Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 216
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז יש תנוחת ישיבה לא טובה - מוכר וידוע.

יש ידית הילוכים בעייתית - שיהיה (אני לא נתקלתי איתה בשום בעיה).

ויש ABS היסטרי -מוכר וידוע (ודורש ביטול במצבי נהיגה קיצוניים).

מעבר לכך הפריע לי שאין כאן שום השוואה לאחרות - והרי זו המטרה, לא? אני רואה כאן רק התייחסות ספציפית לקליאו. אולי ההשוואה נשמרת למגזין?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, אם היית שם לב אז מפרסמים את הכתבה הזאת בחלקים כאשר כל חלק מתייחס כמעט בלעדית לרכב אחד (או במקרה של הקליאו והליאונים שני דורות של הרכב יחד) ואני מניח שאחרי הכתבה הבאה על ה-wrx תהיה כתבת סיכום גם עם הזמנים וגם עם השוואה כוללת בין כל הרכבים.

ניר

פורסם

"ה-MK1 שהועמדה לרשותנו הייתה רחוקה מלהיות סטנדרטית: היא שופרה במערכת המתלים, כולל הנמכה, כולל שינוי בזוויות המתלים. כצפוי, שינויים אלו פוגמים בנוחות הנסיעה על הכביש, אבל לא בצורה אנושה. מה שכן, עקב השינוי בזוויות הופכת הנהיגה במכונית בקו ישר ובפניות מהירות לנהיגה על להב של סכין."

זאתי הקליאו המשופרת והחדה לנהיגה כמו להב של סכין שעשתה אותה זמני הקפה כמו 5 דלתות FR סטנדרטית!!

אז מה קופרה הייתה עושה לה?? :-D

איביזה טורבו 20VT

190 סוסונים עושים את העבודה

פורסם

נכנסתם כל-כך חזק לקטע הזה של ה-8 מאיות שאתם לא נותנים לעובדות לבלבל אתכם, אה ?

המשופרת זאת ה-mk1 שאנחנו עוד לא יודעים כמה בדיוק היא עשתה (חוץ מזה שהיא עשתה תוצאה הרבה יותר טובה).

הרכב שעשה תוצאה טובה ב-8 מאיות מהאיביזה זה ה-mk2 (ותמשיכו להתעלם מהעובדה שהצמיגים שם היו גמורים, הרכב ניתן לאון לשתי הקפות בלבד על הבוקר לעומת סיבובים חוזרים ונשנים על שאר הרכבים ובכלל שמדובר במבחן של משומשות שרחוקות מלהוות מדגם מייצג כך שהתוצאות רק אמורות לתת איזו שהיא אינדיקציה והן לא מהות המבחן).

ניר

פורסם
אז יש תנוחת ישיבה לא טובה - מוכר וידוע.

רוני

60-0

ראשית אני מצטרף להארה לגבי ההשוואה, אבל מה שבאמת בולט (לפחות מההיבט שלי) זה תיאור פלסטי\קטלוגי של תכונות מכניות כאלו או אחרות, ללא "נשמה" שמייחדת חלק מהמכונית הספורטיבית- אין חדש תחת השמש.

עורבא פרח

באשר לתנוחת הישיבה, אציין שלאחר יותר מ30 שנות נהיגה במכוניות שונות מהבסיסיות ביותר ( טריומף TR6 , לנציה HF אינטגראלה טורבו EVO 2 , טויטה MR2 , אלפא GTV טורבו ואחרות) עד ליוקרתיות (במוו 630 , 645 ,840 ,מזרטי,פורשה,מרצדס AMG ,למבורגיני) איני יכול להבין את ההדגשה הנ"ל לגבי הקליאו ספורט (ברשותי עדיין MK1 ),

אלא אם כן הערה זו הפכה "שטנץ" שנוח להשתמש בו, ללא קשר למציאות -בקליאו ספורט ישנן אפשרויות שונות לכיוון הכסא וההגה-כנראה שלא כל הנוהג בדגם מודע לכך!

סירת אסקימואים

רוני, אולי תסביר לי מה איפיוני הישיבה הלא נוחה ובמה היא פוגמת:

שדה ראיה, אי שליטה על ההיגוי, קושי בישיבה או ביציאה מהרכב?

נכון, יש כאלו שאוהבים ספורט ימי:wink: או שבאו מלפלנד והתרגלו לישיבת "קאיאק"...

