Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שואל בשביל חבר האם מישהו מכיר את הרכב ו או יכול לספר עליו מספר פרטים כגון :

אמינות יחסית לשנת 88

צריכת דלק (הרכב הוא בנזין אוטומט 2000סמ"ק)

זמינות חלפים?

עלות טיפולים?

האם בכלל הרכב מומלץ?

(הרכב מתפרסם בפורום במודעות מכירה והמחיר המבוקש הוא 15.000 ש"ח )

ופרטים נוספים אשמח לשמוע.

תודה ושבת שלום:-)

פורסם

מכיר את המנוע 3000.

תחושת בטן - האוטו ירגיש כבד מאוד עם מנוע 2000

לא לתפרנים,תיקונים יקרים.

אמור להיות אמין ביותר.

שכנינו הערבים מכירים את הרכב,רובם מטופלים אצלהם (נצרת..)

צריכת דלק ? לא הייתי מצפה ליותר מ-8 קמ''ל

porsche 914,2.0,1970

פורסם

יכול להיות שהכוונה ל 190E?

אני לא מכיר דגם S. אני גם לא מכיר 190 (בודי W201) עם מנוע 3000 סמ"ק.

הרכב קיים בגרסאות המנוע הבאות:

4 צילינדר- 1.8 , 2.0 ,2.3 (8 שסטומים),2.3 (16 שסטומים), 2.5 (16 שסטומים)

6 צילינדר- 2.6

קיים גם בגרסאות דיזל (עגלתיות במיוחד) וטורבו דיזל.

ה E מציין הזרקה.

מנוע ה 2 ליטר מעט "עצל", במיוחד ביציאה מהמקום. זה לא רק אשמת המנוע אלא הרבה באשמת הגיר האוטומטי.

עם מנוע ה 2 ליטר צריכת הדלק אצלי עמדה על כ 8-9 ק"מ לליטר (רוב הנסיעות עירוניות או בינעירוני עם פקקים בשעות הבוקר מראשון לת"א וחזרה). המנוע ברכב שלי הוחלף ל 2.3 שמרגיש הרבה יותר חי ונמרץ. בזכות משקל די נמוך (כ 1200 ק"ג) הרכב די זריז. הצעד הבא יהיה להחליף גיר לידני. צריכת הדלק לא השתנתה לרעה כתוצאה מהחלפת המנוע.

חלפים ניתן למצוא.כל מה שחסר בארץ המוסך מזמין משכם. עד עכשיו במשך שנה וחצי החלק היחיד שהיה בעייתי למצוא (הכוונה למצוא במחיר סביר לא בחברה ) היה דוד אמצעי של האגזוז שלבסוף נמצא ונקנה במחיר סביר. עלויות הטיפולים ממוצעות ולא יקרות כמו שכולם בטח מדמיינים (ואני לא מטפל בנצרת). הרכב לא בעייתי ודי אמין אם הוא מטופל כראוי.

מה החבר שלך מחפש ברכב? מה הדרישות שלו? אם הוא מחפש רכב זול לתחזוקה (בסגנון אונו, 205, פונטו , DL וכו' ) אז זה לא ממש הרכב בשבילו.

לא הייתי פוסל את הרכב על הסף כי הוא שימש כמונית לפני 19 שנה.

אם יש עוד שאלות (לגבי מחירי טיפולים חלפים וכו') תרגיש חופשי לשאול.

אסף

פורסם

מה יהיו מחירי הביטוח לרכב הזה האם יש ביטוח מקיף או רק צד ג וחובה?

כמה עולה לשדרג את המנוע 2300 ואת הגיר לידני?

האם האוטו צריך לעבור שני טסטים בשנה או אחד ? (אני לא לא יודע מתי הופך לאספנות)

והאם הרכב הזה יכול להיות תמורה טובה לכספו(15.000ש"ח) ואמין לשנתו?

מה עלות טיפול ממוצעת לרכב הזה בחברה?

פורסם

מכוניות מהשנים האלו לא מבטחים בביטוח מקיף.

