Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קצת מוטוריקה רומנית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לעבוד קצת בבוקרשט בזמן האחרון, ובין קבב (משובח) אחד למישנהו (המשובח עוד יותר) יצא לי גם לחוות קצת מהמוטוריקה המקומית.

1. השפעת מזג האוויר

בכמה ביקורים בעבר שמתי לב, וגם ציינתי בפני מארחי, את תרבות הנהיגה הלא-רעה-בכלל של הנהגים המקומיים. הם הרבה יותר מנומסים ורגועים הן מאחיהם הסלביים ממזרח (הנהגים הרוסיים, למשל, הותירו אותי פעור פה אל מול נהיגתם הפרועה ויחסם המחריד להולכי רגל) והן מעמיתיהם לאימפריה הרומאית (האיטלקים). עוצרים לפני מעבר חציה, נותנים להשתלב, לא נדחפים, מאותתים וכו'.

והנה השבוע במקרה נפלתי על אחד הימים החמים ביותר שאי-פעם מדדו במאי, 32 מעלות במשך מרבית שעות היום, אוויר עומד ומחניק. יש לציין כי חלק ניכר מהמכוניות שם, בעיקר הדאצ'ות למיניהן, נטולות מזגן לחלוטין. והנה זה פלא - בוקרשט הפכה באחת לעיר תאומה של דרום תל-אביב: פקקים, לחץ, נהגים עצבניים מזיעים מעשנים בתוך מכוניותיהם הלוהטות, נדחפים, חותכים, צופרים ו... תאונות. בכל פינה פתאום נראה רכב עם דפיקה פה ושם, גלגל אחד על המדרכה או בתוך בור, שוטרים בכל צומת...

אז מה? בכל זאת החום אשם?

2. צמיגים

נהג מונית אחד ראה שבחנתי את הצמיגים שלו (דאנלופ SP9000, על סקודה מאובקת וישנה למדי). הוא שאל אם אני מתעניין בצמיגים, אמרתי לו ששמתי לב עוד קודם לכן לצמיגים האיכותיים שהנהגים המקומיים שמים על הרכבים שלהם, גם המצ'וקמקים ביותר. אז הוא אמר "אנחנו עניים מדי מכדי להרשות לעצמנו צמיגים גרועים".

חבל שאצלנו כל כך מעט הפנימו את התובנה החכמה הזו.

3. בוקרשט צ'אלנג' 2007

לא קשור ישירות לתצפיות על תרבות הנהיגה המקומית, בסוף השבוע הקרוב (לצערי פספסתי את זה) יערך בעיר ארוע מוטורי שלפי הבנתי את המודעות ברחוב יכלול את סבב ה-FIA GT, GP3 ועוד כמה אטרקציות, במרוץ רחובות (בסגנון גרנד פרי מונאקו). סביב כמה רחובות ראשיים הוקמו טריבונות גדולות, והמקומיים די מתרגשים.

אני חייב לומר שזה רק מראה כמה מעט צריך בשביל להרים מרוץ רציני: מי שמכיר את הרחובות בבוקרשט, יודע עד כמה האספלט שם נוראי, סדוק ומחורר, ונראה בערך כמו מסלול כוכב יאיר אחרי החורבן. לא הייתי רוצה לנהוג שם עם איזה single seater קשיחה לחלוטין. ובכל זאת... מתחרים!

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני חייב לומר שזה רק מראה כמה מעט צריך בשביל להרים מרוץ רציני: מי שמכיר את הרחובות בבוקרשט, יודע עד כמה האספלט שם נוראי, סדוק ומחורר, ונראה בערך כמו מסלול כוכב יאיר אחרי החורבן. לא הייתי רוצה לנהוג שם עם איזה single seater קשיחה לחלוטין. ובכל זאת... מתחרים!

המסלול (הרחובות) נסללו מחדש ובמיוחד לכבוד האירוע.

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

נהג מונית אחד ראה שבחנתי את הצמיגים שלו (דאנלופ SP9000, על סקודה מאובקת וישנה למדי). הוא שאל אם אני מתעניין בצמיגים, אמרתי לו ששמתי לב עוד קודם לכן לצמיגים האיכותיים שהנהגים המקומיים שמים על הרכבים שלהם, גם המצ'וקמקים ביותר. אז הוא אמר "אנחנו עניים מדי מכדי להרשות לעצמנו צמיגים גרועים".

נכון עד כאב.

ברמזורים, או בפקקים, אני נוהג להסתכל על צמיגים של המכוניות שליד, איזה דפקט שלי.

כל המוניות עם צמיגים יבשים עד מוות. לא יצא לי לראות מונית עם צמיגים בריאים.

המכוניות הפרטיות לא יוצאות מן הכלל.

אביחי

פורסם
כל המוניות עם צמיגים יבשים עד מוות. לא יצא לי לראות מונית עם צמיגים בריאים.

המכוניות הפרטיות לא יוצאות מן הכלל.

אביחי

אל תשכח שבשמש שלנו ההתיבשות מתרחשת מהר יותר, וגם האבק מטעה.

נהגי מוניות אולי קונים צמיגים פשוטים וזולים, אולם לפי הק"מ השנתי שלהם הם מחליפים לפחות פעם בשנה, כך שהצמיג לא מספיק להתייבש.

פורסם

אני ואתה היינו ברומניה של המקרה השני.

כנראה בפעם הראשונה ביקרת במקום אחר.

הרומנים נוסעים די בלי אלוהים , עם מעט צפירות יחסית , עם לאותת (אבל שונה מבארץ - ברגע שאתה מאותת אתה עובר מסלול :) לא מחכה) , וכל נתיב הופך ליהיות 2 נתיבים (ואני בהחלט לא מגזים).

אותי די הפחיד כל קטע הנהיגה שם, אבל הם לרוב רגועים מאוד ולא מתרגשים אחד מהשטויות של השני , מה שיוצר לרוב הרמוניה סבירה.

בקשר לדאצ'יות , אולי הישנות בלי - אבל כל הדאצ'יות החדשות (להלן הלוגן - קליאו B 4 דלתות עם פנים הרבה יותר יפה) מצויידות (וחלקן גם עם 1.6 ידני חביב ביותר).

מה שכן , בין כל הדאצ'יות יש הרבה מאוד מכוניות מרשימות (כמו BMWים ומרצדסים בלי סוף ואפילו ראינו מורצ'ליאגו)

בקיצר מדינה מענינת למדי מוטורית.

היה נחמד לצחצח את הרומנית שלי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...