מה הסיכוי שנהג מעולה עם קליאו או מיאטה יעשה בערד זמנים טובים יותר מנהג טוב (רק טוב, לא טוב מאד) עם איבו עם 400 כ"ס וסמי סליקס...

שי

פורסם

ניפגש ב-5... רוני אני ואתה כנראה צמודים עד הסוף :wink:

בברכה

קובי כהן

אחכה לך בשדות

משינה

מילים: יובל בנאי ושלומי ברכה

לחן: שלומי ברכה

היא אמרה אצלי זה יהיה נחמד

טשרניחובסקי שש שעה חמש רק תבוא לבד

אני לא מוצא, אני לא מוצא

התיאור שלך לוטה בערפל לא צריך להתנצל

אחכה לך בשדות

כן, כן העיר גדולה, וזה אותי מרשים

אך לחצות אותה זה כמו לחרוש בשדה מוקשים

ואני רוצה, ואני רוצה

לחבק אותך חזק בזרועותי, אם תרצי לבוא אלי

אהההההה אחכה לך בשדות

קייטרינג בשש רוח נעימה

לך בשיער פורמת קשר

תאהבי אותי פעם אחת

תאהבי אותי פעם שניה

תראי הכל יהיה בסדר

:wink:הכל בהומור :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

עוד לא הבנתם שזה הרב הנהג, סליקס או לא סליקס,יחס משקל... בחיאתקום....

ראיתי בעיניים איך איבו עם צמיגי פוטנזה בני שנתיים (במהלך אימון) עושה זמנים שווים לזמני הסליקס (בתחרות) ועם עוד קצת אימון מורידה חצי שנייה נוספת.

התוצאה הכי טובה של ה1600 הייתה מביאה מקום 5 בלחץ בפתוחה - אז איך אפשר להשוות 106 לרכבים בפתוחה.

מי שחושב שיש לו סיכויים טובים יותר בקטגורייה בכירה מוזמן לעשות כן.

אל תשכחו שמישל בוחר לבוא עם סליקס ולהתחרות בחזקות יותר - הוא יכול לבוא עם צמיגים טובים רגילים ולעשות כואב ב1600.

בקשי אותו כנ"ל.

דן אמודי השיג תוצאה במפלצות שהייתה מביאה לו מקום שני בפתוחה. אז מה שהוא הכיר את המסלול כבר -הוא גם עשה תוצאה דומה בפתוחה רק פסל. וכמובן כל הקטע בג'ימקנה זה להגיע למקסימום שלך בשלושה מקצים.ובשביל זה צריך להתאמן.

.

וואלה, הצגה מושלמת של עצימת עניים כללית. אני פשוט המום.

קודם כל, אין ספק שהנהג הוא מרכיב חשוב ועצום, אבל - גם לרכב יש יתרון. אני לא חושב שגל אופיר הוא נהג פחות טוב מרובנו. אבל הרכב החלש לא נותן לו לנצל את הפוטנציאל שלו. יכול להיות ששומאכר היה נכנס לפודיום על ה 306. אבל הרמה נהיגה סבירה כמו שרובנו נמצאים בא , ה 306 לא נותנת לגל אפשרות טובה להתקרב לפודיום.

צמיגי פוטנצה באימון עשו זמן כמו סמי סליקס בגמר?

ואני באימון הורדתי 2 וחצי שניות מהזמן שלי בגמר MDC 3. מה זה אומר? אי אפשר להשוות זמן של תחרות עם 5 מקצים לעומת זמן אימון עם 30 מקצים :!: אלא אם רוצים להראות מצג שווא של הנתונים.

ה 106 בקושי הצליחו להיות מקום חמישי? זה מראה בדיוק את מה שאני אומר - שיפור של צמיגי סמי סליקס הוא שיפור משמעותי של מספר שניות בדרך כלל לפחות שתי שניות עד 3. ותראה איזה פלא, מנצח העד 1600 פחות שתי שניות לוקח בקלות את הפתוחה, אם מחשבים את זה לפי 3 שניות אז גם מקום חמישי בעד 1600 ייקח את הפתוחה. אחלה סטטיסטיקה לא??