מריוס

פורסם

עם כל ההתלהבות של בעלי האיביזה, אני שמתי לב לפרט אחד בכתבה:

כמעט כל הנהגים טוענים שהרכב שהם אינם רוצים זה איביזה ...

כמו כן, אני נהגתי על איביזה טורבו בעבר לפני שנים, מומנט, כוח מגניב. בסוף העדפתי את היאריס T החלושה אבל המענגת על פני האיביזה ...

זמן על המסלול זה לא הכל בחיים...

פורסם
עם כל ההתלהבות של בעלי האיביזה, אני שמתי לב לפרט אחד בכתבה:

כמעט כל הנהגים טוענים שהרכב שהם אינם רוצים זה איביזה ...

כמו כן, אני נהגתי על איביזה טורבו בעבר לפני שנים, מומנט, כוח מגניב. בסוף העדפתי את היאריס T החלושה אבל המענגת על פני האיביזה ...

זמן על המסלול זה לא הכל בחיים...

אתה יודע מה אני מסכים איתך... ברור שזמני מסלול זה לא הכל בחיים, אבל כל הבחורים עם הקליאו שחושבים שיש להם פרארי ביד שכל כך היתלהבו מהקליאו במסלול אוכלים עכשיו את עצמם...

אני עדיין מחכה לתגובה של בעלי קליאו... כמה מפתיע שאף אחד לא מגיב.... :roll:

איביזה טורבו 20VT

190 סוסונים עושים את העבודה

פורסם

קליאוVSאיביזה

הויכוח הזה היה קצת מעניין בתחילתו, עכשיו הוא כבר מטופש. סוג הנהג שקונה קליאו זה לרוב סוג נהג שונה מזה שקונה איביזה. אני לא מדבר על נהג טוב יותר, אני מדבר על נהג שמבחינתו סדר העדיפויות שונה.

כשאני חפשתי רכב שקלתי בחיוב גם את האיביזה וסיכוי טוב שאם הייתי מוצא אחת במצב טוב מאוד לפני שמצאתי את הקליאו הייתי גם רוכש אחת כזו.

מי שקונה איביזה יודע שהיא לא מצטיינת בהתנהגות בסיבובים ובפידבקים שהיא מעבירה בנהיגת פיתולים. מי שקונה איביזה רואה בה בד"כ בסיס טוב לשיפורים...בעיקר במנוע כי זה מאוד אפקטיבי באיביזה וזול יחסית. מי שקונה איביזה ואוהב גם סיבובים אולי גם משקיע בשיפור המיתלים.

מי שקונה קליאו רוצה חבילה כוללת מוכנה מוכוונת נהיגה דינמית כאשר ביצועים בקו ישר ופוטנציאל השיפורים פחות חשוב לו. כמו בכל המבחנים מסוג זה שעשו בארץ ובעולם הקליאו כ"שלם" היא הרבה יותר מסכום "חלקיה" מסיבה פשוטה מאוד: יש דברים שנתונים יבשים לא יכולים להעביר ומכאן- נתונים יבשים לא נותנים את כל התמונה, במיוחד לא במכוניות ספורטיביות.

בפורום VAG שאני אישית מאוד מעריך, החליטו בעלי איביזות להצמד לנתונים היבשים שכל כך לא חשובים בעיני אבל אני יכול להבין למה הם חשובים בעיניהם...זה סוג שונה של נהגים וסדר עדיפויות. יש אנשים שבשביל לגלח שניה במיאץ הקלאסי ל-100 קמ"ש מוכנים להשקיע הרבה כסף, אני והרבה בעלי קליאו נוספים...לא מוכנים.

אז חברי CF וחברי VAG- שתי המכוניות הן מכוניות טובות ונחשבות היום לעיסקאות חמות מאוד בשוק המשומשות. שתי המכוניות הן ביטוי לגישות קצת שונות בעולם ה"הוט-האצ' ". זה שהאיביזה עשתה זמנים קרובים מאוד לקליאו על המסלול זה נחמד ויפה וגם אם היינו מתעלמים מכל הסיבות (צמיגים, מספר הקפות) עדיין מדובר בנתון חסר חשיבות מבחינת סוג הנהג שקונה קליאו.

