Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים !!!

מה קרה ???

תירגעו !!!

שוב מלחמה סיאט מול רנו ???

מה, יש מסלולי מירוץ וחוק הספורט נכנס לתוקף שכולם בלחץ ?!?!

לדעתי, המסלול, המהיר, אכן מיטיב עם הספק, ובמיוחד עם צמיגים טובים.

און כתב עוד התרשמות מחוויית הנהיגה חוץ משעון העצר שהוא זניח לדעתי, תקראו שוב.

כמו שאני מכיר אותו, הוא, וגם דניG, יפרטו הרבה יותר בכתבה המלאה שתתפרסם, שניהם נסעו די הרבה בכל הרכבים גם בכבישים נכונים ומהנים לנהיגה.

המבחן הוא מבחן FUN, כל אחד מוזמן לקחת ממנו את מה שמעניין אותו, רק למה לריב ??? תפסיקו !!!

שבת שלום לכולם

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תגובות 216
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חברים !!!

מה קרה ???

תירגעו !!!

שוב מלחמה סיאט מול רנו ???

מה, יש מסלולי מירוץ וחוק הספורט נכנס לתוקף שכולם בלחץ ?!?!

המבחן הוא מבחן FUN, כל אחד מוזמן לקחת ממנו את מה שמעניין אותו, רק למה לריב ??? תפסיקו !!!

שבת שלום לכולם

ליאור

למה להפסיק?

תמשיכו.

אותי בכלל מעניינת תמר, מישהו יודע איזה צמיגים יש לה?

רון.

-ההערה השובינסטית נאמרה בהומור- לכל הקופצים בעליל, אם כי לא אתכחש, בחורה עם רכב חזק זה בהחלט נושא נעים-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מה אתם מדברים בכלל??

הקומהו נחשבים לצמיגים ברמה בינונית מקסימום! - ברשד אני מופתע!

אני לא יודע מי פה בכלל נהג במסלול של און בערד אבל לכוח תפקיד מרכזי בו.

בעניין האיביזה. פעור פה? בכלל לא!

גם אם היא הייתה עוקפת את הקליאו בזמנים במסלול הזה לא הייתי משקיע מחשבה שנייה בלקנות אותה.

כוח זה דבר נהדר, ממכר ולי אישית חסר מאוד ביום יום עם המיאטה NB שלי, אבל לא היה יום אחד שבו התחרטתי למעבר מהקליאו וזה עוד למרות שהיא הרבה יותר מהנה לנהיגה מהאיביזה!

אני גם לא מבין למה הדיון הזה צריך להידרדר, הרי מראש התוצאות לא היו מתאימות לאף אחד!

כל אחד עושה קונה אוטו לפי צרכיו/רצוניו האישיים ואין דבר יותר סובייקטיבי מזה.

בחורה עם רכב חזק זה בהחלט נושא נעים-

:mm_yeah::-D

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

מסכים שבמסלול הזה בהחלט ישנו יתרון למכוניות חזקות,מאחר והמהירות הממוצעת גבוהה למדי.

ה WRX שלי היתייצבה למבחן עם צמיגים גרועים במצב לא מזהיר,בלשון המעטה,ובולם אחורי ימני שבור(!),שהוחלף יומיים לאחר יום המסלול.

המכונית היתנהגה מוזר למדי,עם הרבה היגוי יתר תחת כוח,ולא בצד המהנה.

הסיבה העיקרית שהיא הוציאה זמנים מצויינים היא הביצועים המעולים שלה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
קודם כל תדייק... איביזה 5 דלתות - 1094 ק"ג

איביזה 3 דלתות - 1027 ק"ג

משמע 67 הפרש...

תהיה בטוח שאם קופרה הייתה משתתפת התוצאה הייתה מפתיעה אותך הרבה יותר.

ולפי מה שאני יודע הויכוח זה איזה אוטו עושה את המסלוול יותר מהר לא מי מסתובב יותר יפה בלי מריחות פרונט, אם במסלול קטן וקצר של בערך 1+- הקליאו והFR צמודות אז במסלול יותר ארוך ויותר יישורות האיביזה תצא עליונה...

:-D הכל ברוח טובה...

אני לא אתווכח, כיוון שאני לא יודע את הנתון המדויק.

