Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חייבים לפתוח שרשור סולו לשניכם באוף-טופיק... זה יכול להיות מתחת לשרשורים הדביקים של דברים מצחיקים.

ועכשיו שאלה(מרק,בני, מי שיודע)- לאיזה מנוע VVT של טויוטה מלבד האוונסיס דור קודם יש שרשרת ולא רצועה?

פורסם
אתה לא מכונאי אין לך שום ידע או נסיון מעשי כול מה שאתה מתימר לדעת זה מהודעות שאנשים כמוני כותבים וברוב חוצפה משתמש בידע שאין לך ונלקח מאחרים ונותן עצות.

מזכיר לי חתול מסורס שיושב על עדן החלון ונותן עצות אבל תחלס בשטח החיים לא תקע או שגל או חדר לתוך חתולה...

בברכה בני ל.

עשר שנות ותק = PDF 1

צר לי לאכזב אותך בני.ל, אבל אני לומד בעיקר מספרות היצרן ואכן הצדק עימך מקבצי PDF.

ניתן ללמוד המון מספרות יצרן מקורית ולמי שיש ידיים וראש על הכתפים ומעט נסיון יכול לבצע כול עבודה גם ללא 40 שנות ניסיון. דרך אגב רוב הנסיון שלי הוא כמכונאי מסוקים כבדים (יסעורים) במשך 4 שנים בשירות הצבאי.

תראה כמה אנשים שיפצו מנועים ללא שום ידע אלה רק בעזרת ספרות של HAYNES ועם טיפה עזרה של אנשים מהפורום. נכון יש כאלה שגם נפלו.

לעולם אני לא לוקח עצות שלך ומעתיק אותם, ואם זה כבר נעשה אז אולי זה יעזור לאחרים, אני נשמה טובה ועוזר לאחרים חינם אין כסף.

קח דוגמא כיצד בודקים שרשרת טיימניג (תהנה)

אתה יכול להמשיך להשמיץ אין לי בעיה עם זה.

Pages from Engine_Mechanical.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

חייב לומר מילה טובה למרק

כשנתקעתי בלי אורות בגולף הוא עבר איתי שלב שלב יותר משעתיים עד שהבעיה נפתרה (עליתי - ירדתי:wink:)

אני עובד עים מוסכים וחשמלאים כול היום - ומרק ברמה גבוהה יותר מכול מי שפגשתי\נעזרתי

ועוד פעם תודה! גם על הסבלנות

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
אתה לא מכונאי

מרק הוא אולי לא מכונאי, אבל בהחלט נכס פורום. תצטרך יותר משתי ידיים כדי למנות את מספר האנשים שהוא עזר להם (כולל אותי).

פורסם

שלום לבוקסר,

זה מאוד תלוי בתיכנון המנוע ודיוק התיזמון הנדרש של השסתומים וההספק המועבר.

לדוגמא במנועים של סידרה 3 של BMW שעזרתי לחבר לשפץ את המנוע (כן בני.ל) המנוע מורכב משתי שרשראות להנעת הקאמפשאפט, שרשרת ראשית שמונעת על-ידי הקראנק ומניעה את גלגל השיניים של הקאמשאפט של שסתומי הפליטה.

השרשרת השניה מניעה את הקאמשאפט של שסתומי הפליטה, שתי השרשראות נמתחות על-ידי מותחן הידראולי.

גם המנוע 1.6L של גולף דור 5 נעזר בשרשרת טיימניג וגם טויוטה יאריס.

פורסם

גם המנוע 1.6L של גולף דור 5 נעזר בשרשרת טיימניג וגם טויוטה יאריס.

וגם עוד 1001 (ויותר) דגמים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אכן אורך החיים של שרשרת טיימניג הוא ארוך לפני שהשרשרת מתחילה להרעיש כתוצאה מבלאי של השרשרת או המותחן.

יש יצרנים שממליצים לבדוק את השרשרת לאחר כ-240K.

פורסם
זה מאוד תלוי בתיכנון המנוע ודיוק התיזמון הנדרש של השסתומים וההספק המועבר.

אין קשר לדיוק או להספקים מועברים, זה הכל שיקולי עלות של היצרן. מנוע עם שרשרת יותר יקר ליצור, אך יותר זול לאחזקה ללקוח, מאידך רצועה נקרעת טרם זמנה גורמת נזק רב, שגם עולה ליצרן בתקופת האחריות.

עם המעבר לשרשראות שקטות, מותחנים בעלי בוכנות שיכוך ומאסות כפולות להשקטת רעשים, שהיוו נקודה שלילית לשימוש בשרשרת, התחילו יצרני הרכב לעבור לשרשרת יותר ויותר.

הערה ניהולית - מרק10 ובני ל. אני קורא אתכם לסדר! כל אחד בתחומו יכול רק להעשיר את הפורום ואת השרשורים הטכניים בידע, מרק עם נתוני היצרן הקפדניים ובני עם נקודת המבט המעשית והנסיון העשיר.

תפסיקו להתנגח זה בזה אלא להשלים זה את זה - יהיה יותר כיף ומלמד לכולנו.

.

• תוכן חדש...