דווקא במכוניות מרצדס אני ממליץ להישאר עם תיבה אוטומטית;הבדלי הביצועים שוליים למדי,והגיר הידני כבד ומסורבל,כמו גם דוושת המצמד.

שים לב בעיקר למצבה הפנימי של המכונית-איכות הגימור של סידרת W201 לא היתה כמצופה ממרצדס,בייחוד במכוניות ששימשו כמוניות.

ואגב,זו המרצדס היחידה שיוצרה אי פעם עם בלם יד,ולא בלם רגל..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הגיר האוטומטי עצלן, במיוחד ביציאה מהמקום, הודות לכך שהנסיעה מתחילה מהילוך 2.

אני מודה שלא יצא לי לנהוג על רכב כמו שלי עם גיר רגיל אבל , אבל לפי כל הדעות בפורומים מחו"ל של אנשים שביצעו החלפה וגם משיחות עם מכונאים מהארץ שיש להם ניסיון ב 190 דווקא החלפת הגיר לידני 5 הילוכים נחשבת כשיפור (הכל תלוי במה שמחפשים כמובן).

לגבי איכות הפנים: השמש הישראלית תורמת הרבה להרס הדשבורד. אצלי הדשבורד סדוק ושבור. מעבר לכך יש קרע בריפוד של דלת הנהג (אשמת הבעלים הקודמים). שאר הריפודים של המושבים , הגג , ותא המטען עמידים ומחזיקים מעמד יפה.

אסף

פורסם

טוב לי עם הגיר האוטומטי, טוב לי עם מנוע 2.0 אולי בגלל שאני נוסע רגוע, ועוד יותר רגוע עם הרכב הזה... חוץ מזה בפעמים שבדקתי צריכת הדלק הייתה 1 ל10. אין לי טענות לגבי ביצועים. טיפולים אצל בני הדודים באמת לא יותר מידי יקרים. חלפים מקוריים באמת יקר יחסית לחו"ל.

חוץ מזה, לW201 יש כל מיני גרסאות מוטציה עם 3.2 ליטר ואפילו 6 או 4... לא זוכר בודאות. 3.2 יש בטוח. בנוסף יש גם 2.5 ליטר ואחת כזו אפילו ראיתי מסתובבת באיילון (אולי מייבוא אישי)

190 תמיד בלב, אבל כבר לא בחניה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אסף,

האם יש סיבה לכך שהגיר מתחיל את הנסיעה בהילוך 2 ולא ב- 1 ?

האם לא ניתן לבצע כיוון לגיר כך שיתחיל בהילוך ראשון וכך יהיה פחות עצל ביציאה ממצב עמידה ?

אשמח לתשובתך, אני מתרשם שאתה בעניינים ...

אגב, אני בעלים של 190 מודל 93, 2.0, אוטו' 185,000 ק"מ. אוהב מאוד את הפשטות ברכב.

אשמח להחליך חוויות.

יובל

פורסם

הקפצת שרשור די עתיק, אבל רלוונטי.

בכל הדגמים הנ"ל הגיר האוטומטי מתחיל את הנסיעה בשני.

בהאצה "סולידית" הוא ימשיך בשני ויעלה לשלישי. (לא ירד להילוך ראשון).

בהאצה מהירה / בעומס, הוא יתחיל בשני, יוריד לראשון לאחר תחילת הנסיעה, ואז יעלה הילוכים לפי הצורך.

למיטב ידיעתי לא ניתן לשנות זאת.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

היי רז,

אפשר לקבל לינק לשירשור? הדבר פשוט מציק לי, ביציאה מעמידה, עם מזגן הרכב פשוט "עגלה", שלא נדבר על תחילת נסיעה בעליה עם מזגן...

מישהו ניסה להתייעץ עם מומחה לגירים או לחילופין עם מוסך מורשה של כלמוביל?

בכל אופן, אודה על קישור ללינק.

תודה וחג שמח

יובל

פורסם

אין לינק.

התכוונתי שהשרשור הזה הנוכחי הוא שרשור מלפני שנה וחצי שהקפצת.

לא ניתן לשנות את תכונות הגיר, כן ניתן להסב לגיר ידני, אבל יש להחליף רכיבים נוספים. לא זול.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...