עריכה: לאחר בדיקה באתר היצרן - 1154 מול 1179, משמע 25 ק"ג הפרש.

רק אגיד שעל המסלול הזה ובהקפה יחידה, כמה עשרות ק"ג נוספים לא משנים כהוא זה. אם קופרה הייתה משתתפת התוצאה לא הייתה מפתיעה אותי בכלל, היא הייתה סביב חצי שניה יותר מהר מה-FR ובערך כמו הקליאו MK1.

אם הויכוח הוא איזה רכב עושה את המסלול מהר יותר - ניצחת. FR עושה את המסלול יותר מהר מקליאו ספורט = מכאן FR מכונית עדיפה על קליאו ספורט. עכשיו אתה מרוצה?

ד"א, הצחקת אותי בנוגע לישורות. אני הייתי עד ממקור ראשון לשתי מכוניות בעלות הפרש כוח אדיר ביניהן מבצעות זמנים דומים ביותר במסלול ארוך כמעט פי שניים מזה של און. וכן, היו בו לא מעט ישורות או כמעט ישורות.

אדון רוני הנכבד.

עכשיו, אני אומר אתה חצוף ולא ראוי להיות מנהל לאור צורת ההתבטאות שלך וככל שהפורום הזה מדורדר גם כך מבחינה זו, קמת אתה והורדת אותנו היגון שאולה.

אני מצפה להתנצלותך בגין ההתנסחות שלך ואתה יודע טוב מאוד לאיזו מילה אני מתכוון.

ובו אני אחזיר לך מכה אחת אפיים:

לא מדובר רק במשקל אלא גם בחוזקה של השילדה.

אם מרגיז אותך שאיביזה מהירה יותר אני לא הכתובת לעצבים המתוחים שלך.

ואני אוסיף לך פתגם מכיוון ששפתי מעט עשירה יותר משפתך:

הרקדן אומר שהרצפה עקומה.

אני אמשיך לכתוב כאן את שעולה על רוחי ואם לא מוצא חן בעינייך תגיב באופן ראוי.

אני מאוד מאוכזב ממך.

היגון שאולה? דמעה נגולה מזווית עיני.

מכה אחת אפיים? אתה באמת (באמת) חושב שהאקסטרה ניוטון מטר וחצי ששלדת ה-3 דלתות ה"מחוזקת" יכולה לספוג, יאפשר לה להיות מהירה יותר על המסלול? יודע מה, שכנעת אותי. אני משוכנע שהיא באמת תהיה מהירה יותר ב-0.04 שניות.

ד"א, אתה מוזמן לכתוב ככל העולה על רוחך (במגבלות חוקי הפורום) - כל דיון כזה הוא חיובי, במידה זו או אחרת.

לפי התוצאה ובמסלול המדובר, (גם של ה-MK1) זה שהאיביזה המדוברת יכולה בהשקעה מזערית (1500 שקל) לעשות את המסלול הרבה יותר מהר - זה ברור. במיוחד שיש הבדל של משקל וכ"ס (22 בערך) בין השניים.

בסה"כ אני מסכים עם רוני בנוגע לזמנים. זה שרכב סיים את המסלול בשניות \ מאיות השנייה יותר טוב מהאחר לא ממש אומר הרבה.

מה שקובע בסוף זאת ההנאה מהרכב והסיכום הסופי של הנהג ופה לפי דעתי זה עניין אינדבידואלי - ואף מבחן לא יכול לקבוע חד משמעית מה יותר טוב בשביל מישהו. כל אחד מוצא חן במשהו שהוא אוהב. יש כאלה שיעדיפו איביזה, יש כאלה שיעדיפו קליאו ויש שיעדיפו מיאטה וכו'...

טועים החושבים שעם צ'יפ ועוד 30 כ"ס האיביזה תעשה את המסלול הרבה יותר מהר. אלא רק אם שלוש ארבע עשיריות שנייה זה "הרבה יותר" בשבילכם.

מעבר לכך, ההנאה מהרכב היא באמת מה שקובע בסופו של דבר, אבל אני לא מסכים שהעניין הוא אינדבידואלי לחלוטין. יש בפירוש מאפיינים ספורטיביים מסוימים שלנהג מנוסה יהיו קיימים ברכב אחד ולא בשני.