מי שקונה קליאו תדבר אליו הפיסקה הבאה הלקוחה מהמבחן שערך "הגה" לאיביזה ממש באותו מעמד וממש באותו מסלול:

"התוצאה של המשוואה הזו במסלול התגלתה כפחות מהנה מבין שבע המכוניות. הנטייה לתת-היגוי בולטת במיוחד, ההגה "ארוך", איטי וחסר תחושה, הבלמים אינם חזקים ואילו המנוע שופע המומנט מסחרר את הגלגל הפנימי ביציאה מכל פניה חדה. לא מהנה במיוחד. אומנם התוצאה שהשיגה האיביזה הייתה רחוקה ב-8 מאיות מהזמן של הקליאו MK2, אך בעיקר בזכות צמיגים עדיפים מהותית. פער ההנאה בין השתיים צריך להימדד עם לוח שנה ולא עם שעון העצר."

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
60-0

בקליאו ספורט ישנן אפשרויות שונות לכיוון הכסא וההגה-כנראה שלא כל הנוהג בדגם מודע לכך!

מריוס

איזה אפשרויות לכיוון ההגה חוץ מלמעלה ולמטה יש בקליאו ?

הכסא אכן מתכוונן למעלה ולמטה כולל "ניפוח" של תחתית הגב לתוספת יציבות.

פורסם
אתה יודע מה אני מסכים איתך... ברור שזמני מסלול זה לא הכל בחיים, אבל כל הבחורים עם הקליאו שחושבים שיש להם פרארי ביד שכל כך היתלהבו מהקליאו במסלול אוכלים עכשיו את עצמם...

אני עדיין מחכה לתגובה של בעלי קליאו... כמה מפתיע שאף אחד לא מגיב.... :roll:

אתה ממש לא רואה בעיניים, אה ? :roll:

הגיבו לך פה 8 (!!!) בעלי קליאו, רובם עם יותר מהודעה אחת.

אתה גם לוקח פסקה שיורדת לגמרי על האיביזה (מה שקספר ציטט) ורואה רק 8 מאיות ומתעלם לגמרי מכך שהאוטו הרבה פחות מהנה.

אין לי מושג מי חשב שיש לו פרארי, אין פה שום עניין של לקחת איביזות, הרי בקו ישר אין בעיה לשפר אותן שישאירו לנו אבק. גם מסלול זה לא משהו חד-משמעי כי הוא מכיל כמות כזו או אחרת של ישורות שהאיביזה יכולה לסגור עניין וגם אחרי זה כבר אמרו לך, זאת לא התוצאה זאת ההרגשה אבל אתה במסע צלב עיוור אז נראה שקצת קשה לתקשר איתך...

ניר

פורסם
"ה-MK1 שהועמדה לרשותנו הייתה רחוקה מלהיות סטנדרטית: היא שופרה במערכת המתלים, כולל הנמכה, כולל שינוי בזוויות המתלים. כצפוי, שינויים אלו פוגמים בנוחות הנסיעה על הכביש, אבל לא בצורה אנושה. מה שכן, עקב השינוי בזוויות הופכת הנהיגה במכונית בקו ישר ובפניות מהירות לנהיגה על להב של סכין."

זאתי הקליאו המשופרת והחדה לנהיגה כמו להב של סכין שעשתה אותה זמני הקפה כמו 5 דלתות FR סטנדרטית!!

אז מה קופרה הייתה עושה לה?? :-D

ידידי היקר,

הקליאו דור I עשתה זמן שהוא בכמה שניות טוב יותר מהאיביזה - לתשומת לבך .

להערכתי אתה תתבאס מהסיכום הסופי...

אייל

BMW M135I

פורסם
ידידי היקר,

הקליאו דור I עשתה זמן שהוא בכמה שניות טוב יותר מהאיביזה - לתשומת לבך .

להערכתי אתה תתבאס מהסיכום הסופי...

אייל

כמה שניות - 1.5-2 שניות לא ימדדו את ההבדלים האמיתיים בין שני הרכבים הללו ובטח לא במצב הזה.

ה-MK1 שלך או כל מכונית משופרת אחרת לא נכנסת טוב למשוואה.

הקליאו שלך בעלת מתלים משופרים, הנמכה ועוד דברים שכנראה לא הזכרו. אני לא חושב שיש למה לצפות במצב כזה. ברור שהיא תעשה זמן טוב יותר. הקטע הוא שאם היא לא תעשה זמן הרבה יותר טוב - אויי ואבויי.

ממש דאגו במבחן להביא איביזה לא "משופרת" אבל מסתבר שהרכבים האחרים היו רחוקים מהסטנדרט.

אם הקופרה הייתה במשוואה הייתי מדבר אחרת.

• תוכן חדש...