מישל בוחר להגיע עם סליקס במקום לעשות כואב לעד 1600 עם צמיגים רגילים?

זה באמת לזלזל בעד 1600. להזכירך בתחרויות MDC 1+2 מישל התחרה עם אותה 106 רק עם צמיגים רגילים. נפסל פעמיים בראשון ולא הצליח להעפיל לגמר בשני (גם התוצאה שלו ללא הפסילה לא היתה מעלה אותו לגמר). זה גם אליך מישל - העונה עם צמיגים רגילים לא היית לוקח מפלצות לשום טיול. להראות נתונים ממקצה אחד מיוחד לא אומר כלום כמו שאתה בעצמך מציין. אני לפחות עושה סטטיסטיקה לכל 10 הארועים שהיו עד היום. זה קצת יותר מייצג מ ONE TIME. ON A BAND CAMP

בקשי בעונה הקודמת ירק דם בפתוחה עם צמיגים רגילים. שלוש פעמים הוא לא עלה לגמר. פעם אחת מקום שני, פעם אחת מקום שלישי ופתאום בסוף העונה, עם צמיגי סמי סליקס, ניצחון ראשון בהפרש של 2.25 שניות מהמקום השני (רוני שטרן)

דן אמודי במפלצות?

למעשה דן היה יכול לעלות למפלצות גם עם המקצים הראשונים שלו, ולהיות חמישי בגמר גם התוצאה המעפנה שלו. אבל זה בעיקר תעודת עניות למקצה עייף ופסול במיוחד. וכמובן נהיגה מצויינת של דן, שאני מאוד מעריך אותו כנהג.

קיצור גל, אני מסכים שהכי חשוב זה הנהג, והכנה מנטלית. כוס אמק ככה אני עליתי לשלושה גמרים (ופיספסתי את זה בגלל שטות שלי ולא חוסר יכולת של הרכב). אבל לטעון שאין יתרון גדול לסמי סליקס? שאין יתרון לכוח ומשקל רכב? זה באמת לטמון את הראש בחול. כיום, שרוב הנהגים הם לא עילויים כמו מורן, אחד היתרונות שיש זה צמיגים ורכב. נ.ב בתור האחד שסיפק למורן גוט צמיגים מצויינים ל MDC3 אני יודע בדיוק כמה זה השפיע וכמה זה שיפר אותו...

פורסם

עם כל הכבוד לנהגי הקטגוריות האחרות, ספק אם מישהו מהם יכול "לתת בראש" לנהגים הבכירים של הקטגוריה שלנו, גם אם אנו ננהג עם צמיגי כביש והם עם סליקס.

לא לקפוץ - לא כתבתי שאין סיכוי בכלל... :wink:

כבר ראינו איך ערן הגיע לתוצאות די דומות בתחרות עם סמי סליקס ובאימון עם צמיגי כביש שלא ממש אוחזים וכך גם נהגים אחרים אצלנו.

אני לא יודע אם התכוונת מבחינת אייכות רכב או נהגים אבל שם לב לארוע מספר 3 לקידום הספורט המוטורי.

נהגי STI הובילו בגדול, אבל בגמר, על מכוניות זהות, הם היו פחות טובים. מוקדמות - מקומות 1,2,3,5 גמר - מקומות 2 ועוד שתי מקומות אחרונים (לא זוכר איזה בדיוק) בין 5 ל 7...

ובקשר לרכבים הנ"ל עם צמיגים רגילים. התוצאות לא בטוחות בכלל. האחיזה העדיפה מגיעה ביחד עם משקל גדול הרבה יותר - גורם משפיע מאוד בחלק מהגימקנות.

בסופו של דבר אני מניח שסוג הגימקנה יקבע את המנצח. מהיר - איוו. איטי - 106 או קליאו ספורט...

• תוכן חדש...