אם מטרת המבחן להעלות מי מהנה יותר הרי שמסלול לא נועד לכך.

לא חסרים כבישים טקטיים כדי לבחון אם רכב מהנה או לא.

מה שארע כאן הוא דבר לא צפוי - האיביזה יותר מהירה על מסלול.

לפי המבחן ! .

אתם רוצים לערער על זה ?

תערכו מקצה נוסף.

תירוצים לא בבית ספרנו.

לאור הידרדרות רמת השיחה אנוכי נמנע מלהגיב לטרד זה מרגע זה ואילך.

ירון

אם מטרת המבחן המוצהרת היא לומר מי הכי מהירה על המסלול, צריך כמובן לשקלל את כל המרכיבים של הרכב. אי אפשר להלביש צמיגים גרועים ובסוף חייהם על רכב אחד, וצמיגים חדשים ואיכותיים על אחד, ולהגיד שהשני מהיר יותר. בדיוק כמו שאי אפשר, למשל, להגיע רק ל-5000 סל"ד ברכב אחד ולטעון שהוא איטי יותר על המסלול.

מקצה נוסף? אין שום צורך. מי שהשתכנע מהנתון הזה שאיביזה FR היא מכונית עדיפה - שיבושם לו. ויש משפט ידוע שאני לא אצטט כאן בהקשר הזה כי "הילוך חמישי" יתעצבן עלי.

סיכמת יפה...

אני עדיין חושב שהרוב יעדיפו את האיביזה, לא רק בגלל המנוע והידבקות למושב שאתה לוחץ על הדוושה... אלה שגם הקופרה יותר מהירה מהקליאו במסלול. 8)

אם כך אתה חושב - קרא מה שכתבתי שורה למעלה. בעצם, עזוב. בשביל מה לנסות לשכנע אחרת את המשוכנעים?

בנוסף, הקטע של התירוץ של צמיגים בסוף דרכם (למרות שעדיין לא ברור לי איזה צמיגים נעלה האיביזה ומאיזה תאריך...) למה אנשים משאילים את הרכב שלהם למבחן כזה כאשר הם כיוויכול יודעים שהצמיגים הללו יגרעו מתוצאות ולא ישקפו את הרכב? זה תירוץ עלוב. :?

הבנת הנקרא - לא תירצתי. בסה"כ ירדתי קצת על ברשד.

ד"א, בניגוד למרבית המשתתפים בדיון, אני נהגתי ונסעתי לא מעט על המסלול בערד. למדתי עליו דבר שבטח יפתיע רבים - למכוניות חזקות אמנם יש יתרון, אבל הוא הרבה יותר קטן ממה שנדמה לכם. במו עיני ראיתי מכונית של 125 כ"ס מוציאה תוצאה קרובה להפליא למכונית אחרת, שבימים כתיקונם ועל הכביש, משאירה לה אבק בתוך שניות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מעבר לכך, ההנאה מהרכב היא באמת מה שקובע בסופו של דבר, אבל אני לא מסכים שהעניין הוא אינדבידואלי לחלוטין. יש בפירוש מאפיינים ספורטיביים מסוימים שלנהג מנוסה יהיו קיימים ברכב אחד ולא בשני.

מה שבשבילך נקרא הנאה מנהיגה לא בהכרח זהה להנאה מנהיגה שלהם.

אתה נהנה מנהיגה בסיבובים, היגוי יתר וכו'.

הם נהנים מהאצה ברוטאלית בקו ישר. כבישים מעוקלים לא בהכרח מדברים אליהם (הנאה מנס הרים? תנסה אולי מנס קפה...).

אני בטוח שהם יסכימו איתך שבנהיגה במסלול כל אחד יהנה יותר מהקליאו ספורט. אבל לכל אחד ברכישת הרכב יש את המאפיינים שלו, ולהרבה מהאנשים האיכויות של האיביזה עולים על הקליאו (ואני עדיין טוען שגם אם האיביזה הייתה נמכרת כחדשה ב 115K והקליאו ב 100K, עדיין האיביזה הייתה נמכרת יותר. עניין של אופי הנהג-הספורט-מוטורי-הממוצע).

כל אחד והאהבה שלו.

אם מישהו חושב פה, ולו לרגע, שהקליאו עדיפה כי היא עשתה חצי שניה פחות הוא חי בסרט. ואם מישהו חושב שהאיביזה קיבלה "כבוד" כי היא הגיעה חצי שניה אחרי הקליאו הוא גם חי בסרט.

האיביזה יציבה ומהירה מנקודה לנקודה. אף פעם לא נאמר ההיפך. אני זוכר אפילו מבחן שהועלה פה באתר במגזין EVO אני חושב בין הקליאו MK1 לאיביזה קופרה MK3. במסלול של 2 או 3 דקות האיביזה פיגרה בפחות מחצי שנייה! ועדיין הקליאו הועדפה שם מבחינת נהיגה ספורטיבית כי הקליאו תיהיה מהנה ומתגמלת הרבה יותר בנהיגה על מסלול עם עיקולים.

אני מבטיח לכם שכל מי שרוכש את הקליאו היה רוכש אותה גם אם היא הייתה איטית יותר בחצי שנייה מאיביזה טורבו.

תפסיקו להתווכח על זה, זה כמו להתווכח את מי אוהבים יותר. אמא או אבא. פשוט אין תשובה נכונה.

Back to the original - NC again.

פורסם
מה אתם מדברים בכלל??

הקומהו נחשבים לצמיגים ברמה בינונית מקסימום! - ברשד אני מופתע!

תום

כשבאת לגיזרה הם כבר היו על הרכב..... :-D

דרך אגב וללא קשר, עשיתי נגלה גיזרתית על 306GTI6 וזה היה מאוווודדדד מהנה, פנינה תרתי משמע.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
למה להפסיק?

תמשיכו.

אותי בכלל מעניינת תמר, מישהו יודע איזה צמיגים יש לה?

רון.

-ההערה השובינסטית נאמרה בהומור- לכל הקופצים בעליל, אם כי לא אתכחש, בחורה עם רכב חזק זה בהחלט נושא נעים-

לאילו צמיגים התכוונת????

על הרכב או על הבחורה? :oops:

אני אמנם אוהבת לאכול, אבל משתדלת שלא יהיו יותר מדי צמיגים...

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם
מכיוון ששפתי מעט עשירה יותר משפתך

אתה מנסה להמציא את השפה מחדש?

ובו אני אחזיר לך מכה אחת אפיים:

אה כן, אומרים טעות או שגיאה קולוסאלית

1. ובוא, לא ובו.

2. הביטוי בעברית הוא "מנה אחת אפיים" (והוא בהחלט היה רלבנטי אם היית משתמש בו)

3. "קולוסאלית" זו לא ממש מילה בעברית.

4. המשמעות שלה היא "ענקית", "בקנה מידה גדול", ולכן אפשר להשתמש בה לגבי טעות, או טפשות, או שטות, או כל דבר אחר שאפשר לעשות באופן קולוסאלי. שטות כמו, למשל, להצהיר על עשירות השפה שבפיך...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
1. ובוא, לא ובו.

2. הביטוי בעברית הוא "מנה אחת אפיים" (והוא בהחלט היה רלבנטי אם היית משתמש בו)

3. "קולוסאלית" זו לא ממש מילה בעברית.

4. המשמעות שלה היא "ענקית", "בקנה מידה גדול", ולכן אפשר להשתמש בה לגבי טעות, או טפשות, או שטות, או כל דבר אחר שאפשר לעשות באופן קולוסאלי. שטות כמו, למשל, להצהיר על עשירות השפה שבפיך...

טל

תגיד אנחנו בשיעור לשון או בפורום מכוניות???

מה עובר פה על האנשים?? :shock:

איביזה טורבו 20VT

190 סוסונים עושים את העבודה

פורסם

זה, חבר, לא שיעור בעברית אלא אחד מאותם מקרים בהם יש צורך להדגים בצורה מפורטת וברורה את מה שמופיע בקיצור בחתימה שלי. יש?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
זה, חבר, לא שיעור בעברית אלא אחד מאותם מקרים בהם יש צורך להדגים בצורה מפורטת וברורה את מה שמופיע בקיצור בחתימה שלי. יש?

טל

פשוט ללקק את האצבעות :-D

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

ועכשיו אני מבין את הקשר בין החתימה שלך אברגיל (obarshad) ל KH11 ה"מפורסמים" :lol:

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...